Bedstegaver.dk

Gave til far 2023 | 150+ FANTASTISKE gaveidéer til far

Leder du efter den perfeke gave til far? Far er den bedste i verden! Han er superhelten, der holdt fast i kosteskaftet da du lærte at cykle, skræmte monstrene under sengen væk, har hentet dig i byen de tidlige morgentimer, taget det tungeste læs da du flyttede hjemmefra og meget, meget mere. Derfor vil vi gerne give en gave til far, der viser, at vi sætter pris på alt det, han har gjort og gør. Men hvad er det? At finde en perfekt gave til far til jul, fødselsdag eller fars dag er ofte en udfordring, især fordi de fleste fædre sjældent ønsker sig noget.

Her får du gaveidéer til din far, hvad end den skal være kulinarisk, en oplevelsesgave eller noget nyt grej.  Er han manden, der har alt, eller bare er en typisk far, der aldrig ønsker sig andet end sokker, har vi idéerne til fødselsdagsgave til far, gave til den nybagte far og gaven, der skal gives bare fordi han er verdens bedste far.

Se alle gaveidéer til far nedenfor.

Filter

Gaveguide: Vælg den bedste gave til far

Oplevelsesgave til far

Trænger far til at komme ud og opleve noget nyt? Eller er han manden der i forvejen har alt? Så er en oplevelsesgave den perfekte idé. Hvad end han er til action og har benzin i blodet, elsker mad eller trænger til lidt forkælelse, har vi idéerne til en oplevelsesrig gave til far.

Hvad med at give far en oplevelse til noget, han ellers aldrig vil få prøvet og som opfylder selv de vildeste drengedrømme? For eksempel en prøvetur i en af verdens mest berømte sportsvogne: Ferrari. Bilen, der har en topfart på over 300 km/t og koster næsten 5 mio. kr.  Eller hvad med en paintball batlle – i kampvogn! Han kan også få en prøvetur på en Formel 1 bane eller være stuntman for en dag– det er noget der kan få adrenalinet op hos enhver!

Er din far til store højder? Så er den perfekte gave en oplevelse højt over jorden. Overrask ham med en tur i luftballon 500 meter over jorden, et tandemspring eller en helikoptertur. Mulighederne er mange og vi har noget for enhver smag.

Skal din gave til far være den helt store oplevelse for livet er ørkenrally i Dakar eller en todagestur på indlandsisen, det du leder efter. Det glemmer han med garanti aldrig!

Er din far til mere rolige og fordybende oplevelser, er et spændende foredrag eller en vinsmagning gode bud på uforglemmelige oplevelser. Du kan med fordel medkøbe en plads til dig selv og skabe gode minder sammen, der varer resten af livet.

En kulinarisk gave til far

Elsker din far (også) mad? Man siger, vejen til en mands hjerte går gennem maven, og med en lækker kulinarisk oplevelse går du aldrig helt galt i byen!

Hvad end han er en connaisseur, der elsker at nørde i alverdens vine, sætte pris på en god gammeldags hotdog eller trænger til at prøve noget nyt, har vi idéerne til en kulinarisk gave til far.

Måske han skal forkæles med en lækker 3- retters middag? Så har du også muligheden for at tanke dobbelt op på goodwill-kontoen og invitere mor med, så dine forældre kan få en uforglemmelig oplevelse sammen.

Hvis din far er ølentusiast er en ølsmagning den perfekte gave til for eksempel farsdagsgave, fødselsdagsgave eller julegave.  Det er en oplevelse for alle sanser, da han ud over at smage på en masse spændende øl også skal dufte til humle og malt og bliver klogere på hvordan øllet bliver til.

Er din far mere til klassikere som en ristet med det hele, hvorfor så ikke give ham den helt store tur og lade ham gå amok i en pølsevogn? Én time. To mennesker. En pølsevogn at slå sig løs i = En sjov og anderledes gave til far, der helt sikkert bliver fortalt om lang tid fremover!

Hvis din far foretrækker selv at udfolde sig i køkkenet, kan det være at han skal forkæles med noget nyt udstyr, for eksempel nogle knivskarpe kokkeknive, det ultimative BBQ-grillsæt eller eksklusivt vintilbehør – det kommer helt sikkert også dig selv til gode, når han skal prøve det af. Der er lige så mange muligheder som der er præferencer. Du skal blot finde ud af, hvad din far bedst kan lide, så sørger vi for at matche med den perfekte kulinariske gave til far.

Grej og gadgets: sjov og praktisk gave til far

En perfekt fødselsdagsgave til din far kan være noget fedt udstyr. Det er noget de fleste mænd elsker, men sjældent under sig selv at bruge penge på. Måske trænger han til at få frisket køkkengrejet op så han kan fremtrylle hjemmelavede lækkerier i køkkenet, eller til at få fornyet indholdet i værktøjskassen? Så har du en god undskyldning for at komme hjem til middag eller slippe for at aflevere det værktøj tilbage du lånte for to år siden og nok har forlagt. Og din far bliver med sikkerhed lykkelig for nyt grej!

Det kan også være en gave til far, der gør dagligdagen meget nemmere, så han kan koncentrere sig om det, der er vigtigt. En robotstøvsuger er den nemmeste måde at slippe for noget af det, de fleste hader mest, nemlig støvsugning og så sparer de én for en masse tid.  En lommelygte af høj kvalitet eller en elektronisk p-skive er også oplagte gaver til manden, der elsker grej og kunne bruge en hånd på den praktiske front.

Hvis din far er et legebarn, er nyt ”legetøj” den ideelle gave til far, for eksempel en drone, som I kan have det sjovt med og skabe oplevelser sammen. De fleste fædre elsker nye gadgets og vi har idéer til grej til alle interesser!

Forkælelsesgave til far

De fleste fædre er dårlige til at forkæle sig selv, så måske du skal hjælpe din far lidt på vej? Har han nogensinde prøvet at få en rigtig barbering, hvor han læner sig tilbage og bliver forkælet af en professionel barber?

Er han til whisky, er en lækker flaske en oplagt gaveidé. Det er noget, fædre sjældent vil unde sig selv, men vil elske at nyde. Der findes uendeligt mange variationer af whisky, så lad bare din far gå om bord i whiskyens spændende univers.

Trænger den gamle skjorte, din far har gået med i årevis til at blive skiftet ud? Så er et gavekort til en ny skjorte, der sidder perfekt den oplagte gave til far. Det vil din mor med sikkerhed også værdsætte.

Parfume er noget mænd så godt som aldrig ofrer penge på til sig selv, men som de fleste bruger. Derfor kan det være den perfekte forkælelsesgave. Der er mange muligheder: Skal det være den, der rigtig dufter af ”far” eller trænger han til at prøve noget nyt? Uanset hvad, vil han blive virkelig glad for, at du har gjort dig umage med at udvælge til ham.

Er der noget mere hyggeligt end en tur i biffen? En biograftur kan også være den perfekte gave til en omgang forkælelse til din far. Hvis du køber et gavekort, får din far den komplette biografoplevelse for to med sodavand og popcorn.  Det eneste han skal gøre, er at beslutte hvilken film, han gerne vil se. Så skulle hyggen vist være sikret!

Forkælelse kan være mange ting og hvis du har anledningen, har vi idéerne til den perfekte forkælelsesgave til far.

Gave til den nybagte far

Barselsgaver er ikke kun til mødre, og flere og flere køber barselsgave til far. Midt i bleskift og søvnløse nætter trænger den nybagte far også til lidt forkælelse eller en hjælpende hånd. En elektronisk p-skive er en genial gave til far når han både skal have styr på at få baby, bleer, legetøj, barnevogn og alt det andet grej ind og ud af bilen så han slipper for at huske på den irriterende detalje.  Earpods er også uundværlige for den nybagte far, så han kan tage en pause fra babygråd med lidt musik i ørerne eller kan have hænderne fri til at holde kontakten med vennerne, selvom han konstant må vugge et spædbarn i armene.

Du kan også lette arbejdet i dagligdagen ved at give en praktisk gave til far. For eksempel en robotstøvsuger, som tager sig af støvsugningen mens han får en velfortjent lur. Det giver helt sikkert også point hos den nybagte mor!

Den nybagte far trænger helt sikkert til at komme lidt ud og så er en god bøf eller ølsmagning for to vejen frem, så han kan lade lidt op inden han skal hjem til bleskift og sutteflasker og han vil helt sikkert kunne leve længe på det.

Den aktive gave til far

Er din far en rigtig sportsmand eller trænger han til et kærligt puf op af sofaen? Så er gaven til en aktiv livsstil perfekt. Det kan være noget flot træningstøj, som øger glæden ved at være aktiv – og en mulighed for at endelig at sende de gamle joggingbukser på pension.

Hvis han er til mountainbiking, hvorfor så ikke give ham en oplevelse med en fantastisk skovtur på mountainbike? Er han også til gadgets er en cykelcomputer den ideelle gave til far, så han kan nyde noget lækkert udstyr mens han holder sig opdateret på sine mål.

Skal det være mere actionfyldt er kitesurfing eller tandemspring en perfekt idé og en oplevelse for livet – måske endda noget I kan gøre sammen? Den aktive far vil helt sikkert elske det.

Den personlige gave til far

Skal gaven til din far være noget unikt og personligt som viser at du virkelig har gjort dig umage for at finde den perfekte gave til netop ham? Så har vi selvfølgelig også løsningen på det.

En gavekurv med alle din fars yndlingslækkerier vil med sikkerhed falde i god jord som gave til far og det er tydeligt at se, at du har gjort dig umage for at finde noget til netop ham.  Den kan for eksempel indeholde øl, vin, te, lakrids, chokolade eller nødder – alt det, han godt kan lide. Det eneste du skal gøre, er at udvælge nogle af din fars yndlingslækkerier, så samles det i en smuk gavekurv til ham. Det er både nemt og personligt og en sikker favorit.

Vil du tage din far med en tur ned ad mindealléen? Så er en personlig fotobog den perfekte idé i gave til far. Det kan også være en perfekt gave fra dine børn til deres far i anledning af for eksempel fars dag. En fotobog med dine egne billeder og tekst til er en rigtig flot og personlig gave, som helt sikkert fremmaner tårer i øjnene hos selv den mest hårdføre. Vis din far hvor meget jeres fælles oplevelser betyder for dig og få dem foreviget i en smuk indbinding. Det er helt unikt og ideelt til manden, der har alt.

Find den rette gave til far

Fædre er nogle af de sværeste at finde en gave til og sommetider kan det være fristende bare at købe et par sokker – igen. Men når man gerne vil give sin far lidt tilbage for alt det, han har gjort for én, må det godt være noget mere spændende og personligt. Hvad end din far er aktiv, vinelsker, adrenalinjunkie eller noget helt fjerde, findes den perfekte gave. Du skal blot finde ud af, hvad der interesserer din far, og så er vi klar med en lang række muligheder, der passer til netop ham. Du skal ikke engang ud i butikkerne og lede: vi har listet dem alle op her på siden, så du kan blive siddende i sofaen og scrolle vores liste med sjove, lækre og anderledes idéer til en gave til far igennem. Når du har fundet den rette, kan du nemt og bekvemt bestille den fra din egen stue. Så bliver det vist ikke nemmere og du sparer en masse tid.

FAQ om gaver til far

Er du så heldig at have en vidunderlig far som snart har fødselsdag eller på anden vis fortjener din opmærksomhed og en gave? Så har du muligvis også et par spørgsmål angående det at give gaver til ens far, vi håber at vi her har besvaret dine spørgsmål.

Hvad er en god gave til far?

En god gave til far er en gave som han enten har ønsket sig eller en god gave som han slet ikke vidste han ønskede sig.

Hvorfor give en gave til far?

Du skal glæde og overraske din kære far med en gave, for at vise at du holder af ham og naturligvis ligeledes fordi det er dejligt at give.

Hvor meget koster en gave til far?

En gave til far koster 150-500 kr. det er dog ligeledes muligt at lave en hjemmelavet gave til far langt billigere, ligeleds kan man også fint bruge flere end 500 kr. alt efter temperament.