Det betyder det at blive konfirmeret i Danmark
At blive konfirmeret er en kæmpe stor kristen tradition. Det er til konfirmationen, at du siger ja til fortsat at leve i den kristne tro, som dine forældre sagde ja til på dine vegne, dengang du blev døbt. Ligesom at langt størstedelen af danske børn bliver døbt, bliver langt størstedelen af danske unge også konfirmeret. Det er dog i de fleste tilfælde noget, som står barnet frit for. Hvis du har valgt at blive konfirmeret, er der sikkert en særlig grund til det. Måske er du meget religiøs og tror rigtig meget på den kristne tro. Eller måske føler du, at konfirmationen er mere en livsbegivenhed og en dansk tradition, end den egentlig har så meget at gøre med religion. Hvis ikke du vælger at blive konfirmeret, kan du tale med dine forældre om at ”blive nonfirmeret.” Det betyder egentlig bare i de fleste tilfælde, at du får lov at holde en stor fest, som tegn på at du bevæger dig ind i de voksnes rækker. Ikke alle familier bakker op om nonfirmationen, men i de fleste danske hjem bliver denne tid i barnets liv markeret på den ene eller anden måde.
Den danske fejring
Over hele verden bliver konfirmationen fejret på forskellig vis, men i Danmark er der et helt særligt mønster, der tegner sig omkring konfirmationen: fest, gaver, gæster i mangevis og masser af lækker mad! De fleste starter dagen med de nærmeste i kirken, hvor konfirmationsceremonien foregår, hvorefter der bliver taget billeder udenfor familien. Indenfor de seneste år er det blevet populært at blive hentet fra kirken i et transportmiddel, der er til for at overraske gæsterne ved kirken. Det kan være alt fra en hestevogn til en sportsvogn eller en gammel veteranbil. Andre hopper blot ind bag mor og far og bliver kørt hen til festlokalet. Her venter flere familiemedlemmer og venner, der står klar til at fejre konfirmanden med fest og farver. Alkohol bliver skænket, musikken bliver skruet op og før eller senere bevæger konfirmanden sig mod det overdådige gavebord, der oftest byder på skønne overraskelser. Netop dette gavebord er vores fokus her på siden. Det er nemlig altid en god idé at være forberedt med masser af gode ønsker til konfirmation.
Din helt særlige dag
Uanset om du vælger at blive konfirmeret eller nonfirmeret, skal du huske på at dette er din særlige dag. Det er en livsbegivenhed, som du kun får én af og derfor bør du forberede dig godt i månederne op til din særlige dag. Udover at du skal være klar med en detaljeret konfirmations ønskeliste, bør du også tage del i planlægningen af selve dagen og festen. Dine forældre vil på dette tidspunkt være under et stort pres for at gøre din dag helt speciel, vis derfor at du sætter pris på dem og vær en del af de forberedelser de knokler med. Du bør også finde ud af hvilket tøj, som du har lyst til at have på, så du undgår tøjkriser på dagen. Men når alt kommer til alt, ved vi jo godt hvad du glæder dig allermest til…
Derfor skal du have en ønskeliste
Den der ønskeliste…
Du er godt klar over at familien længe har spurgt efter dine konfirmationsønsker. Gæsterne er på trapperne og lige om lidt banker det på døren. Du orker bare ikke flere af mormors selvopfundne konfirmations gaver, men hvordan i alverden skal du komme på konfirmations gaveønsker, når du bruger så meget tid på at passe din konfirmationsforberedelse i kirken? Hvor skal du finde konfirmations ønsker idéer?
Sæt tid af til at lave ønskelisten
Start med at sætte tid af efter skole til at arbejde på dine ønsker til konfirmationen. Hvis ikke du sætter dig ned og lægger lidt kræfter i den ønskeliste, så må du vænne dig til tanken om gavekort, hjemmelavede gaver og hvad mormor nu ellers finder på. Spørg først og fremmest dig selv om der er noget, som du ved, at du mangler. Husk på, at konfirmationen er en særlig anledning, så det er kun fantasien, der sætter grænser. Selvfølgelig får du nok ikke den sportsvogn, du alligevel ikke er gammel nok til at køre i, eller rejsen med veninderne til New York, men ønsker du dig den slags ting, får du måske et lille tilskud med på vejen. Ønsk dig hvad som helst og tænk ud af boksen. Det er altid bedre med for mange ønsker, end for lidt. På den måde undgår du næsten med garanti, at dine gæster begynder at finde på sjove gaver selv.
Søg inspiration omkring dig
Du kan finde gode konfirmations ønsker idéer på internettet. Eksempelvis finder du på siden her et stort udvalg af konfirmationsønsker, som du måske aldrig selv ville have tænkt på. Måske bliver du inspireret til at se nærmere på nogle af vores anbefalinger. Du kan også forhøre dig hos de kammerater, som du går til konfirmationsforberedelse med. Hvad ønsker de sig? Er der nogle af dem, der har nogle virkelig gode ønsker? Vi bliver tit inspireret af hinanden, når vi skal finde ud af, hvad vi går og drømmer om. Oftest er det noget, som vi har set hjemme hos vores venner eller veninder, eller hørt nogen tale om. Derfor kan det være en god idé at forhøre dig hos dem. Ellers er dine forældre garanteret klar med et par ønsker, som de mener at du bør skrive på listen – men lad det være en nødløsning, ikke?
FAQ om konfirmations ønsker
Kan du snart glæde dig over at skulle konfirmeres? Så har flere af dine nærmeste måske allerede spurgt efter om du har nogle konfirmations ønsker, hvis dette er tilfældet bør du skrive dem ned, så du har en liste at give hvis folk spørger. Har du spørgsmål angående konfirmations ønsker, så kan du helt sikkert finde svaret her.
Hvad er et godt konfirmations ønske?
Et godt konfirmations ønske er noget som du virkelig håber at få i gave til din konfirmation, dette kunne være en ting som du kan bruge og få glæde af hver dag.
Hvad skal jeg ønske mig til konfirmation?
Du bør ønske dig noget til konfirmation som du rigtig gerne vil have, noget som du måske mangler eller noget du har set som ser rigtig sjovt ud.
Hvor mange konfirmations ønsker skal jeg finde?
Det er helt op til dig hvor mange konfirmations ønsker du vælger at finde, det vigtigste er blot at du laver en ønskeliste og skriver de ting du ønsker dig mest øverst.