Bedstegaver.dk

50 års fødselsdagsgave 2024 | ÅRETS 40+ bedste 50 års gaver

En 50 års fødselsdagsgave er en stor ting – ihvertfald rent symbolsk. Det er ikke kun en rund fødselsdag, det er også lidt midt i livet og historisk set altid blevet anset for at være en dag med en vis status. Så nåede man over ungdommen og ind i voksenlivet – der hvor man ikke er ung og ikke er gammel. 

Gaven til en 50 års fødselsdag er derfor med en vis symbolsk status. Hvis fødselaren ønsker sig noget specifikt, kan dette selvfølgelig købes, men er ønskelisten åben, kan det være oplagt at give en meget personlig gave eller måske en sjov gave, som markerer det runde tal og personens ståsted midt i livet. Kender man hinanden godt, kan det være et godt minde med en sjov gave. 

Ofte kender en 50 årig mennesker på tværs af landet, og måske også udenfor vore egne grænser. Ikke alle vil derfor kunne møde op til en fødselsdagsfest og her er en idé, at give en gave som kan sendes med posten/firma. Gaven kan jo nemlig godt deltage i festen, selvom gæsten bag den ikke kan. Ønsker den runde fødselar sig store gaver, kan flere muligvis gå sammen for at indfri mere bekostelige ønsker.

Filter

Gaveguide: Find den bedste 50 års fødselsdagsgave lige her

Hvad er mon den helt perfekte gave til til en 50 års fødselar?… tænker du måske. Et halvt århundrede simpelthen. Ikke helt ung, men heller ikke helt gammel. Vel nærmest sådan… midaldrende. Et ord, der ikke nødvendigvis ligger særlig godt i munden hos dem, der kvalificerer sig til dén betegnelse. Men fejres skal det, det halve århundrede – med masser af  festlighed og gode gaver. 

50 års fødselaren er måske nået til det sted i livet, hvor karrieren efterhånden er på skinner og børnene fløjet fra reden – eller i hvert fald godt i gang med det. Midt i livet. Der er blevet tid til at dyrke egne interesser og til at tænke en masse gode og nye tanker. Alt det skal gerne afspejles i gaven til den runde fødselar, hvis du vil være sikker på at ramme plet. 

Vi er selvfølgelig helt oppe på tæerne og står klar til at give dig en hjælpende hånd med at finde frem til en perfekt fødselsdagsgave, som du kan være helt sikker på at få succes med ved 50 års fødselsdagen. Som altid har vi en oplagt gaveide eller ti i ærmet, som vi meget gerne deler ud af. I vores guide finder du en række konkrete bud.

De mest populære 50 års fødselsdagsgaver 2023 er:

 • Gavekort til oplevelser
 • Hammershøj espressokop
 • Georg Jensen kande
 • Eget whiskeyfad
 • Plakat, Barn i 70’erne
 • Pro blender
 • Robotstøvsuger
 • Sous Vide
 • Røremaskine
 • Citatplakat 50’erne

Hvad er en god 50 års fødselsdagsgave?

Midtvejs i livet har mange 50 årige fundet deres egen vej og for alvor fået smag for livets goder og for god kvalitet i bred forstand – den gode kaffe, de bæredygtige møbler, godt design, mindeværdig oplevelser delt med familie eller en god ven og så videre. En god gave til 50 års fødselsdag tager udgangspunkt  i det hele. 

En skøn gaveide og samtidig en lidt anderledes gave til en rund fødselsdag kunne sagtens være en oplevelsesgave – lige fra en betagende tur i luftballon eller et adrenalinpumpende faldskærmsudspring til et nydelsesfuldt wellness- og spa ophold eller et sjovt cocktailkursus med gode veninder. 

Et oplevelsesgavekort er samtidig en meget personlig gave, hvor I sammen kan skabe gode minder til fælles glæde i lang tid fremover. Med fede oplevelsesgaver er der simpelthen alt mulig god grund til at håbe på begejstring hos modtageren.

Oplevelsen af at slappe af i eget selskab med en god bog kan nu også sagtens være en fantastisk gave til den 50 årige. Det samme gælder diverse kvalitets køkkenredskaber og gadgets til den madinteresserede, luksuriøst yoga- og træningstøj eller noget helt tredje i en ganske anden boldgade.

Der findes mangfoldige og nærmest utallige fantastiske bud på andre gode ideer til gaver, der uden tvivl vil vække begejstring hos den helt rette fødselar. Når bare du tager dit kendskab til fødselsdagsbarnet med i dine overvejelser under gavejagten, skal det nok gå godt. 

50 års fødselsdagsgave til hende

 • Cocktailkursus – for eksempel hos Timm Vladimirs Køkken. Lærdom og lækkerhed: En helt igennem skøn gave til hende, der har sans for luksus, sjov og ballade.     
 • Pro blender: Den fulde pakke til en sand gourmet. Når der skal blendes sunde smoothies, laves lækker pesto, knuses is eller lignende.
 • Espressokopper: Skønne og stilfulde kopper fra serien Hammershøj. Flot dansk design i høj kvalitet. Den perfekte gaveide til en kaffedrikker og æstetiker.

50 års fødselsdagsgave til ham

 • Ølglas: Seks virkelig flotte ølglas på fod til de herlige gyldne dråber – skøn 50 års gave til en passioneret ølelsker. Kan også fås med personligt navn indgraveret.
 • Tegnebog: Luksuriøs og smukt designet pung med smart seddelklemme og kortholder, fra mærket Vagaborn. Til ham, der sætter pris på detaljerne.
 • Spulerør il haveslange: Redskabet, der gør livet lettere for handymanden… eller er det måske havemanden? Smarte gadgets er gaverne, der altid vækker lykke.           

Hvor meget må en 50 års fødselsdagsgave koste?

Der findes naturligvis ingen formelle regler for, hvad gavebudgettet til 50 års gaver må være – kun en tommefingerregel om, at den gode gave ikke slet ikke behøver at være dyr, når den er købt eller lavet med omtanke.

FAQ

Hvad er de bedste 50 års fødselsdagsgaver 2023?

Et spændende oplevelsesgavekort tilpasset fødselsdagsbarnets smag er absolut  i høj kurs som en af de rigtig gode gaver. Her skulle du være sikker på en ret god succesrate og garanti for tilfredshed hos den, der pakker op.

Hvor meget giver man til en 50 års fødselsdag?

Den gode gave har ingen fast pris, heller ikke til et 50-årigt fødselsdagsbarn. For de fleste ligger gavebudgettet et eller andet sted mellem 50 og 500 kroner til den runde fødselsdag.