Fødselsdagsgaver

Se de 106+ bedste fødselsdagsgaver i 2021

Fødselsdagsgaver findes i alle former, størrelser og farver. De kan købes på nettet, i gågaden, i genbrugsbutikken, på afbetaling, kontant og på gefühlen. Måske er det også derfor, at det kan være så frygtelig svært at vælge den helt rigtige fødselsdagsgave. Fødselsdagsgaver er nemlig noget vi danskere synes, kan være rigtig besværligt. Her får du den komplette guide til at vælge den rette fødselsdagsgave.

Se alle gaveidéer til fødselaren nedenfor.

Denne side indeholder reklamelinks

LED-lysslange til Baggrundsbelysning til TV

Priser fra: 129,00 DKK

Sørg for behagelig baggrundsbelysning til dit tv på et øjeblik med en selvklæbende LED-lysslange! Pift dit tv op, så det bliver blidere for øjnene og kontrastforskellen mellem skærmen og rummet mindskes. Desuden gør lyset din stue meget mere hyggelig! LED

Tassen Humørskål XL Barfing

Priser fra: 229,00 DKK

Kommer svigermor på besøg? Eller kommer den irriterende kollega, der aldrig tier stille, til middag? Vis dine følelser med denne søde og sjove Humørskål fra Tassen, der rent ud sagt spytter lækkerier ud

Mölkky Spil

Priser fra: 159,00 DKK

Det finske spil Mölkky bliver hurtigt en favorit på picknicken, stranden eller ved familiemiddagen! Kast kastekeglen mod de andre kegler for at samle points, først til 50 points vinder! Spilleplanen ændres hele tiden, hvilket gør Mölkky til både et sjovt

Kvadratisk æske 9 x 3

Priser fra: 199,00 DKK

Forkæl slikelskeren med en hel æske fuld af luksuriøs vingummi fra danske Wally og Whiz! Den stilfulde emballage indeholder blandet vingummi i anderledes smagskombinationer som for eksempel mango, hyldebær, lakrids og solbær.

Enhjørning oppustelig kælk

Priser fra: 269,00 DKK

Skab magisk stemning midt om vinteren og flyv ned ad kælkebakken på denne oppustelige kælk! Den såkaldte snow tube er formet som en flot enhjørning, har praktiske håndtag at holde sig fast i og er over 1,5 m i lang!

Bakblade 2.0 baberskraber til ryggen

Priser fra: 299,00 DKK

Slip af med din hårrejsende hårvækst på ryggen med Bakblade 2.0! Skraberen har et indstilleligt skaft, som lader dig komme til overalt, når du barberer ryggen, og de specialdesignede barberblade minimerer risikoen for skader

Spralla Gigantisk Pizzaslice Luftmadras

Priser fra: 219,00 DKK

Vores Pizzaslice luftmadras er det ultimative tilbehør til afslapning i poolen for pizzaelskeren – nu kan du flyde rundt på en gigantisk oppustelig pizzaslice! Luftmadrassen måler 180 x 150 cm og har reb og øskener, så du kan koble op til 8 luftmadrasse

Spralla Mini Beer Pong

Priser fra: 199,00 DKK

Partyspillet nummer et – nu i miniformat! Mini Beer Pong er en variant af Beer Pong med egen spilleplade, små bægre og kastearme til at sigte og skyde med. Du skyder en kugle af sted, der sidder fast i en snor – hvis det lykkes for dig at ramme modstander

Baileys Collection Stor Chokoladeæske

Priser fra: 299,00 DKK

Drømmekombinationen chokolade og likør bliver virkelig maksimeret i denne kæmpestore chokoladeæske fyldt med Baileys-chokolade! Den elegante æske Baileys Collection indeholder praliner af mørk, hvid og mælkechokolade, som er smagt til med likør, brownie o

Farverig fødselsdagsbuket

Priser fra: 395,00 DKK

En farverig fødselsdagsbuket med et stærkt udtryk og en udstråling af ren glæde. Giv den til et familiemedlem eller en god ven på en fantastisk festdag.

4-dages storbyferie i Europa

Priser fra: 1.999,00 DKK

Europa kan byde på et væld af historie og spændende byer at besøge. De fleste af os kender til de mest populære af dem: Paris, London, Berlin, Rom. Mange af os har formentligt også besøgt et par af disse historiespækkede byer, men Europa har meget mere at

Herremiddag for 2

Priser fra: 795,00 DKK

Store bøffer steg i smør og masser af god rødvin. Forkæl din far, bror eller ven med en vaskeægte herremiddag, hvor I sammen kan spise jer igennem en stor bøf og nyde hinandens selskab, før I senere triller mætte hjem.

En god bøf for 2

Priser fra: 499,00 DKK

Prime rib, T-bone eller måske en Tomahawk? Udskæringerne er lige så mange som mulighederne for de forskellige restauranter, der steger og serverer en god bøf. Forkæl dig selv eller manden i dit liv med en god bøf af høj kvalitet, og nyd eventuelt et glas god rødvin til.

Tandemspring

Priser fra: 2.195,00 DKK

Det ultimative adrenalinrush: Faldskærmsudspring. Kom mere med flere kilometer op i luften og se din højdeskræk i øjnene, når du springer tandemspring. Her er plads til både øvede og nybegyndere, der ønsker at bryde hverdagens trommerum med en af de mest intense oplevelser, naturen har at byde på.

Østerssafari i Limfjorden

Priser fra: 299,00 DKK

Er du klar på en Østerssafari med Limfjordsøsters? Så skal du prøve denne oplevelse. Den har i skrivende stund 18 5-stjernede anmeldelser.

Kør gokart hos Racehall

Priser fra: 125,00 DKK

Skal du give en oplevelsesgave til Gokart? Få en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse på verdens største indendørs gokart bane.

Malekursus i København

Priser fra: 850,00 DKK

Få en unik mulighed for at blive en bedre billedkunstner med dette 7 timers malekursus Det er i Måløv, København og er inkl. morgenbuffet.

Bridgewalking Lillebælt

Priser fra: 245,00 DKK

Bridgewalking er en oplagt gaveidé, hvis du ønsker at overraske med en lidt anerledes oplevelse. Bridgewalking over den gamle Lillebæltsbro er en helt fantastisk oplevelses, der giver dig muligheden for at se hele middelfart og omegn i fugleperspektiv. Bridgewalking findes kun 3 steder i hele verden og er derfor en meget unik oplevelse.

Historien om fødselsdagsgaver

At give fødselsdagsgaver er en ældgammel tradition, der bliver praktiseret over hele verden. Hvor fødselsdagsgaven helt nøjagtigt har sin oprindelse er ikke til at sige, men i Danmark har man solgt, købt og overrakt fødselsdagsgaver helt tilbage fra før vores tipoldeforældre blev født. Dengang så fødselsdagsgaverne ganske vist meget anderledes ud, end de gør den dag i dag, men det ændrer ikke på, at man selv i de fattige samfundslag fik en lille ting på sin fødselsdag. Traditionen med at pakke gaverne ind i fint papir, kom dog først til senere.

Gaveborde som de ser ud i dag

I dag kan gavebordet til en klassisk dansk fødselsdag virke meget overvældende. Smartphones, bærbare computere og tøj fra dyre mærker er ikke et unormalt syn. Fødselsdagsønsker fra både børn og voksne, har også gennemgået lidt af en udvikling i løbet af de seneste generationer. Forventningerne kan ind imellem syntes absurd høje og det kan lægge et særligt pres på de gæster, der er inviteret med til fødselsdagen.

Tanken, der tæller

På grund af de stigende forventninger, kan det være nemt at glemme at det i virkeligheden er tanken, der tæller, når det kommer til fødselsdagsgaver. Selvom du er inviteret med som gæst og har modtaget en lang og fyldestgørende ønskeliste, så vil de fleste fødselarer sætte allermest pris på, at du er til stede til fødselsdagen. Din medbragte fødselsdagsgave er kun halvt så vigtig som dit selskab, husk derfor altid, at det er tanken, der tæller.

”Jeg går ikke så meget op i fødselsdagsgaver…”

Sætningen ovenfor har du garanteret hørt et par gange før. De fleste af os kender én eller flere blandt vores venner, familie og kollegaer, som insisterer på, at de ikke går op i hverken fødselsdage eller fødselsdagsgaver. Den påstand, skal du som udgangspunkt altid skyde en hvid pil efter. Dukkede du op til fødselsdagen uden en gave, kan du være sikkert på at skuffelsen vil være til at spotte i fødselarens ansigt. Tag derfor sætninger som ovenstående med et gran salt. Alle elsker fødselsdagsgaver, også dem, der prøver at påstå det modsatte. Det er dog sandt nok, at nogle mennesker går langt mindre op i hele fødselsdagskulturen end andre. Nogle begynder at planlægge deres fødselsdag flere måneder før. De skriver detaljerede ønskelister et halvt år før de overhovedet inviterer og planlægger hver eneste lille detalje ved dagen. Andre mennesker skal nærmest tvinges af deres nærmeste til at invitere forbi til en lille kop kaffe på dagen. Men én ting er sikkert: alle elsker at få en fødselsdagsgave. Du kan derfor ligeså godt begynde at arbejde på din samling af fødselsdagsgave ideer. I guiden her, får du et godt forspring.

Lettere end du tror

Det store forventningspres du formentlig oplever i forbindelse med, at du skal købe en god fødselsdagsgave, er som sagt ikke kun selvforskyldt. Selvfølgelig er du ene og alene om, at du gerne vil vælge den helt rigtige gave til fødselaren, men det ligger til vores natur, at vi gerne vil gøre det rigtige og gøre det godt. Dertil er gaveforventningerne steget gevaldigt i løbet af de seneste generationer. I mange kredse er fødselsdagsgaverne blevet flere, større og dyre og det har fået mange til at ty til gavekortet eller oplevelsesgaven, i frygt for at vælge noget ”forkert.” Gavekort og oplevelsesgaver kan dog hurtigt blive opfattet som upersonlige gaver af mange. Det er langt sjovere at få noget, som du har valgt særligt til fødselaren.

Leder du efter en fødselsdagsgave til far eller fødselsdagsgave til mor kan du allerede nu sænke dine forventninger til dig selv. Mor og far er de bedste at købe fødselsdagsgaver til. Det ligger nemlig til deres rolle som forældre, altid at blive glade og tilfredse med det, du tager med. Brug anledningen til at øve dine fødselsdagsgave-skills.

Er du derimod ude for at finde en 18 års fødselsdage, kan du sikkert hurtigt fornemme hvor umage du gerne vil gøre dig. Nogle fødselsdage er lidt mere særlige end andre og derfor stiller vi her særlige krav til vores fødselsdagsgaver. En 18 års er én af de særlige fødselsdage, hvor gavebordet glimter lidt mere end sædvanligt. Og er det en fødselsdagsgave til kæresten, så vil vi helst også gerne gøre det helt rigtigt – hvert år.

Men det behøver ikke at være svært at finde den rette fødselsdagsgave. Det handler om at kende fødselaren, lave lidt research, beslutte sig for et budget og så bare – købe den fantastiske fødselsdagsgave! Du skal bare stoppe med at bekymre dig alt for meget om, om gaven nu vil blive modtaget med kyshånd. Worst case – så kan fødselaren jo returnere den. Heldigvis får du her masser af hjælp, så retur bliver næppe nødvendigt.

Gaver til børnefødselsdage

Børnefødselsdage er nogle af de mest livsbekræftende dage. Til en børnefødselsdag er der altid garanti for masser af boller, lagkage og varm kakao. Skrål, grin og latter. Og masser af gaver, pakket ind i farvestrålende papir, der bliver pakket ud, åbnet og kastet frem og tilbage mellem andre børn og familiemedlemmer. Børn elsker fødselsdage og fødselsdage elsker børn. De fleste husker selv dengang de var børn og havde fødselsdag. Det var en kæmpe stor dag, som man glædede sig til i flere uger. Nogle børn er meget bevidste omkring hvad de gerne vil på deres store dag, andre har det fint med at blive overrasket af deres forældre. Selv de helt små børn forstår at en fødselsdag er en god og rar ting og at dagen er noget særligt for dem. Det er også både sjovt og nemt at købe fødselsdagsgaver til børn. Først og fremmest har børn ofte mange ønsker, men de har også en evne til lynhurtigt at blive nysgerrige og fangede at nye ting, man præsenterer dem for. Jo yngre de er, jo færre ting ejer de også i forvejen. Bruger du derfor ikke alle dine 1 års fødselsdagsgave idéer i år, så kan du jo passende bruge nogle af dem til barnets 2 års fødselsdag.

Runde fødselsdage

Runde fødselsdage er på listen over favorit begivenheder hos langt de fleste voksne mennesker. Til en rund fødselsdag, sker der altid noget ekstravagant, overraskende eller hysterisk morsomt. Selv det at finde en 30 års fødselsdagsgave til ham, kan være en oplevelse i sig selv. Særligt de tidlige runde fødselsdage har altid lidt mere tryk på. Her skal lejes lokaler, skrues helt op for musikken, der skal holdes taler og gavebordet byder altid på spændende overraskelser. Når man bliver 30 år eller 40 år eller endda 50 år, så har man jo stort set alt, hvad man har behov for. Derfor synes mange også at det kan være svært at finde på en 50 års fødselsdagsgave eller en 60 års fødselsdagsgave. Her skal du blot huske på, at det er bedre at give noget personligt og sjovt, end at give noget praktisk og upersonligt, som fødselaren alligevel har. Drop skønhedsafdelingerne eller interiørbutikkerne når du leder efter en fødselsdagsgave til hende og gå langt udenom barbermaskiner og haveredskaber til ham – medmindre at du selvfølgelig får indgraveret noget sjovt på siden af gaverne. Se dig i stedet om efter en personlig gave, som fødselaren vil huske dig for i mange år endnu. Måske kan du gå sammen med nogle af de andre gæster, så I har et lidt større råderum at gøre godt med. Jo ældre man bliver, jo kortere bliver ønskelisten som regel men jo dyre bliver de gaver også, som rent faktisk er kommet med på listen. At slå sig sammen kan derfor være en rigtig god idé.

Fødselsdagsgave ideer

Og hvor skal du så få de her fantastiske idéer til fødselsdagsgaver? Først kan du jo starte med at tage et kig på det store udvalg af gaveidéer, som vi præsenterer dig for her på siden. Finder du ikke noget her, der lever op til dine forventninger og krav for gaven, så må du i gang med at søge nettet tomt. Søger du på ’fødselsdagsgave 2019’ kan du være sikker på at få en masse søgeresultater. Gaveguides, livstilsmagasiner og bloggere vil gøre alt for at give dig de allerbedste idéer. Du kan også søge mere specifikt efter en fødselsdagsgave til ham eller hende eller eksempelvis en 18 års fødselsdagsgave, men vi anbefaler at du holder dit sind åben for al den inspiration du finder.

Billige fødselsdagsgaver

Er dit budget lidt mindre i år end normalt? Læg telefonen fra dig med det samme, du kommer ikke til at ringe og melde afbud på fødselsdagen. Der er masser af måder hvorpå du kan finde en god fødselsdagsgave til et beløb du helt sikkert kan være med på.

Hjemmelavede fødselsdagsgaver

Har du overvejet at lave gaven selv? Hvis ikke, bør du måske overveje, om der er et eller andet du er særligt god til, for måske er det vejen til de billige fødselsdagsgaver. Måske er du mester til at bage et suverænt godt rugbrød eller til at flette kurve eller lave bolsjer. Hjemmelavede gaver er ikke til at kimse af. De fleste vil sætte stor pris på den tid, der er lagt i at lave gaverne selv. Også selvom du måske ikke har givet hjemmelavede gaver før.

Genbrug

Du kan også overveje om du måske kan finde en fødselsdagsgave i din lokale genbrugsbutik eller på nettets Blå Avis eller Trendsales. Vælger du en genbrugsgave sparer du ikke kun penge, du sørger også en lille smule for, at planeten ikke går nedenom og hjem. Måske finder du en perfekt fødselsdagsgave til din mor for under en 50’er – bedre bliver det ikke. Hun vil helt sikkert være fuldstændig ligeglad med, hvor mange penge hendes gave har kostet.

FAQ om fødselsdagsgaver

Der kan hurtigt trænge sig et par spørgsmål på når man er ved at finde fødselsdagsgaver til de man har kær. Derfor har vi besvaret de oftest stillede spørgsmål angående fødselsdagsgaver lige her.

Hvad er en god fødselsdagsgave?

En god fødselsdagsgave er en gave som vil glæde modtageren utrolig meget, enten fordi personen har ønsket sig gaven eller fordi det er en rigtig god og brugbar eller smuk fødselsdagsgave.

Hvor meget koster en fødselsdagsgave?

En fødselsdagsgave koster 50-500 kr. alt efter om der er tale om en børnefødselsdag eller en stor rundfødselsdag.

Hvem skal jeg give en fødselsdagsgave?

Du skal give en fødselsdagsgave til de der står dig nært og som du ønsker at glæde med en flot og betænksom gave.

Skriv en kommentar

Giv et oplevelsesgavekort

Køb dine oplevelsesgaver hos GoDream. Truestory er Danmarks førende til køb af oplevelser, ophold m.m. De har et stort udvalg af gavekort, så du kan overraske til alle anledninger.