20% på alle oplevelser hos TrueStoryBrug rabatkoden “truestorydays” (Klik her!)

Bedstegaver.dk

Dåbsgaver

Er du også blevet inviteret til barnedåb, så er du garanteret i fuld gang med at stresse over hvilken gave du og din plus-one skal troppe op med til festen. Skal gaven være personlig? Eller praktisk? Og hvordan undgår du at træde de tættere familiemedlemmer over tæerne? Vi giver dig en guide med masser af ideer til dåbsgaver.

  Giv en personlig stjernetegnsplakat til den nyfødte

  Giv en gave der vækker smil og glæde hver gang man kigger på den. En personlig stjernetegnsplakat fra Citatplakat er et oplagt gavevalg til nybagte forældre og en gave, der med garanti vil vække glæde i mange år frem, også når barnet selv bliver stor nok til at kunne se plakaten.

  fra 169 kr.

   Gave til barnedåb

   Design en sød og kærlig plakat som en gave til den store dåbsdag — eller skab et fint minde fra dig til din egen lille guldklump. Mulighederne er mange hos Citatplakat, hvor du kan være kreativ og personlig på rigtig mange måder. 

   Fra 49 kr.

    JUNYJU Fold & Go Playgym

    Forær den lille en ny en flot og farverig aktivitetsbøjle i gave. Denne er super nem at folde sammen og kan let tages med eller opbevares når den ikke er i brug. Der medfølger både rangler, bideringe og figurer som barnet kan gribe efter.

    449,95 kr.

     Lamaze Enhjørning Lilla

     Vent

      Mindeboks til barnets første år

      Et barns første år er en helt særlig tid, fuld af mange nye og fantastiske oplevelser, som man gerne vil huske for evigt. Giv en mindeboks designet til at indeholde alle de dyrebare minder fra barnets første år, fra den allerførste lille milepæl til den sidste store milepæl.

       H.C. Andersen samlede eventyr, rød

       Mangler du den perfekte gave til den lille ny? Forær en H.C. Andersens samlede eventyr i jubilæumsudgave. Bogen inderholder mange timers skøn læsning for både store og små. Bogen er idéel som dåbsgave, barselsgave og fødselsdagsgave.

       349 kr.

        Fineste nusseklud med elefant

        En blød nusseklud er den perfekte gave til baby. Den giver tryghed når barnet skal sove og er super blød for baby at ligge og nusse og putte med igennem dagen.

        209 kr.

         Filibabba Christian the whale

         Christian The Whale er den perfekte beskæftigelse til alle nyfødte. Hvalen kan klare alskens bid, savl og små fingre der trykker og hiver. En super måde at stimulere sanserne hos din baby. Hvalen er håndlavet i 100% naturgummi og rengøres nemt med en fugtig klud. 

         104,05 kr.

          Dåbsrør med eller uden gravering

          Det fine forkromede dåbsrør er en fin tradition og en dekorativ måde at opbevare barnets dåbsattest til minde om den store dag. For at gøre gaven endnu mere personlig kan røret indgraveres med barnets navn og dåbsdato.

          375 kr.

           Byd den lille ny velkommen til verden med et flag

           Det fine bordflag fra Maileg er den idéelle gave til den lille nyfødte og en fin måde at byde dem velkommen til verden. Det er en gave der kan følge både barn og familie i mange år frem og danne ramme om fødselsdagstraditioner i hjemmet.

           149 kr.

            Navnetog i træ

            Et navnetog er en fin og personlig gave til familiens nyeste tilføjelse. De kan bruges både som dekoration i børneværelset og som tradition til fødselsdag og fest, hvor det med garanti vil bring smilet frem.

            20 kr.

             BabyBjörn Legetøj til Skråstol, Soft Friends

             Vent

              Done By Deer Aktivitetsspiral, Blå

              Vent

               Tandæske, enhjørning – KIDS by FRIIS

               At tabe sin første tand er en stor ting og der er en stolthed i at vise de tabte tænder frem. Den lille hvide tandkasse er perfekt til piger, der elsker enhjørninger. Den smukke, håndmalede enhjørning på toppen gør denne gave mere speciel og betydningsfuld end de fleste andre ting på et børneværelse.

               99 kr.

                Rasmus Klump Læringspakke

                Gør dit barns stavelæring udfordrende og sjov. Dette Rasmus Klump stavelegsspil er en underholdende måde for børn at lære at sammensætte ord på. Når puslespillet er færdigsamlet vil alle stavede ord vises i brikkerne med motiver af forskellige dyr i bedste Rasmus Klump stil. 

                150 kr.

                 Oxybul Lisette Aktivitetsdukke

                 Vent

                  Djeco Stabelklodser – Rebstigen

                  Vent

                  Fra 130 kr.

                   Lamaze Blød puttekasse m. dyremotiver

                   Vent

                    Filibabba Frey the frog

                    Frey the Frog er et sjovt og sødt stykke legetøj til helt små babyer. Frøen er sansestimulerende og rar at holde ved for små babyfingre. Frey the Frog er fremstillet i 100% naturgummi og er en super måde at holde din baby beskæftiget på. 

                    104,95 kr.

                     Baby Einstein Lysende Shaker Blæksprutte

                     Giv denne søde og finurlige blæksprutte til de mindste størrelser. Blæksprutten kan både lyse, skifte farve og spille musik alt efter, hvordan den rystes og trykkes på. En alletiders gave, som med garanti vil holde alle nysgerrige babyer beskæftigede. 

                     199 kr.

                      BabyDan Balance bræt

                      Dette balancebræt fra BabyDan er den perfekte gave til alle nysgerrige og legesyge børn. Brættet kan bruges på vidt forskellige måder og fungerer også som stol på børneværelset når det ikke er i brug. Det er fremstillet i træ og er beklædt med beskyttende filt. 

                      374 kr.

                       Sparebøsse

                       Mangler du den perfekte gave til baby? En sparebøsse er en klassisk og meget populær dåbsgave, der vil følge barnet ind i fremtiden. Her er en smuk sparegris fra Georg Jensen. En klassiker.

                       552,95 kr.

                        Oball Aktivitetslegetøj Minnie & Mickey

                        Vent

                         Oxybul Aktivitetsflodhesten Axel

                         Stimulér din babys sanser og aktivér den motoriske læring med Aktivitetsflodhesten Axel. Flodhesten er fremstillet i velourblødt polyester og har 12 forskellige aktiviteter og lyde. Sammen med farver og teksturer er Flodhesten Axel en oplagt lærings- og legepartner til alle nyfødte babyer. 

                         299,95 kr.

                          Smykkeskrin Enhjørning, Fortinnet – Nordahl Andersen

                          Mangler du en fin gave til baby? Smykkeskrin er en klassisk dåbsgave, der uden tvivl vil glæde på gavebordet. Det smukke skrin kan bruges til at opbevare de mest skattede smykker og barndomsminder. For at gøre det endnu mere personligt er der mulighed for at gravere barnets navn på siden af smykkeskrinet.

                          295 kr.

                           Walla Walla koala – Lamaze

                           En skøn gave til den nyfødte. Lamaze Walla vægkoalaen er et farvestrålende, nuttet legetøj, der vil underholde ethvert barn. Der er så mange forskellige lyde og effekter fra knitrende papir til rasle-lyde - den perfekte aktivitet for alle småbørn!

                           105 kr.

                            Det perfekte aktivitetskit til baby fra Done by Deer

                            Den fineste begynderkuffert fra Done by Deer med alt hvad den lille ny behøver. Kufferten indeholder fint aktivitetslegetøj, som bidering, nusseklud, rangle og en lille bog. Kittet kommer i to flotte farver.

                            559 kr.

                             Tumlerør, rosa – bObles

                             Tumlelegetøjet fra bObles er et hit hos børnfamilier verden over. Der er mange timers leg og udvikling gemt i hvert møbel fra bObles og så ser de tilmed flotte ud i hjemmet.

                             1199 kr.

                              Flot fødselsdagstog fra Konges Sløjd

                              Et fødselsdagstog er den fineste fødselsdagstradition som kan følge familien gennem hele livet. Toget kan stilles frem hvert eneste år når barnets fødselsdag skal fejres men også til resten af familien. Det fine tog fra Konges Sløjd er lavet i stentøj med flotte cirkusfigurer i afdæmpede farver.

                              549 kr.

                               Sødt quiltet pusleunderlag fra CamCam

                               Giv de nybagte forældre et fint og praktisk pusleunderlag til at tage med på farten. Pusleunderlaget er syet flot mønstret bomuld og fyldt med et tyndt lag skum, så baby ligger blødt selv på hårde overflader. Pusleunderlaget har en praktisk lomme med plads til en ble og en stofble.

                               329 kr.

                                John Deere traktor – Lamaze

                                Giv baby noget sjovt aktivitetslegetøj der styrker deres udvikling. Med traktoren fra Lamaze er der lagt op til mange timers underholdning for de små. Der er både forskellige lyde og strukturer der alt sammen er med til at aktivere og beskæftige barnet.

                                195 kr.

                                 Elefantens vuggeviser

                                 Nogle af de allerbedste vuggeviser vi alle kender er samlet i denne fine bog. SÅ hvis du kender en lille der har svært ved at finde ro til at sove, så er dette den perfekte gave til mange hyggestunder ved sengetid.

                                 199,95 kr.

                                  Oxybul Stimulerende Sansebold

                                  Vent

                                   Sophie la giraffe bidering

                                   Sophie la Giraffe bideringen er den perfekte følgesvend til babyer med ømme eller kløende gummer. Bideringen er lavet i naturgummi og malet med fødevarefarver, så den er sikker at bide i. Samtidig er den nem at holde i for små babyhænder.

                                   129 kr.

                                    Snekugle m. lys, panda – KIDS by FRIIS

                                    Mangler du en fin gave til børn? Giv dem en fin snekugle med den fineste pandabjørn og pandaunge. Der er lys og glimmer i snekuglen, og når lyset er tændt skifter farverne og glimmeret bliver viftet rundt i kuglen. Snekuglen kan fx bruges om natten på børneværelset. Bruger 3 x AA-batterier.Højde: 16 cm. Diameter: 11

                                    244,30 kr.

                                     Baby Einstein Undervandsklaver

                                     Vent

                                      Done By Deer Aktivitetsbog, Elphee, Grå

                                      Vent

                                      Fra 146 kr.

                                       Bright Starts Roll & Glow Monkey

                                       Vent

                                        Oxybul Pyramide Med 5 Ringe

                                        Vent

                                         Bright Starts Raslende Rockstar Guitar

                                         Vent

                                          Done By Deer Stableklodser, Deer friends

                                          Den perfekte gave til alle små størrelser kommer her i form af dette super fine sæt stableklodser fra Done By Deer. Der er i alt 8 klodser, som kan stables og samles på kryds og tværs. Klodserne er udsmykkede med tal og Done By Deers dyrevenner. 

                                          149 kr.

                                           Giv den lille ny de fineste stofbleer

                                           Byd den lille ny velkommen til verden med de stofbleer med de fineste røde valmuer på. Stofbleer er noget af det man bruger allermest til den lille ny. Som underlag, nusseklud, bleskifte osv. Disse er syet i blød bomuldsmuslin og bliver kun blødere med tiden.

                                           129 kr.

                                            Djeco BabyBirdi puttekasse

                                            Super sød og fin fuglehus-puttekasse i flotte farver. Puttekassens 3 fugle vil være stablede ovenpå hinanden når huset løftes op. Fuglene er desuden sjove for den lille at lege med selvom de ikke puttes i fuglehuset. Fugle og puttekasse rengøres nemt med en fugtig klud. 

                                            fra 64,98 kr.

                                             Oxybul Puttekasse I Træ

                                             Hjælp din baby på vej med motorikken med denne fine puttekasse i træ fra Oxybul. Med kassen medfølger farverige klodser i forskellige former. Puttekassen rengøres med en fugtig klud og er nem at have med på farten.

                                             119,95 kr.

                                              Bright Starts Poppende Frø

                                              Underhold din baby med denne super sjove og finurlige frø. Frøen popper bolde frem og tilbage når de kommes i dens mund, mens talknapperne lyser og spiller sjove melodier og lyde. Et sjovt stykke legetøj som vil få din baby til at grine og klukke. 

                                              298 kr.

                                               Tiny Love 2-1 puttekasse

                                               Vent

                                                Oxybul 2-i-1 Leg, Hammer Og Bilbane

                                                Vent

                                                 Djeco BabyNut, hammerbræt

                                                 Vent

                                                  Giv den lille nyfødte en fin kuglerangle

                                                  Den fine pastelfarvede kuglerangle er sammensat af trækugler der er glaseret med naturlige farver. Ranglen er superfin til baby men kan også bruges når baby bliver lidt større og skal træne motorik. Kuglerne er bevægelige og gode for små babyhænder at gribe i. En super fin lille barselsgave.

                                                  149 kr.

                                                   Den lille giraf fra Fablewood

                                                   Giv den lille nyfødte en gave der vil følge ham eller hende i mange år frem. Den lille giraf fra Fablewood er magnetisk og oplagt som begynderlegetøj når barnet skal lære at samle og skille ad. Samtidig er det en fin og æstetisk figur man kan have stående på hylden og som barnet kan tage med videre til sit eget hjem.

                                                   249 kr.

                                                    Legekøkken – PlanToys

                                                    Dette smukt designede og forarbejdede lille legekøkken er med både kogeplader med drejeknapper, ovn, stegepande og tilhørende gryde og paletkniv. Udformet, så det kan bruges på bord, hylde eller endda på gulvet.Anbefales fra 2 år.Legekøkken måler: B18,2 c

                                                    695 kr.

                                                     Bright Starts Elefant nusseklud

                                                     Vent

                                                      Oxybul Stimulerende Strømper + Armbånd

                                                      Vent

                                                       B Toys Hooty-Hoo putteleg

                                                       Vent

                                                        Tiny Love Double sided first book meadow days

                                                        Vent

                                                         Done By Deer Aktivitetsophæng Wally Blå

                                                         Vent

                                                          Lamaze Freddies aktivitetsbus

                                                          Vent

                                                           Done By Deer Aktivitets gulvspejl Grå

                                                           Vent

                                                            Oxybul Aktivitetsterning Med Lys og Lyd

                                                            Vent

                                                             Baby Einstein Blæksprutte Orkester

                                                             Vent

                                                              Plantoys Aktivitetsstativ

                                                              Vent

                                                               Bright Starts Elefant nusse og bideklud

                                                               Vent

                                                                Giv den nyfødte den første bidering

                                                                Giv den lille nyfødte den første bidering i form af denne søde og stilrene model i silikone fra Liewood. Bideringen er idéel til små gummer og ringene er gode at gribe og mærke forskellige former og teksturer. En super fin lille barsels eller babyshowergave.

                                                                169 kr.

                                                                 Sebra Puttekasse i træ, Seven Seas

                                                                 Vent

                                                                  Sebra Tumling & stabelræv, Sparky, fox tail red

                                                                  Vent

                                                                   Oxybul Terning Med 9 Aktiviteter

                                                                   Stimulér og aktiver dit barns sanser med denne super fine aktivitetsterning fra Oxybul. Terningen gemmer på 9 sjove og udfordrende aktiviteter, som med garanti vil holde de mindste størrelser i gang. Termingens stof består af 100% polyester, og spejl og ringe er i plast. 

                                                                   fra 153,97 kr.

                                                                    Vtech Tog Med Pop Op Venner

                                                                    Vent

                                                                     Rasmus Klump Stableklodser

                                                                     Vent

                                                                      Smallstuff Puttekasse Elefant

                                                                      Lad din baby udvikle sine motoriske evner med denne søde elefant-puttekasse i træ. Kassen kommer med træbrikker i forskellige former og farver, som kan stables eller sættes i kassens hullede rum. 

                                                                      189,95 kr.

                                                                       Sengetøj, dream all night, M&P – bySKAGEN

                                                                       Giv baby en god nattesøvn med det lækre sengetøj fra BySkagen. Dansk kvalitet, møder dansk design i dette vidunderlige sengetøj med de fineste cirkusdyr på forsiden. Sengesættet er syet i blødt OEKO-tex bomuld.

                                                                       399 kr.

                                                                        Done By Deer Aktivitetslegetøj Jelly Blå

                                                                        Vent

                                                                         Playgro Clip Clop Bidebog Med Musik

                                                                         Vent

                                                                          Oxybul Aktivitetslegetøj Med Fugl

                                                                          Vent

                                                                           Oxybul Multi Aktivitetskasse På Hjul

                                                                           Vent

                                                                            Playgro Blæksprutte med musik

                                                                            Vent

                                                                             Oxybul Damien, Léandre og Axel

                                                                             Vent

                                                                              Tiny Tot Stabeltårn Stjerne

                                                                              Vent

                                                                               B Toys FunKeys

                                                                               Giv dit barn dette super flotte sæt nøgler fra B Toys. Nøglerne er farverige og har forskellige billyde samt indbygget lommelygte. Et fedt sæt legetøjsnøgler, som de mindste vil elske at rende rundt med. Nøglerne er fremstillet i plastik og rustfrit stål. 

                                                                               169,95 kr.

                                                                                Done By Deer Musikdyr Wally Pudder

                                                                                Giv en gave både barn og forældre vil takke dig for. Med denne fine musikuro kan barnet falde i søvn til en fin og beroligende melodi. Søstjerne under maven trækkes ned og melodien spiller.

                                                                                 Playgro Barnevognsrand Med Spejle

                                                                                 Vent

                                                                                  Giv barnet sit første spisesæt

                                                                                  Giv den lille ny det første spisesæt. Dette fine sæt fra Konges Sløjd er fremstillet i bionedbrydeligt materiale og består af tallerken, skål, ske, gaffel og kop. Konges Sløjd er kendt og elsket for deres finurlige vintageunivers og dette sæt er ingen undtagelse. På tallerkenen er motivet den sødeste kanin med teksten jaime les carottes (jeg elsker gulerødder) og i skålen en brieost med teksten Always brie mine.

                                                                                  199 kr.

                                                                                   Liewood Aktivitetsstativ m. Dino ophæng

                                                                                   Den perfekte beskæftigelse til babyer kommer her i form af dette fine aktivitetsstativ i træ. Ophængene skiftes nemt ud efter behov, så der mulighed for at være kreativ hen ad vejen. Stativet er let og lyst og vil passe fint i alle hjem. 

                                                                                   489,30 kr.

                                                                                    B Toys One Two – Bløde Klodser, Mint

                                                                                    Vent

                                                                                     Done By Deer Aktivitets bue Grå

                                                                                     Den super fine aktivitetsbøjle fra Done by Deer er blevet opgraderet og kan nu stå af sig selv. Der medfølger 3 forskellige ophæng med lyde og spejl, og bøjlen kan nemt justeres i højde og bredde. En super gave og den perfekte sansestimulering til alle babyer. 

                                                                                     499 kr.

                                                                                      Plantoys Aktivitets Klodser

                                                                                      Vent

                                                                                       B Toys Poppitoppy poppeleg

                                                                                       Vent

                                                                                        Bright Starts Aktivitetsklodser

                                                                                        Vent

                                                                                         Done By Deer Aktivitetsophæng Jelly Pudder

                                                                                         Vent

                                                                                          Badeslag, champagne – Lullalove

                                                                                          Mangler du en god gave til børn? Lullaloves Junior-håndklæde er den perfekte løsning. Dette badehåndklæde er fremstillet af 100 % bomuld med eksklusivt tangpulver, der har en beroligende virkning på følsom hud. Materialet hjælper også med at absorbere fugt, så de aldrig fryser eller er fugtige efter badet.

                                                                                          103,60 kr.

                                                                                           Playgro Junglevenner Gaveæske

                                                                                           Vent

                                                                                            That´s Mine Spejl legetøj rose

                                                                                            Vent

                                                                                             Djeco Elektronisk klaver

                                                                                             Vent

                                                                                              Vtech Putteskole

                                                                                              Lad din baby lære om tal, former og farver med denne søde putteskole fra Vtech. Skolen byder på nummererede klodser med motiver og muntre farver, som din baby kan putte i skolens vinduer og døre. 

                                                                                              179,95 kr.

                                                                                              Vælg de helt rigtige dåbsgaver 

                                                                                              Er der noget smukkere end når et barn bliver sat i verden? Næppe. Der er ikke noget, der slår den begivenhed, det kan de fleste være enige i. Selv i graviditeten begynder alle omkring det kommende forældrepar at virke underligt lykkelige og spændte. ”Hvornår kommer hun?” ”Hvad skal han hedde?” ”Har I besluttet jer for om I skal føde hjemme eller på hospitalet?” Spørgsmålene og nysgerrigheden vil ingen ende tage og alle vil gerne være en del af den lille familie.

                                                                                              Så kommer den lille og de nybagte forældre forsøger at balancere mellem at dele den lille ny med familie og venner, samtidig med at der skal være plads til ro og stille øjeblikke. Du venter i spænding på at få lov til at se, røre og holde den lille trold og pludselig føles alt andet ligegyldigt. Ihh, sikke en tid!

                                                                                              Barnedåb på vej!

                                                                                              Nogle måneder går og så skal det lille nye menneske endelig fejres. Ind ad døren kommer enten en blomstrende lyserød kuvert med frynser, perler og hvad den ellers har kunne plastres til med – eller en invitation i blålige nuancer, måske med et fodboldklistermærke her og der og en lovning om fest, skøn mad og masser af godt selskab. Barnedåben er lige rundt om hjørnet og det kan kun gå for langsomt med at finde den mest perfekte gave. Du vil gerne gøre dig umage men tid og økonomi er naturligvis også faktorer, du er nødt til at have med i dine overvejelser.

                                                                                              Gaver, gaver, gaver

                                                                                              De helt små mennesker svømmer typisk i gaver. Den yngre generation forkæles af den ældre generation, sådan har det altid været. Og det er da også ualmindeligt hyggeligt at se de opspærrede øjne, når det er ungerne, der åbner gaver. Også selvom gaven måske bliver leget med i maksimalt en time for sidenhen at ligge henkastet i et hjørne. Ligesom naturen har legetøjet også sin gang.

                                                                                              Det er nu heller ikke svært at komme på søde, plyssede, farverige gaver til de små. Butikker og webshops udvider deres sortiment af legetøj konstant og selv de af os, der ikke har børn, bliver fristet til at få det alene på grund af det fantastisk nuttede udvalg omkring os. Men der er forskel på at købe fødselsdagsgaver og julegaver til vores 5-årige niece og 12-årigenevø. Børn i den alder har allerede interesser og ønsker om alt det de har set i legetøjsbutikkerne.

                                                                                              En svær alder

                                                                                              Til barnedåben kan det dog være noget svære at finde de helt rigtige dåbsgaver. Først og fremmest er det lille menneske, der skal fejres, stadigvæk ikke i stand til at få særlig meget ud af hverken fest eller gaver og for det andet er dåben for mange en milepæl, så gaven skal helst være helt rigtig. Hertil kommer det at det jo faktisk er det nybagte forældrepar, der kommer med ønsker på barnets vegne, og så på et tidspunkt hvor de endnu ikke kender barnet godt nok til at vide om favoritten bliver biler, elefanter eller prinsesser. Det er en stor dag og man kan hurtigt gå galt i byen, når det kommer til gavebordet.

                                                                                              Ønskeliste eller ej

                                                                                              Typisk vil de nybagte forældre vedhæfte en længere ønskeliste, der indeholder alt fra Trip Trap stol til stofbleer og aktiveringslegetøj, når de sender invitationerne ud. Måske modtager du endda et link til en personlig hjemmeside, hvor du kan finde alle praktiske informationer om dagen samt en ønskeliste med link til online køb – ja nogle forældre går altså all in. Uanset hvordan værterne præsenterer dig for deres ønsker, må du tage stilling til om du vil rette dig efter listen eller ej.

                                                                                              Den nemme vej

                                                                                              Det nemmeste er helt bestemt at gå efter listen og købe noget, som du ved, at de har ønsket sig og bliver glade for. Du kan være sikker på at listen nok skal være lang nok, til at beskæftige alle de mange gæster og der findes med garanti ønsker på listen, der er for dyre til ikke at slå sig sammen.

                                                                                              Den kreative vej

                                                                                              For mange kan det dog dog virke kedeligt og upersonligt at gå efter listen og måske har du et ønske om at komme med noget særligt. Måske vil du gerne bestræbe dig efter at købe nogle anderledes dåbsgaver, du ved måske bare ikke hvad det skal være endnu.

                                                                                              Kordiner gaverne

                                                                                              Til en barnedåb er der garanti for mange gæster. Venner og familie kommer gerne fra nær og fjern for at fejre den lille ny og du kan være næsten sikker på at der nok skal være nogle, der har medbragt det samme i gave, som nogle andre. Vigtigst er at sørge for at dette ikke bliver dig!

                                                                                              Hvis ingen andre gæster har taget teten på at koordinere gaver og de nybagte forældre ikke har været så smarte at bruge et system som eksempelvis Ønskeskyen.dk, hvor gæsterne kan reservere gaver online, så kan du ligeså godt være den, der gør det. Spørg eventuelt værterne om der er én, der koordinerer gaver og tilbyd ellers din hjælp til dette. Det er super nemt og hurtigt at lave en liste over gæster og hvad de medbringer og så kan du jo dele listen med gæsterne online, på mail eller Facebook. Bare husk at værterne ikke må få adgang til listen, det ville være ærgerligt.

                                                                                              De klassiske dåbsgaver

                                                                                              Der er nogle dåbsgaver, som går igen og igen år efter år. Disse gaver er det typisk den tætteste familie, der har monopol på. Og selv hvis ikke de havde monopol på det, kan du være sikker på at de ville købe det alligevel. Det er ting, som du sikkert selv husker at have set i kælderen sidst du ryddede op. Ting, som du selv fik dengang du blev døbt. Eksempelvis har mange af os et smykke liggende fra dengang vi blev døbt. Ofte er der nogle, der vælger at give smykker i dåbsgaver eventuelt med en lille indgravering, på trods af at de fleste børn nok aldrig kommer til at gå med de smykker når de bliver ældre. Gaver indeholder tit mange traditioner, som man skal respektere.

                                                                                              Er du ikke en del af den tætteste familie, anbefaler vi at du går udenom disse gaver, da det for nogle har en stor betydning at de kommer fra bedsteforældrene, onkel og tante, gudmor eller andre fra den nære kreds.

                                                                                              Personlige dåbsgaver

                                                                                              Personlige gaver er altid et hit og særligt til en barnedåb har mange et godt øje til dåbsgaver med navn. Indgravering er det helt store og det gælder uanset om der er tale om kopper, gafler og knive, tandbørster, stofbleer, hagesmække eller fodboldstøvler. Der skal bare navn på det hele og det kan kun gå for langsomt.

                                                                                              Er du selv lidt modstander af navne-trenden, så kan du finde en anden måde at gøre gaven lidt mere personlig. Særligt til barnedåben finder man tit dyre gaver på ønskelisten men værterne forventer ikke at du køber den nyeste babygynge eller løbecyklen, der lyser i mørke – specielt ikke hvis du kommer som ven af familien. Det er nu engang tanken, der tæller. Derfor kan en personlig gave også være en god løsning, hvis du arbejder med et lidt mindre budget.

                                                                                              En personlig gave kan være alt fra et billedalbum, en fotoramme, et håndskrevet brev, et stykke legetøj, der er gået i arv til en oplevelse du kan dele med den nybagte familie. Det vigtigste er at nu engang at du deltager i festen og er med til at fejre den lille.

                                                                                              Praktiske dåbsgaver

                                                                                              Alle nybagte forældre mangler praktiske ting. Selv de bedst forberedte forældre har glemt at få købt et eller andet, som de nu står og mangler og måske kan du være deres redning. Og praktiske dåbsgaver til ham eller praktiske dåbsgaver til hende behøver slet ikke at være kedelige. Før i tiden var praktisk lig med træfarvet, neutralt og dødkedeligt. Men i det 21’ende århundrede er praktisk moderne, stilfuldt og lækkert – og træfarvet er faktisk blevet in. Der er sket en kæmpe udvikling indenfor interiør til babyer og børn og det er bare med at udnytte at det er en fornøjelse at shoppe barnevogne, højstole og vugger.

                                                                                              Blandt de praktiske dåbsgaver finder du bodystockings i 100% bomuld, stofbleer i store mængder og sutteklude med diverse bamsehoveder. Tætsluttende blespande, kvadratmeterstore kravletæpper og sågar opbevaringsbokse til barnets første tand er også på listen, som fortsætter med ting som skiftetaske, overtøj til barnet, skumgulv, sutter og meget meget andet.

                                                                                              Abonnementsgaver

                                                                                              Du kan også give familien en vedvarende gave og forkæle dem med et abonnement på bleer, babymos eller andre ting, du ved de får brug for i en længere periode. Der findes mange sider på nettet, der specialiserer sig i den slags så det er bare om at slå dig løs online og finde inspiration. Med en abonnementsgave kan du sørge for at familien ikke skal tænke på at indkøbe de produkter, du vælger og så er det altid dejligt at få en hyggelig pakke ind ad døren med jævne mellemrum.

                                                                                              Aktiverende dåbsgaver

                                                                                              De helt små skal gerne aktiveres fra den dag de kommer ud af mors mave til de er klar til at stå på egne ben. Måske er det også derfor at aktiverende legetøj er utrolig populært som gave til barnedåben.

                                                                                              Legetøj, der aktiverer barnet kaldes også sanselegetøj og der findes både gode gamle klassikere indenfor den kategori, samt nye produkter, der kun har været kort tid på markedet. Sanselegetøj er godt for barnet, fordi det stimulerer dets følesans, lugtesans, smagesans, høresans og synssans. Det kan være et klaver med dyrebilleder, der spiller dyrets lyd når barnet trykker på det respektive billede og det kan være en simpel sutteklud lavet af forskellige materialer.

                                                                                              Vil du spille dine kort sikkert, bør du gå efter noget af det, du finder på listen herunder. Vi har fundet 10 stykker sanselegetøj, der stadigvæk er på mode.

                                                                                              Anderledes dåbsgaver

                                                                                              Er du derimod lidt træt af altid at se de samme gaver blive pakket ud ved barnedåben, kan du af gode grunde forsøge at tænke lidt ud af boksen og eventuelt lave en større research på søgeordene ’dåbsgaver drenge’ og ’dåbsgaver piger.’ Nettet er for de fleste mennesker nutidens allerstørste inspirationskilde og det giver nu også rigtig god mening. Internettet bugner af artikler, guides, blogindlæg og magasiner, der alle gerne vil anbefale og inspirere, så det er bare om at komme i gang. Der er masser af idéer til dåbsgaver derude.

                                                                                              Men hvorfor egentlig købe noget andet end det, der forventes af mig?

                                                                                              Der er flere gode grunde til at vælge at købe anderledes dåbsgaver. Først og fremmest er der den åbenlyse idé om det alle kender og har set før er kedeligt og outdated. Dertil kommer det at du vil blive husket for din anderledes gave og det er altså værd at tage med. Man kan hurtigt komme til at føle sig lidt overset i hele dåbsseancen, hvis ikke man enten er blevet udnævnt til fadder, gudmor eller genetisk ligger tæt op ad familien. Og fred være med det, der skal ikke peges fingre af de nybagte forældre selvom de i disse tider kan virke lidt fraværende, utaknemmelige og distrete. De har trods alt lige fået et nyt lille menneske ind i deres liv, så de har nok at se til.

                                                                                              Medbring den gave de alle sammen vil huske

                                                                                              Gør derfor dig selv den tjeneste og medbring en gave, de ikke kan undgå at spærre øjnene op over, le ad eller blive ovenud lykkelige for. Så vil du resten af barnets liv være den gæst, der havde medbragt den mest overraskende gave.

                                                                                              Nu synes du måske det lyder som om du skal trække en levende kanin op af hatten til barnedåben, men det er selvfølgelig ikke det vi mener. At vælge en anderledes dåbsgave behøver ikke kræve meget andet end at du går til højre, når de andre gæster går til venstre.

                                                                                              Tænk ud af boksen

                                                                                              Prøv at tænke ud af boksen og tænk på noget, som barnet og barnets forældre kan have glæde af i længere tid. Det kan eksempelvis være et maleri, med masser af detaljer som barnet kan få glæde af hver dag. Det kan være en særlig eventyrsbog, som du selv husker fra din barndom. Det kan være noget bestemt kvalitetssikkert legetøj, som kun fås i udlandet. Det kan være et gavekort til barnets første højseng eller en lille sportsvogn, der ligner forældrenes. 

                                                                                              Dåbsgaver har ingen alder

                                                                                              Når du køber dåbsgaver til ham den lille bandit eller dåbsgaver til hende den lille prinsesse, så husk på at du ikke behøver at købe noget aldersbestemt. Selvfølgelig vil de nybagte forældre formentlig foretrække at du ikke køber noget, som barnet først får glæde af på hans eller hendes 14-års fødselsdag, men du må gerne tænke lidt længere end til blot de næste seks måneder.

                                                                                              Derfor behøver du heller ikke at begrænse dig til tøj og babylegetøj, som findes i småbørns butikker. Måske har du lyst til at købe barnets første institutionstaske, den første 3-års flyverdragt eller en sækkepude til når der skal ses Ramasjang i timevis. Tænk ikke for meget over at det skal være noget barnet kan bruge lige om lidt. Medmindre du naturligvis ikke kan vente med at se den lille ny i den sparkedragt du bare ikke kunne stå for i H&M.

                                                                                              Skriv et sødt kort

                                                                                              Når først gaven er købt og pakket ind, skal du huske at købe et fint kort du kan vedlægge. Til en barnedåb kommer der oftest rigtig mange gæster og derved også utrolig mange gaver. Hjælp derfor den lille familie med at huske hvad de fik af hvem, ved at anføre gaven et diskret sted i kortet – eventuelt under et lille klistermærke, så gaven ikke bliver afsløret for tidligt.

                                                                                              Husk kvitteringen!

                                                                                              Sidst men ikke mindst, skal du huske at medbringe kvitteringerne på alle de dåbsgaver du har medbragt. Selv hvis du har været med til at kordinere, kan det alligevel ske at nogle har medbragt de samme gaver og at noget derfor skal returneres. Det sker selvfølgelig også at familien alligevel ikke kan bruge din gave, selvom du har lagt meget tid og energi i den og desværre glemmer mange kvitteringerne derhjemme. Du kan eventuelt lægge dem i kuverten eller gaveposen med det samme, så der ikke opstår en kedelig situation til festen.

                                                                                              FAQ om dåbsgaver

                                                                                              Har du fornøjelsen af at være blevet inviteret med til en barnedåb? Så skal du naturligvis have fundet en dåbsgave, hvilket kan give anledning til mange spørgsmål. Derfor har vi lavet denne FAQ som forhåbentlig kan være med til at besvare alle dine spørgsmål angående dåbsgaver.

                                                                                              Hvornår giver man dåbsgaver?

                                                                                              Man giver som hovedregel dåbsgaver til nært stående personers barn som skal døbes uanset, om man er inviteret eller ej.

                                                                                              Hvor meget koster en god dåbsgave?

                                                                                              En dåbsgave koster 100-500 kr. dette afhænger af om du er inviteret med til barnedåben og hvor tæt din relation til parret er.

                                                                                              Hvem bør modtage dåbsgaven?

                                                                                              Dåbsgaven skal naturligvis købes med henblik på at glæde barnet, men på selve dagen er det formentlig forældrene som vil tage i mod gaven.