Bedstegaver.dk

Gave til ham 2024 | GUIDE: 155+ BEDSTE gaver til ham

Kæreste, ægtemand, soul mate, bedre halvdel. Kært barn har mange navne. Det er selvfølgelig det mandlige køn vi refererer til og selvom vi kvinder er utrolig gode til at lægge energi og kærlighed i vores gaveindkøb, kan det alligevel være virkelig udfordrende at finde på en god gave til ham, vi holder så meget af. Heldigvis er der masser af inspiration og idéer at hente.

Se alle gaveidéer til ham nedenfor.

Bedste gaver til ham

Find den perfekte gaveidé

Filter

Gaveguide: Hvad giver man i gave til ham, der har alt? 

At finde på en gave til ham, som du elsker allerhøjest på jorden kan være virkelig svært. Ofte er det dem vi har nærmest, vi har sværest ved at finde på gaver til fordi vi så inderligt håber på at gøre dem glade. Forventningerne til os selv kan til tider overskygge alt andet og i stedet for at tænke simpelt, sjovt eller romantisk, kan vi komme til at overgøre det. Og så ender vi alligevel med at blive skuffede, når vores gave ikke får den respons, vi havde håbet på.

Typisk skal der ikke så meget til for at gøre et andet menneske positivt overrasket, det handler om at holde fast i den kærlighed man har til det andet menneske og følge sin mavefornemmelse. Og så kan du naturligvis spørge dig selv om du selv ville blive glad for det, du har i tankerne.

Myte: Mænd går ikke op i gaver

De fleste mænd vil påstå at gaver ikke er særlig vigtige for dem. Dog elsker mænd – ligesom kvinder – opmærksomhed og omsorg og det kan nogle gange være lettere at vise igennem en romantisk gave til ham, en personlig gave til ham eller igennem små sjove gaver til ham i en ellers ensformig hverdag. At mænd ikke går op i gaver er altså noget pjat, men det er rigtigt at de ikke går ligeså meget op i, om det lige var præcis hvad de ønskede sig, om den er flot pakket ind og hvad den har kostet. Det kan vi kvinder være lidt for gode til.

Kvinder har mange flere ønsker

Kvinder er lidt nemmere at finde på gaver til. De fleste kvinder vil hurtigt kunne svare på spørgsmålet: ”Hvad ønsker du dig?” med en længere liste fyldt med tøj, smykker, interiør, køkkensager og alle mulige andre ting. Af en eller anden grund føler kvinder ofte at de mangler noget, mænd er oftest helt omvendt.

Nogle mænd har dog enkelte ønsker, men som oftest kan de være flere uger om at vende tilbage med ét enkelt ønske og så er det alligevel noget så kedeligt som en roll-on deodorant eller et skohorn. Altså noget de bare lige manglede forleden.

Hvornår skal man give gaver til ham?

Udover de almene fødselsdagsgaver og julegaver er der meget stor forskel på hvornår man giver gaver og hvilke mærkedage man fejrer. Det varierer fra parforhold til parforhold og det er også vigtigt at der er enighed blandt begge parter, når det kommer til hvornår der gives gaver. Ellers er der stor sandsynlighed for at der er én, der ender med at blive skuffet. Det er rigtig kedeligt at gå og tro at der kommer en gave, for blot at opdage at den anden ikke ”vidste” at der skulle gives gaver. Hav derfor en klar aftale på det område.

For mange gavedage?

I nogle parforhold fejrer man enhver højtid og mærkedag. Fødselsdag, Valentinsdag, Månedsdag, Årsdag, Bryllupsdag og hvad der nu ellers kan findes frem fra kalenderen. I den slags forhold bliver det kun endnu svære at finde på eksempelsvis årsdags gave til ham eller andre kæreste gaver til ham, fordi der ikke går særlig langt imellem gaverne og kreativiteten langsomt bliver brugt op.

For få gavedage?

I andre parforhold fejrer man kun fødselsdag og jul. For nogle kan det virke utrolig kedeligt og selvom det måske bliver nemmere at finde på noget nyt, når der kun gives gaver to gange om året, så kan der blive stillet endnu højere krav til de enkelte gaver.

Et sted midt i mellem

Den gyldne middelvej er noget andre parforhold leder efter. Måske er der endda enighed om, at man ikke på forhånd har aftalt om årsdag, bryllupsdag eller andre romantiske mærkedage skal fejres. Måske bygger forholdet på overraskelser og spontanitet og måske varierer gaveræset fra år til år. Er du i et sådant forhold er det vigtigt ikke at have for høje forventninger til bestemte mærkedage. Lad dig i stedet positivt overraske.

Kæreste gaver til ham

Når du sætter dig ned og forsøger at finde på en gave til ham, der betyder mest for dig, overvejer du nok om du kan finde på en romantisk gave til ham. Dit største ønske er øjensynligt at gøre ham glad, overrasket og at han indser hvor meget du holder af ham. Husk på, at romantik ikke er lig med lyserøde teddybjørne og røde hjerteformede chokolader. Prøv at tænke tilbage på nogle af de mest romantiske øjeblikke I har haft sammen. Hvad kan han godt lide? Hvad gør ham glad? Har han selv talt om at han syntes noget specifikt var romantisk?

En romantisk gave kan være alt fra en personlig hilsen til en middag under åben himmel.

Nogle af de mest romantiske gaver er oplevelser, delt mellem to mennesker, der holder af hinanden. Når du ser tilbage på jeres tid sammen, er der så noget han altid gerne har ville opleve sammen med dig?

En invitation til en sådan oplevelse vil helt sikkert blive opfattet som romantisk, da det beviser at du har lyttet til ham og husket på hans ønsker og at du nu gerne vil opfylde dem.

Blandt andre populære romantiske gaver er oplevelsespakkerne, der giver adgang til en lækker middag, en tur i biffen, en sejltur eller en anden oplevelse, som I nemt kan flette ind i hverdagen. Det behøver ikke at være stort for at være romantisk og din mand vil helt sikkert sætte mere pris på en boks, der lover røde bøffer end at du har gjort dig alt for umage med at pakke en romantisk kurv med småting ind til ham. 

Sjove gaver til ham

Hvis der er noget de fleste mænd går op i så er det humor. Undersøgelser har vist at humor er et af de karaktertræk, der er vigtigst når det handler om at få to mennesker til at passe sammen. Mænd elsker at få os kvinder til at grine og du er sikkert også enig i, at de bedste øjeblikke er de øjeblikke hvor du og din mand griner sammen.

Tag styringen og få din mand til at grine!

For os kvinder kan det nogle gange blive lidt for seriøst med gaver. Det ligger til vores køn at vi gerne tropper op med en struktureret ønskeliste – som både kan findes på print og på web – og at vi helst ønsker at gæsterne kordinerer, så vi ikke skal igennem den frustrerende omgang med returvarer i indkøbscentrene. På samme måde slipper vi helst heller ikke kontrollen når vi selv skal give gaver. Indpakningspapiret skal helst matche gavebånd og mærkater og tøjet skal helst foldes i en papæske før det pakkes ind.

Mænd er helt og aldeles anderledes. Gavepapir og firkantede papæsker kan du skyde en hvid pil efter. Du finder ikke en mand, der kommer til at sætte pris på din formidable indpakning. Brug i stedet al dit krudt på indholdet, for det kommer han til at sætte pris på. Og får det ham til at le, er det kun endnu bedre.

Fjollede gaver kan gøre selv den mest maskuline mand blød i knæene

Måske skal du droppe de romantiske gaver til ham en enkelt gang og i stedet forsøge at vælge nogle sjove gaver til ham. Mange hjemmesider specialiserer sig i lettere fjollede gaver, som man egentlig tænker at man da aldrig kommer til at bruge. Men lige netop med det mandlige køn er der stor sandsynlighed for at ølhatten, popcornmaskinen eller nachosbæltet vil blive taget ekstra godt imod.

Mænd elsker at være useriøse og blandt vennerne vil de gerne have lov til at opføre sig som nogle drengerøve. Giver du en gave, der kan blive brugt sammen med hans drengevenner, kan du være sikker på at hele flokken vil sætte stor pris på din indsats.

Personlig gave til ham

De fleste mænd går mere op i at få en personlig gave end du tror. Selvom vi kvinder er bedre til at vise sårbarhed og efterspørger omsorg, er det ligeså vigtigt for din mand at vide, hvor meget du holder af ham. Det kan passende gøres igennem en personlig gave, hvor din kærlighed for din mand får lov til at styre dine beslutninger.

En personlig gave til ham skal helst være noget, der er særligt udformet eller valgt til ham.

Det behøver ikke nødvendigvis at være noget meget seriøst eller noget som han absolut skal kunne bruge rent praktisk. Det kan være en éngangsfornøjelse, det kan være et minde, en oplevelse eller et håndskrevet brev hvori du erklærer din kærlighed. Det vigtigste er, at du har dig selv med i gaven og at han kan mærke det.

Er du i dit kreative hjørne kan du eksempelvis male et billede til ham eller lave en billedbog med billeder fra jeres tid sammen online.

Vil du gerne have ham med ud og opleve noget kan du planlægge en hel dag for ham med forskellige aktiviteter du ved han vil elske. Husk at medtænke, at han skal have fri fra arbejde den dag, hvis du vil overraske ham.

En personlig gave kan også være et par kuponer til hans livretter, fyraftensmassage eller anden form for forkælelse.

Årsdags gave til ham

Årsdag eller Bryllupsdag er for nogle parforhold nogle meget vigtige mærkedage. I et nyt parforhold hører man da også tit om, at månedsdage bliver fejret, men efterhånden som man har været sammen med sin partner i længere tid, er det normalt, at man ikke længere fejrer hver eneste måned, men i stedet fokuserer på de årlige mærkedage.

Mange vælger dog også at de slet ikke vil fejre en års- eller bryllupsdag, men selv hvis det er sådan du og din mand har det, kan en lille gave engang i mellem alligevel blive værdsat.

Hvor stor en gave vil du give?

Når du skal vælge en Årsdags gave til ham, må du spørge dig selv hvor meget du ønsker at gøre ud af det. Er Årsdagen større for jer end eksempelvis jul og fødselsdage? Hvor meget giver I normalt hinanden for? Og skal din gave til ham være en kæreste gave, en sjov gave eller en personlige gave til ham?

Kamp- eller koncertbilletter

Billetter til en fodboldkamp, en koncert eller et andet arrangement han har talt om længe, er en god idé til en årsdagsgave. Er han stor fan af en bestemt kunstner eller fodboldsspiller vil han med garanti blive glad for sådan en oplevelse.

Weekendophold

Hvis I begge har travlt i hverdagen og svært ved at finde tid til at gå ud og spise eller tage på en enkelt dagstur, skal du måske se om du kan booke din mand i en hel weekend. Inviter ham på et hotelophold med wellness og forkælelse eller et kroophold med god dansk herremad. Du kan også leje et sommerhus og invitere ham på hygge med brætspil, tid foran pejsen og masser af serier under dynen.

En forlænget weekend til udlandet

Sigter du lidt højere kan du invitere ham med på en forlænget weekend til en storby i Europa. Der findes masser af pakkeløsninger, så du ikke behøver at bekymre dig om hvilket hotel I skal bo på, om I selv skal betale for morgenmad og så videre. Du kan også planlægge en overraskelsestur, hvor han ikke ved hvad der skal ske, før i sidste øjeblik.

Julegaver til ham

Juleaften vil man gerne have pakker under træet. Der findes intet mere kedeligt end at modtage penge eller gavekort i en kuvert, der er blevet kastet ind mellem juletræets tunge grene. Til gengæld betyder du at du kan bekymre dig langt mindre om at lave noget personligt, vælge noget romantisk eller sjovt til din kæreste eller mand. Juleaften handler det blot om at pakke noget ind, som du enten ved din bedre halvdel mangler eller noget han inderligt gerne vil have.

Tøj, sko, parfumer, slips, armbåndsure og tasker er alt sammen gode gaver til ham. Det behøver ikke at tage lang tid at finde en fin skjorte, vælge en skøn parfume eller en ny sportstaske til ham og hans træning. Du kan også forsøge at finde noget, du synes passer til ham, men som han måske ikke selv havde tænkt at han manglede. Tit ved vi kvinder lidt mere om hvad vores mænd mangler, end de selv gør, tro det eller lad være.

Er din mand en drengerøv inderst inde, har han garanteret også et ønske om det nyeste FIFA spil til Playstation, en ny stor grill til haven eller måske endda en bold, han kan trille rundt med sammen med drengene. Graver du lidt dybere vil du med garanti nå frem til nogle af de ønsker, han selv havde glemt at han havde.

Gratis gaver til ham

Så sandt som det er sagt, så er det altså tanken, der tæller når det kommer til gaver. Ja, ind i mellem ønsker vi os nogle dyre sager og bliver hjertens glade når så vi pakker dem ud, men inderst inde kan de fleste nikke genkendende til at det er tanken, som tæller. Måske mænd i virkeligheden sætter mere pris på tanken end kvinder.

Det betyder også at du ikke behøver at tage dobbeltvagter på jobbet op til mandens fødselsdag, jeres Bryllupsdag eller juleaften. Der findes masser af gratis gaver du kan give, som vil gøre ham du elsker, ovenud lykkelig. De bedste gaver kan faktisk være de gaver, vi ikke har betalt en krone for.

Kun fantasien sætter grænser og der er masser af inspiration at hente på nettet, i livstilsmagasiner og ved at tale med venner og familie – måske de har nogle fremragende idéer!

Vi har samlet en liste over 70 gratis gaver til ham, mon ikke der er noget her, der vil falde i god jord

5 Gratis gaver til ham:

  1. En times helkropsmassage med olier
  2. En hel dag hvor du ikke må sige nej
  3. En lækker hjemmelavet morgenmad på sengen
  4. En uges fripas til de huslige pligter
  5. En filmaften med alle hans yndlingsfilm og -snacks

FAQ om gaver til ham

Har du fornøjelsen af snart at skulle glæde ham med en dejlig gave? Så har du muligvis et par spørgsmål til det at finde og give gaver til ham, derfor har vi lavet denne FAQ om netop dette og håber meget du kan finde svar på dine spørgsmål her.

Hvad er en god gave til ham?

En god gave til ham er en gave som han vil elske at modtage, enten fordi han har ønsket sig den, eller fordi du har fundet en gave som han vil elske at modtage.

Hvor meget koster en gave til ham?

En gave til ham koster 100-500 kr. hivs du har en meget nær relation til ham kan du eventuelt give en anelse mere.

Hvornår skal jeg give ham en gave?

Du skal give en gave til ham når anledningen er til det, dette kunne være en fødselsdag, studentergilde, jubilæum eller noget lignende.