Bedstegaver.dk

Morgengave 2024 | 15+ FANTASTISKE morgengaver

En lille pakke med en stor betydning. Hvad er en morgengave og til hvilken anledning er morgengaven en god idé? Traditionen med morgengaver kan sende selv den bedst forberedte gaveekspert ud af spillet. Vi guider dig gennem alt hvad du skal vide om morgengaver!

Se alle gaveidéer til morgengave nedenfor.

Filter

Guide: Den helt rigtige morgengave

En morgengave er en lille gave af stor betydning, som gives imellem to mennesker, der elsker hinanden. Det kaldes derfor også i nogle munde, for en kærlighedsgave. Den klassiske morgengave er den gave, der gives morgenen efter et bryllup. Morgengaven er dog blevet adopteret til flere anledninger end lige blot brylluppet og traditionen med en morgengave har ændret utrolig meget form i løbet af de sidste generationer. Vores morgengave tradition har ikke altid set ud som den gør i dag.

Man kender morgengave til bruden helt tilbage fra 1600-tallet. Dengang blev brudden ikke automatisk den juridiske arving til gommen, hvis der skulle ske ham noget og derfor gav gommen en morgengave til hende, hans elskede, som en form for ekstra sikkerhed. Derfor bestod en morgengave typisk af et lille hus og et stykke land, som hun og deres kommende børn kunne leve af. En morgengave til gommen, var ikke noget, man hørte meget om. Nogle generationer senere begyndte morgengaven dog at ændre form og ansigt. Flere og flere gomme begyndte at give deres brude smykker og medaljoner i morgengaver. Morgengaven blev mindre og mere personlig men det var stadigvæk en kæmpe stor kærlighedserklæring fra manden.

En morgengave til ham

Traditionen med en morgengave til manden kom først til i mere moderne tider. Der begyndte at være mere lighed i samfundet og det har formentlig fået flere og flere kvinder til at undre sig over, hvorfor ikke også manden skulle forkæles med en lille kærlighedsgave på morgenen efter brylluppet.

Moderne tider

I dag er det det mest naturlige at begge parter får en morgengave men indholdet af gaven varierer utrolig meget fra ægtepar til ægtepar. Nogle par giver hinanden utrolig dyre og store morgengaver, andre giver mere beskedne og personlige morgengaver. Det kan være meget forskelligt. Det vigtigste med morgengaven er, at der er nogenlunde enighed om omfanget af gaven, så den ene ikke bliver skuffet. Og så skal gaven naturligvis være et symbol på den kærlighed, man deler med hinanden.

Hvornår giver man morgengaver?

Der er mange bud på hvornår det er rigtigt og forkert at give en morgengave. Som med alle andre traditioner, vil der altid være nogle, der er for og nogle, der er imod. Det er helt sikkert at morgengaven altid har hørt brylluppet til, men flere og flere tager den hyggelige tradition om at give en lille morgengave til andre anledninger til sig. En morgengave til bryllup er en kæmpe stor kærlighedserklæring, men der er intet forkert i at udnytte muligheden for at give en morgengave på andre særlige dage. Det kan eksempelvis være til en årsdag, hvor du gerne vil starte dagen godt i gang. Her kan en morgengave til ham eller hende være den dejligste måde at blive vækket på. Det kan også være, at du har lyst til at indføre morgengaver til Juleaften. Det gør nogle familier og det kan være virkelig hyggeligt at spise morgenmad sammen på Juleaftensdag og så dele en lille ting ud til alle familiemedlemmer. På den måde kan du være med til at sikre at alle kommer i den helt rigtige stemning.

Morgengaver til bryllup

Morgengave til bryllup er én af de vigtigste traditioner for det kommende ægtepar. Skal du giftes lige om lidt, ved du sikkert hvor mange ting, du i forvejen har at bekymre dig om og få styr på. Planlægning og forberedelserne op til et bryllup kan trække tænder ud og give grå hår. Men for mange er det også en proces, der skaber ekstra meget glæde og kærlighed i hverdagen. Et bryllup planlægges oftest op til et helt år før bryllupsdagen, så der er mange måder man kan gå og glæde sig i. De fleste forbereder sig med lister og forsøger at tjekke opgaver af løbende og hvis du skal giftes indenfor det næste års tid, går du sikkert allerede nu og panikker lidt over din morgengave til bruden eller gommen, morgengaven til ham eller hende, som du skal giftes med. Frygt ej, der er masser af forslag til morgengave til bruden – mange af dem finder du på siden her!

Find på den gode idé

Når du skal vælge en morgengave til bruden – eller naturligvis til gommen, skal du tænke dig godt om. Hvilken type af morgengave passer bedst ind i jeres situation og jeres ægteskab? Skal det være en dyr gave? En personlig gave? En humoristisk gave? Eller en abstrakt gave, som måske ikke giver særlig meget gavn i det øjeblik den gives, men måske kan bringe masser af glæde senere hen i jeres ægteskab? Der er mange beslutninger, der skal tages og det gælder uanset om du er på udkig efter den bedste morgengave til ham eller til hende.

Du kan finde masser af forslag til morgengaver her på siden. Vi har fundet et bredt udvalg af morgengaver i forskellige størrelser og prisklasser. Kig dig endelig omkring og find noget, du synes passer perfekt som din kærlighedsgave. Hvis ikke du finder lige det du søger her, kan du med fordel gå på jagt i internettets mange afkroge og hjørner. Lav en hurtig søgning på eksempelvis ’morgengave bryllup’ og scroll dig igennem de mange søgeresultater, du bliver præsenteret for. Du vil sikkert blive overrasket over, hvor mange gode morgengave idéer, der er at finde derude.

Morgengaver til årsdage

En morgengave til en særlig årsdag for du og din kæreste er en tradition, I begge sikkert vil blive utrolig glade for. Selvom der kan være stor forskel på, hvor meget man fejrer den slags mærkedage, så vil de fleste blive glade for lidt ekstra forkælelse på en ellers almindelig hverdag. I behøver ikke engang at aftale, at I skal give hinanden morgengaver og fejre jeres måneds- eller årsdage. Du kan vælge bare at lade det være en overraskelse og måske vil traditionen fortsætte næste år.

Morgengaver til ham

Leder du efter idéer til morgengave til ham, så prøv at finde på noget, han måske længe har drømt om, men ikke var klar over at du havde lagt mærke til. Måske har han længe talt om at få en særlig oplevelse, prøve en ny restaurant eller måske har han et godt øje til et bestemt jakkesæt. Giver du ham sådan en gave, vil han føle at du er meget opmærksom på ham og lytter selv når han ikke tror du hører efter. En sådan gave kan være lige det, der skal til i jeres forhold, for at få kærligheden til at blomstre lidt ekstra.

Morgengaver til hende

Er du omvendt på udkig efter en morgengave til hende, så skal du forsøge at tænke i lidt mere romantiske baner. Hvor fyre ofte går mere op i, at de kan bruge deres gaver til noget – også selvom det bare er til at spise eller drikke, så går piger og unge kvinder ufatteligt meget op i, at noget er romantisk. Derfor kan du også med hel ro i maven gå ud og lede efter en ultra-romantisk morgengave til din kvindelige kæreste. At noget er rød, fyldt med roser, hjerteformede chokolader eller andre former for kærlighedserklæringer er helt sikkert lige noget for enhver kvinde. Prøv at vælge en morgengave, der viser hvor meget du holder af hende og en gave, der beviser, at du har tænkt over hvorfor hun skulle have lige netop den gave.

Morgengaver til Juleaften

Nogle familier har allerede gjort en julehyggelig tradition ud af morgengave. Hvem siger at morgengaver kun hører bryllupper til? I mange danske familier samles man Juleaftensdag allerede omkring et fint dækket morgenbord, før den første julemad skal gøres klar. Her vælger nogle familier at børnene får lov at åbne en lille julegave, så de allerede der får en lille smagsprøve på hvad, der venter dem senere på aftenen. I andre familier får alle om bordet – inklusiv de voksne –  en morgenpakke. Morgenpakke kan være med til at skabe den helt rigtige stemning, der senere er med til at skabe en perfekt Juleaften. Morgengaven til Juleaften behøver ikke at være noget særligt. Det er i mange tilfælde noget, som den, der modtager gaven, kan bruge i løbet af dagen. Et par gode eksempler er en fin sløjfe eller butterfly, der kan sætte det sidste præg på aftenens outfit. Det kan også være nogle småkageforme, der skal bruges når familien senere skal bage julesmåkager. Eller det kan være et hint om en juleleg, der er blevet planlagt af én i familien.

Det skal du huske…

Den vigtigste pointe i forhold til morgengaven er, at den er unik og ikke behøver at følge nogen regler. Det er ikke den materielle værdi af morgengaven, der gør den betydningsfuld, det er det budskab, som den symboliserer, der er vigtigt. Om du vil give en morgengave eller ej, er helt op til dig selv, men som med de fleste andre traditioner har den den fordel, at den bringer folk tættere sammen. Det i sig selv er grund nok til at give en morgengave til ham, hende, eller dem du holder af.

FAQ om morgengave

Har du fornøjelsen af snart at skulle giftes med dit livs store kærlighed? Så har du helt sikkert gjort dig nogle tanker om den famøse morgengave, måske har du ligefrem et par spørgsmål omkring morgengaver som du ønsker at få besvaret, dette håber vi at hjælpe dig med at få besvaret nedenfor.

Hvad er en morgengave?

En morgengave er en sød og kærlig gave som gives til ens brud eller gom morgenen efter brylluppet, gerne inden man rigtig er stået op.

Hvornår giver man morgengaver?

Man giver morgengaver om morgenen efter brylluppet.

Hvad koster en morgengave?

Det er meget forskelligt hvor meget man vælger at bruge på morgengaver, men et fint budget kunne være 500-2500 kr. alt efter hvad man blever enige om med ens partner.