Bedstegaver.dk

Indflyttergave 2023 | 80+ bedste gaver til det nye hjem

De fleste kender til indflyttergave traditionen. Ligesom til fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store begivenheder, er en flytning en begivenhed, der kalder på en gave – stor eller lille. En indflyttergave betyder også rigtig meget for den, der modtager den. Ikke kun fordi at det er dejligt at få gaver, også fordi, at din gave i rigtig lang tid vil minde modtageren om den store begivenhed det var at flytte.

Se alle idéer til indflyttergaver nedenfor.

Filter

Gaveguide: Vælg den helt rigtige indflyttergave

At flytte fra ét sted til et andet er en stor begivenhed i et menneskes liv. Der ligger som oftest mange overvejelser og rigtig mange timers forberedelse bag. Det kan være en svær og stresset tid, men for det meste er det også en glædens tid, hvor ét kapitel slutter og et nyt kapital starter. Det er en tid med hårdt arbejde – uanset om der er mange ting, der skal sættes i stand. Alene det at pakke et helt hjem ned i flyttekasser for senere at pakke ud igen og forsøge at installere sig, kræver meget energi. Og det er en tid hvor hjælp fra familie og venner er utroligt værdsat. Er du bekendt med en, der skal flytte, kan det være en god idé at købe en lille indflyttergave til det nye hjem. Det kan være din gode ven eller veninde eller det kan være et familiemedlem eller sågar en kollega. Der behøver ikke at være en særlig anledning som eksempelvis en indflytterfest eller en housewarming. Din ven eller veninde – fætter, svoger eller hvem der nu er flyttet, vil med sikkerhed sætte pris på at du kommer forbi med en lille ting.

Indflyttergaven

Tænk derfor godt over hvilken indflyttergave du vælger. Der er eksempelvis stor forskel på hvilke indflyttergaver en ung, der lige er flyttet hjemmefra for første gang vil sætte pris på – kontra et par, der er flyttet fra deres lejlighed i byen til et hus i forstæderne. Måske leder du efter en indflyttergave til par, en sjov indflyttergave eller en indflyttergave, der skal være ekstra personlig. Uanset hvad du leder efter, finder du masser af indflyttergave idéer her i vores store gaveguide.

Indflyttergave til den unge

Det store skridt

Når man flytter hjemmefra for første gang, er det rigtig mange følelser på spil. Det er ikke kun et stort skridt imod det at blive voksen, det er også forbundet med både lykke, afsavn og stolthed. Når man flytter hjemmefra, er man ofte ked af at skulle sige farvel til sit barndomshjem, sit værelse og alle de privilegier, som mor og far har tilbudt i alle de år, man har boet hjemme. Samtidig er man typisk også spændt på at skulle leve og bo for sig selv, være på egen hånd og have frie tøjler. Nogle unge er klar til at flytte hjemmefra den dag, de bliver 18 år. Andre kræver flere år hjemme hos mor og far, det er meget forskelligt. Det er også forskelligt hvor forberedte unge er på at flytte hjemmefra. Nogle har i mange år gået og ønsket sig ting til deres kommende hjem i jule- og fødselsdagsgave, andre flytter hjemmefra kun med en seng og det tøj de har med hjemmefra.

Indflyttergave til hende

Når du er på udkig efter en indflyttergave til en førstegangs-flytter, bør du derfor undersøge hvor godt den unge er forberedt på flytningen. Unge kvinder er generelt set bedre forberedt på at flytte hjemmefra end fyre er. Leder du efter en indflyttergave til hende, kan du med fordel kigge på nogle indflyttergaver, der vil gøre hendes nye hjem lidt mere lækkert at bo i. Tænk i indflyttergaver, der kan pynte i hjemmet, gøre det nemmere for hende at lave god mad eller en noget andet med tanke på lidt mere velvære i hverdagen.

Indflyttergave til ham

Leder du derimod efter en indflyttergave til ham, kan du i stedet gå på udkig efter de lidt mere praktiske eller sjove gaver. Unge mænd har ofte ikke forberedt sig særlig godt på indflytningen og de vil typisk tænke på nogle meget alternative indretningsløsninger, du aldrig selv ville have tænkt på. Fokus vil for dem også typisk være på kvantitet og discount, men alligevel har fyre det med at glemme små simple ting, som man får brug for i hjemmet. Hvidløgspresseren bliver hurtigt erstattet af oplukkeren, sengetæppet har de formentlig ikke skænket én tanke og møbler behøver ikke at passe sammen. Gå efter at købe en indflyttergave til ham, som du ved med sikkerhed at han kommer til at kunne bruge. Eller gå den helt anden vej og køb noget, der bare kan få ham til at skraldgrine!

Indflyttergave til parret

Næste skridt

Når først førstegangs-flytteren har boet ude i nogle år, har han eller hun måske fundet en kæreste. Og efter lidt tid, er parret måske begyndt at tale om at flytte sammen. De fleste forhold begynder virkelig at tage fart og form, når først parret flytter sammen. Selvom mange starter med at den ene flytter ind hos den anden, går der som oftest ikke længe før at parret er klar til at tage skridtet videre og finde en et nyt fælles hjem sammen.

Plads til kompromiser

At flytte hjemmefra, sige farvel til barndomshjemmet og kaste sig ud i frit fald på egen hånd er én ting. Det kan i sig selv være en stor mundfuld. Men at flytte sammen med en kæreste kan for mange være endnu mere overvældende. Selvom man måske har boet sammen i nogle måneder eller måske et års tid i kærestens lille lejlighed, er det noget helt andet, når man pludselig er to om at vælge, tage beslutninger og to, der fylder lige meget i et hjem. Det handler meget om kompromiser og om at gøre plads til hinanden, men det kan være svært at blive helt enige om alt fra indretning til madplaner.

Gå udenom ”farvede” ønsker

Heldigvis behøver man ikke at være enig om alting, men som regel vil du til en indflytterfest hos et par modtage en fælles ønskeliste. Selvom du måske tror at parret er blevet enige om alle ønsker, vil du måske ved at nærlæse ønskerne kunne nærlæse om det er kvinden eller manden, der har trumfet et ønske i gennem. Hvor meget tror du egentlig at Michael kommer til at bruge den Kitchenaid? Og hvor glad tror du egentlig Marie bliver for det bordfodboldbord til stuen? Forsøg at gå langt udenom disse gaver. Leder du efter en indflyttergave til par, bør du være meget opmærksom på at købe noget, som begge parter kan få glæde af. Det kan være alt fra oplevelser, som de kan nyde godt af, når deres boligprojekt er faldet på plads. Og det kan være ting til hjemmet, der vil falde i god jord hos begge køn.

Indflyttergave til husejerne

Fra by til land

Efter en god håndfuld år i byen, er det blevet tid til at rykke længere ud, hvor græsset er grønt og der stadigvæk er nogle træer, der vokser frit fra jorden. Dine venner er flyttet i hus og du kan ikke få armene ned. Du forestiller dig allerede alle de grillaftener, som I skal nyde sammen i den nye have og alle de havefester, som du vil blive inviteret til. Du er glad på deres vegne, også selvom det betyder at du kommer til at se dem sjældnere og at du skal bruge længere tid på transport, når du skal på besøg. Måske drømmer du inderst inde selv om at flytte væk fra asfalt, fortorvscafeer og Christianiacykler. Ud til et sted med natur og have omkring for det er i virkeligheden lige præcis de to grunde, der får de fleste danskere til at søge væk fra byen.

Tag det grønne med i indflyttergaven

Da de fleste flytter i hus for at få en have, de kan tilbringe en masse dejlig tid i eller en terasse, hvor de kan nyde de lange sommeraftener på, bør du tage haven med i dine gaveovervejelser. Kan du vælge en indflyttergave, der kan gøre deres liv udendørs endnu mere skønt? Mangler de måske noget nyt grilludstyr eller en glamorøs liggestol til deres skønne solplet? Forsøg at tænke naturen og haven med i gaven og vær gerne lidt kreativ. Du kan også gå efter en sjov indflyttergave, der kan bringe dem masser af skønne og sjove stunder udenfor. Det kan være et spil, for eksempel dart eller Crockett. Eller du kan gå sammen med nogle andre og købe dem en udendørs bar.

Brug dig selv

Drømmer du selv om at flytte på landet eller måske bare 20 kilometer væk fra byen, kan du jo passende bruge dine egne drømme til at forme din indflyttergave til de nye husejere. Hvad ville du se mest frem til, ved at flytte i hus? Og hvad ville du synes var en skøn indflyttergave at få? Søg inspiration på nettet eller forhør dig hos den del af din vennegruppe eller familie, som allerede bor i hus. Er der noget, man ofte selv glemmer at købe til huset? Eller er der noget, som din onkel, i det hvide hus i en forstad til Svendborg, altid har drømt om? Her i vores gaveguide finder du desuden ideer til indflyttergaver af enhver slags. En god indflyttergave kan også være en dejlig oplevelse, som parret kan nyde sammen, når de bliver færdige med at renovere det nye hus. Og det kan være et gavekort til byggematerialer, aftensmad eller vinduespudsning. Mulighederne er uendelige.

Udvid din horisont

Du kan også bevæge dig frem på en helt anden måde. Flytter man i hus, betyder det generelt, at man får mere plads at boltre sig på. Det betyder for dig, at du kan tænke lidt mere ud af boksen end du ellers ville have gjort. Du skal ikke længere begrænse din fantasi og bremse dine geniale idéer med tanker om, at der nok ikke er plads til ”den” i deres nye hjem. Tænk nyt og stort!

FAQ om indflyttergaver

hvis du er så heldig at være blevet inviteret med til en indflytterfest, bør du naturligvis medbringe en indflyttergave. Derfor har du helt sikkert et par spørgsmål angående indflyttergaver som vi forhåbentlig har besvaret her nedenfor.

Hvorfor give en indflyttergave?

Du skal glæde modtageren som netop er flyttet ind i et nyt hjem med en indflyttergave for at vise du holder af personen samt fordi du formentlig er blevet inviteret over til en kop kaffe eller måske endda en indflytter fest.

Hvor meget koster en god indflyttergave?

Vi vurdere at en god indflyttergave koster omkring 200-500 kr. dermed ikke sagt at det ikke er muligt at finde en god indflyttergave til mere eller mindre, men dette er et passende og rigtig fint beløb.

Hvad skal jeg give i indflyttergave?

Det vil være oplagt at give en indflyttergave som kan pynte eller bruges i det nye hjem. Dette kan være alt lige fra køkkenudstyr til en god bog, det er med andre ord rigtig mange gode muligheder.