Bedstegaver.dk

Fødselsdagsønsker 2024 | Se årets bedste fødselsdagsønsker

Er du løbet tør for gode fødselsdagsønsker i år eller er du måske på udkig efter ideer til nogle billige fødselsdagsønsker, så er du kommet til det rette sted. Vi guider dig gennem en verden af fødselsdagsønsker og rigtig gode gaveidéer.

Se alle idéer til fødselsdagsønsker nedenfor.

Gaveguide

Tillykke til fødselaren! Uanset om det er dig, din søster, din bror, din onkel, din veninde eller din datter, så ønsker vi stort tillykke. Fødselsdage er en fantastisk opfindelse, som i mange dele af verden er utroligt undervurderet. I nogle folkefærd og religioner, fejrer man ikke engang fødselsdage. Her i landet findes der også et stort antal mennesker, der ikke synes at fødselsdage er særlig vigtige, men de fleste, de sætter pris på en god fødselsdag eller to.

En alderspræget tradition

Mange holder op med at gøre noget særligt ud af deres fødselsdage, når de når en særlig alder. Det kan være fordi man føler, at man har holdt fødselsdage nok gange til at det bliver ved med at være morsomt. Det kan være fordi man ikke orker at planlægge en stor fødselsdagsfest. Og det kan være fordi man helt enkelt synes, at en fødselsdag er noget man holder, når man er barn. Tit holder glæden ved en fødselsdag op, når man når forbi 30-års alderen. Det er typisk herefter, at der gøres langt mindre ud af fødselsdage og typisk her, at man begynder at gå mere op i at komme til fødselsdage. Dog går det som regel kun sådan i en periode på en årrække og så opstår der en ny glæde for at fejre fødselsdag. Pensionister – vores alle sammens kære bedsteforældre – er nemlig yderst gode til at invitere til fødselsdag!

Gaver, gaver, gaver

Fødselsdagsønsker hører fødselsdagen til. Selvom det at holde en fødselsdag ikke udelukkende handler om at få gaver, så er gaverne en stor del af det. De fleste mennesker kan godt lide at få gaver. Heldigvis kan de fleste mennesker også godt lide at give gaver, ja nogen er endda mere pjattede med at give gaver end at få gaver. Af den grund gør rigtig mange også meget ud af, at indhente fødselsdagsønsker og finde de helt rigtige gaver. Og der kan være stor forskel på hvilken fødselsdagsgave man medbringer til en almindelig klassisk fødselsdag og til en særlig fødselsdag – eksempelvis en rund fødselsdag.

Runde fødselsdage

Runde fødselsdage – altså fødselsdage, hvor fødselaren fylder 20, 30, 40, 50 og så videre, er en historie for sig selv. Det er fødselsdage som disse, der kan få de fleste mennesker til at glæde sig og til at gå ind i planlægningen af dagen med blod, sved og tårer. Der skal som regel ske noget særligt, på de runde fødselsdage. Måske bliver der lejet et stort og flot lokale eller sat et fest telt op i haven. Måske bliver maden lavet og leveret udefra fra et lækkert cateringfirma og måske er gæstelisten dobbelt så lang, som den var til den sidste fødselsdag. Der er også tit taler fra den nærmeste familie til de runde fødselsdage, som bliver set som en milepæl i et menneskes liv. Hvis du er inviteret til rund fødselsdag, vil du formentlig også gå lidt ekstra op i gaven. Selvom din søster måske ikke er helt så tosset med at fylde 36 år, så kan du være sikker på, at der skal gøres noget særligt ud af hendes 40-års fødselsdag. En rund fødselsdag, bringer det bedste frem i selv de mindst fødselsdagsglade danskere. Måske har du fundet frem til gaveguiden her, i håb om at du finder nogle gode fødselsdagsønsker til en kvinde. I så fald håber vi, at du kommer herfra med masser af gode idéer til fødselsdagsønsker.

Særlige fødselsdage

Sweet Sixteen

Udover de runde fødselsdag, er der et par helt særlige fødselsdage, som danskere og særligt også amerikanere og englændere, går meget op i at fejre. Det drejer sig blandt andet om en 16-års fødselsdag, som blev kendt i USA og England med sit helt eget begreb: Sweet Sixteen. For nogle år tilbage udkom en TV-serie omkring disse såkaldte Sweet Sixteen fødselsdage, hvor man kunne følge forskellige unge i USA og i England blive fejret med de vildeste og mest luksuriøse fødselsdage. De fleste af seriens medvirkende var børn i velhavende familier og holdt deres fødselsdage på glamorøse hoteller, natklubber og resorts. Gæstelisten indeholdt som regel mellem 100 og 200 navne og festen blev typisk rundet af med at fødselaren fik en bil i fødselsdagsgave. Overdrevet men alligevel inspirerende nok til at man andre steder i verden har adopteret traditionen. I Danmark fejrer man 16-års fødselsdage i et helt andet tempo, det er dog blevet mere og mere normalt at de unge teenagere ønsker sig en lidt større fødselsdagsfest end de ellers har fået.

18-års fødselsdag

To år senere kan de dog endnu engang invitere til stor fest, når de for alvor træder ind i de voksnes rækker som 18-årige unge mennesker. De ”små voksne,” som nogen vil kalde dem, bliver også uden tøven fejret med manér og det er typisk også med højt til loften, klub-belysning og masser af gæster. Til den 18 års fødselsdag følger der ligeledes nogle traditioner med. Blandt andet skal den unge voksne drikke 18 shots af én omgang imens gæsterne ser på og det er ofte i forbindelse med denne form for festlige traditioner, at forældre og teenager bliver uenige om, hvad der hører til en fødselsdag og hvad der ikke gør.

99-års fødselsdag

I den anden ende af paletten fejres den 99-årige. Ikke mange når en alder af 99 år, men de der gør, skal i den grad fejres. Selvom det lyder mere interessant at fejre fødselsdag nummer 100, så har den 99-årige nået en alder, hvor dagen i morgen ikke er nogen garanti. Derfor ses fødselsdag nummer 99 som en milepæl i et pensionistliv. Til gengæld ser fødselsdagen meget anderledes ud, når fødselaren bevæger sig med 2 kilometer i timen. Alkoholen er skiftet ud med sort kaffe, musikken skiftet ud med lavmælt snak om livet og maden udefra er skiftet ud med kage, der er blød nok til at den ældre generation kan tygge med.

Danskerne holder fødselsdag

En klassisk dansk fødselsdagstradition er at invitere til boller og lagkage. Uanset om du fejrer din søn eller datters tre-års fødselsdag, din onkels 37-års fødselsdag eller din egen 28-års fødselsdag, er det altid en god idé at invitere til fødselsdagsboller og lagkage. Det er nemt for de fleste gæster at finde tid i programmet til at møde op et par timer en for- eller eftermiddag og det kræver ikke meget planlægning. Det er også typisk denne form for fødselsdagsinvitation, de fleste forventer når en fødselsdag nærmer sig.

Sådan finder du den rigtige fødselsdagsgave

Find inspiration overalt

Der er mange måder hvorpå du kan finde den helt perfekte fødselsdagsgave. Måske har fødselaren selv en liste fuld af gode fødselsdagsønsker, måske vil han eller hun gerne overraskes. Du kan lede efter inspiration til fødselsdagsønsker overalt. I stormagasinerne, i livstilskataloger og på nettet. Søg efter eksempelvis ’fødselsdagsønsker kvinde’ eller ’fødselsdagsønsker mand’ for at finde et bredt udvalg. Du kan også være mere specifik og søge på for eksempel ’fødselsdagsønsker 18 års,’ hvis du er inviteret til én af de lidt mere særlige fødselsdage. På vores gaveguide her finder du et stort udvalg af idéer til fødselsdagsønsker for alle aldre. Du kan tilmed finde idéer til billige fødselsdagsønsker, hvis du selv gerne vil have en mindre dyr ønskeliste eller hvis dit budget kun tillader dig at bruge et begrænset beløb på fødselsdagsgaver til venner og familie.

Giv en hjemmelavet fødselsdagsgave

Er du i din kreative zone kan du desuden lede efter idéer til at lave fødselsdagsgaver til venner og familie selv. Der findes masser af sjove idéer til ting du kan lave, som fødselaren vil få masser af glæde af. Undersøg hvad du har af muligheder og vælg noget, der ikke kun passer til fødselaren, men også passer til den mængde af tid og penge, som du vil putte i gaven.

FAQ om fødselsdagsønsker

Har du snart fødselsdag? Så vil det være en rigtig god ide at finde nogle fødselsdagsønsker, dette kan nemt give anledning til spørgsmål og netop derfor har vi lavet denne FAQ som forhåbentlig kan besvare dine spørgsmål.

Hvor mange fødselsdagsønsker skal man finde?

Der er intet specielt antal fødselsdagsønsker som man skal finde, kan du kun finde et enkelt ønske eller måske fem er det helt perfekt.

Hvad er et godt fødselsdagsønske?

Et godt fødselsdagsønske er noget som du vil blive rigtig glad for at modtage i fødselsdagsgave, dette kunne være noget som du kan bruge i hverdagen eller lignende.

Hvor meget må et fødselsdagsønske koste?

Der er ingen grænse for hvor meget et fødselsdagsønske må koste, de fleste køber dog fødselsdagsgaver til omkring 50-500 kr. så dette er et fint prisleje hvis det er.