Bedstegaver.dk

Årsdagsgave 2024 | 90+ perfekte årsgaveidéer til ham og hende

Årsdage er lig med flag og fejring – og ja, at finde en årsdagsgave kan samtidigt være lidt af en hovedpine. Hvorfor? Jo, fordi årsdage er særlige og de kræver derfor også gerne særlige gaver. Det gode ved årsdage er til gengæld, at kun fantasien sætter grænser når det så gælder om at finde denne særlige gave. Hvad enten du vil gå den traditionelle vej med blomster, vin og chokolade, eller du vælger den mere anderledes sti med en på opleveren, så er du i sikre hænder på denne side. Her finder du nemlig alt mellem himmel og jord af spændende og kreative gaveidéer til alle slags scenarier og årsdage. Fra duftlys og grillbestik til flødebolle workshops, meditationskurser og jagttegn – her er rigeligt at vælge imellem! 

Er det for eksempel dig og din bedre halvdel, der fejrer livet med hinanden, eller er det en årsdag for den hyggelige interiørbiks som din veninde åbnede sidste år? Uanset hvad, er der ret stor sandsynlighed for, at du kan finde den der på én gang perfekte og særlige gave på denne side.

Se alle gaveidéer til årsdag nedenfor.

Filter

Ideer til årsdagsgave

Når man er på udkig efter årsdags ideer, er der et hav af muligheder, som man kan kaste sig over. Hvis du således er på udkig efter ideer til årsdagsgaven til kærsten, kan du med fordel læse med videre her. Hvis du har 1 års dag med kæresten, vil du formentlig gerne gøre noget lidt ekstra ud af denne dag. Først og fremmest skal det siges, at der ikke findes nogle regler, for hvad en god årsdagsgave er. Der findes end heller ikke en opskrift på, hvad den bedste årsdagsgave indebærer. Hvis din ide således ikke nævnes her, må du absolut ikke betvivle den. Du kender din kæreste bedst, specielt bedre end os, så din ide er naturligvis også den mest oplagte at anvende. Dertil vil vi blot komme med nogle ideer til årsdagsgaven, som en slags inspiration.

Ideer til årsdagsgaven – Oplevelsesgaver

Hvis du som benævnt har 1 års dag med kærsten, er der særligt en speciel gave, som der oftest går igen. Du har måske allerede selv haft den i tankerne men hvis ikke, er det også helt okay. Vi tænker naturligvis her, på de i dag populære oplevelsesgaver. Af disse oplevelsesgaver, er det især oplevelserne som weekendophold, gourmetophold samt spa- og wellness-opholdene, som der især er eftertragtet. Disse oplevelser tillader jer at kunne nyde hinanden, i hvad der måtte være de bedste omgivelser for lige netop jer. Tilmed ligger disse oplevelse i den budgetvenlige prisklasse, hvortil selv studerende på SU, vil have mulighed for at være med.

Personlig årsdagsgave – Scrapbog

En anden mulighed, som der tilmed er ret så populær, er at give en personlig årsdagsgave. Hertil er det kun fantasien som der sætter grænser. Hvis det er den første eller en af de første årsdage, kan du f.eks. lave et fotoalbum. Kig alle jeres billeder igennem, som i har taget sammen i løbet af året/årene. Find ud af, hvilke der er de bedste og tænk evt. på en lille tekst, der kan tilføjes til billedet. Herefter er det blot at gå i gang, med at fremkalde billeder, købe en fotobog og begynde at være kreativ. Man kan finde alverdens hjemmesider, som der tilbyder diverse produkter indenfor fotoalbums. Her kan man bl.a. finde scrapbøger og almindelige fotobøger med printede billeder samt forskellige omslagstyper.

Personlig årsdagsgave – Klippekort

En anden ret så sød årsdagsgave, er de hjemmelavede klippekort. Vi kender mere eller mindre alle sammen, det gamle klippekort til bussen osv. Disse klippekort består typisk af 10 klip, som der også gør sig gældende ved det hjemmelavede klippekort. Med et hjemmelavet klippekort, laver du dit eget klippekort, ud af enten et stykke papir eller karton. Det er ikke så vigtigt hvad klippekortet laves af, så længe overfladen tillader at anvende en touch eller lignede på. Herefter tilføjes det antal punkter/klip, som du finder passende. Nu er det blot at gå i gang med at skrive forskellige ideer på, ud ved de forskellige punkter/klip. Det kan f.eks. være en halv times massage eller at hente morgenbrød hos bageren. Husk på, at det kun er fantasien som der sætter grænser.

Personlig årsdagsgave – Kuponhæfte

En anden mulighed, som der minder ret så meget om det før omtalte klippekort, er et hjemmelavet kuponhæfte. Med et hjemmelavet kuponhæfte, laver du små kuponer/sedler. Igen er det ikke så vigtigt, hvilket materiale som der anvendes, så længe det blot har en skrivebar overflade. Ved et kuponhæfte, kan man med fordel vælge, at lave kuponerne/sedlerne i forskellige farver. Dette giver et varierende og indbydende look, når man kigger på kuponhæftet. Det gør sig igen atter gældende, at du selv er herre over, hvor mange sedler/kuponer, som du ønsker der skal være. Når kuponerne/sedlerne er klippet til i passende form, er det tid til at være kreativ tænkende. Nu skal du finde ud af, hvilke goder som lige præcis dit hjemmelavede kuponhæfte, skal indebære. Det kan både være eksemplerne som vi benævnte ved klippekortet tidligere. Men det kan også være ting som f.eks. en hovedrengøring eller en hjemmelavet 3-retters menu. Husk på at selv de små ting her i livet, kan have alverdens betydning. 

Årsdagsgave til hende

Du har sikkert prøvet at stå som den mandelige part i forholdet og skulle finde en årsdagsgave til hende. Du har været ved at gro dig grå hår af bare spekulation, omkring hvad der er det rette at give. For hvad giver man egentlig på en årsdag med kæresten? Der er mange forskellige muligheder at kunne benytte sig af. Da det formentligt ikke kommer som nogen overraskelse, er smykker mere eller mindre kvindernes bedste ven. Det kan være en fin lille ring af hvidguld, en smuk guld halskæde eller et elegant sølv armbånd. Uanset hvilket slags smykke du vælger, kan du være sikker på at det vil blive modtaget med kyshånd.

Årsdagsgave til ham

Det kan også være, at du derimod er den kvindelige part, hvortil du mangler ideer til årsdagsgave til ham. Her kan der først og fremmest helt klart anbefales, et af de mange forskellige smageprøvnings kurser. Det kan f.eks. være øl, whisky eller rom smagning, alt afhængig af hvad han mest er til. Det er en anderledes årsdagsgave, som der med sikkerhed, vil falde i god jord.

En anden ret så populær mulighed, kan også være at give ham en oplevelse hvor adrenalinen får frit løb. Det kan f.eks. være i form af en helikoptertur, der tilbyder at kunne lege pilot for en dag. Det kan også være en af de attraktive oplevelser, hvor man har muligheden for at køre en Ferrari. Hvad end du vælger for en oplevelse, kan du være sikker på, at han vil være helt vild med den. Når du er på udkig efter en årsdagsgave til ham, er der således mange forskellige muligheder. Uanset hvad du ender med at give, vil den du har kært, sikkert ende med at blive helt vild med det.

FAQ til Årsdagsgaver

Årsdagsgaver er en hyggelig tradition, som mange holder i hævd, men der er ofte en række spørgsmål. Vi vil her give svar på de hyppigst stillede spørgsmål.

Fra månedsdagsgave til årsdagsgave, skal gaven være større?

Det første år er der mange kærestepar der giver hinanden små hyggelige overraskelser ved månedsdag, man skal huske på at det ikke er værdien af gaven, men tankerne bag og gavens indhold der er vigtig. Det er vigtigt at partneren føler sig værdsat og værdifuld. Gode gaver kan være fællesoplevelser, eller selvforkælelse.

Jeg får ingen årsdagsgave, skal jeg fortsat give ham en?

Det afhænger selvfølgelig af hvordan man har det med det, men hvis forholdet ellers er sundt og godt er det måske værd at tænke på om det ikke fortsat er rart at forkæle modparten og holde noget i hævd, som man faktisk synes er hyggeligt. Det kunne jo være man skal give en gave man også selv får glæde af, f.eks. en lækker middag, pakke en skovturskurv, give massageolie m.m. Måske skal man gøre opmærksom på at man synes det betyder noget at opmærksomheden bliver gengældt.

Hvordan husker jeg vores årsdag?

Efterhånden som årene går hører man ofte par sige at de har prøvet at glemme deres årsdag/bryllupsdag. I hvor tid, hvor de fleste mennesker render rundt med mobiltelefonen på os det meste af tiden er det jo nemt at sætte en påmindelse ind. Men husk, det vigtigste er at vi husker at værdsætte og pleje vores forhold i hverdagen, så sker der ikke noget ved en enkelt svipser på en årsdag.