Barselsgave

Se de 65+ bedste barselsgaver i 2021

Denne side indeholder reklamelinks

Rangle big ear elefant – Teddykompaniet

Priser fra: 78,00 DKK

Sød rangle fra Teddykompaniet fra Big Ear serien. Den søde lyseblå elefant rangle er med store, søde ører – og er nem for de små fingre at holde fast i. Ranglen passer sammen med big ear elefant suttekluden.Ranglen måler: 15 cmRanglen kan vaskes ved 40 gr

Bagekursus med surdej

Priser fra: 850,00 DKK

Inden for bagekunsten starter og slutter mange til med en surdej, og kan man lide at bage, har du garanteret en stående i køleskabet. Hvis ikke, så kan du stadig nå at lære, hvordan man starter en surdej til dette kursus, hvor vi kommer til at gennemgå forskellige opskrifter, surdej kan anvendes til. Og så kommer vi selvfølgelig også til at bage.

Et barn bliver født

Der er intet, der slår den begivenhed, der finder sted når et barn bliver sat i verden. Fødslen er det største og vigtigste øjeblik i to menneskers liv. Det er starten på et nyt kapitel og starten på et kæmpe stort eventyr. At en lille familie bliver til, skal naturligvis fejres så meget som overhovedet muligt. Dåben er én af de gange vi fejrer det nye liv, men allerede før det, bør det lille menneske og de fantastiske forældre fejres. Selvom et nyt liv, sat i verden af to mennesker, der elsker hinanden, er den smukkeste gave i livet, så kan du alligevel godt finde en lille ting at supplere med. En god barselsgave vil ethvert vordende eller nybagt forældrepar sætte pris på.

Hvis din veninde spadserer rundt med en kuglerund mave, så er det måske på tide at du begynder at overveje, hvad du skal købe i barselsgave.

En misforstået tradition

Der findes mange forskellige forståelser for, hvad en barselsgave egentlig er. Nogle mener at barselsgaven skal være købt til den lille nyfødte. Andre mener at den skal være tiltænkt forældrene. Derudover er der også forskellige holdninger til, om en barselsgave gives før eller efter fødslen og om man kun skal give en barselsgave, hvis man bliver inviteret til et babyshower. Denne barselsgave tradition er forholdsvis ny i Danmark og det er nok også derfor, at der opstår uenigheder og misforståelser omkring hvad, hvornår og hvorfor. Det er dog vigtigt at huske på, at bag alle gaver, der gives, er en tanke, som er vigtigere end gaven i sig selv. Derfor kan du med dit på det rene, udelukkende følge dit eget hjerte og give barselsgaven efter hvad du selv, mener er det rette.

Barselsgave til mor, far eller baby?

Der er som nævnt forskellige holdninger til, om en barselsgave skal være tiltænkt forældrene eller det kommende eller nyfødte barn. Uanset om du vælger at købe noget, der udelukkende kan bruges af barnet, vil det med garanti glæde hele familien. Du kan overveje om det vordende forældrepar har mest brug for noget til dem selv eller om du i stedet skal tænke på barnet. En gave til forældreparret kunne eksempelvis være noget, som de kan bruge, før barnet kommer til verden. Har de allerede født, kan du også vælge noget, som vil glæde dem i hverdagen. Går du efter noget specifikt til barnet, kan du enten tænke i de praktiske baner eller blot vælge noget tøj eller legetøj, som du selv synes er lidt for nuttet.

Hvor stor en barselsgave skal jeg give?

Igen er der ret stor forskel på barselsgaver. Lyt til dit hjerte og køb noget, som du føler dig godt tilpas ved at give. Er du inviteret med til et babyshower, kan du eventuelt gå sammen med nogle af de andre gæster til festen om en lidt større gave. Vil du bare gerne glæde den nybagte familie med en lille ekstra forkælelse, kan du vælge en mindre og billigere gave. Og ellers kan du lave noget selv. Når du skal finde på barselsgave idéer, så husk at det er tanken, der tæller.

Barselsgave til baby

Det mest åbenlyse vil selvfølgelig være at købe en barselsgave til baby. Ikke alene er baby hovedperson i denne livsbekræftende periode, det er helt sikkert også sjovest at shoppe ting og sager til det lille nye menneske.

5 Barselsgaver til den nyfødte baby:

 1. Et bjerg af økologiske sutter i god kvalitet – de skal nok nå at smide en håndfuld væk allerede på vej hjem fra hospitalet.
 2. En spilledåse eller uro med en vuggevise – en lille melodi, der kan hjælpe barnet med at sove.
 3. Et sæt af bløde økologiske bodystockings – det bedste af det bedste til den lille ny.
 4. En sangbog – én af de klassiske vi kender fra egen barndom naturligvis.
 5. Et sengetøjssæt i 100% bomuld.

Barselsgave til mor

Næstefter barnet, må det i sandhed være mor, der har den næst-vigtigste rolle. Misforstå ikke, far kunne på ingen måde undværes og far bliver uundværlig i den første tid af barnets liv, men det er trods alt mor, der har båret rundt på de ekstra 20 kilos barn, fedt og vand de sidste ni måneder. Derfor må det også være på sin plads med en barselsgave til mor.

5 Barselsgaver til den gravide eller nybagte mor:

 1. Matchende tøj til mor og baby.
 2. Et gavekort til en tøjbutik – så kan mor opdatere sin garderobe når maven er tilbage til sit gamle jeg.
 3. En god bog om at holde sin krop sund og stærk efter en fødsel.
 4. Et massageapparat – til når far ikke er hjemme og mor har brug for en kærlig hånd.
 5. En fin ammekjole i eller bluse, der gør det let at amme offentlige steder.

Barselsgave til far

Far skal selvfølgelig ikke overses. Ofte spiller far en mere passiv rolle i det øjeblik, barnet bliver født. Heldigvis får han igen og igen lov til at vise sit værd, ikke kun igennem graviditeten, men også dagene og ugerne efter mor har født. Far fortjener bestemt også en barselsgave.

5 Barselsgaver til den nybagte far:

 1. Matchende fodboldtøj sæt til far og baby.
 2. Et gavekort til én dags babysitting – så far kan få lidt alene-tid med drengene.
 3. En humoristisk bog om børneopdragelse for fædre – det bliver lidt lettere at komme igennem de mange sider, hvis der er et par jokes hist og her.
 4. Barnets første sportsbold – en gave far sikkert vil være mere begejstret for end barnet.
 5. En maskulin bærersele til alle de eventyr far og baby skal dele.

Barselsgave til den lille familie

Kan du finde en barselgave, der direkte gavner hele familien, så er det bestemt at foretrække. Barselsgaver til hele familien vil skabe den allerstørste glæde – altså lige efter barnet i sig selv. En barselsgave, som hele den lille nye familie kan samles om, vil blive husket i mange år. Gå efter en oplevelsesgave eller noget, du ved, familien får brug for i den første tid.

5 Barselsgaver til hele familien:

 1. Gavekort til et årskort til eksempelvis Zoologisk Have.
 2. Lovning på fem færdige måltider – lige til at smide i fryseren og tø op på de hårde dage.
 3. En lækker ny pusletaske – hvis ikke baby allerede har ørlet på den, de har i forvejen, skal den nok komme til det.
 4. Mine første år – en sød bog til at holde styr på barnets første mange øjeblikke.
 5. Et gavekort til at få taget professionelle billeder af hele den lille familie.

FAQ for Barselsgaver

Når vi snakker barselsgaver er der rigtig mange spørgsmål der melder sig. Her kan du finde svar på de hyppigst stillede.

Er det ok at give gave til moderen og ikke barnet?

Man skal altid huske at det er tanken der tæller når man giver en gave. En gave til den nybagte mor  kan bestemt være en lige så stor gestus som gaven til den lille ny. Den lille forstår jo endnu ikke betydningen af gaven og det at drage omsorg for moderen som skal til at yde det ypperste for sit barn er en smuk tanke.

Kan man give et gavekort i barselsgave?

Man kan sagtens give et gavekort, ofte får nybagte forældre mange gaver og der er også mange større ting som autostol, barnevogn m.m. der skal anskaffes, så muligheden for at samle flere gavekort til en større gave er ofte kærkommen. Også hjemmelavede gavekort på børnepasning, et måltid mad m.m. kan være en god ide.

Kan jeg tillade mig at lave en ønskeseddel?

Det er op til en selv, men ofte ved man jo hvem der vil kigge forbi med en gave og de fleste vil jo rigtig gerne give en gave som falder i den begavedes smag, så hvis man giver udtryk for hvad man står og mangler vil de fleste helt sikkert tage det som en hjælp til dem om at give noget brugbart.

Skriv en kommentar

Giv et oplevelsesgavekort

Køb dine oplevelsesgaver hos GoDream. Truestory er Danmarks førende til køb af oplevelser, ophold m.m. De har et stort udvalg af gavekort, så du kan overraske til alle anledninger.