Bedstegaver.dk

Gaver til børn 2024 | Årets 97 bedste gaveidéer til børn

Når det kommer til gaver til børn er mulighederne utallige. Pædagogisk og bæredygtigt legetøj, der stimulerer spædbarnets udvikling på forskellige alderstrin. Udfordrende og aktivt legetøj til den omkring løbende tumling i fuldt tempo. Lærerigt, alderssvarende legetøj til glæde for det store skolebarn. Seje computerspil og masser af andre forskellige fede gadgets til de ultra kritiske teenager. Vi vover det ene øje og tør godt at påstå, at vi dækker stort set alle tænkelige faser af barndommen med rigtig mange spændende valgmuligheder på hylderne, når det gælder gaver til børn.

En ting står i hvert fald lysende klart: Absolut ingen børn bliver nogensinde for gamle til gaver. Hvadenten jagten på gaver skyldes, at julen er på vej, eller at den næste fødselsdag nærmer sig – så kan du trygt se dig omkring i vores store og meget varierede udvalg, når du er på udkig efter gode fødselsdagsgaver til børn, både de store og de små. Uanset hvilken alder, hvilket køn og uanset hvilke interesser de har, er der ganske enkelt alle chancer for at finde en sjov og passende gave til lige netop de børn, du måtte have i tankerne.

Find den perfekte gaveidé

Filter

Gaveguide: Find de bedste adventsgaver til børn lige her

Adventsgaver. Det er løsningen for dig, der plejer at piske rundt for at finde 24 små kalendergaver til en pakkekalender til hvert af hjemmets yngste beboere. Med fire adventsgaver per barn er det en noget mere overkommelig opgave at være klar med en adventskalender, inden december måned rammer med lige dele hygge og travlhed.

Med adventsgaverne skærer du mærkbart ned på det overvældende antal gaver, du skal købe, inden nedtællingen til juleaften starter den første dag i december. Så er du ikke nødt til at stå klar med 24 indpakkede gaver per barn. Det giver mindre stress og bedre tid til hygge med din familie i juletiden. 

En adventskalender giver dig samtidig mulighed for at købe lidt større gaver indenfor samme budget. Og den ugentlige adventsgave vækker måske tilsvarende større glæde hos både små og store børn. Mange børn ser i hvert fald ud til at være tilfredse med at bytte den daglige pakkekalender ud med at få gaver hver søndag i advent i stedet.

Men hvad er så gode adventsgaver til børn? Ikke altid helt nemt at svare på, vel? Men bare rolig – hjælpen er nær, hvis opgaven bliver lige lovligt overvældende, og fantasien sætter ud for en stund. Vi har sørget for en omfattende guide og står selvfølgelig på spring med vores bedste forslag og en perlerække af gode bud på adventsgaver, børn i alle aldre kunne ønske sig. Både de helt små børn, de større børn og de lidt kræsne teenagere.

Hæng bare på, så får du vores bedste forslag til et væld af forskellige adventsgaver – til alle aldre, fra baby til teenagere, og i alle prisklasser. Vi står klar til at hjælpe dig med straks at finde adventsgaven frem mod den første søndag i advent. Tro os, vi har hovedet fuld af ideer til adventsgaver, børn vil elske. Så du trække vejret helt ned i maven og gøre klar til den hyggelige juletid i familiens skød.

De bedste adventsgaver til børn 2023 er:

Adventsgaver til piger

 • Sjove plakater. Citater og livsmotto i eget design til at pryde væggene. Gode adventsgaver til piger, især til større børn. 
 • Mini donut maskine. Oplagt som en af dine adventsgaver til store børn, der kan hygge sig med at lave søde sager. En adventsgave, der nok skal begejstre.
 • Karaoke mikrofon. Blandt de helt oplagte adventsgaver til piger. Kreativ gave – især til hende, der har X Factor og er helt vild med at give den gas som sangfugl.

Adventsgaver til drenge

 • Calvin Klein underbukser. Tøj er den perfekte adventsgave til store, modebevidste drenge. En gave, der helt sikkert vil blive vel modtaget hos teenagere.
 • Flødebollekursus. Skønne adventsgaver til drenge. Gavekort til at være kreativ, lege med chokolade og fremstille søde sager. Sjov gave til de fleste børn.
 • Klatring. En adventsgave, der får pulsen op. Helt klart til den friske type og en af de gode adventsgaver til børn med mod på at prøve den populære sportsgren. 

Små adventsgaver

 • Syngende og dansende nissehue. En af de populære og billige adventsgaver. Oplagt til sjov og hygge i juletiden. Den perfekte adventsgave til større børn og teenagere.
 • Hårbørste. Blandt de små adventsgaver til børn, som vækker stor lykke i julen. Adventsgaven til piger, der går op i hårpleje og styling. 
 • Personlige sokker. Modtageren skal nok holde varmen med et par selvdesignede sokker med foto og tekst – et hit blandt de billige adventsgaver til børn.

Adventsgaver til de mindst

 • Kreativ aktivitetsæske. En af de gode ideer til adventsgaver til børn. Sæt fantasien i sving med kreativ adventsgave – fantastisk måde at fordrive ventetiden inden jul på.
 • Den store bog om Cirkeline. De elskede bøger og historier om Cirkeline samlet i én stor. En virkelig god bog til højtlæsning og hygge for de helt små.
 • Stabletårn. Kvalitetslegetøj i træ er oplagte ideer og gode adventsgaver til små børn. Her er der masser at lege med – og lære – for baby i den hyggelige juletid.

Hvorfor giver man adventsgaver?

I dag markerer gaverne til både små og store den kærlige ånd og generøsitet, der hører til hjerternes fest, som julen også kaldes. Traditionen med at give hinanden er meget gammel. De vise mænd havde fødselsdagsgaver med til Jesusbarnet i stalden, men skikken med at skænke hinanden gaver er faktisk meget ældre end selve julen og startede lang tid før Jesu fødsel. 

Adventsgaver til børn – og efterhånden også voksne – er en ret ny tradition i Danmark. I mange hjem er de begyndt at afløse den traditionelle julekalender med daglige pakker, som kom til landet i 1960´erne. Dengang blev det ret hurtigt almindeligt at give børn gaver hver dag frem mod den 24. december. Hvilket nok var et udtryk for den stigning i velstanden og i befolkningens generelle levestandard, som skete på det tidspunkt. 

I dag kan mange travle forældre sagtens se en fordel i at give deres børn fire forskellige adventsgaver i løbet af de fire adventssøndage i stedet for at indkøbe 24 små gaver til børn. Derfor er adventsgaver til børn på det nærmeste ved at blive normen nu om stunder – ikke mindst til de større børn. Mange børn i dén aldersklasse sætter ofte pris på de lidt større gaver og har ikke, på samme måde som de mindre børn, brug for at have noget at pakke op hver dag.

Selv om det hidtil hovedsageligt har været de voksne, der giver børn adventsgaver, er billedet ved at ændre sig lidt. Efterhånden er der intet usædvanligt i, at voksne også giver hinanden en adventskalender – uanset om det er kæresten, ægtefællen, bedsteveninden, de gamle forældre, bedsteforældre eller en helt anden, der skal forkæles. 

Er fantasien på overarbejde, de gode ideer borte og tiden for knap til at være kreativ med indkøb af spændende kalendergaver, er der heldigvis hjælp at hente her. Det er muligt at spare besværet og købe en færdigpakket version med adventsgaver tilpasset modtageren.

 Alt efter smag, interesser og dit eget budget findes der kalendere med adventsgaver med vidt forskellige temaer som kvalitets chokolade eller sokker – bare for at nævne et par eksempler. Som i øvrigt også fint kunne fungere til børn.  

Adventstraditionen

Advent er oprindeligt en kirkelig begivenhed, der først i nyere tid er blevet folkelig og fejret ude i de private hjem med ugentlige adventsgaver julen igennem. 

Ordet advent kommer af det latinske adventus domini – som betyder Herrens Komme. Kort fortalt er det perioden frem mod jul, som markerer ventetiden inden Jesusbarnets fødsel juledag. En religiøs betydning, der nok er gået lidt tabt i bredere kredse i dag

Her til lands har vi tradition for at hygge os med julekalendere og kalendergaver i december måned, inden julen kulminerer med den helt store familie begivenhed den 24. december. Og efterhånden er julekalenderen med de 24 små daglige gaver til børn og barnlige sjæle blevet afløst af adventsgaver i mange hjem.

Den første adventsgave pakkes selvfølgelig ud den første søndag i advent, som samtidig er starten på det nye kirkeår. Her tændes det første lys i den traditionelle adventskrans også i mange hjem landet over – en smuk tradition, der opstod i Danmark under Anden Verdenskrig. Her dekorerede man den grønne krans af gran med lys og bånd i de rød-hvide nationalfarver og tændte lys for håbet midt i mørket.

Traditionen med adventskransen lever videre og består i fin stil i dag. Dog har den klassiske krans af gran med de fire lys nogle steder fået helt andre, vidt forskellige og moderne udtryk igennem tiderne. Det samme kan ganske givet siges om julens mange andre gamle traditioner. 

Adventssøndage 2022

 1. Søndag den 27. november
 2. Søndag den 4. december
 3. Søndag den 11. december
 4. Søndag den 18. december

FAQ

Hvad er de bedste adventsgaver til børn 2023?

De bedste adventsgaver til børn 2022 er:

 • Værktøjssæt til børn
 • Legemad
 • Fodbold med navn
 • Minecraft lampe
 • Pooping Elf Candy Machine
 • Risk – brætspil
 • Julesweater
 • Hue med LED
 • BRIO togbanesæt
 • Syngende og dansende nissehue

Hvad må en adventsgave koste?

Der er ikke nogen øvre eller nedre grænser for budgettet til adventsgaverne. Det er kun dig selv og din pengepung, som sætter grænserne. Ofte vil en adventsgave koste mellem. 50-300kr.