Bedstegaver.dk

Gave til mor 2024 | 120+ FANTASTISKE gaveidéer til mor

Mor er den bedste vi har. Den, der altid er for os. Den, der elsker os ubetinget og uanset hvor mange gange, vi tager dumme beslutninger. Mor tager sig af os, når vi har tømmermænd, halsbetændelse og hjertesorger. Mor er den, der altid sætter sig selv til sidst og derfor fortjener Mor det bedste af det bedste. Vi giver dig en guide til den perfekte gave til din mor.

Se alle gaver til din mor nedenfor.

Filter

Gaveguide: Sådan vælger du gaven til din mor

Sig det med den perfekte gave til mor.

Vi ved godt, hvor meget du elsker din mor – men ved hun, hvor meget du elsker hende? Hvornår har du sidst fortalt hende, hvor meget hun betyder for dig? Hvornår har du sidst taget dig tid til at give hende et kald? Og hvornår har du sidst lagt tid og energi i at finde den perfekte gave til din mor? Der er mange måder man kan sige det på. Mange måder man kan fortælle et andet menneske, hvor meget vedkommende betyder for en. Men det er alligevel ikke altid, man får det gjort. Og særligt mødre er i farezonen for at blive ”glemt.” Det er ikke fordi vi ikke værdsætter mødrene, for det gør vi, men lidt for ofte tager vi alle de små ting, de gør for os, forgivet. Hvis du gerne vil fortælle din mor hvor meget hun betyder for dig, så prøv at gøre noget særligt ud af hendes gaver i år.

Derfor skal din mor have en gave

Hvis du på nuværende tidspunkt stadigvæk er i tvivl om hvorfor netop din mor skal have en gave, så er her 10 grunde til at hun fortjener noget særligt:

10 Grund til at forkæle din mor:

 1. Din mor har givet dig livet – behøver vi sige mere?
 2. Din mor har gennemgået flere søvnløse nætter med ildelugtende bleer og babygråd end du overhovedet kan forestille dig.
 3. Din mor er der altid for dig – også når du helst vil have at hun lader dig være og tier stille.
 4. Din mor elsker dig ubetinget – det er der ikke særlig mange andre mennesker, der gør.
 5. Din mor skal være mormor eller farmor til dine børn og hun kommer til at være den bedste af slagsen.
 6. Din mor kommer når du kalder og det har du garanteret (ligesom alle andre) udnyttet på et eller flere tidspunkter.
 7. Din mor har højst sandsynligt tilsidesat sig selv og sine egne ønsker i al den tid, du og dine søskende har boet hjemme – og du har formentlig aldrig tænkt over det.
 8. Din mor passer ikke kun på dig, hun passer også på din far hver eneste dag.
 9. Din mor er det mest omsorgsfulde, kærlige og stærke menneske du kender.
 10. Din mor forkæler dig igen og igen – nu er det på tide at gengælde kærligheden.

En anledning eller ej

Der behøver ikke at være en anledning til alt. Man kan sagtens selv skabe en anledning. Derfor behøver du heller ikke vente til din mors fødselsdag, til mors dag eller til juleaften. Hvis du har lyst til at give din mor en gave, så hop forbi hende efter arbejde og inviter dig selv på en kop kaffe. Du kan også overraske hende en tidlig morgen, med morgenbrød og en lille gave, blot for at fortælle hende, hvor meget du elsker hende. Den slags små hverdagsoverraskelser vil med garanti oplyse hendes ellers kedelige uge. Du kan selvfølgelig også vente med at give hende din gave til en særlig dato, det er helt op til dig.

Gaveidéer til mor

Der findes mange steder du kan søge inspiration til din gave til mor. Først og fremmest skal du beslutte dig for hvilken slags gave, du gerne vil give. Er det hendes fødselsdag? Er det mors dag? Eller er det bare onsdag? Leder du efter en hjemmelavet gave til mor? Mange faktorer spiller ind, når du gerne vil finde en personlig gave til mor. Hun er jo det bedste, du har. Derfor er det forståeligt at du gerne vil gøre lidt ekstra ud af gaven.

Søg inspiration på nettet

Når du har besluttet dig for hvilken type gave hun skal have og spurgt dig selv, om der er en særlig anledning eller ej, kan du begynde at lede efter inspiration og gave ideer til mor. På nettet kan du hurtigt finde frem til et hav af webshops, der specialiserer sig i gaver til forskellige familiemedlemmer og til forskellige anledninger. Du kan også forsøge at finde frem til nogle mødre-blogs og blive lidt klogere på hvad mødre egentlig går rundt og ønsker sig. Her er det selvfølgelig vigtigt at du har din mors alder med i dine overvejelser. Hvis hun er i halvtredserne, ønsker hun sig formentlig ikke det samme som den 27-årige, der lige er blevet mor. I det tilfælde bør du prøve at gå udenom blogindlæg, der omhandler en gave til nybagt mor. Prøv at søge efter én, der repræsenterer din mor godt og vær’ kritisk.

Søg inspiration i livstilsmagasinerne

Du kan også hoppe forbi nogle af de mange dameblade i din lokale kiosk. Livstilsmagasiner kommer i alle størrelser og afskygninger. Der er dameblade til de helt unge kvinder, dameblade til dem midt i mellem og dameblade til de ældre og modne kvinder. Her kan være masser af inspiration at hente.

Giv gaven sammen med et par ord

Når du giver din mor gaven, så husk at vedlægge et kort. Gaver bør altid ledsages af et kort, hvori årsagen eller anledningen til gaven står skrevet. Det er ikke kun en formalitet – mange mennesker bliver utrolig glade for at giveren har brugt de ekstra fem minutter på at skrive et par ord med til gaven. I kortet til din mor kan du jo passende liste nogle af de mange årsager til, at hun fortjener en gave!

Den ”nemme” gave

Det er ingen skam at vælge en gave, du ikke behøver at arbejde så hårdt for at få fingrene i. Mødre har oftest mange interesser og ting, de holder af. Derfor skal der heller ikke altid så meget til, for at gøre dem glade. Den nemme gave er den gave, du kan gå direkte ud i butikkerne og købe med det samme. Nemt, ikke? At en gave er nem at få fat i, betyder jo ikke at det er en dårlig gave eller at der ikke er nogle tanker bag. Måske ved du, at din mor længe har ønsket sig noget, som kan fås i den lokale smykkehandler. Måske ved du, at hun har gået og kigget på den samme taske de sidste par måneder gennem butiksvinduet på hovedgaden. Hvis du gerne vil gøre din mor glad men måske ikke har al tid i verden, så gå efter en gave, du ved du kan få fat i og som du ved vil gøre hende glad.

7 ”Nemme” gaver til mor:

 1. Mor-plakaten med søde og sjove citater fra en mor – kan både købes på nettet men også i fysiske butikker.
 2. En lækker striksweater til de kølige aftener.
 3. En god kogebog med spændende teknikker – måske er hun begyndt at gå op i syltning eller at bage med surdej.
 4. Et gavesæt med lækre cremer og andre hudplejeprodukter.
 5. Et fint smykke – er din mor mest til guld eller sølv?
 6. En skøn ny parfume.
 7. En ny weekendtaske.

Den hjemmelavede gave

En hjemmelavet gave til mor er den mest personlige gave og måske den gave, der vil gøre din mor allermest glad og stolt. Stolt, fordi det har hun lært at blive lige siden du for første gang kom hjem fra børnehaven med en abstrakt tegning af dig selv, din mor og din far og du begejstret fortalte hende hvordan du havde tegnet så fantastisk flot et hus i en alder af blot fire år. Ja, din mor bliver stadigvæk stolt af dig, uanset hvor voksen du er blevet.

Hvis du har tid til at lave en hjemmelavet gave til din mor, vil det helt sikkert være indsatsen værd. Din mor vil blive ellevild når hun finder ud af, at du har taget dig tid til at lave en gave til din gamle mor.

7 Hjemmelavede gaver til din mor:

 1. En scrapbog med billeder fra alle jeres øjeblikke sammen – husk at den ikke behøver være perfekt.
 2. En 3-retters middag med hendes livret i centrum – tænd for stearinlysene og sørg så for at have ryddet op, det er trods alt din mor, der kommer på besøg.
 3. Et billede af jer to, som du har fået forstørret op på et lærred.
 4. Et brev hvori du fortæller din mor hvor meget du holder af hende og hvorfor.
 5. Noget fint keramik du selv har malet på – du kan jo forsøge at efterligne Royal Copenhagen.
 6. Et kuponhæfte med små tjenester – det kan eksempelvis være at du vil slå græsset, passe hendes planter, tage med hende til frisøren eller lignende.
 7. Hjemmelavede fyldte chokolader – glansfuld overflade eller ej skal din mor nok blive glad!

Den sjove gave

Den sjove gave til mor skal helst få hendes latter til at runge i hele stuen. Ved du hvad, der giver din mor grineflip? Det gør du sikkert. Og grineflip med din mor er nogle af de minder, du vil værdsætte til evig tid. Hvis du gerne vil have din mor til at grine, skal du måske tænke lidt ud af boksen. Flere og flere webshops specialiserer sig i gaver, der mest er ment ”for sjov.” Det betyder at du måske skal overveje at give din mor en gave, som hun egentlig ikke kommer til at bruge til så meget andet end et godt grin. Sjove gaver er fantastiske opfindelser og en gave behøver ikke altid være seriøs, praktisk og smuk.

Hvis du ikke selv ved, hvad du skal finde på af sjove gaver til mor, så får du her en håndfuld hyldende morsomme forslag.

5 Sjove gaver til mor:

 1. Et svampe-gronings-sæt – hvilken kvinde har ikke drømt om at dyrke Karl-Johan lige der i vindueskarmen?
 2. En katteformet varmepude.
 3. En star-of-fame dørmåtte med din mors navn – den kommer til at pynte foran hoveddøren.
 4. En bog af Hella Joof – hendes ord skal nok få din mor til at le på selv de hårdeste mandage.
 5. Et sammenfoldeligt badekar – måske fik din mor aldrig det badeværelse med det store karbad, som hun drømte om. I det mindste kan du give hende et karbad, hun kan folde sammen igen når hun er færdig.

Gaven, der vil blive husket for altid

Hvis du gerne vil have at din mor husker din gave for altid, hvad så med at give hende en oplevelse, I sammen kan dele? Oplevelsesgaver bliver mere og mere populære og det med rigtig god grund. En oplevelse giver minder man kan se tilbage på resten af livet og alt efter hvilken oplevelse, man har, kan den være både lærerig og fagligt berigende.

Hvor tit er du ude og opleve verden med din mor? Hvornår har du sidst brugt et par timer med din mor, som ikke handlede om vasketøj, IKEA eller et andet kedeligt samtaleemne over en kop stempelkaffe? I en travl hverdag glemmer man hurtigt at sætte tid af til at være rigtigt sammen med de mennesker, der betyder allermest. Der går hurtigt hverdag i den og weekenderne forsvinder før man når at få set sig om.

Giv din mor en oplevelse i gave. En oplevelse hun skal dele med dig. Hvis ikke du selv vil stå for planlægning af jeres fælles oplevelse, findes der masser af spændende og berigende oplevelser, man kan give i gave. Du finder dem både som æsker i de fysiske butikker men flere og flere hjemmesider er også gået ind i oplevelsesmarkedet. Vælg eventuelt en oplevelse, ingen af jer har prøvet før – det skal helt sikkert nok sætte gang i festen.

8 Oplevelsesgaver til dig og din mor:

 1. Et flødebollekursus – hvem laver de smukkeste og velformede flødeboller, dig eller din mor?
 2. Et prøvedyk – måske er det noget hun altid har drømt om.
 3. En makeover – det skal selvfølgelig ikke være en hentydning men måske vil hun elske det!
 4. Et madlavningskursus i det italienske eller asiatiske køkken.
 5. En mini getaway til en storby i Europa – en gave der passer perfekt hvis I er flere søskende om den.
 6. Et gavekort til en hot stone massage – eller en anden alternativ behandlingsmetode.
 7. Et baristakursus.
 8. En helikoptertur over jeres nærmeste storby.

Den overraskende gave

Den overraskende gave er den, der lander i postkassen en tidlig formiddag eller venter foran hoveddøren når mor kommer hjem. Hvis din mor eksempelvis bor i den anden ende af landet og du af samme årsag ikke ser hende særlig ofte, kan det være en god idé at få en gave leveret til hendes dør. Med nutidens teknologier er der masser af forskellige gaver, du kan få sendt med posten og leveret – og så går det endda super hurtigt!

Ikke nok med at der er masser af muligheder, så er det en helt særlig følelse at finde en overraskelse i postkassen eller foran hoveddøren. Uanset om gaven er stor eller lille, kan du være sikker på at din mor vil blive varm om hjertet, når hun opdager, at det er dig, der har sendt hende gaven.

8 Gaver du kan få leveret til mor:

 1. En stor flot buket blomster – en klassiker, der kan gøre enhver kvinde blød i knæene.
 2. En fotobog med billeder fra alle jeres skønne øjeblikke sammen.
 3. En gavekurv med specialiteter du har udvalgt – er hun mest til vin, lakrids, chokolade eller alle tre?
 4. En kaffekop eller andet gear med et billede af dig på.
 5. Et gavekort, pakket smukt ind til hendes yndlingsbutik – så kan hun selv gå på en fornøjelsestur ned i byen.
 6. Et livstilsmagasin med tilhørende abonnement – så ved du at hun bliver underholdt de næste mange måneder.
 7. En goodiebag med hudplejeprodukter – man bliver aldrig for gammel til lidt privat welness.
 8. En flaske af hendes yndlingsvin eller en æske af hendes yndlingschokolade.

FAQ om gaver til mor

Har din dejlige mor snart fødselsdag eller er der på anden vis en god anledning til at fejre hende med en god gave. Så har du muligvis et spørgsmål eller to angående netop det at finde og give gaver til din mor, vi har nedenfor besvaret de oftest stillede spørgsmål og håber at dine spørgsmål er der i blandt.

Hvad skal jeg give i gave til mor?

Du skal give din mor en gave som hun vil blive umådelig glad for at modtage, dette kan både være noget hun har ønsket sig samt noget du selv har fundet frem til.

Hvornår skal man give en gave til mor?

Du skal give en gave til din mor når anledningen er til det, dette vil sige fødselsdage, mors dag med flere overrask hende ligeledes med en sød lille gave i ny og næ.

Hvorfor skal man give en gave til mor?

Du skal give en gave til din mor for at vise at du glædes ved at have hende som mor og naturligvis ligeledes fordi det er dejligt at forkæle ens mor.