Bedstegaver.dk

Julegaver 2024 | Se ÅRETS BEDSTE 45 julegaver her

Er du gået i gang med at planlægge årets julegaveindkøb? Hvis ikke, så er det på tide at komme i gang. ”Det er september,” siger du. Ja, men du kan aldrig gå i gang for tidligt. Julen er årets højtid og var det ikke for gaverne, havde den nok kun været halvt så populær. Alle elsker julegaver og hvis du vil sikre dig selv gode julegaver til næste år, så sørg for at vælte dette års juleaften med årets julegaver. Vi giver dig den bedste guide til allermest sjove julegaver, de kreative julegaver, de billige julegaver og de hjemmelavede julegaver.

Se alle julegaveidéer nedenfor.

Find den perfekte gaveidé

Filter

Den store julegave-guide:

Julegaven har altid været der. Den har dog ikke altid set ud som den gør den dag i dag. Julegaven har nemlig eksisteret i mange forskellige forme og afskygninger. Den har været spiselig. Den har hængt på træet og gavepapir er ikke noget, der hørte fortiden til. Dykker man ned i historien om den hyggelige juletradition med julegaver, vil man hurtigt opdage at julegaverne har ændret sig meget igennem tiden. Helt tilbage til middelalderen er der historier om, at børn har fået gaver til jul. Dengang bestod gaverne dog ikke af legetøj, men af slik, kager og frugt. Desuden blev gaverne ikke altid delt ud juleaften men i stedet julemorgen.

Juletræet kommer til

Efterhånden som årene gik begyndte gaverne at ændre karakter og da idéen om at tage et grantræ med ind i hjemmet til jul, kom til Danmark omkring 1800-tallet, blev gaverne i første omgang hængt på træet. Det kunne være alt fra søde sager til smykker og pynt og her opstod traditionen om at pakke gaverne ind. Derfra var der ikke langt til at gaverne blev lagt under juletræet, men der kan måske synes langt til den gavekultur, der eksisterer den dag i dag.

Nutidens julegaver

Ind imellem kan man blive både overrasket, forarget og imponeret over nogle af de julegaver, der bliver lagt under juletræet hos en klassisk dansk familie. Spilkonsoler, smartphones, laptops, rejsegavekort, mærkevarer og jeg skal komme efter dig. Det kan være svært at følge med i de mange eksklusive julegaver, der bliver slynget over disken. Én ting er dog sikkert: julegaver handler stadigvæk om at gøre kæresten, lillebroren, din mor eller bedste veninde glad på Juleaftensdag. Det handler om at være en del af en juletradition og det er tanken, der tæller.

Hvor mange penge vil du bruge på julegaver?

Du bør derfor til at starte med, gøre op med de forestillinger og forventninger, som du har til dig selv op til jul. At købe julegaver skal egentlig være en fornøjelse. Det skal være sjovt og du skal have hjertet med. Lav derfor en forventningsafstemning med dig selv. Hvem skal du købe julegaver til i år? Hvor mange penge har du til rådighed til julegaver? Og leder du efter de rigtig gode julegaver eller vil du forsøge dig med nogle hjemmelavet julegaver i år?

Lav en aftale med familie eller venner

Du bør i øvrigt lave en forventningsafstemning med din familie og de venner, som du er ”på gave” med, så du undgår kedelige overraskelser. Der er ikke noget galt med at tale åbent og ærligt om, hvor mange penge man hver især skal købe julegaver for. Om ikke andet er det meget sjovere at være sikker på, at du og din bedste veninde køber en julegave til hinanden for hver 150 kroner, end at købe julegaver til hende for 50 kroner og opdage at hun har købt noget til dig for tre gange den samme pris.

Den indirekte aftale

Når det så er sagt, skal du huske på at det hele ikke behøver at gøres op i kroner og ører. I nogle familier og vennekredse, er der ingen konkrete aftaler om, hvor meget man bruger på julegaver. Alligevel ved alle indirekte, hvor niveauet ligger og falder det lidt i år, kan det være at det stiger næste år. Det er ikke så vigtigt.

Julegaver fra børn og nisser

Én ting er, at der under juletræet ligger gaver fra hele familien. Noget andet er, når der ind i mellem, dukker en gave frem fra sit skjul, som påstår at være fra ”Nissen.” Den slags julegaver vil helt sikkert bringe en helt særlig stemning ind i ethvert juleselskab. Måske husker du selv, at have fået noget fra Julenissen eller måske endda fra selveste Julemanden. Måske husker du glæden i dine børns ansigter, da du fortalte dem at det var Nissen, der havde været på spil. Nisser og julemænd hører julen til og de skaber en helt særlig julemagi omkring Juleaften.

Glæden ved at give – uden al opmærksomheden

Hvis du gerne vil overraske en god ven, dine børn eller et andet familiemedlem, kan du snige en gave ”fra Nissen” ind under juletræet. Du behøver ikke på noget tidspunkt at røbe, at gaven er fra dig. Overraskelsen, nysgerrigheden og glæden, der opstår i det øjeblik at gaven åbnes, kan være nok i sig selv. Det kan også være, at du beder aftenens udnævnte Julemand til at medbring gaven, når han kommer på besøg.

Giv en gave på barnets vegne

Har du små børn kan du også overveje, om du vil give din partner eller andre i familien – måske børnenes bedsteforældre – en gave på deres vegne. Julegaver fra børn, bidrager med mindst ligeså stor glæde, som dem fra Julemandens mange hjælpere. Måske har du fået lidt hjælp fra dit barn til at lave en hjemmelavet julegave til far. Måske har du fået lidt hjælp til indpakning. Endnu engang er det tanken, der tæller så du kan roligt skrive på kortet, at gaven er ”Til Bedstefar fra lille William.”

Længere nede i guiden her, finder du i øvrigt mere end én idé til julegaver fra børn. 

Julegaver til børn

Julegaver til børn står som regel allerøverst på to-do listen, når december måned nærmer sig. Faktisk begynder mange børnefamilier at forberede deres julegaveindkøb længe før, da der kan være mange fordel at hente ved at være tidligt ude. For eksempel undgår du at børnenes ønsker er udsolgte, og at du skal land og rige rundt for at købe den nyeste action helt. Legetøj og andet børn ønsker sig, følger ofte tidens trend. Det vil sige at alle danske børn landet over, formentlig har mange af de samme ønsker på listen. Sørg derfor for at undersøge butikkernes lagerstatus online, før du kører mod stormagasinerne. En anden fordel ved at købe julegaver til børn tidligt er også, at du kan spare masser af penge. Nogle butikker benytter sig i ugerne op til jul af det snedige trick, at de hæver normalprisen på legetøj, for at kunne skrive at det, der før var normalprisen nu er et tilbud. De gule tilbudsklistermærker har jo en fristende effekt på os forbrugere. Køb derfor børnenes julegaver før kalenderen siger november.

Lad børnene krydse af

Selv de mindste i familien har deres egne meninger og ønsker. Selvom du ikke skal stole 100% blindt på din tre-årigs tegnede ønskeseddel, kan børnene godt være med til at udvælge årets ønsker. Når de er gamle nok til at rive legetøj ned fra hylderne i butikkerne og tikke og bede om at få og få, er det på tide at du stikker dem et godt gammeldags legetøjskatalog og en tusch. Fortæl dem at de må krydse alle de ting af, som de gerne vil have i julegave og lad dem hygge sig lidt med det. Så bruger du naturligvis din kritiske sans, når du senere hen kigger ønskerne igennem.

Spørg pædagogerne

En anden måde at finde ud af hvad din søn eller datter ønsker sig – hvis du skulle være i tvivl – er ved at forhøre dig i vuggestuen eller børnehaven. Hvad leger dit barn med i institutionen? Måske vil du blive overrasket over, at netop dit barn elsker at male og modellere i krea-rummet. Eller måske er dit barn helt pjattet med hoppebolde.

Overrask dit barn

Du kan også gå en helt anden vej og vælge nogle julegaver til dit barn, som du selv er blevet fanget af i legetøjsafdelingen. Selv for voksne, kan det være svært ikke at blive fanget i den evigt udviklende legetøjsverden, børn vokser op i. Ikke nok med at legetøj bliver mere og mere detaljeret – udvalget bliver også større og større. Der behøver naturligvis heller ikke at være legetøj i alle julegaverne, men hvis der alligevel er flere gaver under træet til dit barn, så er en god tommelfingerregel at kun 25% af pakkerne, må være bløde.

Mangler du stadigvæk en idé til julegaverne, så får du her 10 ideer til julegaver til dit barn.

5 Sjove julegaver til børn:

 1. En udklædningskuffert med masser af sjov og ballade i.
 2. Et årskort til en forlystelsespark, som dit barn elsker – Tivoli, Bakken, Zoologisk have er alle gode eksempler.
 3. Et humoristisk brætspil – nogle brætspil kræver at du rejser dig op, og ter dig tosset, andre kræver at du trykker en flødebolle flad på dit ansigt.
 4. Et par gode rulleskøjter.
 5. En legetøjsslikautomat – husk at fylde den med slik!

5 Bløde julegaver til børn:

 1. En ny skoletaske – vælg et motiv, du ved dit barn vil elske.
 2. Noget tøj barnet kan bruge til gymnastik eller anden sport.
 3. Et nyt sæt sengetøj, der både er blødt, lækkert og sjovt at hoppe i seng i om aftenen.
 4. Et bageforklæde barnet selv kan male på – så får du både aktiveret dit barn kreativt og lokket det med i køkkenet.
 5. Nogle dejlig lune luffer og en hue – så er de forberedt på den kolde tid i januar og februar.

Julegaver til hende

Nogle vil mene at kvinder i al almindelighed, måske kan være svære at gøre tilfredse. Det er bestemt en generalisering, men den kommer sig nok af, at kvinder som oftest også har rigtig mange ting, de godt kunne tænke sig. Første skridt på vejen mod at gøre din kone, sin søster eller din mor tilfreds, er ved at lytte. De ønsker kvinder oftest har, er typisk nøje detaljeret og særligt udvalgt. Størrelse, farve, model. Kvinden ved, hvad hun vil ha’. Skal du finde julegaver til hende, anbefaler vi at du holder skarpt øje med hendes ønskeliste, der sikkert er i konstant udvikling. Foreligger der en ønskeliste, hvorfor så ikke gå efter den? Måske vil du gerne overraske, selv finde på, være kreativ. I så fald kommer vi med nogle forskellige idéer til sjove julegaver og kreative julegaver længere nede. Men her skal det handle om de sikre julegaver til hende. Dem, som du næsten kan forvente at hun bliver ellevild med.

7 Sikre julegaver til hende:

 1. Et personligt smykke – husk at tænke over, om hun er til guld eller sølv.
 2. Gavekort til en spaoplevelse.
 3. Et par lækre stilletter – enhver kvindes must-have til en night out!
 4. Noget smukt lingeri – til din partner, ikke til din mor eller søster.
 5. Yoga-udstyr – eller hun er måske mere til crossfit?
 6. Et gavekort til en dejlig middag.
 7. Noget nyt grej til køkkenet – hvem mangler ikke en stor ny wok eller måske en juicer?

Julegaver til ham

Du vil sikkert kunne nikke genkendende til, at det kan være svært at finde julegaver til ham. Særligt hvis ham, der er tale om, også er ham, der har alt. Manden, kæresten, sønnen, broren, de fleste af os har mange mænd i vores liv og det kan være en kamp både at lokke nogle ønsker ud af ham op til jul. De fleste mænd er nemme at gøre tilfredse. Mænd går formentlig ikke ligeså meget op i gaver, som kvinder gør. Men de går meget op i, at vi har tænkt på dem og brugt tid og energi på at finde en gave til dem. Julegaver til ham, der har alt, kan være alt fra praktiske ting, som du ved at han mangler: sokker, underbukser, barbergrej. Til lækkert nyt tøj, en god bog, oplevelsesgaver og gaver, han kan spise eller drikke. Der er ikke så mange dikkedarer, når det kommer til at finde på julegaver til ham.

7 Sikre julegaver til ham:

 1. Koncertbilletter eller billetter til en sportskamp eller et standup show.
 2. En smuk butterfly – måske mangler han én til Nytårsaften.
 3. To gode flasker vin – er han mest til rød, vin eller måske portvin?
 4. Et par nye sneakers til træning eller hverdagsbrug.
 5. En god parfume – så noget gider mænd ikke selv at bruge penge på.
 6. Et gavekort til en action fyldt oplevelse.
 7. En god kødkniv – måske er han helt vild efter at lave en god steg og invitere vennerne over.

Sjove julegaver

Vil du allerhelst bringe de gode grin frem Juleaften og have selskabet til at bryde ud i en hysterisk latter, skal du måske prøve at tænke ud af boksen i stedet for at forholde dig til de ønskelister, du har fået af familie og venner. Måske vil dine børn ikke kunne forstå hvorfor de ikke har fået noget fra deres ønskeliste og i stedet har fået en pruttepude, men det lidt ældre segment vil helt sikkert kunne se formålet med sjove julegaver. Mange webshops specialiserer sig rent faktisk i at sælge produkter, der måske kan virke totalt overflødige, men som ikke mindst er hylende morsomme. Du kan også forsøge dig med selv at lave nogle sjove gaver, men hvis du ikke er den mest fantasifulde, anbefaler vi, at du holder dig til de sjove julegaver, som du finder på nettet.

Vi har fundet 10 ting, der helt sikkert vil få skabt en god stemning Juleaften. 

10 Sjove julegaver:

 1. En chokoladefontæne – den er ikke kun sjov, den er også vanvittigt lækker, når først den er i gang.
 2. En kæmpe stor toblerone – måske kan den komme i chokoladefontænen.
 3. Et hylende morsomt brætspil, der tester gæsterne af selskabet på alt fra viden til mobilitet.
 4. Nogle utrolig grimme men virkelig bløde sutsko.
 5. Et burritotæppe – hvem har ikke altid drømt om at blive pakket ind som en burrito.
 6. Et golfsæt til badeværelset – kø, kan nok ikke undgås.
 7. En oppustelig hamburger kælk – så må vi bare håbe på noget sne!
 8. Gin og tonic pong spil.
 9. En popcornmaskine – hvem kunne ikke bruge sådan én?
 10. Et gavekort til en sjov oplevelse som eksempelvis bubble soccer.

Billige julegaver

Der er ingen skam i at føle sig nødsaget til, at skære lidt ned i gavebudgettet i år. At give julegaver handler som sagt ikke om, hvor mange penge man bruger. Det er tanken, der tæller. Derfor kan du sagtens vælge at gå efter nogle billigere julegaver i år uden, at du skal have dårlig samvittighed. Billige julegaver findes overalt på nettet og i de fysiske butikker, det handler blot om, at du skal tænke lidt fornuftigt og eksempelvis være ude et par måneder før, du normalt ville købe dine julegaver. Holder du eksempelvis øje med tilbudsaviserne i månederne op til jul, kan det være mange penge at spare. Det gør jo ikke noget, at du har købt julegaven i god tid, bare husk på, at den, du giver gaven til, måske ikke kan få pengene retur, hvis gaven skal byttes.

Du kan også gå efter selv at lave julegaverne i år. På den måde sikrer du dig, at dine julegaver er personlige og det vil helt sikkert skabe både glæde og overraskelse hos familie og venner. Længere nede får du nogle idéer til kreative julegaver.

Her får du først forslag til 7 billige julegaver.

7 Julegaver til under 100 kroner:

 1. Genbrugelige sugerør i metal eller bambus – så kan du samtidig bidrage lidt til klimakampen.
 2. Et hyggeligt krus til kaffe eller varm kakao i det kolde halvår.
 3. En grøntsags chopper – så de nye slanke vaner kan blive indviet hurtigst muligt.
 4. En gavekurv med forskellige snacks.
 5. Noget fyrværkeri til Nytårsaften – knaldperler har jo altid været et hit.
 6. Nogle hyggelige interiørting fra eksempelvis Søstrene Grene eller Flying Tiger – her finder du altid gode priser på en nogenlunde kvalitet.
 7. En god aftencreme – måske det også kunne gavne herren.

Kreative julegaver

Du kan også gå i det kreative hjørne og lave julegaverne selv. Hjemmelavede julegaver er oftest billigere end købte julegaver og så har de meget mere personlighed med sig. At få en hjemmelavet julegave, kan være det man husker allerbedst fra den pågældende Juleaften. Og uanset om de kreative julegaver er til dine børn, din partner, dine forældre eller dine bedste venner og veninder, vil de helt sikkert blive værdsat. Selv hvis du aldrig har været den mest kreative i klassen, er der masser af gaver, du hurtigt kan lære at lave. På nettet finder du masser af guides og endda tutorial videoer, som du kan støtte dig op af. Hjemmelavede julegaver er også en smadder god idé, hvis du skal sørge for julegaver fra børn. Måske skal ungerne i gang med en julegave til bedsteforældrene eller til deres onkel og tante. Der er masser af julegaver selv de helt små kan være med til at lave.

Er du ikke selv den største konceptudvikler, har vi her fundet 5 forslag til kreative julegaver du kan lave derhjemme.

5 hjemmelavede julegaver:

 1. Et avocadotræ – som du helt selv har plantet og startet op. Det er nemt, billigt og vil helt sikkert pynte i alle hjem.
 2. En fin pose med hjemmelavede cookies, julesmåkager eller måske endda bolsjer.
 3. En billedbog med jeres fælles ferieminder – du kan enten lave den i hånden eller bestille den på nettet og lade nogle andre gøre det hårde arbejde.
 4. Et klippekort til små oplevelser med dig – det kan være et stykke kage på en café, en gåtur i skoven eller en filmaften.
 5. Hjemmelavede bordskåner lavet af enten sten eller trækugler – de er både moderne og praktiske!

https://www.youtube.com/watch?v=lmSOCiBJKtQ

FAQ om julegaver

Juleaften nærmer sig med hastige skridt og det er derfor på tide at begynde at se sig om efter julegaver til personer man virkelig holder af. Det at finde julegaver giver åbentlyst anledning til en række spørgsmål, hvilke vi håber at besvare nedenfor.

Hvad skal jeg give i julegave?

Giv en julegave som passer til modtagerens interesser, så personen vil få maksimal glæde af din julegave. Dette kunne være alt lige fra en gave til personens hobby til en fritidsaktivitet.

Hvor meget koster en god julegave?

En god julegave koster mellem 200-500 kr. dette er et rigeligt højt beløb til at give en god julegave, ligeledes kan du finde mange rigtig gode men langt dyre julegaver som kan gives hvis man er forældre, bedsteforældre eller kæreste til modtageren.

Hvem skal jeg give en julegave?

Du skal give en julegave til personer som står dig nært, det kan være din familie, kæreste, børn, venner og veninder. Det er helt op til dig hvem du skal give en julegave husk altid det.