Bedstegaver.dk

Gave til hende 2024 | GUIDE: 110+ BEDSTE gaver til hende

Du kender med garanti en kvinde, der fortjener at blive forkælet. Måske kender du mere end én. Til en start kan du nævne din kære mor, din søster, din veninde og sidst men ikke mindst, din kæreste. De fleste af os har mange kvinder i vores liv, som på den ene eller anden måde har påvirket vores hverdag i en positiv retning. Kvinder, som har opdraget på os, hjulpet os, grinet med os og grinet af vores dårlige jokes. Kvinder, der har lært os vigtige pointer, stolet på os og elsket os. Og alle disse kvinder skal have tak.

Men hvordan får man sagt ordentligt tak? Hvordan får man vist hende, hvor meget hun betyder? En gave, der er tænkt over, er et godt bud. Men hvordan vælger man den perfekte gave til hende? Vi giver dig her en detaljeret gaveguide med masser af forslag og gode råd!

Se alle gaveidéer til hende nedenfor.

gaver til hende

Find den perfekte gaveidé

Filter

Gaveguide: Gaver til hende

Hvad er anledningen for gaver til hende?

Er du på jagt efter gaver til hende, er der sikkert en rigtig god grund til det. Måske er årsagen at du blot har opdaget hvor meget hun fortjener at blive forkælet. Måske er hendes fødselsdag lige rundt om hjørnet. Eller måske kan I sammen fejrer jeres fjerde bryllupsdag. Uanset hvad, er der altid en god grund til at ”sige det med gaver!”

Anledningen til gaven kan dog ikke undgå at få indflydelse på den gave du giver. For selvfølgelig er der forskel på Mors dag gaven til din pensionerede mor og Valentinsdag gaven til din kæreste. Det giver sig selv. Derfor skal du naturligvis tænke over hvilken betydning dagen har for den gave du udvælger. Vil du gerne forkæle konen på jeres bryllupsdag, skal du måske gå efter en romantisk gave til hende. Leder du derimod efter en fødselsdagsgave til din lillesøster, giver det god mening at gå efter nogle sjove gaver til hende. Hav altid modtageren og anledningen med i dine overvejelser. 

Forskellen på mænd og kvinder

Man behøver ingen ph.d. for at vide at der er stor forskel på mænd og kvinder, både på det fysiske men også på det mentale plan. Der er forskelle, der stammer helt tilbage fra naturens side men også forskelle, der er opstået på grund af samfundsstrukturer. Det gælder eksempelvis de traditionelle kønsroller, hvor manden går på arbejde og kvinden står for det huslige. Selvom disse traditionelle kønsroller efterhånden bliver mere og mere udvasket, særligt i den vestlige verden, så gør mange andre forskelle sig til kende, når det handler om forkælelse. Det klassiske billede af manden, der kommer hjem fra arbejde med blomster til kvinden, ligger ikke langt fra den moderne kvindes ønsketænkning. Når det kommer til forkælelse, er der ingen tvivl om at kvinden har langt højere forventninger end manden.

Værsgo – du er velkommen til at gå all in!

At kvinder har større tilbøjelighed til at drømme om forkælelse, overraskelser og gaver skal ikke kun ses som noget negativt. Selvom mænd i høj grad kan synes nemmere at tilfredsstille, så betyder kvindens behov at du har langt flere muligheder for at gå all in, uden at det bliver ”for meget.” Overvejer du at lave en flash mob – værsgo. Du skal være velkommen. Men er det ikke lige i overkanten? Nej. Overraskelser bliver sjældent for store, ekstravagante, sprudlende, prangende eller følelsesladet for kvinder. Jo mere du gør ud af gaven, jo mere tænker hun, at hun betyder for dig. På den måde er det kun fantasien, der sætter grænser for den perfekte gave til hende.

Sådan kommer du på en god idé

Nogle kvinder er fulde af ønsker. Faktisk er de fleste kvinder ret gode til selv at finde på en meterlang ønskeliste. Spørg din søster hvad hun ønsker sig og vær klar til at tage noter. Spørg din kæreste hvad hun godt kunne tænke sig og hav telefonen klar til at optage den næste halve times forelæsning. Spørg din mor hvad hun ønsker sig og spørg så igen hvad hun i virkeligheden ønsker sig, efter at hun har svaret at det vigtigste for hende er at hendes børn bliver ved med at holde af hinanden. Ønskelisten, den skal nok komme. Det rigtige spørgsmål er, om du har tænkt dig at holde dig til listen?

Hvorfor ikke gøre noget særligt ud af gaven i år? Hvorfor ikke selv finde på noget, der kan overraske selv din bedste veninde? Er det mangel på idéer, tid eller energi, der holder dig fra at finde på den perfekte gave til hende?

Frygt ej! Her får du tre metoder du kan bruge på at få en rigtig god idé:

Sådan finder du på gode gaver til hende: 3 Måder at få idéer på

1.   Brainstorming

Den klassiske idégenereringsmetode har du garanteret stødt på i skolen, på jobbet eller på din videregående uddannelse. Brainstorming eller Brainstorm er én af de mest klassiske og tilmed nemmeste måde at få idéer på. Konceptet går ud på at du tager et stykke papir, skriver navnet på en ting, en person eller lignende i midten og tegner en cirkel omkring. Herfra lader du så tankerne flyve frit og skriver alt det ned, som du kan komme i tanke om ud fra dit udgangspunkt. Tegn streger ud fra cirklen og skriv så de forskellige ting ned rundt omkring på papiret. Vil du kategorisere dine tanker, laver du cirkler rundt om dine kategorier og skriver de tilhørerne tanker ned under den repræsentative cirkel. Nemt ikke?

Start med at skrive navnet på kvinden, du forsøger at finde på en gave til. Tænk så på alt det du overhovedet kan komme i tanke om, omkring denne kvinde. Hvilken relation har I? Hvor mødte du hende første gang? Hvad er hendes interesser? Hvor var I hende på jeres første date? Hvad er hendes livret? Hvad drømmer hun om? Og så videre og så videre.

Når først du har fået skrevet alle dine tanker ned og udfyldt din brainstorm, kan du begynde at samle tankerne, læse det hele igennem igen og så skulle du gerne have fået en idé eller to til hvad, der ville gøre hende glad.

2.   Tal med hendes veninder

En kvindes veninder er typisk den vejen til al hemmelig viden omkring hende. Veninder taler med hinanden om alt og kender hinanden ud og ind.

Har du svært ved at finde på en gave til din søster eller din veninde, så gå til den altvidende kilde: veninderne! Tal med hendes veninder om hvad du skal finde på i gave. Spørg dem om de ved, hvad hun altid har gået og drømt om og lad dem endelig plapre løs i al den tid de har lyst.

Udover at være tæt på hovedkarakteren, så har veninder en særlig energi, der ofte påvirker kreativiteten i den rigtige retning. Måske ved de ikke præcis hvad din søster ønsker sig, men de har med garanti en masse gode idéer til hvad hun ville blive glad for eller overrasket over at få.

3.   Søg inspiration på nettet

Føler du dig ikke i dit kreative eller snaksalige hjørne, så kan internettet også være din bedste ven. Hvis ikke du allerede grundigt har forsøgt at finde inspiration, så kan det kun gå for langsomt. Nettet er fyldt med gaveguides som denne, collager med tusindvis af feminine gaveidéer, Youtube-videoer og blogs, der skriver om gaveinspiration og kreative idéer. Det er bare med at komme i gang med at lede.

Selvom du måske ikke er den største bloglæser, kan det sagtens betale sig at finde nogle af de lidt større livstilsbloggere og begynde at følge lidt med i, hvilke ting og sager, de anbefaler til andre kvinder. Om ikke andet kan du med god samvittighed fortælle hende du forærer gaven til, at du har gjort et yderst grundigt stykke researcharbejde for at finde frem til lige netop den gave.

Har du forsøgt dig med alle tre metoder og er stadigvæk på bar bund. Slap helt af, vi har nemlig masser af gaveforslag længere nede i guiden her.

Gør noget ud af indpakningen

Step 2 i vejen til den perfekte gave til hende er at gøre noget ud af indpakningen. Her er endnu en forskel på mænd og kvinder: Mænd kunne ikke være mere ligeglade med hvilket gavepapir, deres gave er pakket ind i – kvinder er stik modsat. Selvom det kan virke ligegyldigt, så går kvinder rigtig meget op i hvordan deres gaver ser ud. Også på ydersiden! Det samme gælder i øvrigt for anretning af mad, blomsterdekorationer og andre ting, kvinder gerne vil sætte deres personlige præg på. Er der et gavebord, skal det helst se indbydende ud. Det er naturligvis det indre, der tæller, men der er mange småting du kan gøre, for at få din gave til at fremstå mere indbydende, så hvorfor ikke bruge den smule ekstra tid det tager?

Gør gaven indbydende med disse simple steps:

 • Kom gaven i en firkantet æske – runde, bløde og skæve gaver kan være svære at pakke pænt ind. Kom gaven i en firkantet papæske og spar dig selv besværet!
 • Vælg noget neutralt gavepapir – drop det pangfarvede blomsterpapir eller de tykke lyserøde striber. Vælg noget neutralt i dæmpede farver.
 • Eksperimenter med gavebåndet – skal det krydses på den ene eller anden led? Kan du finde noget i stof? Og hvor meget kan du få enderne til at krølle?
 • Find et fint kort, der matcher gavepapir og bånd – kortet kan være prikken over i’et. Vælg et kort – stort eller småt – som passer godt til resten af gaven.
 • Aflever gaven i en sød gavepose – lad vær med at aflevere din fint indpakkede gave i en plasticpose fra Netto. Find i stedet en sød gavepose i brunt papir, så posen ikke ødelægger din store indpakningsindsats.

Tampen brænder?

Er modtageren din kæreste, anledningen særlig og overrækkelsen på tomandshånd? Hvad så med at gøre lidt ekstra ud af det øjeblik, hvor du skal give din kæreste gaven? Der er mange sjove måder hvorpå man kan overlevere en gave.

Tampen brænder er én af de sjoveste måder. Hvis ikke du kender legen går den ud på, at du gemmer gaven et sted i jeres hjem og så beder du din kæreste om at finde gaven. Imens hun går rundt og leder, fortæller du hende at ”tampen bliver varmere” eller ”tampen bliver koldere” alt efter om hun er tættere på eller længere væk fra gaven. Når hun er helt tæt på gaven siger du selvfølgelig at ”tampen brænder!” så hun ved at hun nu er på rette spor.

En anden sjov måde at ovelevere en gave på, er ved at gemme gaven et sted i hjemmet og så skrive et kort med en gåde, der skal løses og et par ledetråde. Du kan også stille gaven et sted i hjemmet hvor du ved at din kæreste vil finde den når hun kommer hjem fra arbejde. På den måde får hun sig endda en uventet overraskelse.

En romantisk gave til hende

En romantisk gave til din kæreste eller kone, vil helt sikkert falde i god jord. Men hvordan er en gave romantisk? Faktisk behøver gaven hverken at være indsvøbt i roser eller lyserødt silkepapir. En romantisk gave kan være romantisk af mange andre årsager.

En gave kan være romantisk fordi den bliver givet på en særlig dag, hvor modtageren måske ikke havde forventet at få en gave. En gave kan også være romantisk fordi den udstråler at giveren har brugt meget energi på den og lagt mange tanker bag. Og den kan være romantisk fordi den indeholder et minde eller en oplevelse, der skal deles mellem to mennesker.

De fleste kvinder elsker romantik. Derfor er der også garanti for smil på læben og rødmen i kinderne, hvis du tropper op med en romantisk gave til hende, du holder af.

Gode gaver til hende romantikeren kan være et weekendophold sammen med dig, hvor I ikke skal andet end at nyde hinandens selskab og blive forkælet. Det kan være en romantisk middag på den restaurant, hvor I delte jeres første date. Det kan også være en omgang massage, en smuk halskæde eller et album med billeder af alle jeres fælles rejser. Det vigtigste ved den romantiske gave er, at du har hjertet med i den.

En personlig gave til hende

Den personlige gave behøver ikke at være til kæresten eller konen. Din mor, din søster, din veninder. En personlig gave vil bestemt gøre de fleste kvinder glade.

En god personlig gave er en gave, der fortæller at du kender hende, der skal modtage gaven godt. At du ved hvad hun kan lide, hvad hun drømmer om og hvad hun vil blive glad for. Og at du har taget et valg om ikke bare at vælge noget fra hendes ønskeliste.

En personlig gave til hende kan være noget, som du ved at hun længe har ønsket sig, selvom at det ikke står på hendes ønskeliste. Det kan være en oplevelse for du og hende eller det kan være en oplevelse, hun skal ud på alene. Det kan også være en kurv med små ting hun elsker, som du har brugt tid på at samle sammen. Det kan være en hjemmelavet middag, en tur i teatret for at se hendes yndlingsfilm som teaterstykke eller det kan være ét af hendes fotografier, du har fået lavet til et lærredsbillede.

Gaven til hende, der har alt

Det er altid svært at finde gaver til hende, der har alt. Det gælder i virkeligheden for de fleste mennesker, der har alt. Her er vi virkelig afhængige af vores kreativitet, idégenerering og fantasi. Leder du efter gaver til hende, der har alt, kan det være en god idé at lede efter nogle sjove gaver til hende. Mange webshops specialiserer sig i fjollede gaver og selvom mange af dem oftest blot resulterer i et par gode grin, så findes der faktisk fjollede gaver, man faktisk lige stod og manglede.

10 Gaver til hende, der har alt:

 1. Et gavekort til en alternativ form for massage – det har hun sikkert ikke!
 2. Et vaffel- eller æbleskivejern.
 3. En champagnekøler – det er de færreste, der har sådan én på trods af hvor praktisk den er.
 4. En god roman eller biografi.
 5. Et gavekort til en madoplevelse – man kan aldrig få for mange oplevelser eller for meget mad.
 6. En krops- eller nakkepude.
 7. Et nyt sengetæppe af god kvalitet – kvinder elsker interiør, uanset hvor meget de har i forvejen.
 8. En chokoladefontæne – hvorfor ikke?
 9. Et godt brætspil – en særlig god gave til din mor eller søster.
 10. En fin powerbank – til kvinden, der altid er på farten.

FAQ om gaver til hende

Har du en dejlig veninde, kæreste eller lignende hvor der er en anledning til at glæde hende med en gave? Så skal du naturligvis gribe denne mulighed, hvilket godt kan give anledning til et par spørgsmål angående gaver til hende, derfor har vi lavet denne FAQ og håber at du måtte finde svar på dine spørgsmål.

Hvad er en god gave til hende?

En god gave til hende er en gave som hun enten har ønsket sig eller slet ikke vidste hun ønskede sig, det er altså en gave som gør hende glad.

Hvor meget koster en gave til hende?

En gave til hende koster 100-500 kr. hvis du har en meget nær relation til hende eksempelvis forældre, bedsteforældre eller kæreste kan du fint overveje at give mere.

Hvornår skal jeg give en gave til hende?

Man skal altid give gaver til hende når anledningen er til det, dette kunne være hendes fødselsdag, studentergilde eller noget helt tredje.