Morgengave

Se de 25+ bedste morgengaver i 2021

En lille pakke med en stor betydning. Hvad er en morgengave og til hvilken anledning er morgengaven en god idé? Traditionen med morgengaver kan sende selv den bedst forberedte gaveekspert ud af spillet. Vi guider dig gennem alt hvad du skal vide om morgengaver!

Se alle gaveidéer til morgengave nedenfor.

Denne side indeholder reklamelinks

Kærlighedens 5 sprog

Priser fra: 249,95 DKK

‘Kærlighedens 5 sprog’ er bogen, der handler om kærlighed, og hvordan det kommer til udtryk. Selv om I begge elsker hinanden, kan I have forskellige måder at vise det på. Med denne bog kan I blive klogere på hinanden og bedre forstå, hvorfor I hver især handler som I gør, når det gælder parforhold og kærlighed.

Parfumer / Deodoranter

Priser fra: 69,00 DKK

Er der en helt bestemt duft, du altid vil forbinde din kæreste med? Måske er det den parfume, hun havde på til jeres første date, eller måske duften af hendes deodorant? Med dette gavekort kan du shoppe rundt mellem forskellige dufte, til du finder noget, der passer til lige præcis din kæreste.

Fifty Nights of Naughtiness

Priser fra: 169,00 DKK

Det seksuelle spil, Fifty Nights og Naughtiness, er til jer, der har lyst til at blive inspireret i soveværelset. Spillet byder på en masse pirrende udfordringer, I sammen kan udforske, når I tilbringer en romantisk aften i sengen sammen. Tag din partner i hånden og nyd et spil, der garanterer, I kommer til at hygge jer under dynerne.

Pynt op med rosenblade

Priser fra: 79,00 DKK

Præcis hvad du mangler til den romantiske aften. Hvis du planlægger at overraske din kæreste med stearinlys og romantisk musik, vil rosenbladene være toppen på værket. De blodrøde blade vil spille godt sammen med dine romantiske planer, og de kan nemt lægges som et spor gennem lejligheden, I kan følge sammen.

24 karat guldrose

Priser fra: 399,00 DKK

Alle ved, at kvinder elsker røde roser, og det er da også tradition at købe et dusin røde roser til den, man elsker, når det kommer til Valentinsdag. Hvis du leder efter noget, der kan overgå et dusin røde roser, så kig med her. Denne 24 karat guldrose vil med garanti imponere din kæreste og for markere dig som den romantiske kæreste.

Romantiske roser

Priser fra: 450,00 DKK

Hos Bloomit kan du altid bestille smukke og romantiske roser. Bestil hos os, og vær sikker på at buketten når frem i tide, så du kan glæde den heldige.

Husk hinanden, buket og sødt

Priser fra: 595,00 DKK

Vi skal huske hinanden. Send en buket og noget sødt til dem, du holder af, og vis på den måde dit nærvær. Vi sørger for levering direkte til modtageren.

Husk hinanden, gavepakke

Priser fra: 775,00 DKK

Den perfekte gave til dem, du holder af og gerne vil vise dit nærvær overfor. Husk hinanden med denne skønne sammensætning af blomster, vin og konfekture.

3-retters middag med vin på Madklubben

Priser fra: 999,00 DKK

En hyggelig aften med lækker 3-retters menu. Det eneste, du selv skal sørge for, er det gode selskab, og så er I ellers klar til at få en uforglemmelig aften, hvor kokken på en af de mange mulige restauranter forkæler jer. I starter ud med en lille appetizer efterfulgt af hovedretten og til sidst en lille dessert at gå hjem på. Suppler gerne eventuelt med en god flaske rødvin.

Flyv i Luftballon

Priser fra: 1.995,00 DKK

God udsigt? Tjek. Godt vejr? Tjek. God gave? Tjek.
Tag en ven under armen og kast jer ud i en flyvetur med luftballon helt oppe under skyerne. Her er rig mulighed for at se naturen på en måde, I aldrig har gjort før, og kurven på en luftballon er den oplagte photo-opportunity, hvis man vil have et flot billede sammen som minde.

Afternoon tea hos Peter Beier

Priser fra: 450,00 DKK

I Peter Beiers cafe har de skabt et univers, hvor chokolade og oplevelser er i centrum. Her bydes der på et stort udvalg af fantastiske chokolader, kaffe og varme/kolde chokolade drikke i forskellige udgaver, vin som komplimentere din yndlingschokolade sa

Luksusoplevelse hos Karma Sushi

Priser fra: 1.000,00 DKK

Karma Sushis restauranter står klar til at gøre dig en oplevelse rigere.
Du inviteres indenfor i en helt særlig hyggelig atmosfære, hvor alt fra service til lamper er designet specielt til Karma Sushi. Her vil du få serveret en Douglas menu bestående af

Kør Ferrari & Lamborghini på bane

Priser fra: 3.995,00 DKK

Drengedrømmen over dem alle – en testkørsel i en Ferrari 458 Italia eller Lamborghini G. Den røde Ferrari har for mange mænd været drømmen lige siden, de begyndte at lege med biler som små, og nu kan de endelig få chancen for at sidde bag rettet. Med dette gavekort kan  du få lov at testkøre en hurtigt Ferrari til dækkene skriger og asfalten brænder. Pedal to the metal – og så kører vi!

Dinner in the Dark

Priser fra: 1.195,00 DKK

Prøv en helt forrygende & anderledes oplevelse, når der serveres en 3-retters menu med vin & underholdning i komplet mørke hos Dark Waiter.

Svæveflyvning

Priser fra: 425,00 DKK

Prøv svæveflyvning og oplev friheden mellem fuglene hos Herning Svæveflyveklub, der er en af landets største klubber inden for flyslæb.

Spaophold på Kurhotel Skodsborg

Priser fra: 2.400,00 DKK

Leder du efter den ultimative Spa-oplevelse? Så er Kurhotel Skodsborg Spa det perfekte valg. Her får du alt, hvad hjertet begærer.

Hvad er en morgengave?

En morgengave er en lille gave af stor betydning, som gives imellem to mennesker, der elsker hinanden. Det kaldes derfor også i nogle munde, for en kærlighedsgave. Den klassiske morgengave er den gave, der gives morgenen efter et bryllup. Morgengaven er dog blevet adopteret til flere anledninger end lige blot brylluppet og traditionen med en morgengave har ændret utrolig meget form i løbet af de sidste generationer. Vores morgengave tradition har ikke altid set ud som den gør i dag.

Man kender morgengave til bruden helt tilbage fra 1600-tallet. Dengang blev brudden ikke automatisk den juridiske arving til gommen, hvis der skulle ske ham noget og derfor gav gommen en morgengave til hende, hans elskede, som en form for ekstra sikkerhed. Derfor bestod en morgengave typisk af et lille hus og et stykke land, som hun og deres kommende børn kunne leve af. En morgengave til gommen, var ikke noget, man hørte meget om. Nogle generationer senere begyndte morgengaven dog at ændre form og ansigt. Flere og flere gomme begyndte at give deres brude smykker og medaljoner i morgengaver. Morgengaven blev mindre og mere personlig men det var stadigvæk en kæmpe stor kærlighedserklæring fra manden.

En morgengave til ham

Traditionen med en morgengave til manden kom først til i mere moderne tider. Der begyndte at være mere lighed i samfundet og det har formentlig fået flere og flere kvinder til at undre sig over, hvorfor ikke også manden skulle forkæles med en lille kærlighedsgave på morgenen efter brylluppet.

Moderne tider

I dag er det det mest naturlige at begge parter får en morgengave men indholdet af gaven varierer utrolig meget fra ægtepar til ægtepar. Nogle par giver hinanden utrolig dyre og store morgengaver, andre giver mere beskedne og personlige morgengaver. Det kan være meget forskelligt. Det vigtigste med morgengaven er, at der er nogenlunde enighed om omfanget af gaven, så den ene ikke bliver skuffet. Og så skal gaven naturligvis være et symbol på den kærlighed, man deler med hinanden.

Hvornår giver man morgengaver?

Der er mange bud på hvornår det er rigtigt og forkert at give en morgengave. Som med alle andre traditioner, vil der altid være nogle, der er for og nogle, der er imod. Det er helt sikkert at morgengaven altid har hørt brylluppet til, men flere og flere tager den hyggelige tradition om at give en lille morgengave til andre anledninger til sig. En morgengave til bryllup er en kæmpe stor kærlighedserklæring, men der er intet forkert i at udnytte muligheden for at give en morgengave på andre særlige dage. Det kan eksempelvis være til en årsdag, hvor du gerne vil starte dagen godt i gang. Her kan en morgengave til ham eller hende være den dejligste måde at blive vækket på. Det kan også være, at du har lyst til at indføre morgengaver til Juleaften. Det gør nogle familier og det kan være virkelig hyggeligt at spise morgenmad sammen på Juleaftensdag og så dele en lille ting ud til alle familiemedlemmer. På den måde kan du være med til at sikre at alle kommer i den helt rigtige stemning.

Morgengaver til bryllup

Morgengave til bryllup er én af de vigtigste traditioner for det kommende ægtepar. Skal du giftes lige om lidt, ved du sikkert hvor mange ting, du i forvejen har at bekymre dig om og få styr på. Planlægning og forberedelserne op til et bryllup kan trække tænder ud og give grå hår. Men for mange er det også en proces, der skaber ekstra meget glæde og kærlighed i hverdagen. Et bryllup planlægges oftest op til et helt år før bryllupsdagen, så der er mange måder man kan gå og glæde sig i. De fleste forbereder sig med lister og forsøger at tjekke opgaver af løbende og hvis du skal giftes indenfor det næste års tid, går du sikkert allerede nu og panikker lidt over din morgengave til bruden eller gommen, morgengaven til ham eller hende, som du skal giftes med. Frygt ej, der er masser af forslag til morgengave til bruden – mange af dem finder du på siden her!

Find på den gode idé

Når du skal vælge en morgengave til bruden – eller naturligvis til gommen, skal du tænke dig godt om. Hvilken type af morgengave passer bedst ind i jeres situation og jeres ægteskab? Skal det være en dyr gave? En personlig gave? En humoristisk gave? Eller en abstrakt gave, som måske ikke giver særlig meget gavn i det øjeblik den gives, men måske kan bringe masser af glæde senere hen i jeres ægteskab? Der er mange beslutninger, der skal tages og det gælder uanset om du er på udkig efter den bedste morgengave til ham eller til hende.

Du kan finde masser af forslag til morgengaver her på siden. Vi har fundet et bredt udvalg af morgengaver i forskellige størrelser og prisklasser. Kig dig endelig omkring og find noget, du synes passer perfekt som din kærlighedsgave. Hvis ikke du finder lige det du søger her, kan du med fordel gå på jagt i internettets mange afkroge og hjørner. Lav en hurtig søgning på eksempelvis ’morgengave bryllup’ og scroll dig igennem de mange søgeresultater, du bliver præsenteret for. Du vil sikkert blive overrasket over, hvor mange gode morgengave idéer, der er at finde derude.

Morgengaver til årsdage

En morgengave til en særlig årsdag for du og din kæreste er en tradition, I begge sikkert vil blive utrolig glade for. Selvom der kan være stor forskel på, hvor meget man fejrer den slags mærkedage, så vil de fleste blive glade for lidt ekstra forkælelse på en ellers almindelig hverdag. I behøver ikke engang at aftale, at I skal give hinanden morgengaver og fejre jeres måneds- eller årsdage. Du kan vælge bare at lade det være en overraskelse og måske vil traditionen fortsætte næste år.

Morgengaver til ham

Leder du efter idéer til morgengave til ham, så prøv at finde på noget, han måske længe har drømt om, men ikke var klar over at du havde lagt mærke til. Måske har han længe talt om at få en særlig oplevelse, prøve en ny restaurant eller måske har han et godt øje til et bestemt jakkesæt. Giver du ham sådan en gave, vil han føle at du er meget opmærksom på ham og lytter selv når han ikke tror du hører efter. En sådan gave kan være lige det, der skal til i jeres forhold, for at få kærligheden til at blomstre lidt ekstra.

Morgengaver til hende

Er du omvendt på udkig efter en morgengave til hende, så skal du forsøge at tænke i lidt mere romantiske baner. Hvor fyre ofte går mere op i, at de kan bruge deres gaver til noget – også selvom det bare er til at spise eller drikke, så går piger og unge kvinder ufatteligt meget op i, at noget er romantisk. Derfor kan du også med hel ro i maven gå ud og lede efter en ultra-romantisk morgengave til din kvindelige kæreste. At noget er rød, fyldt med roser, hjerteformede chokolader eller andre former for kærlighedserklæringer er helt sikkert lige noget for enhver kvinde. Prøv at vælge en morgengave, der viser hvor meget du holder af hende og en gave, der beviser, at du har tænkt over hvorfor hun skulle have lige netop den gave.

Morgengaver til Juleaften

Nogle familier har allerede gjort en julehyggelig tradition ud af morgengave. Hvem siger at morgengaver kun hører bryllupper til? I mange danske familier samles man Juleaftensdag allerede omkring et fint dækket morgenbord, før den første julemad skal gøres klar. Her vælger nogle familier at børnene får lov at åbne en lille julegave, så de allerede der får en lille smagsprøve på hvad, der venter dem senere på aftenen. I andre familier får alle om bordet – inklusiv de voksne –  en morgenpakke. Morgenpakke kan være med til at skabe den helt rigtige stemning, der senere er med til at skabe en perfekt Juleaften. Morgengaven til Juleaften behøver ikke at være noget særligt. Det er i mange tilfælde noget, som den, der modtager gaven, kan bruge i løbet af dagen. Et par gode eksempler er en fin sløjfe eller butterfly, der kan sætte det sidste præg på aftenens outfit. Det kan også være nogle småkageforme, der skal bruges når familien senere skal bage julesmåkager. Eller det kan være et hint om en juleleg, der er blevet planlagt af én i familien.

Det skal du huske…

Den vigtigste pointe i forhold til morgengaven er, at den er unik og ikke behøver at følge nogen regler. Det er ikke den materielle værdi af morgengaven, der gør den betydningsfuld, det er det budskab, som den symboliserer, der er vigtigt. Om du vil give en morgengave eller ej, er helt op til dig selv, men som med de fleste andre traditioner har den den fordel, at den bringer folk tættere sammen. Det i sig selv er grund nok til at give en morgengave til ham, hende, eller dem du holder af.

FAQ om morgengave

Har du fornøjelsen af snart at skulle giftes med dit livs store kærlighed? Så har du helt sikkert gjort dig nogle tanker om den famøse morgengave, måske har du ligefrem et par spørgsmål omkring morgengaver som du ønsker at få besvaret, dette håber vi at hjælpe dig med at få besvaret nedenfor.

Hvad er en morgengave?

En morgengave er en sød og kærlig gave som gives til ens brud eller gom morgenen efter brylluppet, gerne inden man rigtig er stået op.

Hvornår giver man morgengaver?

Man giver morgengaver om morgenen efter brylluppet.

Hvad koster en morgengave?

Det er meget forskelligt hvor meget man vælger at bruge på morgengaver, men et fint budget kunne være 500-2500 kr. alt efter hvad man blever enige om med ens partner.

Skriv en kommentar

Giv et oplevelsesgavekort

Køb dine oplevelsesgaver hos GoDream. Truestory er Danmarks førende til køb af oplevelser, ophold m.m. De har et stort udvalg af gavekort, så du kan overraske til alle anledninger.