Bedstegaver.dk

Gaver til børnefødselsdag 2023 | Populære gaver til piger og drenge

At arrangere en børnefødselsdag, kan ofte være lidt af en mundfuld, i en allerede travl hverdag. Hertil kan det være en trøst, at en børnefødselsdag ikke kræver det helt vilde, for at blive en succes. Oftest er et par gode selskabslege kombineret med rød sodavand og kage, opskriften på den succesfulde børnefødselsdag. Men hvilke lege bør man så finde på? Og hvad med gaver til børnefødselsdag, for dernæst slet ikke at snakke om invitationen? Alt dette og mere til, kan du finde inspiration til her på siden.

Se alle gaveidéer til børnefødselsdag nedenfor.

Ideer til børnefødselsdage

Når man leder efter en ide til børnefødselsdag, kan det være en god ide, at tænke tilbage på sin egen barndom. Her skal der tænkes på, hvilke lege man selv godt kunne lide og synes være særligt sjove. Det kan være, at man var helt vild med ballonlegen. Til de der enten ikke kan huske eller kender til denne leg, er den ret så simpel at lære. Det kræver blot en masse balloner og noget snor. Hertil pustes alle ballonerne op og bindes fast om anklen på hver fødselsdagsgæst. Fødselsdagsbarnet skal naturligvis også have gaver til børnefødselsdag og en ballon omkring anklen. Herefter gælder det om at springe hinandens balloner, ved at trampe på hinandens ballon. Den der sidst har en ballon om foden, har således vundet.

En anden ide til fødselsdag, kunne også være den velkendte skattejagt. Her laves der det antal slikposer, som der er fødselsdagsgæster og fødselsdagsbørn. Herefter gemmes disse slikposer et sted i haven. Nu er det tid at lave selve skattekortet. På dette angiver du en rute, med nogle forskellige punkter/stop. Ved hvert stop, skal der være en gåde eller lignede, som der fører dem et skridt tættere på skatten/slikposerne. Du kan med fordel tilføje 4 – 5 stop på skattekortet, for at få legen til at holde ved i lidt tid.

En anden mulighed kan dog også være at holde en oplevelses børnefødselsdag. Det kan f.eks. være at fødselsdagsbarnet altid har ønsket sig at holde fødselsdag i et legeland. Hertil kan forskellige legeland bookes, til lige netop børnefødselsdage. Man vil således have rig mulighed for at underholde børnene under hele børnefødselsdagen. Samtidig indgår der mad og drikkevare hos de fleste steder, hvortil endnu en ting på huskelisten kan streges af. Det giver dig samtidig mulighed for at være meget mere med i selve legene.

Gaver til børnefødselsdag

Når det kommer til fødselsdagsgaver til børnefødselsdage, er der masser af muligheder at kaste sig over. Et meget almindeligt beløb at give gave for til børnefødselsdage for klassekammeraterne, er gerne omkring de 30 kr. Der kan imidlertid dog også være aftalt et internt beløb i klassen, hvortil denne naturligvis overholdes. Selve gaven kan være nærmest alt, hvad du måtte komme i tanke om.

Et forslag kunne bl.a. være et sæt med modellervoks, der kan skabe mange timers sjov og underholdning. Gaven kan også sagtens være et sæt tuscher med en tilhørende malebog og måske et par klistermærker. Det kan også være små figurer af forskellige arter. Måske interesserer fødselsdagsbarnet sig særligt for traktor og biler. Hertil kan man finde alverdens forskellige modeller i diverse legetøjsbutikker. Det kan også være at det er dyr som fødselsdagsbarnet er helt optaget af og vild med. Her kan man ligeledes finde et hav af muligheder i legetøjsbutikkerne. Man vil bl.a. kunne finde heste, grise, køer, delfiner, løver og hunde. Næsten alle dyr som du kan komme i tanke om, er således til at finde.

Børnefødselsdags invitation

Et andet punkt, som der tilmed ofte fylder en del, når det kommer til børnefødselsdage, er selve børnefødselsdag invitationen. For hvordan skal den se ud? Og hvad bør den som minimum indeholde? Det er to meget gode spørgsmål. Først og fremmest kan man med fordel lade invitationen bærer præg af, hvis fødselsdagsfesten har et tema. Det kan f.eks. være at temaet er sørøver og pirater, hvortil invitationen kan laves som et gammelt sørøver kort. Her kan man starte med at dyppe invitationerne i lidt vand blandet med løgsaft. Herefter ligges invitationen til tørrer, hvortil der efterlades et brunligt skær heri. Herefter kan man med fordel brænde kanterne med en lighter, for at sætte prikken over i’et. Hvis temaet derimod er et prinsessetema, vil invitationen se noget anderledes ud. Her kan man lave små lyserøde silkelignede poser, hvori invitationen ligges i.

I selve invitationen bør man først og fremmest skrive hvem invitationen er til. Hertil bør der forekomme informationer om dato, tid og adresse for selve børnefødselsdagen. Endeligt skal der være et kontaktnummer, hvorpå man kan ringe og eventuelt melde afbud. Hertil anbefales det også at sætte en dato på, for hvornår man senest kan melde afbud.

FAQ om gaver til børnefødselsdag

Der er altid spørgsmål som er værd at få besvaret når gaven til børnefødselsdagen skal findes samt gives. Du kan heldigvis her nedenfor finde de mest populære spørgsmål omhandlende netop dette.

Hvor meget skal gaver til børnefødselsdag koste?

Et fint beløb at købe en gave for til børnefødselsdage vil være 20-50 kr. ligeledes kan dit barn selv lave gaven og du kan derved fint bruge mindre hvis dette er tilfældet.

Hvordan skal gaven pakkes ind?

Vi kan alle huske de sjovt indpakket gaver da vi som børn skulle til børnefødselsdage, dette er heldigvis stadig en ting så pak gerne gaven kreativt ind. Den klassiske fine indpakket gave et ligeledes fint til børnefødselsdage.

Hvornår skal gaven gives til børnefødselsdagen?

Som oftest vil der være en leg til en børnefødselsdag hvor alle får lov til at give deres gave til fødselsdagsbarnet. Dette vil oftest være noget af det første på programmet til en børnefødselsdag.