20% på alle oplevelser hos TrueStoryBrug rabatkoden “truestorydays” (Klik her!)

Bedstegaver.dk

Gave til rejsegilde

Den fantastiske og længe ventede tid er kommet, hvor husets spær endeligt er blevet rejst. Måske er det på dit eget hus, hvortil du nu står overfor at kunne holde et rejsegilde. Det kan også være på en bekendts hus, hvortil du i stedet er blevet inviteret med til at give en gave til rejsegilde. Ligegyldig hvilken position du står i til rejsegildet, kan du her på siden finde gode ideer til traditionerne og gaverne.

Se alle gaveidéer til rejsegilde nedenfor.

  Mega Chokolade Toblerone

  Dette er den perfekte gave til chokoladeelskeren. Og vi mener chokoladeelsker! 4,5kg toblerone, så kan man da ikke undgå at få et smil på læben. Og hey, måske bliver du budt på et stykke. Win win!

  899 kr.

   Frugttræer

   Den ultimative gave til have-elskeren! Frugttræer kræver kærlighed og pleje i starten, men når de trives giver de frugt i mange år, og vil være en stor glæde de næste 10 år som minimum.

    Gin & tonic tower tasting kit

    Leder du efter den perfekte gave til gin-elskeren i dit liv? Så kig ikke længere end til vores Gin and Tonic Tasting Kit! Dette sæt indeholder alt, hvad du behøver for at udforske den lækre verden af gin og tonic, herunder en flaske prisbelønnet dansk gin og seks forskellige tonic drinks mixere. Med opskriftsforslag til den perfekte gin og tonic er dette sæt sikker på at afsløre hemmelighederne bag denne klassiske cocktail. Så hvorfor ikke hæve glasset på den gode smag med Gin and Tonic Tasting Kit?

    529,95 kr.

     Kvalitets vinpakke

     Ah et godt glas vin i solen, til den gode middag, til fejringen, til sorgerne...Hos Winefamily får man lækker kvalitetsvin til kostpris, så hvis du kender nogen der skal fejres eller som bare har fortjent lidt ekstra godt at drikke, så giv dem en vinpakke fra Winefamily.

     370 kr.

      Architectmade figurer

      Vild med tidsløst dansk design fra 1960erne og 70erne? Så tag et kig på de flotte træfigurer fra Architectmade. Alle de fine trædyr kommer med flotte detaljer og passer ind i de fleste hjem, grundet det tidsløse og klassiske design.

      549 kr.

       Baileys Collection Stor Chokoladeæske

       Den ultimative chokoladeæske til voksne kommer her i form af denne Baileys Collection pakke. Baileys-likør og chokolade i en skønsom blanding med kaffe og brownie smagsnuancer i både mørke, lyse og hvide chokoladetoner — mere gennemført lækkert bliver det ikke! 

       299 kr.

        Hoptimist

        Der findes en Hoptimist til enhver lejlighed! De er sjove, søde og moderne, passer ind i ethvert hjem.

        160 kr.

         Kvalitets kaffe

         Kender du en ægte kaffeelsker? Så forær dem noget lækker kvalitetskaffe fra Teacup. Deres kaffebønner er ristet til perfektion, hvilket sikrer dig en lækker og tilfredsstillende kop kaffe hver gang. Uanset om du foretrækker økologisk kaffe, Fair Trade-kaffe, single origin-kaffe, espresso eller cappuccino.

         65 kr.

          Gavekurv med vin, og sødt til ganen

          Sig det med en lækker gavekurv fyldt med lækkerier. Gavekurven pakkes fint ind som gave og indeholder god vin samt forskellige former for kvalitetschokolade. Den perfekte gave til dem med en sød tand.

          400 kr.

           Skandinavisk duftlys

           Et velduftende duftlys spreder hygge og stemning og giver samtidig en luksuriøs følelse i hjemmet. Sæt stemningen med dufte af hav, skov, blomster eller krydderier. Nogle duftlys kommer i flotte farvede stager og andre i glas, så du kan vælge den stil der passer bedst til modtageren.

           300 kr.

           Bridgewalking Lillebælt

           Bridgewalking er en oplagt gaveidé, hvis du ønsker at overraske med en lidt anerledes oplevelse. Bridgewalking over den gamle Lillebæltsbro er en helt fantastisk oplevelses, der giver dig muligheden for at se hele middelfart og omegn i fugleperspektiv. Bridgewalking findes kun 3 steder i hele verden og er derfor en meget unik oplevelse.

           255 kr.

            En god flaske gin

            Sommeren er ingenting uden gode gin og tonics ad libitum i solen, og her kan du sætte turbo på med en dejlig flaske gin og forkæle din far, mor eller veninde med drinks lidt udover det sædvanlige. Vælg en lækker flaske med high end gin til jeres drinks, og I er garanteret en lækker sommer.

            fra 179 kr.

            Gaveguide: Gave til rejsegilde

            Når man står for at skulle holde rejsegilde eller er inviteret med til et, er der nogle overvejelser at gøre sig. Nogle af de første overvejelser går typisk på, hvad de bekendte rejsegilde traditioner indebærer. Hvis vi således tager et hurtigt kig på velkendte rejsegilde traditioner, er der visse ting at huske. Først og fremmest er et rejsegilde en form for arbejdsgilde, som vi i dag stadig afholder. Det er selve husets ejermand, som der afholder rejsegildet. Til dette inviteres håndværkere, bygherre mm., som der har været med til at opføre huset. Tilmed inviteres oftest naboer samt husets beboere og bekendte. Et rejsegilde var i sin tid en form for overtro, hvor man afholdte dette for at bringe lykke over huset. I følge denne gamle overtro, skal selve arkitekten af huset, ødelægge en ølflaske til rejsegildet. Arkitekten skal hertil sige: Gid huset består i så mange år, som glasset går i skår. Dette skulle eftersigende skabe de bedste forudsætninger for selve husets levetid. I dag afholdes et rejsegilde dog primært som en form for god skik og orden og for at fejre byggeriet. Tilmed har et rejsegilde i dag, ofte det formål, at give det nybyggede hus en god start.

            Giver man gave til rejsegilde?

            En anden overvejelse man ofte hurtigt gør sig, er typisk hvordan man forholder sig i forhold til en rejsegilde gave. For hvordan forholder det sig egentligt? Har man gave med til rejsegilde? Og hvilke ideer til rejsegilde gaver, kan man finde? Alle disse spørgsmål og mange flere, dunker med garanti derudaf. Aller først er det vigtigt at fastlægge, at der ikke er nogen, som der forventer en gave til et rejsegilde. En rejsegildegave minder imidlertid nærmere om en værtindegave, hvortil der ikke foreligger nogle krav for at have en med. Du kan således sagtens møde op til et rejsegilde, uden at have en gave med. Hvis du var med til byggeprocessen, kan man også sige, at du allerede har givet dem den bedste gave – et nybygget hus!

            Ideer til rejsegilde gave

             Hvis man alligevel har besluttet sig for at ville give en gave, har vi her et par gode ideer. Hvis du kender alle af husets beboers fulde navne, kan du kigge nærmere på nogle sjove stickers til postkassen.  Her vil man kunne finde alverdens sjove, søde og anderledes små gaver, der tilmed er særdeles brugbart. Det kan f.eks. være stickers, der repræsentere hvert familiemedlem eller blot nogle mere almindelige små søde blomster. Når du er på udkig efter gaver til rejsegilde, kan du med fordel også kigge nærmere på en afslappet oplevelsesgave. Efter et byggeri af et hus, kan du være sikker på at husværten, er ret så træt og øm i kroppen. En afslappende oplevelse, kan således være oplagt, da husværten især trænger til at koble lidt fra, efter den længere proces.   Her kan diverse spa- og wellness ophold især anbefales. En anden mulighed til en rejsegilde gave, kan også være nogle skønne havetæpper. Her kan det anbefales, både at købe de almindelige og lidt tynde tæpper til de milde sommeraftner. Samtidig vil nogle lidt tykkere tæpper være nyttige, til når sensommeren melder sin ankomst. Et par vattæpper kan også anbefales. Disse er bl.a. oplagte til at kunne ligge ud på græsplænen, for at nyde den nye have. Det er således tre tæppetyper som de(n) nye husejere med garanti, vil komme til at bruge og sikkert også elske dig for at give.

            Typisk gave til rejsegilde

             En anden sjov og mere original, samt typisk gave til rejsegilde, er at give husnummeret i store tal til muren. Det er ikke blot en nødvendighed for husejerne, men samtidig kan du også se gaven når du fremover kommer på besøg. Et husnummer er med andre ord, mere eller mindre en gave for livet.

            Af de mere traditionelle gaver til rejsegilde, bør der især nævnes den velkendte og højtelskede gavekurv. Der er ikke noget bedre, end at modtage en skøn gavekurv, fyldt op med lækkeri. Til en sådan gavekurv, kan du med fordel tilføje enten en god vin eller speciel øl. Det er naturligvis også tilladt at tilføje begge dele til kurven. Tilmed vil noget sødt til ganen, være yderst oplagt at putte i. Det kan f.eks. være en af de mange søde chokoladeæsker, som man kan få i diverse butikker. Det kan også være noget lækkert og måske speciel lavet slik. Endeligt kan du med fordel også tilføje et par små søde haveplanter. Til et nybygget hus, vil der oftest følge en skøn have med, der bare venter på at blive indviet.

            En atter ret så tradition gave rejsegilde, er de velkendte gavekort, som kan købes til alverdens formål. Her kan et gavekort til et af diverse byggemarkeder især anbefales. Når man bygger eller flytter i hus, vil man altid komme til at mangle enten det ene eller det andet. Disse mangler, er ofte til at finde i byggemarkederne, hvortil er gavekort hertil, vil være en oplagt og hjælpende mulighed. Det kan også være til et af de mange boligvirksomheder, som f.eks. IkeaIde Møblerog Jysk.

            FAQ om gaver til rejsegilde

            Er du blevet inviteret med til rejsegilde? Så står du formentlig overfor at skulle finde en god gave til rejsegilde, har du ikke den store erfaring med dette kan det let give anledning til spørgsmål. Derfor har vi lavet denne FAQ her besvarer vi de oftest stillede spørgsmål omhandlende gaver til rejsegilde, så forhåbentlig kan du finde svar på dine spørgsmål her.

            Hvad giver man i gave til rejsegilde?

            Den klassiske gave til rejsegilde er nogle gode flasker vin, en smuk buket, chokolade eller en hel gavekurv.

            Hvor meget koster en gave til rejsegilde?

            En gave til rejsegilde koster 150-500 kr. alt efter hvor nær en relation du har til modtageren af gaven.

            Hvorfor giver man gaver til rejsegilde?

            Man giver gaver til rejsegilde for at lykkeønske værtsparret som netop er ved at lægge sidste hånd på deres hjem.