Bedstegaver.dk

Fars dags gave 2024 | GUIDE: 90+ BEDSTE gaver til far

Vi elsker alle sammen vores far rigtig højt, men husker vi at vise det? Det kan være svært i hverdagen at få sagt, hvor meget man sætter pris på sin far. Derfor kan Fars Dag være en god måde at markere for din far, at han er den bedste i verden. Her på siden finder du derfor de bedste, sjoveste og skøreste gaver til din far på Fars Dag.

Se alle gaveidéer til fars dag nedenfor.

Filter

Gaveguide: Find den bedste fars dag gave

Fars dag er ikke, som mange tror, noget nyopfundet. Dens historie går helt tilbage til 1909 i USA. Der skulle dog gå en del år før det blev indført som mærkedag herhjemme, nemlig i 1935. Fars dag er aldrig blevet helt så stor som mors dag, men heldigvis er der rigtig mange, der fejrer dagen og synes at far fortjener en lille opmærksomhed eller en gave, fordi han er en fantastisk far. Fars dag er altid på Grundlovsdag, det vil sige d. 5. juni hvert år.

Idéen med at fejre en far på en bestemt dag er ikke kun en anledning til at fejre din egen far. Mange kvinder benytter også dagen til at give deres partner en gave fra børnene, især hvis børnene er for små til selv at sørge for en gave.

Enhver far fortjener en ekstra tak på fars dag for alt det han gør. Derfor har vi her samlet en række idéer til fars dags gave til din egen eller dine børns far. Læs med, og lad dig inspirere. Der er helt sikkert også noget til din far.

Forkælelsesgave i fars dags gave

Hvem siger det kun er mødre, der kan lide at blive forkælet? De fleste mænd er dårlige til at unde sig selv lidt forkælelse, derfor er det oplagt at give din far forkælelse i fars dags gave. Her tænker vi ikke på fodbadesalt og ansigtsmaske, men måske noget derhenad ikke rammer helt forbi. Måske trænger din far til noget nyt barbergrej eller noget andet til badeværelseshylden? For selvom din far måske er håndværkertypen, vil de fleste sætte stor pris på lidt ekstra forkælelse i hverdagen. Skal han virkelig forkæles anbefaler vi at han får hele turen med velvære til mænd. Det er ofte kvinder, der får wellnessgaver, men det er bestemt også noget for mænd. Oplevelsesgaver med velvære er hverken begrænset af alder eller køn, så få endelig sendt far afsted til den ultimative forkælelse!

Sjov fars dags gave

Har din fra rigtig farhumor og er han typen der fortæller platte jokes, man ikke kan lade være med at grine af? Så overvej at give ham en sjov gave, der får smilebåndene opad og gang i lattermusklerne. En sjov fars dags gave kan også være en gaveidé til manden, der har alt – eller næsten alt: vi tør vædde med at vi har idéer til sjove fars dags gaver, han helt sikkert ikke har! Hvad for eksempel med et par iøjnefaldende fisketøfler, der helt sikkert vil vække opsigt på en tur rundt i kvarteret? Det kan sagtens være sjovt og praktisk på samme tid, så hvorfor ikke glæde din far med noget der opfylder begge dele? Hans venner vil helt sikkert blive misundelig over en kasket med indbygget øl-oplukker eller et grillforklæde med indbygget ølbælte! Scroll igennem listen, men pas på; det kan blive svært at vælge.

Anderledes fars dags gave

Har du foræret din far sokker eller slips i fars dags gave de sidste mange år? Du er ikke alene. Men nu kunne du måske godt tænke dig at give ham en anderledes gave, der ikke er som alle andre. En anderledes gave er lettere sagt end gjort at finde, men bare rolig: Vi har fundet nogle eksempler på anderledes fars dags gaver, som helt sikkert er mere spændende end de sædvanlige sokker. Den bedste anderledes gave er tit den, der både er lidt speciel og som opfylder et behov eller en interesse. Hvad for eksempel med en gave din far kan gå og rode med? Så har du mulighed for at købe ham sit helt eget ølbrygger-sæt. Det kunne også være et oplagt projekt at kaste jer over sammen og få lidt kvalitetstid. Er din far typen, der aldrig kan finde sine ting? Så giv ham en fars dags gave, der faktisk kan hjælpe ham i hverdagen med en bluetooth tracker! Anderledes gaver kan også være noget der indebærer lidt kærligt drilleri. Er din far lidt for glad for snus kan du jo oplagt give ham en snus-pude! Du kender din far bedst, så det er bare om at scrolle listen igennem og finde den anderledes gave, der passer til netop ham.

Fars dags gave til den gadget-glade

En gadget er en ting, ofte teknologisk, som har en bestemt funktion som kan gøre hverdagen eller praktiske gøremål lidt sjovere. Kort sagt: legetøj for voksne. Er din far en rigtig gadget-nørd, der elsker sjovt og finurligt udstyr? Eller måske er han bare et rigtigt legebarn? Så har vi en række bud på fars dags gaver, der helt sikkert falder i hans smag. Hvad end han er til elektronik eller praktisk udstyr, har vi noget for enhver. Er din mor træt af hår i vasken efter din far har barberet sig er et barberforklæde, der kan sættes fast på spejlet genialt. Er din far til sjove påfund, der gør hverdagssyslerne sjovere? Så forær ham en roterende vaskebørste! Mulighederne er mange og det er bare at dykke ned i listen, så finder du helt sikkert den rigtige fars dags gave gadget at forsøde din fars hverdag med.

Fars dags gave til køkkenentusiasten

Kan din far lide at lege masterchef hjemme i køkkenet og der det ham der svinger stegepanden, når der skal laves mad? Hvis din far selv foretrækker at udfolde sig i køkkenet frem for at tage på restaurant, kan det være at han skal forkæles med noget nyt udstyr i fars dags gave. Det vil være tydeligt at du har gjort dig umage for at finde en gave, der passer med hans interesse og det vil helt sikkert også komme dig selv til gode, når han skal prøve sit nye udstyr af. Hvad end han er fascineret af ølbrygning, elsker at stå ved grillen om sommeren eller noget helt tredje, har vi helt sikkert inspiration til den næste fars dags gave. Når der skal kreeres rigtig kvalitet i køkkenet, når menuen skal bestå af den bedste gourmetmad, så er det her du kan finde alt hvad der skal bruges til den perfekte fardagsgave. Hvis din far har en rigtig Gordon Ramsay gemt i maven er det velfortjent med gode gadgets til at lave køkkenoplevelsen gå fra almindelig aftensmad og til en rigtig gourmet oplevelse!

Flydende lækkerier i fars dags gave: En god flaske er for far, hvad en smuk buket er for mor

En ting man så godt som aldrig går galt i byen med som fars dags gave er en flaske alkohol.  En god flaske whiskey eller gin til far er pendanten til en smuk buket blomster til mor: Du rammer aldrig helt forbi. De fleste fædre vil elske at skænke sig et lille glas fredag aften eller have noget lækkert at byde sine gæster på til kaffen. Alkohol af god kvalitet er sjældent noget, man under sig selv at bruge penge på, men altid glædes ved at modtage.

At brygge sin egen øl eller alkohol er noget vi kender i Danmark helt tilbage fra vikingetiden. Derfor kan du nu også glæde din far på fars dag og lade han slippe sin indre bryggeentusiast løs, afprøve og lave sin helt egen unikke og fantastiske øl! Skal det være med smagen af den danske sommer, eller noget der giver hår på brystet på de kolde danske vintermorgener? Uanset, så er der noget for enhver smag!

Vil du tage den skridtet videre og også give din far en oplevelse i fars dags gave, kan du invitere ham på whiskeysmagning. ”For meget af noget er dårligt, men for meget god whisky er knap nok”, skulle Mark Twain engang have sagt, og vi er sikre på at din far vil være enig. Whiskeysmagning er en oplevelse for alle sanser, da han ud over at smage på en masse spændende whiskey også skal dufte til toner i forskellige blends og bliveklogere på særpræg og oprindelser. Så skal din fars dags gave være både smagfuld og oplevelsesrig, er det et yderst godt bud!

Fars dags gave til den aktive mand

Den moderne mand er aktiv og altid på farten. Er din far også en af dem, der altid har gang i mange projekter, arbejde og familien eller er han rigtig glad for at dyrke sport, så læs med her; for blandt vores mange spændende og funktionelle ideer til den aktive mand, er der nok også noget der kan få et smil frem hos din far på fars dag.

Er din far en rigtig sportsmand eller er det på tide at skubbe lidt til ham og få ham op af sofaen? Så glæd ham med en fars dags gave til en aktiv livsstil. Hvis han ikke selv er typen der opsøger det aktive liv, er fars dag en oplagt mulighed for at forære ham en gave der hjælper ham på vej. Motion udløser endorfiner, der gør os glade og din far vil helt sikkert takke dig senere. Der er virkelig mange muligheder i en gave hvor motion og aktivitet er på dagsorden og det er en ideel mulighed for at skabe uforglemmelige oplevelser sammen. Mulighederne er mange – lige fra bridgewalking til en personlig træner – så se listen igennem, der er helt sikkert også en god aktiv fars dags gave til netop din far.

Giv en hyggeoplevelse i fars dags gave

Er din far ikke til fuld fart og action, men kunne du stadig tænke dig at forære ham en hyggelig oplevelse i fars dags gave, er der også talrige muligheder. Det kan være i en anden by så han får mulighed for at få en tur ud af det. Der er masser af dejlige byer i Danmark, og din far har sikkert ikke oplevet dem alle. Eller måske der er byer han gerne vil opleve igen? Det kan også være en middag kombineret med en oplevelse, for eksempel det populære koncept ”dinner in the dark”, hvor man spiser i totalt mørke. Det vil helt sikkert være en spændende oplevelse! Fra film til oplevelser til middage: mulighederne er mange og der er helt sikkert også noget, der vil glæde din far.

Fars dags gave til madelskeren

Man siger, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og det er der noget om. Hvis din far sætter pris på god mad, er en kulinarisk oplevelse den helt rette fars dags gave. Skal han drømme sig væk til varmere himmelstrøg er en tapasmiddag den perfekte mad-oplevelse. Trænger han til en rigtig herretur fri for quinoa og fedtforskrækkelse er den perfekte fars dags gave en herrefrokost, hvor han får mulighed for at sætte tænderne i en saftig bøf med alt hvad der hører til. Skal mor også forkæles lidt er det en perfekt idé med et gavekort til en lækker treretters middag: Hun slipper for at stå i køkkenet, det er en ideel mulighed for at holde liv i ægteskabet, dine forældre får en uforglemmelig aften væk fra den sædvanlige spaghetti bolognese og du høster gode point hos både mor og far. Perfekt, ikke?

https://www.youtube.com/watch?v=LbXBXCRlM-A

Fars dags gave til vilde oplevelser

Livet skal leves fuldt ud! Til manden der samler på vilde og unikke oplevelser, finder du spændende gaveidéer til fars dag, der kan få pulsen op på selv den modigste far! Det kan være gave til pistolskydning, djævleræs eller introduktion til kite surfing; mulighederne for at få adrenalinet til at stige er rigelige. Nogle actionoplevelser kan måske koste lidt mere end hvad dit budget er sat til, men du kan måske alliere dig med dine søskende og gå sammen om en helt unik oplevelse som din far aldrig vil glemme.  Når du giver gaven, er det en god idé at have gjort dig klart, hvem han skal dele oplevelsen med. Er det noget I skal opleve sammen eller skal han have sin partner/din mor, andre familiemedlemmer eller en ven med? Lad ham vide det fra start hvis det er noget du gerne vil opleve sammen med ham eller du tænker det er perfekt som venne- eller kærestetur. Så undgår du pinlige misforståelser.

Fars dags gave fra barn og baby

Mange vælger at give en fars dags gave på vegne af fælles børn. Selvom børnene måske er for små til helt at forstå det er det en god anledning til at takke din mand eller kæreste for at være en fantastisk far. Det er en dobbelt kærlighedserklæring: du elsker at han er manden i dit liv og at han er far til jeres bøn.  Hvis du søger en fars dags gave fra baby, som godt må være lidt mere spændende end det klassiske kaffekrus med teksten ”far”, er der heldigvis mange andre gaver, der er perfekte som gave fra børnene. Tænk over, hvad du tror manden i dit liv er mest til og find så den helt rette gave i vores liste over idéer til fars dags gave.

Børnene vil helt sikkert synes det er sjovt at være med i overrækkelsen af gaven. Måske kan du supplere med et hjemmelavet kort eller tegning fra barnet. Det er med til at gøre det til en personlig fars dags gave. Hvis det er et lidt større barn, kan det også hjælpe til når gaven skal pakkes ind og måske dekorere den med farver og klistermærker. Det er noget der kan smelte ethvert far-hjerte!

FAQ om fars dags gaver

Er du så heldig at have en vidunderlig far som snart skal fejres med manner til fars dag? Så har du muligvis et par spørgsmål angående fars dags gaver, vi håber meget at have besvaret dem i denne FAQ.

Hvad er en god fars dags gave?

En god fars dags gave, er en ting som din far ofte vil få glæde af enten ved at bruge eller betragte, det er ligeledes vigtig at gaven er pakket flot ind.

Hvornår giver man fars dags gaver?

Fars dag er d. 5 juni, dette er naturligvis også datoen hvor man bør glæde ens far med en flot fars dags gave.

Hvorfor giver man fars dags gaver?

Man giver fars dags gaver for at glæde ens far ved at vise at man holder af ham og derfor har lyst til at glæde ham med en fars dags gave.