20% på alle oplevelser hos TrueStoryBrug rabatkoden “truestorydays” (Klik her!)

Bedstegaver.dk

Morgengave

En lille pakke med en stor betydning. Hvad er en morgengave og til hvilken anledning er morgengaven en god idé? Traditionen med morgengaver kan sende selv den bedst forberedte gaveekspert ud af spillet. Vi guider dig gennem alt hvad du skal vide om morgengaver!

Se alle gaveidéer til morgengave nedenfor.

  Husk hinanden, buket og sødt

  I en travl hverdag kan man let komme til at tage hinanden for givet. Har du også glemt at fortælle din kæreste, din mor, din veninde eller søster at du tænker på dem og holder af dem? Så forær dem en smuk buket med tilhørende slik og chokolade, der viser at du samtidig sender dem en kærlig tanke.

  595 kr.

   Romantiske roser

   Blomster er altid en god idé og hvem bliver ikke glad for en stor buket roser ind ad døren? Hos Bloomit kan du altid bestille smukke og romantiske roser, uanset om anledningen af Valentines Day, Mors dag, fødselsdag eller noget helt andet. Så glæd en du har kær med en stor buket romantiske roser.

   550 kr.

   Romantisk ophold på Skrøbelev Gods

   Skrøbelev Gods er kendt for dets smukke omgivelser & ikke mindst autentiske atmosfære. Tag et romatisk ophold for 2 og nyd godset på Langeland. Opholdet inkluderer lækker aftensmad, morgenmad og en rundvisning på det flotte gods.

   1292 kr.

    Robotstøvsuger

    Skal støvsugningen være klaret inden man har rørt en finger? Der er intet mere tilfredsstillende end at se en robotstøvsuger gøre rent. Så vil du spare gavemodtagerens tid, så køb en robotstøvsuger. Der findes mange modeller i dag - nogle er mere high tech end andre, og kan styres fra telefonen. En rigtig god gaveidé til enten den der har rengøringstjansen for ofte eller måske ikke gør rent ofte nok -)

    2599 kr.

    Dinner in the Dark

    Prøv en helt forrygende & anderledes oplevelse, når der serveres en 3-retters menu med vin & underholdning mørke hos Dark Waiter. Sanser og motorik sættes for alvor på prøve når mad og drikke indtages i total mørke. Kom med og oplev en helt speciel aften i mørket.

    fra 1195 kr.

     24 karat guldrose

     Alle ved, at kvinder elsker røde roser, og det er da også tradition at købe et dusin røde roser til den, man elsker, når det kommer til Valentinsdag. Hvis du leder efter noget, der kan overgå et dusin røde roser, så kig med her. Denne 24 karat guldrose vil med garanti imponere din kæreste og for markere dig som den romantiske kæreste.

     399 kr.

      Kay Bojesen Turtelduer

      Vi præsenterer Turtleduerne fra Kay Bojesen! Disse charmerende træfugle er perfekte til at tilføje et strejf af kærlighed til ethvert rum. De står næb til næb og er en god gaveidé til bryllupper eller andre særlige lejligheder. Eller bare giv dem til en person, der elsker dansk design!

      510,00 kr.

       Fifty Nights of Naughtiness

       Mangler I inspiration og fornyelse i soveværelset? Så forær kæresten det seksuelle spil, Fifty Nights og Naughtiness. Spillet byder på en masse pirrende udfordringer, I sammen kan udforske, når I tilbringer en romantisk aften i sengen sammen. Tag din partner i hånden og nyd et spil, der garanterer, at I kommer til at hygge jer under dynerne.

       169 kr.

        Spaophold på Kurhotel Skodsborg

        Leder du efter den ultimative Spa-oplevelse? Så er Kurhotel Skodsborg Spa det perfekte valg. Her får du alt, hvad hjertet begærer inde for wellness og luksus. Tag din partner, mor eller veninde i hånden og nyd en weekend i afslapningens tegn.

        2600 kr.

        Flyv i Luftballon

        God udsigt? Tjek. Godt vejr? Tjek. God gave? Tjek.nnTag en ven under armen og kast jer ud i en flyvetur med luftballon helt oppe under skyerne. Her er rig mulighed for at se naturen på en måde, I aldrig har gjort før, og kurven på en luftballon er den oplagte photo-opportunity, hvis man vil have et flot billede sammen som minde.

        2495 kr.

         Figurer fra Kaj Bojesen

         En klassisk gave er figurer fra Kaj Bojesen. Aben er den mest populære, men der er også en hund, panda, elefant, zebra, turtelduer og mange flere. Figurerne skaber glæde med deres anderledes og flotte design i mange år - formentlig hele livet igennem.

         628 kr.

          Fine lysestager

          Skæret fra levende lys er med til at skabe hygge og stemning uanset årtiden. Giv en du har kær et flot lysestage, der kan sprede stemning og hygge i deres hjem. Lysestager findes i mange materialer og stilarter, så det er let at finde en der passer uanset indretning.

          fra 100 kr.

          Kør Ferrari på bane

          Har du altid drømt om at sætte dig ind i en Ferrari og efterlade intet andet end en støvsky og et hjulspor der brænder? Hos P1 APEX får du 10 -15 minutter i sædet på en Ferrari 458 Spider, ledsaget af en erfaren instruktør. 

          fra 2995 kr.

           Oplevelsesgavekort

           Giv en du har kær en på opleveren med et oplevelsesgavekort til en valgfri oplevelse. Modtageren kan fx vælge mellem whiskeysmagning, bridgewalking og spaophold. Med andre ord er der med garanti en oplevelse for enhver smag.

           500 kr.

           3-retters middag med vin på Madklubben

           En hyggelig aften med lækker 3-retters menu. Det eneste, du selv skal sørge for, er det gode selskab, og så er I ellers klar til at få en uforglemmelig aften, hvor kokken på en af de 30 mulige restauranter forkæler jer. I starter ud med en lille appetizer efterfulgt af hovedretten og til sidst en lille dessert at gå hjem på. Suppler gerne eventuelt med en god flaske rødvin.

           500 kr.

            Globen Lighting Bord Icon bordlampe

            Globen lighting icon bordlampe er flot i minimalistisk design, der vil passe ind i de fleste hjem. Lampen er idéel som housewarminggave eller bryllupsgave til det designglade par. Lampen kan vinkles for at give den helt rette belysning.

            599 kr.

            Guide: Den helt rigtige morgengave

            En morgengave er en lille gave af stor betydning, som gives imellem to mennesker, der elsker hinanden. Det kaldes derfor også i nogle munde, for en kærlighedsgave. Den klassiske morgengave er den gave, der gives morgenen efter et bryllup. Morgengaven er dog blevet adopteret til flere anledninger end lige blot brylluppet og traditionen med en morgengave har ændret utrolig meget form i løbet af de sidste generationer. Vores morgengave tradition har ikke altid set ud som den gør i dag.

            Man kender morgengave til bruden helt tilbage fra 1600-tallet. Dengang blev brudden ikke automatisk den juridiske arving til gommen, hvis der skulle ske ham noget og derfor gav gommen en morgengave til hende, hans elskede, som en form for ekstra sikkerhed. Derfor bestod en morgengave typisk af et lille hus og et stykke land, som hun og deres kommende børn kunne leve af. En morgengave til gommen, var ikke noget, man hørte meget om. Nogle generationer senere begyndte morgengaven dog at ændre form og ansigt. Flere og flere gomme begyndte at give deres brude smykker og medaljoner i morgengaver. Morgengaven blev mindre og mere personlig men det var stadigvæk en kæmpe stor kærlighedserklæring fra manden.

            En morgengave til ham

            Traditionen med en morgengave til manden kom først til i mere moderne tider. Der begyndte at være mere lighed i samfundet og det har formentlig fået flere og flere kvinder til at undre sig over, hvorfor ikke også manden skulle forkæles med en lille kærlighedsgave på morgenen efter brylluppet.

            Moderne tider

            I dag er det det mest naturlige at begge parter får en morgengave men indholdet af gaven varierer utrolig meget fra ægtepar til ægtepar. Nogle par giver hinanden utrolig dyre og store morgengaver, andre giver mere beskedne og personlige morgengaver. Det kan være meget forskelligt. Det vigtigste med morgengaven er, at der er nogenlunde enighed om omfanget af gaven, så den ene ikke bliver skuffet. Og så skal gaven naturligvis være et symbol på den kærlighed, man deler med hinanden.

            Hvornår giver man morgengaver?

            Der er mange bud på hvornår det er rigtigt og forkert at give en morgengave. Som med alle andre traditioner, vil der altid være nogle, der er for og nogle, der er imod. Det er helt sikkert at morgengaven altid har hørt brylluppet til, men flere og flere tager den hyggelige tradition om at give en lille morgengave til andre anledninger til sig. En morgengave til bryllup er en kæmpe stor kærlighedserklæring, men der er intet forkert i at udnytte muligheden for at give en morgengave på andre særlige dage. Det kan eksempelvis være til en årsdag, hvor du gerne vil starte dagen godt i gang. Her kan en morgengave til ham eller hende være den dejligste måde at blive vækket på. Det kan også være, at du har lyst til at indføre morgengaver til Juleaften. Det gør nogle familier og det kan være virkelig hyggeligt at spise morgenmad sammen på Juleaftensdag og så dele en lille ting ud til alle familiemedlemmer. På den måde kan du være med til at sikre at alle kommer i den helt rigtige stemning.

            Morgengaver til bryllup

            Morgengave til bryllup er én af de vigtigste traditioner for det kommende ægtepar. Skal du giftes lige om lidt, ved du sikkert hvor mange ting, du i forvejen har at bekymre dig om og få styr på. Planlægning og forberedelserne op til et bryllup kan trække tænder ud og give grå hår. Men for mange er det også en proces, der skaber ekstra meget glæde og kærlighed i hverdagen. Et bryllup planlægges oftest op til et helt år før bryllupsdagen, så der er mange måder man kan gå og glæde sig i. De fleste forbereder sig med lister og forsøger at tjekke opgaver af løbende og hvis du skal giftes indenfor det næste års tid, går du sikkert allerede nu og panikker lidt over din morgengave til bruden eller gommen, morgengaven til ham eller hende, som du skal giftes med. Frygt ej, der er masser af forslag til morgengave til bruden – mange af dem finder du på siden her!

            Find på den gode idé

            Når du skal vælge en morgengave til bruden – eller naturligvis til gommen, skal du tænke dig godt om. Hvilken type af morgengave passer bedst ind i jeres situation og jeres ægteskab? Skal det være en dyr gave? En personlig gave? En humoristisk gave? Eller en abstrakt gave, som måske ikke giver særlig meget gavn i det øjeblik den gives, men måske kan bringe masser af glæde senere hen i jeres ægteskab? Der er mange beslutninger, der skal tages og det gælder uanset om du er på udkig efter den bedste morgengave til ham eller til hende.

            Du kan finde masser af forslag til morgengaver her på siden. Vi har fundet et bredt udvalg af morgengaver i forskellige størrelser og prisklasser. Kig dig endelig omkring og find noget, du synes passer perfekt som din kærlighedsgave. Hvis ikke du finder lige det du søger her, kan du med fordel gå på jagt i internettets mange afkroge og hjørner. Lav en hurtig søgning på eksempelvis ’morgengave bryllup’ og scroll dig igennem de mange søgeresultater, du bliver præsenteret for. Du vil sikkert blive overrasket over, hvor mange gode morgengave idéer, der er at finde derude.

            Morgengaver til årsdage

            En morgengave til en særlig årsdag for du og din kæreste er en tradition, I begge sikkert vil blive utrolig glade for. Selvom der kan være stor forskel på, hvor meget man fejrer den slags mærkedage, så vil de fleste blive glade for lidt ekstra forkælelse på en ellers almindelig hverdag. I behøver ikke engang at aftale, at I skal give hinanden morgengaver og fejre jeres måneds- eller årsdage. Du kan vælge bare at lade det være en overraskelse og måske vil traditionen fortsætte næste år.

            Morgengaver til ham

            Leder du efter idéer til morgengave til ham, så prøv at finde på noget, han måske længe har drømt om, men ikke var klar over at du havde lagt mærke til. Måske har han længe talt om at få en særlig oplevelse, prøve en ny restaurant eller måske har han et godt øje til et bestemt jakkesæt. Giver du ham sådan en gave, vil han føle at du er meget opmærksom på ham og lytter selv når han ikke tror du hører efter. En sådan gave kan være lige det, der skal til i jeres forhold, for at få kærligheden til at blomstre lidt ekstra.

            Morgengaver til hende

            Er du omvendt på udkig efter en morgengave til hende, så skal du forsøge at tænke i lidt mere romantiske baner. Hvor fyre ofte går mere op i, at de kan bruge deres gaver til noget – også selvom det bare er til at spise eller drikke, så går piger og unge kvinder ufatteligt meget op i, at noget er romantisk. Derfor kan du også med hel ro i maven gå ud og lede efter en ultra-romantisk morgengave til din kvindelige kæreste. At noget er rød, fyldt med roser, hjerteformede chokolader eller andre former for kærlighedserklæringer er helt sikkert lige noget for enhver kvinde. Prøv at vælge en morgengave, der viser hvor meget du holder af hende og en gave, der beviser, at du har tænkt over hvorfor hun skulle have lige netop den gave.

            Morgengaver til Juleaften

            Nogle familier har allerede gjort en julehyggelig tradition ud af morgengave. Hvem siger at morgengaver kun hører bryllupper til? I mange danske familier samles man Juleaftensdag allerede omkring et fint dækket morgenbord, før den første julemad skal gøres klar. Her vælger nogle familier at børnene får lov at åbne en lille julegave, så de allerede der får en lille smagsprøve på hvad, der venter dem senere på aftenen. I andre familier får alle om bordet – inklusiv de voksne –  en morgenpakke. Morgenpakke kan være med til at skabe den helt rigtige stemning, der senere er med til at skabe en perfekt Juleaften. Morgengaven til Juleaften behøver ikke at være noget særligt. Det er i mange tilfælde noget, som den, der modtager gaven, kan bruge i løbet af dagen. Et par gode eksempler er en fin sløjfe eller butterfly, der kan sætte det sidste præg på aftenens outfit. Det kan også være nogle småkageforme, der skal bruges når familien senere skal bage julesmåkager. Eller det kan være et hint om en juleleg, der er blevet planlagt af én i familien.

            Det skal du huske…

            Den vigtigste pointe i forhold til morgengaven er, at den er unik og ikke behøver at følge nogen regler. Det er ikke den materielle værdi af morgengaven, der gør den betydningsfuld, det er det budskab, som den symboliserer, der er vigtigt. Om du vil give en morgengave eller ej, er helt op til dig selv, men som med de fleste andre traditioner har den den fordel, at den bringer folk tættere sammen. Det i sig selv er grund nok til at give en morgengave til ham, hende, eller dem du holder af.

            FAQ om morgengave

            Har du fornøjelsen af snart at skulle giftes med dit livs store kærlighed? Så har du helt sikkert gjort dig nogle tanker om den famøse morgengave, måske har du ligefrem et par spørgsmål omkring morgengaver som du ønsker at få besvaret, dette håber vi at hjælpe dig med at få besvaret nedenfor.

            Hvad er en morgengave?

            En morgengave er en sød og kærlig gave som gives til ens brud eller gom morgenen efter brylluppet, gerne inden man rigtig er stået op.

            Hvornår giver man morgengaver?

            Man giver morgengaver om morgenen efter brylluppet.

            Hvad koster en morgengave?

            Det er meget forskelligt hvor meget man vælger at bruge på morgengaver, men et fint budget kunne være 500-2500 kr. alt efter hvad man blever enige om med ens partner.