Adventsgaver

Se de 104+ bedste adventsgaver i 2021

Er du ligeså stor fan af julens mange skønne traditioner som os? Hvis ikke, så er det vist på tide at vi får lavet om på det. Julen rummer nemlig et hav af hyggelige skikke og én af dem er traditionen omkring adventsgaver. Selvom Juleaften i sig selv byder på en førsteklasses gaveregn, hvorfor så ikke varme lidt op hver weekend op til jul? Vi giver dig her vores bedste idéer til adventsgaver for hele familien.

Se alle adventsgaver nedenfor.

Denne side indeholder reklamelinks

Baileys Salted Caramel Chokoladeæg

Priser fra: 139,00 DKK

Kombiner god chokolade med lækker likør i dette flotte Baileys Salted Caramel Chokoladeæg. Oplagt til faren med den søde tand, eller hvis I mangler lidt chokolade til kaffen. Men svært at spise i én omgang!

SACKit RETROit Sækkestol

Priser fra: 1.999,00 DKK

Med RETROit Compressed får du en smuk sækkestol med ryglæn og super komfort, som er lavet i lækre materialer med tanke på bæredygtighed. Denne sækkestol adskiller sig fra vores andre lounge stole ved at have 100% skumfyld, hvilket gør stolen blødere og fo

Massagepistol inkl. Rejsetaske

Priser fra: 1.199,00 DKK

MARTS TILBUD: Alle kunder får vores 2 x nyudviklede metalhoveder med GRATIS, når de laver en bestilling. (Værdi 249 Kr.) Ønsker du at reducere muskel og/ eller led smerter, fremme restitution efter træning eller blot opnå en bedre generel velvære? Så

Café & Bio

Priser fra: 458,00 DKK

For at se hvor du kan bruge det, kan du tage et kig på vores ‘Biograftur for 2’ og vores ‘Cafébesøg’
 
Kræs for smagsløgene kombineret med en fed filmoplevelse!
Kaffe og kage, Clubsandwich, eller måske frit valg på menuen.
På håndplukkede caféer over

Biograftur for 2

Priser fra: 299,00 DKK

Gyser, romantisk komedie eller måske en sci-fi film? Mulighederne er mange og bliver flere og flere i takt med, at nye international og danske film rammer biografernes lærreder. Her får du muligheden for at tage en god kammerat eller en kæreste med i biografen med popcorn, cola og slik.

Virtual Reality

Priser fra: 200,00 DKK

Virtual Reality er spået til at blive et af de største teknologisk fænomener i de kommende 10 år, og mange taler om muligheden for, at det helt kan erstatte traditionelt fjernsyn og computerspil. Bedøm selv, når du med dette gavekort får lov til at teste, hvor langt Virtual Reality er nået, og bliv inspireret til, hvordan du selv kan bruge det.

Cocktailkursus

Priser fra: 495,00 DKK

Den dygtige kok Timm Vladimir kendes efterhån den både fra Den Store Bagedyst og hans succesfulde restaurant. Her får I muligheden for at komme tæt på Timm, når han vil indlemme jeres i Cocktail-verdenens hemmeligheder, og I får lov at smage på et nyt univers af farverige drinks.

Ølsmagning for 2

Priser fra: 299,00 DKK

Ales, lagers, IPA eller måske en stout? Få en guidet rundtur i øllets verden med en ven eller kæreste i hånden. Med ølsmagning for to får I muligheden for at lære en smule om magien bag ølbrygning, og I kommer derudover også til at smage jer rund til øllets univers for at finde lige præcis jeres favoritøl. Skål!

Minicruise til Oslo for 2

Priser fra: 995,00 DKK

Kom med på minicruise til Oslo. De store færger sejler frem og tilbage over Øresund, og vi har fundet en kahyt til lige præcis jer. Ombord på skibet kan I nyde solen på dækket og spise i den lækre restaurant, før I ankommer til Oslo til en dag fyldt af sightseeing og shopping. Pak tasken allerede nu og se mere her:

Tivoli Turpas

Priser fra: 245,00 DKK

Tivoli er altid en oplevelse, uanset hvornår på året man besøger Haven. Om sommeren kan man nyde solskinnet, de glitrende springvand og duften af popcorn. Tager du derind på en fredag, kan du starte dagen med at prøve kræfter, med nogen af Tivolis 26 stor

Pizzakursus hos Meyers Madhus

Priser fra: 600,00 DKK

Kom med på et spændende pizzakursus og lær italienernes gamle hemmeligheder om en af de mest populære retter i verden. Her får du mulighed for at eksperimentere med dej, ost og fyld, og vi garanterer, at du går mæt derfra i mere end en forstand. Så er der vist kun tilbage at sige “Ciao!”

Kør gokart hos Racehall

Priser fra: 125,00 DKK

Skal du give en oplevelsesgave til Gokart? Få en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse på verdens største indendørs gokart bane.

Hvad er adventsgaver?

Hvis du var i tvivl, så er adventsgaver de fire gaver, der gives på de fire søndage op til Juleaften. Hvorfor? Jo fordi det hører julen til, at der gøres noget særligt ud af december måned også selvom Juleaften byder på gaver nok. Derfor er det også vigtigt at forstå at det vigtigste ved adventsgaver er hyggen omkring det. Måske har du som barn fået pakkekalendergaver hver dag fra den første til den 24. december. I så fald kender du glæden og begejstringen ved at vågne hver eneste dag og finde ud af hvad, der ventede i julesokken. En adventsgave er den udvidede version for selvom du får færre gaver – altså kun fire frem for 24 – så er gaverne også lige lidt bedre end kalendergaver.

Hvem får adventsgaver?

Adventsgaver er en tradition for hele familien – ligesom julen er det. Alligevel kan der være nogle, der synes at kalendergaver og adventsgaver tilhører den yngre generation. Det er nok i virkeligheden flertallet, der kun giver adventsgaver til børn, men det bliver mere og mere normalt at købe adventsgaver til kæresten. I nogle familier er der opstået en misforstået enighed omkring, at det kun er børn, der skal have gaver. En sådan enighed hører slet ikke til den oprindelige idé om, at julen er hjerternes tid. Har din familie indgået sådan en aftale, bør du være den første, der slår i bordet og protesterer. Juletraditioner diskriminerer ikke på baggrund af alder – eller noget som helst andet for den sags skyld. Kommer du fra en familie hvor julen generelt ikke har så stor betydning, kan du være den første til at indføre nogle af de klassiske juletraditioner som eksempelvis adventsgaver.

Adventsgaver

Hvad får jeg ud af at give adventsgaver?

At give adventsgaver til et menneske du holder af, er en rigtig fin gestus. Ikke nok med at du viser den anden, at du har lyst til at give vedkommende en gave, du viser, at du har lyst til at give hele fire gaver! Ved at give adventsgaver kan du sikre dig at du gør et menneske, du holder af, rigtig glad hver søndag i december måned – er det ikke grund nok i sig selv? Hvis ikke, så kan du jo tænke på, at dine chancer for selv at få adventsgaver næste år, måske bliver en lille smule større af, at det var dig, der gav adventsgaver i år. Win win!

Hvordan skal jeg finde på fire gode gaver?

De fleste mennesker, der dropper at give adventsgaver til kæresten, dropper traditionen fordi at de synes, at det er for besværligt eller for dyrt at finde fire rigtig gode gaver. Virkeligheden er dog en helt anden. Der er masser af gode ideer til adventsgaver og det behøver ikke at koste dig en formue. Det er naturligvis lettest at købe adventsgaver til børn, men hvis du tænker lidt kreativt kan du også finde rigtig mange gode adventsgaver til manden eller konen – også selvom I har været sammen i mange mange år.

Hvis ikke du kan få gang i kreativiteten på egen hånd kan du søge inspiration i butikker, i livstilsmagasiner, hos venner og familie og på nettet, eksempelvis i gaveguides som denne. Her er du i hvert fald kommet til det rette sted. Vi giver dig masser af ideer til adventsgaver!

Adventsgaver til børn op til 12 år

Når du er ved at planlægge hvad du skal købe til børnenes adventsgaver, så er den vigtigste faktor børnenes alder. Der er masser af sjove og brugbare adventsgaver til børn, men måske skal du overveje om de stadigvæk er for unge til at få adventsgaver og derfor i stedet skal have en pakkekalender med 24 små gaver. I så fald kan du finde masser af inspiration til pakkekalendergaver her [indsæt link til side om kalendergaver].

Mener du, at børnene er gamle nok til at få adventsgaver, kan du enten selv sammensætte de fire gaver eller du kan bestille en færdigpakket adventskalender på nettet. Flere og flere hjemmesider tilbyder at sammensætte både pakkekalender og adventskalender for dig. Vil du gerne selv sammensætte gaverne, giver vi dig 8 ideer til adventsgaver til børn herunder.

8 Adventsgaver til børn fra 6-12 år:

 1. Et sjovt brætspil for hele familien.
 2. Et gavekort til bland-selv-slik – uanset alder vil det være et hit!
 3. Sportsudstyr – måske går dit barn til håndbold, ridning eller akrobatik.
 4. En aktivitetspakke – det kan enten være en malebog med tuscher, et kreativt samlesæt eller noget andet, der kan få gang i fantasien.
 5. Et gavekort til en oplevelse – en biograftur, billetter til svømmehallen eller en anden sjov oplevelse vil dit barn med garanti blive glad for.
 6. Samlelegetøj – Lego, Playmobil, plasticdyr, legekøkken eller andet passer godt til adventsgaver.
 7. Et par friske nye sneakers til foråret.
 8. Noget julepynt eller juleslik – der er intet galt i at holde adventsgaver sæsonpræget.

Adventsgaver til teenagere

Teenagere har en perfekt alder til adventsgaver. Ikke nok med at de stadigvæk med jævne mellemrum har behov for et par småting, der sagtens kan fylde fire adventsgaver, så er de også blevet for gamle til at synes at kalendergaver er fede. Alligevel vil de ikke snydes for gaveregnen, så din teenager vil helt sikkert sætte pris på en gave hver søndag i advent.

8 Adventsgaver til teenagere:

 1. Et sæt med parfume og deodorant – en gave, der også kommer resten af familien til gode.
 2. Et nyt cover til din teenagers iphone – eller måske en sleeve til laptoppen.
 3. Biografbilletter til din teenager og hans eller hendes venner.
 4. Gavekort til bland-selv-slik – bliver børn nogensinde for gamle til den slags?
 5. Hjemmestrikket tørklæde og vanter – du behøver ikke fortælle, at det er dig, der har strikket det.
 6. En stilet powerbank.
 7. Et abonnement på et ungdomsmagasin.
 8. Makeup til din teenagepige og barbergrej til din teenagedreng – det kommer de helt sikkert til at mangle.

Adventsgaver til hende

Leder du efter adventsgaver til hende, kan du med fordel gå på jagt i stormagasinets skønheds- og tøjafdeling. Her vil hun formentlig kunne udpege et hav af ting, som kan komme på ønskelisten. Nips-butikker og interiørforretninger er også et godt sted at lede. I virkeligheden er det ikke særlig svært at finde på fire adventsgaver til hende.

10 Adventsgaver til hende:

 1. Et par livstilsmagasiner hun kan læse på en kold decemberdag under et varmt tæppe.
 2. Et gavekort til brunch eller cafébesøg.
 3. En fin plakat med et smukt motiv eller måske et citat – tænk over farverne i hendes hjem, før du udvælger plakaten.
 4. En serie hudplejeprodukter til den trætte vinterhud.
 5. En god roman.
 6. Noget køkkenudstyr – sørg lige for at dobbelttjekke, at hun ikke har det i forvejen.
 7. En lun og blød striktrøje.
 8. Et smukt armbånd eller måske en halskæde.
 9. En koge- eller bagebog.
 10. Sød lakrids – det kan eksempelvis være fra Lakrids by Bülow.

Adventsgaver til ham

Leder du derimod efter adventsgaver til ham, bør du bevæge dig over i det mere spiselige hjørne. Vejen til mandens hjerte siges at være gennem hans mave. Tænk derfor over om det er den søde eller salte sult, du vil stille eller om det måske i virkeligheden er hans tørst. Du kan naturligvis også vælge nogle gaver, der ikke er til at bide over, men han vil formentlig blive gladest for en kombination.

10 Adventsgaver til ham:

 1. Et par flasker af hans yndlingsvin.
 2. En god og maskulin parfume.
 3. Noget nyt grilludstyr – så kan han begynde at glæde sig til sommer!
 4. En kogebog med lækre opskrifter på herremad.
 5. Træningsudstyr eller proteinpulver – hvis ikke han allerede holder sig i form, kan det jo være en hentydning.
 6. Et gavekort til en sportskamp – er han til fodbold eller måske tennis?
 7. En kurv med salte delikatesser.
 8. En flot arbejdsskjorte.
 9. En pung med plads til hans vigtigste kort og lidt kontanter – mørkebrunt læder klæder de fleste mænd.
 10. Et cocktailsæt i rustfrit stål.

Adventsgaver til kæresten

At give adventsgaver til kæresten er én af de hyggeligste traditioner. Selvom vi mennesker generelt er gode til at forkæle vores helt store forelskelser, så hører en adventstradition jo julen til. Kan man få for mange gaver? Nej, det tror vi ikke på. Find fire adventsgaver til kæresten, som viser din kærlighed til ham eller hende.

6 Adventsgaveideer til kæresten:

 1. Et kupon-hæfte med søde tjenester og oplevelser fra dig til din kæreste.
 2. En kæmpe hjerteformet æske fyldt med din kærestes yndlingschokolader – nydelse på første klasse!
 3. En romantisk middag for to på kærestens favorit restaurant.
 4. Et sæt frækt eller romantisk lingeri – det er da vist en gave til jer begge.
 5. En fotobog eller en masse udprintede billeder af jeres bedste øjeblikke sammen.
 6. Et gavekort til en omgang professionel massage – eller du kan tilbyde at give massagen selv!

Adventsgaver til veninden

Har du overvejet at give din bedste veninde en adventsgave? Det er ikke just noget, der praktiseres så ofte. De fleste synes at juletraditionerne hører familierne til. Men hvis du vil glæde din bedste veninde ekstra meget i år, kan du overraske hende med en adventskalender. Måske har din veninde været igennem en hård tid. Måske har hun endda hjulpet dig igennem en hård tid. Eller måske, er hun bare helt fantastisk og får dig altid til at blive i godt humør. Du kan sikkert finde en grund, til at glæde din bedste veninde. Giv hende fire små fine gaver, som kan glæde hende hver søndag op til jul. Sådan en venindegerning drømmer vi vist alle sammen om. Du kan være den første til at indføre traditionen i jeres venskab.

7 Adventsgaver til din veninde:

 1. En kurv med alle de snacks, du ved hun elsker.
 2. En fotoramme med et billede af jer sammen – har du et billede fra første gang I mødtes?
 3. Bogen, du selv har læst og har forsøgt at overtale hende til at læse i flere måneder.
 4. Et gavekort til en oplevelse sammen med dig.
 5. Et eksemplar af hendes yndlings livstilsmagasin.
 6. Et venindearmbånd – husk at købe et til dig selv også, ellers forsvinder idéen lidt.
 7. En lækker badeolie og en blød morgenkåbe hun kan svøbe om sig efter badet.

FAQ til adventsgaver

Folk har ofte mange spørgsmål omkring adventsgaver og traditionerne omkring dem, her vil vi svare på de hyppigst stillede spørgsmål.

Adventsgave, er det en tradition jeg skal bibehold?

Mange vælger at gå fra kalendergaver til adventsgaver, så snart børnene er omkring skolealderen. Ofte er adventsgaver noget der kan bruges i ventetiden frem mod juleaften. Mange får rigelig med gaver juleaften og derfor kan det være rigtig hyggeligt at fordele glæden ud på adventsdagene. Det er også en tradition som mange har valgt til at glæde et ældre familiemedlem med, samt kæresten.

Hvor meget giver man for i adventsgave?

Det afhænger rigtig meget af om adventsgaven er en del af julegaven, er noget man er fælles om og selvfølgelig også hvem gaven skal gives til. De flest påskønner bare det at få en gave og jo mere kreativ man tit er med f.eks. sin hilsen jo mere personlig bliver den.

Skal man aftale at give adventsgaver?

Det afhænger jo meget af ens egne forventninger, for hvis man gerne vil have at det er en gensidig tradition og man har det bedst med at give lige så meget som man modtager, så er det en rigtig god ide at få aftalt det, men ofte er glæden ved at give langt større end at modtage og så skal man jo bare give det man har lyst til uden tanke for hvad man selv modtager. 

Skriv en kommentar

Giv et oplevelsesgavekort

Køb dine oplevelsesgaver hos GoDream. Truestory er Danmarks førende til køb af oplevelser, ophold m.m. De har et stort udvalg af gavekort, så du kan overraske til alle anledninger.