Gave til rejsegilde

Se de 22+ bedste gaver til rejsegilde i 2021

Den fantastiske og længe ventede tid er kommet, hvor husets spær endeligt er blevet rejst. Måske er det på dit eget hus, hvortil du nu står overfor at kunne holde et rejsegilde. Det kan også være på en bekendts hus, hvortil du i stedet er blevet inviteret med til at give en gave til rejsegilde. Ligegyldig hvilken position du står i til rejsegildet, kan du her på siden finde gode ideer til traditionerne og gaverne.

Se alle gaveidéer til rejsegilde nedenfor.

Denne side indeholder reklamelinks

En god flaske gin

Priser fra: 28,00 DKK

En sommer er ingenting uden gode gin og tonics, og her kan du sætte turbo på med en dejlig flaske gin og forkæle din far, mor eller veninde med drinks lidt udover det sædvanlige. Vælg en lækker flaske med high end gin til jeres drinks.

Baileys Collection Stor Chokoladeæske

Priser fra: 299,00 DKK

Drømmekombinationen chokolade og likør bliver virkelig maksimeret i denne kæmpestore chokoladeæske fyldt med Baileys-chokolade! Den elegante æske Baileys Collection indeholder praliner af mørk, hvid og mælkechokolade, som er smagt til med likør, brownie o

Køb gavekurv med weekendhygge

Priser fra: 775,00 DKK

Køb en lækker gavekurv/gavekasse fra Bloomit og få den fyldt med lækre sager som chokolade, specialøl, lakrids og mousserende vin. Indhold efter prisvalg.

Blomstrende gavekasse med hvidvin

Priser fra: 650,00 DKK

En elegant og flot gavekurv med fire flasker hvidvin og en blomstrende plante. Gaven passer til de fleste begivenheder, og vil sprede glæde modtageren

Glædelig hyggekurv med blomst

Priser fra: 720,00 DKK

Denne gavekurv er fyldt med chokolade, vin, te, karameller og naturligvis en smuk blomst. Alt i alt en perfekt gave til mange forskellige anledninger.

Chokoladesmagning hos Peter Beier

Priser fra: 299,00 DKK

Oplev den meget populære Chokoladesmagning hos Peter Beier Chokolade, når du, eller gavemodtageren, skal forkæles med fyldt gourmetchokolade

Bridgewalking Lillebælt

Priser fra: 245,00 DKK

Bridgewalking er en oplagt gaveidé, hvis du ønsker at overraske med en lidt anerledes oplevelse. Bridgewalking over den gamle Lillebæltsbro er en helt fantastisk oplevelses, der giver dig muligheden for at se hele middelfart og omegn i fugleperspektiv. Bridgewalking findes kun 3 steder i hele verden og er derfor en meget unik oplevelse.

Gave til rejsegilde

Når man står for at skulle holde rejsegilde eller er inviteret med til et, er der nogle overvejelser at gøre sig. Nogle af de første overvejelser går typisk på, hvad de bekendte rejsegilde traditioner indebærer. Hvis vi således tager et hurtigt kig på velkendte rejsegilde traditioner, er der visse ting at huske. Først og fremmest er et rejsegilde en form for arbejdsgilde, som vi i dag stadig afholder. Det er selve husets ejermand, som der afholder rejsegildet. Til dette inviteres håndværkere, bygherre mm., som der har været med til at opføre huset. Tilmed inviteres oftest naboer samt husets beboere og bekendte. Et rejsegilde var i sin tid en form for overtro, hvor man afholdte dette for at bringe lykke over huset. I følge denne gamle overtro, skal selve arkitekten af huset, ødelægge en ølflaske til rejsegildet. Arkitekten skal hertil sige: Gid huset består i så mange år, som glasset går i skår. Dette skulle eftersigende skabe de bedste forudsætninger for selve husets levetid. I dag afholdes et rejsegilde dog primært som en form for god skik og orden og for at fejre byggeriet. Tilmed har et rejsegilde i dag, ofte det formål, at give det nybyggede hus en god start.

Giver man gave til rejsegilde?

En anden overvejelse man ofte hurtigt gør sig, er typisk hvordan man forholder sig i forhold til en rejsegilde gave. For hvordan forholder det sig egentligt? Har man gave med til rejsegilde? Og hvilke ideer til rejsegilde gaver, kan man finde? Alle disse spørgsmål og mange flere, dunker med garanti derudaf. Aller først er det vigtigt at fastlægge, at der ikke er nogen, som der forventer en gave til et rejsegilde. En rejsegildegave minder imidlertid nærmere om en værtindegave, hvortil der ikke foreligger nogle krav for at have en med. Du kan således sagtens møde op til et rejsegilde, uden at have en gave med. Hvis du var med til byggeprocessen, kan man også sige, at du allerede har givet dem den bedste gave – et nybygget hus!

Ideer til rejsegilde gave

 Hvis man alligevel har besluttet sig for at ville give en gave, har vi her et par gode ideer. Hvis du kender alle af husets beboers fulde navne, kan du kigge nærmere på nogle sjove stickers til postkassen.  Her vil man kunne finde alverdens sjove, søde og anderledes små gaver, der tilmed er særdeles brugbart. Det kan f.eks. være stickers, der repræsentere hvert familiemedlem eller blot nogle mere almindelige små søde blomster. Når du er på udkig efter gaver til rejsegilde, kan du med fordel også kigge nærmere på en afslappet oplevelsesgave. Efter et byggeri af et hus, kan du være sikker på at husværten, er ret så træt og øm i kroppen. En afslappende oplevelse, kan således være oplagt, da husværten især trænger til at koble lidt fra, efter den længere proces.   Her kan diverse spa- og wellness ophold især anbefales. En anden mulighed til en rejsegilde gave, kan også være nogle skønne havetæpper. Her kan det anbefales, både at købe de almindelige og lidt tynde tæpper til de milde sommeraftner. Samtidig vil nogle lidt tykkere tæpper være nyttige, til når sensommeren melder sin ankomst. Et par vattæpper kan også anbefales. Disse er bl.a. oplagte til at kunne ligge ud på græsplænen, for at nyde den nye have. Det er således tre tæppetyper som de(n) nye husejere med garanti, vil komme til at bruge og sikkert også elske dig for at give.

Typisk gave til rejsegilde

 En anden sjov og mere original, samt typisk gave til rejsegilde, er at give husnummeret i store tal til muren. Det er ikke blot en nødvendighed for husejerne, men samtidig kan du også se gaven når du fremover kommer på besøg. Et husnummer er med andre ord, mere eller mindre en gave for livet.

Af de mere traditionelle gaver til rejsegilde, bør der især nævnes den velkendte og højtelskede gavekurv. Der er ikke noget bedre, end at modtage en skøn gavekurv, fyldt op med lækkeri. Til en sådan gavekurv, kan du med fordel tilføje enten en god vin eller speciel øl. Det er naturligvis også tilladt at tilføje begge dele til kurven. Tilmed vil noget sødt til ganen, være yderst oplagt at putte i. Det kan f.eks. være en af de mange søde chokoladeæsker, som man kan få i diverse butikker. Det kan også være noget lækkert og måske speciel lavet slik. Endeligt kan du med fordel også tilføje et par små søde haveplanter. Til et nybygget hus, vil der oftest følge en skøn have med, der bare venter på at blive indviet.

En atter ret så tradition gave rejsegilde, er de velkendte gavekort, som kan købes til alverdens formål. Her kan et gavekort til et af diverse byggemarkeder især anbefales. Når man bygger eller flytter i hus, vil man altid komme til at mangle enten det ene eller det andet. Disse mangler, er ofte til at finde i byggemarkederne, hvortil er gavekort hertil, vil være en oplagt og hjælpende mulighed. Det kan også være til et af de mange boligvirksomheder, som f.eks. IkeaIde Møblerog Jysk.

FAQ om gaver til rejsegilde

Er du blevet inviteret med til rejsegilde? Så står du formentlig overfor at skulle finde en god gave til rejsegilde, har du ikke den store erfaring med dette kan det let give anledning til spørgsmål. Derfor har vi lavet denne FAQ her besvarer vi de oftest stillede spørgsmål omhandlende gaver til rejsegilde, så forhåbentlig kan du finde svar på dine spørgsmål her.

Hvad giver man i gave til rejsegilde?

Den klassiske gave til rejsegilde er nogle gode flasker vin, en smuk buket, chokolade eller en hel gavekurv.

Hvor meget koster en gave til rejsegilde?

En gave til rejsegilde koster 150-500 kr. alt efter hvor nær en relation du har til modtageren af gaven.

Hvorfor giver man gaver til rejsegilde?

Man giver gaver til rejsegilde for at lykkeønske værtsparret som netop er ved at lægge sidste hånd på deres hjem.

Skriv en kommentar

Giv et oplevelsesgavekort

Køb dine oplevelsesgaver hos GoDream. Truestory er Danmarks førende til køb af oplevelser, ophold m.m. De har et stort udvalg af gavekort, så du kan overraske til alle anledninger.