Bedstegaver.dk

Gaver til 5 årige 2024 | 42 BEDSTE gaver til 5 årige

Gave til 5 årig? Du er allerede lidt overvældet for hvor skal du starte? Du orker ikke at rende i diverse fysiske butikker, fordi det kommer til at tage lang tid, og legetøjsbutikker er i øvrigt også altid store og uoverskuelige. 

I en verden fyldt med legetøj og gadgets kan det faktisk være svært at finde gaver til børn. Hvad skal du dog finde på — noget blødt og plysagtigt, eller måske noget a là en serie af et eller andet byg-selv-halløj med legoklodser? Og hvad med budgettet? Er det din egen lille guldklump, hvor der gerne spenderes stort, eller er gaven til en ven eller bekendt med et barn, hvor du holder dig under et vist beløb? 

Her på siden finder du masser af gode gaveidéer til 5 årige uanset størrelsen på din pengepung. Med alt fra oplevelser for børn, puslespil og togbaner, til gyngeheste og tøj, er mulighederne mange og du vil med garanti kunne finde den perfekte gave her, så den kommende 5 årige får stjerner i øjnene.

Filter

Gaveguide

Gaveguide: Find den bedste gave til 5 årig lige her

En helt ny verden er i gang med at åbne sig for børn på 5 år. De er videbegærlige og i en rivende udvikling kropsligt såvel som mentalt, og det skal deres legetøj selvfølgelig gerne afspejle. Det er overordnet set udgangspunktet, når du skal give gave til en 5 årig med krudt bagi og et hoved fuld af tanker og idéer.

Bamser eller brætspil? Udendørs legetøj eller perleplader? Mulighederne er jo nærmest utallige, når du scanner fysiske butikker og webshops for en sjov gave til et stort børnehavebarn. Men hvad i alverden er nu det bedste bud på en perfekt gave til netop ham eller hende, du har i tankerne?

Skal du give gaver til børn, gælder det selvfølgelig først og fremmest om at matche deres specifikke interesser. De kan til gengæld hurtigt skifte, og det kan gøre opgaven lidt vanskelig. Men bare rolig: Hjælpen er nær. Vi er klar med en større guide fuld af konkrete ideer til gaven, der uden tvivl kommer til at vække jubel på børneværelset hos den 5 årige og de jævnaldrende venner.

De 10 bedste gaver til 5 årig 2023 er:

 • Dukkeseng
 • 3-kamp legesæt
 • Dukkehus
 • Oppusteligt badebassin
 • Personlige børnebøger
 • Pop up telt
 • Foldbare fodboldmål
 • Barbie med hund og hvalpe
 • Legekøkken
 • Elbil til børn

Gaveideer til 5 årige

Der er virkelig gang i de store børnehavebørn, på flere planer. Derfor er en god gave helt klart alt slags legetøj, der stimulerer de 5 årige børns udvikling kropsligt såvel som mentalt. Der er nærmest uendeligt mange muligheder, og kun fantasien sætter grænser. Sådan er det for børnenes leg, og sådan er det for de voksne på shopping efter gaver til 5 årige.

Er du på udkig efter gaver, der især styrker de motoriske evner, er et løbehjul, skateboard, udendørs spil eller rulleskøjter oplagte bud på den rette gave. Gode forslag til rollelege, der understøtter de sociale skills, er udklædningstøj, legekøkken og legemad eller noget helt tredje. Vil du gerne fokusere på koncentration, fordybelse og kreativitet, kan du for eksempel gå efter perler og perleplader, puslespil eller modellervoks – eller måske helt specifikt en personlig gave i form af unikke personificerede godnathistorier. 

Gode gaver til 5 årig dreng

 • Elbil: En fantastisk gave i den luksuriøse ende, som vil være et kæmpe hit hos stort set ethvert barn. Så er den 5 årige bilentusiast virkelig godt kørende. 
 • Foldbare fodboldmål: Den perfekte gave til 5 årige med fodbold som interesse. Så er der lagt op til timers sjov og aktiv leg, der styrker barnets motorik.
 • Lego DC Superheroes: Super legetøjet, der elskes af alle børn. Drenge i alle aldre vil elske dette superhelte-sæt med Batman vs. Jokeren. 

Gode gaver til 5 årig pige

 • Legekøkken: Helt perfekt som gave til en lille pige. Rigtig god gave, der bygger videre på rollelegene i børnehaven. Supplér eventuelt med legemad. 
 • Karaoke mikrofon: Børnesange og pophits. Utrolig sjov fødselsdagsgave eller julegave til 5 årige piger, der  har en sangfugl i brystet og elsker at lege X Factor hjemme i børneværelset. 
 • Sengehimmel: Æstetik og sjov leg i børneværelset. Den smukke sengehimmel fra Konges Sløjd findes i forskellige farver og er den helt rette gave til den 5 årge, der er vild med at bygge huler.

Hvad passer til aldersgruppen?

Lærerige gaveideer er sagen, når det kommer til de store børnhavebørn, som med sproget i deres magt og fulde af energi og gåpåmod kan begynde at øjne skolelivet. De er nu på den helt stejle kurve i forhold til barnets udvikling og har brug for helt anderledes udfordringer end de små børn. 

Den perfekte gave til aldersgruppen er den, der opfylder den vildtvoksende nysgerrighed og lyst til læring, som følger dem hele livet. En god gave til er alt legetøj, der har fokus på både motorikken og kreativiteten. Det kan for eksempel være spil med enkle regler eller sjove rollelege, der forholder sig til den omgivende verden og kopierer hverdagen. 

Som forældre vil man så gerne gøre sit  bedste for at hjælpe med at styrke barnets motorik og sociale kompetencer såvel som barnets fantasi. Med en særlig håndplukket gave kommer du den store nysgerrighed og lærevillighed i møde på en sjov og nem måde, hvor du hjælper dit barn gennem leg.  

Hvor meget må en gave til 5 årig koste?

Hvad skal gaven koste? I stedet for at tænke på pris, så giv dén gave du ved, at hun eller ham vil blive glade for. Børn i denne aldersgruppe går ikke så meget op i prisen, som større børn nogle gange kan gøre. En velvalgt lille ting kan vække mindst lige så meget begejstring som en stor. Du kan sagtens finde gaver til den 5 årige fra omkring 100 kr., og opefter.

FAQ

Hvad er den bedste gave til 5 årig 2023?

Bevægelse, kreativitet, sociale spilleregler, koncentration og fordybelse. Allesammen ord, der hver især kunne være overskriften på gaven, som tryller et smil frem hos et 5 årigt barn. Med de ord og barnets interesser i baghovedet finder du nemt noget, mange børn i aldersgruppen vil elske. 

Hvad leger en 5 årig med?

Store børnehavebørn leger rolleleger med dukker, bamser, huler, udklædningstøj og dukkehuse. De er også meget aktive og elsker at være i bevægelse – for eksempel på cykel. Derudover er konkurrencelege og spil som kan spilles med hele familien eller venner, også sagen. Ligesom perleplader og tegning er godt til fordybelse.