Bedstegaver.dk

Kalendergaver 2024 -5+ sjove sjove gaver til pakkekalenderen

Bliver man nogensinde for gammel til kalendergaver? Næppe. Én gave om dagen indtil juleaften, det er en tradition, der er kommet for at blive. Men hvordan finder man lige på 24 fantastiske små kalendergaver og hvordan sikrer man sig, at der venter kalendergaver fra kæresten til næste år? Vi fortæller dig hvordan du scorer point med de bedste kalendergaver, lige her!

Se alle kalendergaver nedenfor.

Filter

Guide: Kalendergaver

Hvis ikke du allerede er bekendt med kalendergave traditionen, så er det på tide at du bliver det. Kalendergaver er efterhånden en gammel skik i Danmark. Måske kender du til lågekalenderen, som hvert år kommer i både pap-versionen, med billeder, der passer til dagens afsnit af en TV-julekalender og i slik-versionen, der hver dag byder på et lille stykke chokolade eller lignende. Man kan sige at kalendergaver i virkeligheden lidt er en udvidet udgave af den klassiske lågekalender.

Ved kalendergaver forstår man, at der gives 24 små kalendergaver hver dag fra den første december til juleaften og de er mest kendt som kalendergaver til børn. De små kalendergaver kan indeholde alt fra juleslik til brugbare praktiske eller personlige gaver og alle kalendergaver er forskellige. I nogle familier er der tradition for at fortælle historie om, at det var nissen eller julemanden, der kom med børnenes kalendergaver. I andre familier er det åbenlyst forældrene, der enten hænger gaverne op eller lægger dem i børnenes julesokker. Hvordan man vil fortolke traditionen er helt op til den enkelte, men kalendergaver hører i den grad julen til. Kalendergaver kendes også som pakkekalender og er du på udkig efter en idé til pakkekalender, er du kommet til det helt rigtige sted. På siden her finder du masser af inspiration og kalendergave idéer, så spids ørerne og tag noter.

Hvem får kalendergaver?

Kalendergaver er som nævnt mest kendt i børne- og forældremunde. Traditionen har helt tilbage været børnenes og det har været forældrenes opgave at stå for kalendergaverne. I 2019 findes der dog ingen grænser for hvem, man kan overraske med kalendergaver. Kalendergaver til voksne bliver mere og mere populært og det er nu også hyggeligt at overraske konen eller kæresten med 24 små kalendergaver. Der er dog stadigvæk en del af befolkningen, der har valgt at boykotte kalendergaver, fordi de mener at det er en ligegyldig forbrugsfest. Det er typisk den samme del af befolkningen, der også mener at børn kun skal have én julegave under træet Juleaften og at det er frås at spise både and og flæskesteg. Hvis du har lyst til at give dine børn, din veninde, din mor eller far eller din kæreste kalendergaver, så er det lige præcis hvad du bør gøre. Julen er hjerternes tid og hvis man én gang om året skal gå amok i forkælelse, så må det være i december måned!

Hvad koster kalendergaver?

Der kan være stor forskel på hvor mange penge, man bruger på kalendergaver. De fleste af os, der husker vores kalendergaver fra barndommen, kan sikkert også huske at de har varieret fra år til år. Er du skilsmissebarn og har du fået kalendergaver af både din mor og far, kan du sikkert også huske at der har været stor forskel på gaverne. Gør først og fremmest op med dig selv hvor mange penge du vil bruge på årets kalendergaver. Hvem vil du give kalendergaver og hvor mange penge har du råd til at bruge?

Kalendergaver skal være en god og hyggelig tradition, ikke en tradition, der får dig til at stresse over din økonomi. Desuden kan du sagtens finde 24 billige kalendergaver. Selvom det umiddelbart virker nemmest at finde billige kalendergaver til børn så kan du uden problemer finde nogle ligeså billige kalendergaver til ham eller hende. Kalendergaver til mænd kan faktisk være de billigste, fordi vejen til mandens hjerte er gennem maven. Derfor kan du fylde hans 24 små kalendergaver med alt hvad der kan spises og drikkes.

Sammensæt de bedste kalendergaver

En god måde at komme i gang med dine kalendergaver på er ved at skrive alle 24 dage i december ned på et papir. Start så med at komme på så mange idéer som muligt, uden brug af hjælpemidler. Tænk på at gaverne gerne må være hyggelige, sjove, praktiske og julede. De må gerne kunne spises eller drikkes og det må gerne være ting, som man bruger i det daglige. Hvis ikke du finder lige de kalendergave idéer du kan bruge her på siden, så er der masser af inspiration at finde på andre hjemmeside eller i livstilsmagasiner og på blogs. Det handler bare om at søge og lede. Prøv eksempelvis at Google ’Kalendergaver 2021’ for at finde bud på de mest populære kalendergaver i år. Er du helt tom for idéer, kan du også vælge at købe en færdig løsning, men det anbefaler vi kun at du gør, som sidste udvej. Det er altid sjovest selv at finde på alle 24 kalendergaver.

Kalendergaver til børn

Er du ved at planlægge kalendergaver til børn billige, kan du med fordel fylde en stor del af pakkerne med små legetøjssager. Noget af det må gerne være legetøj, som de kender – eksempelvis fra deres yndlings børne TV-serie. Men du må også gerne overraske dem. Særligt hvis du leger med tanken om, at børnene skal tro at julenissen er kommet med alle 24 kalendergaver, gør det ikke noget at ”han ikke ved 100 procent,” hvilket legetøj børnene er størst fan af. Der må også gerne være masser af julepynt og nisser i pakkerne. Børnene vil helt sikkert kunne huske de nisser og snemænd, som lå gemt i julesokken i december måned.

Kalendergaver til voksne

Er du derimod i gang med at planlægge 24 små kalendergaver til hende, din kære kone, så tænk på at gaverne gerne må være personlige og overraskende. Din kone ved med garanti godt, at de 24 kalendergaver kommer fra dig og ikke fra hverken nissen eller Julemanden. Men hvis hun bliver overrasket over hvad, der gemmer sig bag papiret, så har du scoret nogle gode point. Det mest fantastiske er at blive positivt overrasket, særligt af sin partner. Det kan de fleste skrive under på.

Pak gaverne godt ind

Når du først har samlet 24 små, store, farverige, personlige eller billige kalendergaver, skal du i gang med at pakke dem ind og beslutte dig for hvilke gaver, der skal gives på hvilke dage. Jo ældre kalendergave modtageren er, jo mere bør du tænke over indpakningen. Der findes ikke noget værre, end at gætte sin egen gave før den er blevet pakket ud. Sørg derfor for at pakke gaverne så godt ind, at gaverne ikke afslører sig selv. Måske kan du pakke de små kalendergaver ind i store papæsker, eller polstre de firkantede kalendergaver med bløde håndklæder. Der er masser af måder man kan skjule indholdet af dine kalendergaver.

Hæng dem op eller kom dem i sokken

Dine 24 fantastiske kalendergaver ligger pænt og fylder det meste af stuegulvet. Nu skal du bare finde ud af præcis hvordan gaverne skal gives til modtageren. Har du bestemt dig for hvornår de forskellige gaver skal gives? Eller har du det fint med, at de bliver givet på tilfældige dage? Hvis du ikke har et særligt behov for at have kontrol over dagene, kan du placere alle 24 gaver i en sød kurv eller julesæk og lade valget være op til ham eller hende, der modtager kalendergaverne. Voksne mennesker skal sagtens tage en sådan beslutning på få sekunder men for børn er det måske bedst enten at hænge gaverne op, give dem en nummermærkat på eller lægge en ny gave i julesokken hver dag.

Sådan sikrer du dig dine egne kalendergaver

Blandt fordele ved at give kalendergaver til dine børn, din hustru, din gamle far, din veninde og andre venner og bekendte, er det selvfølgelig værd at nævne, at du bringer en helt masse glæde ind i vekommendes december måned. Nogle mennesker går mere op i at give gaver end at få og får endnu mere glæde i livet ved at være den, der har givet en gave. Derudover er det at føre traditioner videre gennem generationer, en utrolig vigtig ting i livet. Men skal vi være helt ærlige, så må dagens lektie i sandhed være:

Giver du en pakkekalender til din kæreste, så får du måske en pakkekalender næste år. Og det er i de fleste tilfælde rigtigt. Der sker nemlig noget i det øjeblik at man får noget uventet fra et andet menneske. Lige der, får man lyst til at gengælde tjenesten og får man helt uventet en pakkekalender i december måned, så kan man jo først gengælde tjenesten et år senere. I mellemtiden kan du jo passende udpege forskellige småsager i butikkerne, som du ”ih og åh” så godt kunne tænke dig og på en sød og uskyldig måde komme med små hentydninger. Har du pakket gaverne korrekt i år, giver det rigtig gode point på kalendergave kontoen og så er det bare om at begynde at glæde dig til, at det bliver din tur.

FAQ om kalendergaver

Har du besluttet at glæde en eller flere som du holder af med en kalendergave? Så har du muligvis et spørgsmål eller to angående netop kalendergaver, vi håber helt bestemt at vi har besvaret netop dine spørgsmål nedenfor.

Hvor mange gaver er der i en kalendergave?

Der er 24 gaver i en kalendergave, én gave hver dag fra første december og helt frem til juleaften.

Hvornår skal man åbne en kalendergave?

Man skal åbne en kalendergave hver dag fra den 1. december til den 24. december der er derved i alt 24 gaver som skal åbnes forinden det er juleaften.

Hvorfor give en kalendergave?

Du skal give en kalendergave til en du holder af for at glæde personen med en lille hyggelig gave hver dag frem til jul og derved give dem mulighed for rigtig at komme i julehumør.