Bedstegaver.dk

Bagekursus 2024 | De bedste bagekurser i hele landet

Det er hyggeligt at bage, og der kan bages rigtig mange forskellige ting: kager, croissanter, brød, og andre lækre desserter. Men går du med tankerne om at lære endnu mere, som du kan bruge til inspiration for dine fremtidige bagværk? Eller kender du måske en, der kunne trænge til et bagekursus, så er du landet det rette sted. På denne side kan du nemlig roligt give et gavekort til bagekursus til en ven, der elsker at bage, eller har brug for nogle gode tips. Vi har samlet en oversigt over de aktuelle bagekurser, der finder sted forskellige steder i Danmark i 2022.

Filter

Gaveguide

Lær de grundlæggende teknikker på et bagekursus

Bagning kan betyde mange ting. Ofte forbindes bagning med kager og søde sager, men det er langt fra sandheden. Når der bages, så bages der selvfølgelig også rugbrød og andre sunde ting. Vi danskere er nok mest bekendte med mormors sprøde hjemmebagte franskbrød, og de mange søde kager, og det er selvfølgelig enormt lækkert. Måske er du vokset op med bagværk som en tradition i familien, og har hentet masser inspiration fra forældre og bedsteforældre. Nu er det din tur til at hive den store bagerulle frem, og kreere dine mesterskaber.

Det kan være, at det bare kører derudaf, men alligevel går du og mangler noget mere inspiration, hvis du gerne vil blive den helt store mesterbager. I nogle år efterhånden, har du sikkert også fulgt med i det populære “Den Store Bagedyst”-program, og vil gerne mestre nogle af deres kunstværker. Det skal du skam ikke snydes for, da du kan lære de grundlæggende teknikker på et bagekursus.

Se blandt andet højdepunkter fra Den Store Bagedyst:

Bagning er på vej mod sundere meltyper

I dagens Danmark er vi begyndt at gå meget mere op i sundhed, og denne tendens ses også ved bagværk. Vi er begyndt at benytte mere grove og sunde meltyper, samt tilsætte frøer og kerner. Flere er også begyndt at bage med økologiske varer, der er med til at tilføje mere sundhed i kroppen samt miljøvenlighed. Nogle ser helst ikke at bagning skal være sundt, da de måske mangler smag af sødme og ikke bryder sig om de sundere alternativer.

Dette er dog langt fra en sandhed. Selvom at bagværket er sundere, så kan det sagtens smage lige så godt som det mere usunde. Der er flere måder at bage på, og rigtig mange forskellige kornsorter, frø, og økologiske varer der kan tilføjes. Det kan sagtens smage godt, og også smage af søde sager – selvom at bagværket er baseret på sunde varer. Dette er også noget, du vil lære mere om på et bagekursus.

Bagekursus 2021: Lær alt om bagning over hele landet

Vi er så heldige her i Danmark, at rigtig mange elsker bagning, og flere er nogle dygtige og kompetente undervisere, der har arrangeret bagekurser. De holder til forskellige steder i landet, og vi har samlet nogle af de bedste her hos os. Dem kan du selv tag afsted til, bringe en ven mig, eller evt. give som gave.

Bagekursus Sjælland

På Sjælland eksisterer der flere arrangører af bagekurser. Se bare vores liste med et bagekursus København, hvor den populære Meyers Bageskole holder til. De er selvfølgelig ikke de eneste, du finder, da du også kan lære alle teknikkerne på et bagekursus hos Karoline Trier. Sjælland er fyldt med mange gode kurser, hvor der tages hånd om eleverne, og du går derfra med masser af inspiration og vigtig viden.

Bagekursus Jylland

I Jylland finder du selvfølgelig også flere steder at tage på et bagekursus. Jylland er fyldt med mange byer – store såvel som små – og det er forholdsvist nemt at komme fra A til B. Så selvom du måske bor et stykke fra et kursus, så er det helt sikkert turen værd alligevel. Hvis du kigger lidt rundt på listen, finder du både en oversigt med bagekursus Ribe og bagekursus Århus. Hvad de to byer har tilfælles, er nogle rigtig spændende bagekurser!

Bliv budt indenfor og nyd en masse lækkerier hos fx Timm Vladimirs Køkken. Lær de forskellige bageteknikker, og få en masse inspiration til dine næste store mesterværker. I Jylland finder du jo også Sønderjylland, som er kendte for det lækre og smagfulde “Sønderjyske Kaffebord” med masser af søde kager. Har du lyst til at kreere sådan et lækkert bord til dine gæster, så prøv da endelig at tage et smut hen til Det Sønderjyske Køkken, der vil lære der en masse om bagning, teknik, æltning og surdej.

Bagekursus i Sønderjylland hos Skærtoft Mølle:

Meyer bagekursus – Få styr på surdejen

Du behøver ikke at frygte surdejen, på trods af at den har sit helt eget liv. Mange frygter desværre at lave en surdej, da den kan være svær at få i skabet i første forsøg. Men det behøver på ingen måder at være en vanskelighed – for det kan læres, og du kan sagtens mestre teknikken. Hos Meyers bagekursus vil du få en grundig undervisning i at få mel og vand til at hænge sammen og lave en surdej. Du lærer også andre teknikker, der bliver fremvist af en yderst kompetent og entusiastisk underviser.

Undervejs lærer du at mestre en surdej, som du også må få lov til at tage hjem. Du får også andre smagsprøver med hjem, så der er lidt lækkert til senere. Meyers bagekurser er den perfekte gave at give til ham eller hende, der gerne vil mestre bagning, eller en gave til dig selv. Du er altid omgivet i hyggelige omgivelser, og der vil være en rigtig dygtig undervejs, som kan guide dig til at lave det allerbedste hjemme i køkkenet. Og efter endt kursus, så vil du helt sikkert gerne hjem, og stolt vise din surdej frem til din kæreste, som du endelig har fået lært!

Bliv inspireret på et bagekursus og brug din viden i køkkenet

Når du er afsted på et bagekursus, så er det langt fra smagsprøver, du kan tage med dig hjem. Du bliver også inspireret fra top til tå, som du kan bruge hjemme i køkkenet. På et bagekursus er der nemlig nogle rigtig dygtige undervisere, der har studeret alt om bagværk. De giver dig viden og teknikker, som du sent vil glemme.

Når du er afsted, så vil underviserne dele ud af personlige erfaringer, og give dig en masse tips og historier, så kan blive en bedre bager derhjemme. Når du så kommer hjem, vil du helt sikkert storme ud i køkkenet og vise din kæreste eller venner, hvad du nu har lært. Det kan bruges resten af livet, og er helt sikkert en oplevelse du sent vil glemme.

Undervejs i kurset, vil du også befinde dig i hyggelige omgivelser. Du lærer nye bekendtskaber, og har du bragt en ven med dig, så er det jo bare endnu mere hyggeligt! Derfor kan vi også anbefale dig, at du evt. giver et gavekort til en ven eller kæreste, og også selv booker dig med til kurset. I vil få en rigtig fed oplevelse på kurset, og er I to hjemme i køkkenet til at bage, tænk da på, hvad I alt ville kunne mestre nu? De kommende gæster vil helt sikkert få sig en stor overraskelse, og slet ikke kunne lade være med at smage på jeres godter.

Gavekort til bagekursus – den bedste gave for bageentusiaster

Selvfølgelig, kan du selv tage afsted til et bagekursus, men du kan også glæde en anden med et gavekort. Måske er der en person i dit liv, der er helt vild med at bage, som altid har noget lækkert at byde på. Det kan være, at personen er gået lidt i stå, og så ville et bagekursus være det perfekte skub til mere inspiration for vedkommende. Du kan da også selv tage med til kurset, hvor I kan blive inspireret i fulde drag og få en rigtig god oplevelse sammen. Det eneste du bare skal gøre, er at finde det bagekursus, du gerne vil tilmelde dig hos, eller give i gave, og dem kan du nemt og enkelt finde på vores oversigt. Vi har samlet de bedste og aktuelle bagekurser for dig, som vi mener, er værdifuld gave at give.

FAQ om Bagekurser

I forbindelse med bestillingen af et bagekursus har man ofte nogle spørgsmål, vi har prøvet at samle de hyppigst stillede spørgsmål og svar herunder.

Hvor lang tid tager et bagekursus?

Et bagekursus tager normalt 3-4 timer, men det afhænger selvfølgelig af hvilket kursus man vælger. Der er kurser der har hygge og fælles oplevelser i forkus, men også kurser der fokuserer på individualitet og detaljer, så der er altid noget for enhver smag.

Skal man kunne bage i forvejen?

Normalt kræver det ingen forkundskaber at melde sig til et bagekursus, men i enkelte tilfælde, hvor man går meget i dybden med en bestemt bageform kan det forekomme, men så vil det fremgå tydeligt af kursusbeskrivelsen.

Hvor meget koster et bagekursus?

Priserne varierer en del alt efter kursets længde og ingrediensernes kostbarhed men de ligger ofte mellem 450,00 – 1500,00 kr.