Bedstegaver.dk

Familiegaver 2023 | GUIDE: 1 gaver til hele familien

En gave kan bringe et andet menneske stor glæde. Hvorfor ikke gøre glæden endnu større med familiegaver? Uanset om du er inviteret til indflytterfest, grillaften eller julemiddag, så kan du med fordel vælge en familiegave. Vi fortæller dig hvorfor!

Hvad er en familiegave?

En familiegave er som navnet antyder en gave, der gavner hele familien. Det er ikke noget man ser særlig ofte og det er måske ikke noget, du har hørt om før. Måske har du aldrig prøvet at få en gave, som du skulle dele med dine søskende eller endda dine forældre, men gode familiegaver er nogle af dem, der vil blive husket i allerlængst tid. Familiegaver kan indeholde alt fra et sjovt brætspil, en aktivitet til haven, en sodavandsmaskine eller hvad du nu ellers finder på. Det kan også være en oplevelse for hele familien, der kan være med til at skabe nogle fantastiske minder. En familiegave er særlig, fordi den bringer hele familien sammen. Det er ikke længere blot én person, der modtager en gave og pakker den ud foran resten af familien. Det er pludselig familien, der skal enes om alt fra udpakningen til brug af gaven. Det kan skabe en helt speciel energi til en dejlig familiefest.

Hvornår skal jeg give en familiegave?

Du bestemmer helt selv hvornår du synes, at det er en god idé med en familiegave. Fødselsdage er ikke super oplagte, da fødselaren hurtigt vil komme til at føle sig overset, hvis fødselsdagsgaven pludselig er tiltænkt bror, søster, mor og far. Det er dog en god idé at give en familiegave til mors eller fars fødselsdag, da forældre alligevel ofte prioriterer deres børn højere end dem selv, og derfor tit ønsker sig noget til hele familien alligevel. Husfester – altså grillfester, sommerfester, indflytterfesterreceptioner og andre fester, hvor der ikke primært er én hovedperson, er geniale fester til familiegaver. Her kan det være en rigtig sjov idé at give en familiegave i stedet for en værtindegave og vise at man har tænkt over hele familien. Familiegaver til jul er også super gode. Her er det vigtigt at huske at de ikke må erstatte legetøjsgaverne til de yngste familiemedlemmer. Giver du en familiegave, skal det helst være et supplement.

Hvordan finder jeg på gode familiegaver?

Der er mange måder hvorpå du kan komme på nogle rigtig geniale idéer til familiegaver. Start med at beslutte dig for hvor mange penge du vil bruge på gaven og overvej om du måske skal slå dig sammen med din egen familie, for at give en lidt større gave. Gå derefter i gang med at undersøge hvilken gave, der kunne passe perfekt til den pågældende familie. Skal det være en gave, der underholder til en familie, der elsker fredagshyggen? Eller skal det være en gave, der kan understøtte familiens aktive livsstil? Verden er fuld af muligheder og inspiration, så start ét sted og lav noget grundig research. På siden her finder du blandt andet masser af forskellige idéer til familiegaver i 2021. Du kan scrolle igennem de forskellige gaver, læse mere om dem og finde link til webshops, hvorfra du kan købe gaverne. Du kan også forsøge selv at lede efter gaveidéer andre steder på nettet. Besøg eksempelvis nogle mor-bloggere og læs nogle indlæg om gaveidéer til hele familien eller slå op i relevante magasiner. Det handler om at være lidt kreativ, når den gode idé skal findes.

Hjemmelavede familiegaver

Du kan også kaste dig ud i selv at lave årets familiegaver. På den måde får du lidt større kreativ frihed, men husk at vælge et projekt, der stemmer overens med dine kreative talenter. Familiegaven behøver naturligvis heller ikke at være lavet af papmaché, malet på et lærred eller syet i hånden. Du kan sagtens selv sammensætte eksempelvis en oplevelse eller aktivitet for familien – eller du kan finde flere små gaver, som du tror familien vil sætte stor pris på. Forsøg at gøre dine familiegaver så personlige som muligt!