Bedstegaver.dk

Barselsgave 2024 | GUIDE: 60+ gaveidéer til barselsgaven

En stor begivenhed som en fødsel fortjener at blive fejret, og hvad er bedre end at give de nyslåede forældre en fin barselsgave? Det kan dog være en svær opgave, at finde den perfekte gave, særligt hvis du ikke selv er forælder. 

De bedste gaver til nye forældre handler ikke kun om at gøre deres liv lettere. Det er også dem, der markerer den store og fantastiske livsændring det er, at få børn.

Uanset om du leder efter en barselsgave til den nybagte mor, nybagte far, baby, de nyslåede bedsteforældre eller måske en dåbsgave til den lille ny, så har vi samlet en masse gaveidéer. Her finder du gaver der kan være med til at starte mangeårige familietraditioner, den første bamse, gaver der kan gøre forældrenes liv med børn lidt lettere og personlige gaver, der vil markere dagen i mange år frem. Så uanset om du leder efter de klassiske barselsgaver til forældre og baby eller noget helt unikt og personligt til den lille nyfødte, så har vi gaveiéen du endnu ikke har tænkt på.

Filter

Gaveguide: Find den bedste barselsgave lige her

Skal du på barselsbesøg og byde en lille baby velkommen til verden, er der tradition for at give en barselsgave. En god barselsgave signalerer omtanke og skaber glæde hos den nybagte familie. 

Der findes et stort udvalg af gode barselsgaver, og det kan derfor være svært at vælge den helt rette. Heldigvis har vi allerede gjort det meste af arbejdet og lavet et udvalg af de bedste ideer til barselsgave.

En god gave kan sagtens være en lille ting. De fleste nybagte forældrepar sætter stor pris på enhver form for opmærksomhed omkring den lille ny, og selv en lille barselsgave vil som regel vække stor begejstring hos mor og far

De 10 mest populære barselsgaver 2023 er:

 • Stjernetegnsplakat til nyfødt baby
 • My Teddy Rangle
 • Kugle Rangle
 • Kids Memory Box – The Beginning of my life
 • Super plejende olie fra Momkind – økologisk
 • Bambam gipsaftryk af babys fod og hånd
 • Helens bog om dit barns udvikling
 • Silikone bidering fra Liewood
 • Sengetøj, dream all night, M&P
 • Bashful kanin fra Jellycat

Hvad er en god barselsgave?

Der findes mange skønne barselsgaver og et enormt stort udvalg af gaver. Så hvordan vælger man en passende barselsgave? Heldigvis er det ikke så svært at give en fin barselsgave, og du kan selv bestemme om gaven skal være en praktisk gave som f.eks babytøj, et babytæppe eller eventuelt en lille hue til den nyfødte. En blød bamse er stort set altid et hit som en sød gave til den nyfødte baby. Du kan selvfølgelig også vælge at give en barselsgave til mor og den nybagte far. Al opmærksomhed omkring den lille nyfødte falder som regel i god jord hos både mor og far.

Barselsgave til baby

En oplagt barselsgave til den lille baby, er en blød barselsgave som f.eks et blødt tøjdyr. Ønsker du at give en brugbar barselsgave som kan anvendes lige fra fødslen, er det en oplagt gave til nyfødt med et sødt sæt sengetøj eller et babytæppe. 

Vil du gerne give en gave som det lille barn kan have glæde af lidt senere, når den første tand bryder frem, findes der mange søde og sjove bideringe.

Barselsgave til dreng

Er du på udkig efter gaven til den nyfødte dreng er der mange muligheder. Se et par af vores eksempler her:

 • Lamaze Aktivitets Blæksprutte: Med den festlige og farverige aktivitets blæksprutte fra Lamaze, er der lagt op til mange timers aktivitet og underholdning for den lille dreng. Blæksprutten er med til at stimulere sanserne og styrke finmotorikken hos baby.
 • Bright Starts Hval Aktivitetslegetøj: Bright Starts Hval Aktivitetslegetøj er en fantastisk gave til at underholde baby. Den sjove aktivitets hval med lys sprutter og popper bolde ud af munden ved et enkelt tryk på snuden. Hvalen er en super sød og god gaveidé når de nybagte forældre og baby skal lege sammen.
 • Mine Første År: Drengeudgave, Hardback: En god bog til at skabe og gemme minder for baby og de nye forældre. I bogen er der plads til alle minder frem til barnet fylder 7 år. Her får du en skøn barselsgave hvor der er plads til notater, det første fodaftryk, en lille hårlok og masser af vidunderlige billeder af den første tid.

Barselsgave til pige

Skal du finde gaven til en nyfødt pige kan du hente inspiration i vores udvalg af gode ideer lige her:

 • Bibs Spisesæt Lyserød, Pige: Med Bibs Spisesæt i lyserød kan du give en rigtig fin og personlig barselsgave til den lille nyfødte pige. Spisesættet indeholder alt der skal bruges til måltidet og er fremstillet i 100% fødevaregodkendt materiale. Sættet tåler at komme i opvaskemaskinen.
 • Maileg Sleepy/wakey Baby mus pige: Den sødeste baby mus i tændstikæske er en helt unik barselsgave som helt sikkert vil vække begejstring hos mange forældre. Her får du en lille pige mus baby som sover sødt i sin fine tændstikæske på et blødt underlag.
 • Mine Første År – Special Edition album: Minder og gemmer: Mine Første År er en perfekt barselsgave til at gemme de personlige minder. I denne special edition er der plads til det hele, tanker fra den kommende mor før fødslen, den lille piges første fodaftryk, den første hårlok og en masse vidunderlige billeder af den første tid.

Den perfekte barselsgave til nybagt mor

Til den nybagte mor kan det være en god ide med lidt ekstra forkælelse og en personlig gave, som viser at du tænker på hende og gerne vil fejre begivenheden sammen med hende på den store dag.

 • Personlig plakat til mor: Design en helt personlig plakat til den nybagte mor. Citatplakat har både et stort udvalg af færdigdesignede plakater til mor og også mulighed for at personliggøre en plakat til den nye mor med billeder og passende citater.
 • Oplevelsesgavekort: Hvis du ønsker at give en betænksom gave til den nybagte mor kan et oplevelsesgavekort være den bedste gave. At give forældrene en lille pause i form af et weekendophold eller måske en afslappende tur i spa/wellness kan virkelig gøre underværker og vil helt sikkert være en vidunderlig gave.
 • Gavesæt fra Kraes: Giv et lækkert gavesæt fra Kraes til mor og baby. Gaveæsken indeholder 3 lækre produkter fra Havre og Kokos serien. Produkterne er fremstillet af milde og naturlige ingredienser og godkendt af Forbrugerrådet Tænk Kemi. En oplagt gave til nybagt mor og baby.

Den perfekte barselsgave til nybagt far

Ofte kommer den nybagte far lidt i baggrunden når det gælder barselsgaver og opmærksomhed. Husk på at denne begivenhed er lige så stor en omvæltning for den nybagte far, som det er for moren. Derfor vil barnets far ofte blive ekstra glad for lidt ekstra opmærksomhed, så han ved, at han er lige så værdsat som resten af familien. Se med her for at finde gaven til den nye far:

 • Willow Tree New Dad Figur 15.2cm: Med Willow Tree New Dad figuren får du en af de virkelig personlige barselsgaver som helt sikkert vil vække stærke følelser hos den nye far. Figuren er lavet af kunstneren Susan Lordi og repræsenterer følelserne hos den nye far.
 • Far for livet – en bog til manden som far: Far for livet er en bog til den nybagte eller kommende far som er nysgerrig efter at vide mere om det at blive far. Bogen er en fantastisk barselsgave til far som ønsker at forberede sig på hvad der venter.
 • Citatplakat Far-Jokes Plakat 50x70cm: Vil du gerne give en sjov gave til den nye far er Dialægt Far Jokes plakaten en oplagt ide. Mange børn kan nikke genkendende til fars dårlige jokes og her får han endda et par stykker på skriften som han kan plage familien med hver dag.

Barselsgave til nybagte forældre

At blive forældre er en af de største begivenheder i livet. Det er en kæmpe glæde og en kæmpe omvæltning med store følelser. Vi har fundet frem til nogle af de bedste gaveideer til at forkæle det nybagte forældrepar:

 • Spaophold på Ystad Saltsjöbad:En af de bedste gaver til nybagte forældre, kan være at få en lille pause fra hverdagen. Med et Spaophold på Ystad Saltsjöbad kan du give en velfortjent pause til de nye eller kommende forældre, så de kan lade op med ny energi.
 • Chokoladekursus hos Det Søde Liv: Forsød hverdagen for de nybagte forældre med et Chokoladekursus hos Det Søde Liv. Vil du gerne forkæle dem og samtidig give dem en lille pause fra hverdagen er et Chokoladekursus måske den bedste ide til det nybagte forældrepar.
 • Bogen du ville ønske dine forældre havde læst – Hardback: Som forælder gør man sig mange overvejelser om hvordan man ønsker at være i rollen som mor eller far. Bogen du ville ønske dine forældre havde læst er en bog om relationer til vores nærmeste og om hvordan vi bedst håndterer barnets følelser, så det får den bedste opvækst.

Idéer til anderledes barselsgaver

Vil du gerne give en gave som skiller sig ud fra de traditionelle barselsgaver kan du læse videre her for at finde inspiration til anderledes og uforglemmelige barselsgaver. En anderledes gave viser, at du virkelig har brugt tid og omtanke for at give en gave som er helt unik, for at fejre at baby er kommet til verden. 

En anderledes gave kan være noget du selv laver, eller måske en oplevelse du planlægger. Et eksempel på en anderledes barselsgave, er en rejse som f.eks. bedsteforældre tager deres barnebarn med på, når det når en vis alder. 

FAQ

Hvad er de bedste barselsgaver 2022?

De bedste barselsgaver vil altid være noget som kan bruges af barnet eller barnets forældre. Forældrene vil ofte ønske sig noget praktisk som kan bruges til den nyfødte. Til selve barnet er legetøj altid populært. 

Hvor meget giver man i barselsgave?

Der findes ingen faste regler for hvor meget man giver i barselsgave. Det er helt op til dig selv, hvor meget du vælger at bruge på gaven.