Bedstegaver.dk

Gaver til 6 årige 2024 | 40 BEDSTE gaver til 6 årige

Du skal fejre og give gave til 6 årig og det skal ske med hele pivtøjet. Men hvad skal du købe, og ikke mindst, hvor skal du købe? Hører du til den travle familiemor eller far, der lige nu har lidt svært ved at få presset et gavekøb ind i skemaet? Er du faster eller moster, som er løbet tør for gaveidéer? Det kan også være, du er ven eller veninde til barnets forældre, og nu skal du til at være opfindsom, for du aner faktisk intet om børn udover at de er sjove at lege med. 

Her på siden finder du alt, hvad hjertet kan begære af gaver til børn i alle aldre. Lad det være børnebøger, børnevenlige brætspil, eller noget smart til skolestart. Her er noget for alle 6 årige unger uanset, hvor mange penge du har tænkt dig at bruge. 

Filter

Gaveguide: Find den bedste gave til 6 årig lige her

Sprængfuld af energi, med et imponerende gåpåmod og en ubændig lyst til at lære… alt. Det er groft sagt den overordnede beskrivelse af enhver 6 årig. Og dét skal du have i baghovedet, når du er afsted for at finde gaver til én i den aldersklasse.

Hvad interesserer 6 årige sig for? tænker du måske. Selv om ønskelisten kan se vidt forskellig ud hos en flok 6 årige, opdager du sikkert et par fælles træk. De små skolebørn er i en rivende udvikling, kropsligt og mentalt. Det afspejler sig i deres lege og legetøj.

Vi er klar til at give en hjælpende hånd med at finde frem til de gode gaveideer, der passer til alderen. I vores fyldige guide har vi samlet en række populære gaver til børn, der uden tvivl vil skabe kæmpe smil under udpakningen rundt omkring. 

Her finder du en samling gode forslag til populære gaver, der passer til alderen: De kloge, de sjove, de lærerige, de kreative og de udfordrende. Dem, der vil blive rigtig godt modtaget hos langt de fleste 6 årige. 

De 10 bedste gaver til 6 årig 2023 er:

 • Legekøkken
 • Walkie talkie til børn
 • Kreativ aktivitetsæske
 • 3-kamp legesæt
 • Foldbare fodboldmål
 • Pop up telt
 • Jumping car
 • Dukkehus
 • Karaoke mikrofon
 • Hoppeborg

Hvilken gave bliver en 6 årig glad for?

Et løbehjul, en fodbold, en cykel, et balancebræt, et par rulleskøjter eller andet legetøj, der inviterer til bevægelse. Det er altid gode bud på en gave, som utvivlsomt vil glæde mange børn i 6 års alderen. De små skolebørn har krudt bagi og har brug for at få stimuleret deres motorik gennem deres leg.

Brætspil, tegnesager, perleplader, modellervoks og magneter til at bygge med er andre forslag til gaver, der udvikler evnen til koncentration og kreativitet hos den 6 årige. Mens legetøj som for eksempel legekøkkener, legemad og udklædningstøj er oplagte gaveideer til de rollelege, de elsker at lege. 

Gode gaver til 6 årig pige

 • Udklædnings-kappe. Fortryllende udklædning, der uden tvivl vil falde i god jord og gøre lykke hos piger med sans for eventyr.
 • Kreativ aktivitetsæske. Lækker æske med et væld af perler og andre materialer, der kan sætte fantasien i sving. Oplagt gave til kreative 6 årige.
 • Karaoke mikrofon. Der er med garanti mange timers sjov leg i vente, når den 6 årige sangfugl giver den gas sammen med vennerne i den trådløse mikrofon med højttaler.

Gode gaver til 6 årig dreng

 • Fjernstyret Ferrari: Fantastisk gave til 6 årig dreng med interesse for blærede sportsbiler. En fjernstyret Ferrari skal nok skabe glæde.
 • Foldbare fodboldmål: Den perfekte gave til en aktiv dreng, der elsker fodbold. Flyvske fodbolde vil suse forbi ørerne på målmanden, når de 6 årige skyder på mål.
 • Roboblaster vandpistol: Herligt legetøj til en varm sommerdag og våde, vilde lege i haven. Plaskende sjov leg venter forude.

Hvad passer til aldersgruppen?

6 årige børn er udstyret med et hoved, der myldrer med spørgsmål, tanker og observationer – og en levende fantasi, der nemt løber løbsk. Samtidig har de en motorik, der er i vild udvikling. De fleste er begyndt i skole og i fuld gang med at afprøve alle de mange nye input. Det skal man tage højde for, når man køber gave til 6 årig.

Det hele kommer til udtryk i deres lege. De 6 årige går på eventyr og opdagelse, øver sig i at holde balancen og i det hele taget bruge kroppen, konkurrerer på drabelig vis med deres venner og leger fantasifulde lege, der forholder sig til verden omkring dem. De elsker legetøj, der omfavner det hele og pirrer deres enorme nysgerrighed og eventyrlyst.

Men en 6 årig har også brug for den tryghed, det er at spille et sjovt spil med sin familie og samtidig få trænet fordybelse, koncentration og de sociale relationer. Derfor er et alderssvarende spil eller en form for aktivitet, der byder på nogle lidt svære udfordringer, en glimrende jule- eller fødselsdagsgave til barnet på 6 år.

Julegave til 6 årig

Enhver 6 årig vil med garanti blive begejstret for at få en cykel eller et par rulleskøjter i gave til jul. Uanset interesser er det nok blandt topscorerne som gaver til 6 årige. Og det gør ikke spor, at man eventuelt som voksen har bagtanker med gaven og motiver til at træne juniors motorik. Andre eksempler på noget, der slet og ret vil fylde barnet med glæde, er et par fodboldmål, et dukkehus eller sjove spil.

FAQ

Hvad er den bedste gave til 6 årig 2023?

Lærerigt legetøj, der taler til fantasien. Overordnet set er det de gaver til børn på 6 år, der med garanti hitter. Gaveideer som løbehjul og andet, der inspirerer til bevægelse, bliver helt sikkert godt modtaget hos barnet på 6.

Ligesom byggelegetøj med magneter og spil eller udklædning og udstyr til eventyr med vennerne er gaver, de fleste elsker.

Hvad leger en 6 årig med?

Køre, løbe, balancere – en 6 årig skal have brændt krudt af med bevægelse. Samtidig styrker det lille skolebarn sin forståelse af sig selv og omverdenen ved at lege med kammeraterne og lærer at fordybe sig gennem spil og konkurrencer.