Bedstegaver.dk

Mors dags gave 2024 | GUIDE: 35+ BEDSTE gaver til mor

Mor er hende, der altid er der for dig. Hende, der har smidt alt hvad hun havde i hænderne for dig. Hende, der aldrig dømmer og bare er der for at trøste. Hende, der vasker dit tøj selvom du er flyttet hjemmefra. Din mor er en fantastisk kvinde så derfor får du her en guide fyldt med gode gaveidéer, så du kan finde den bedste mors dags gave.

Se alle mors dags gaver nedenfor.

Filter

Gaveguide: Find de bedste mors dags gaver 2023 lige her

Mor er den bedste i verden – som omkvædet lyder. Og på Mors Dag er det tid til at lade hende mærke det for alvor. Det er igen blevet dén tid på året, hvor du må have pungen op af lommen og vise din søde mor lidt ekstra kærlighed i form af en mors dag gave.

Men hvad skal du nu forkæle din mor med på hendes dag? Med denne gaveguide giver vi dig med stor fornøjelse lidt inspiration og en stribe af helt konkrete gaveideer med på vejen, når du skal ud for at købe en gave, der får din mors hjerte til at banke lidt ekstra.

Det behøver faktisk slet ikke at være så svært – eller dyrt – at gøre din kære mor glad med den helt rigtige gave. For der er ingen tvivl om, at de fleste mødre vil sætte pris på helt klassiske gaver som en smuk buket blomster eller en lille lækker gavekurv. Det er en no brainer og et sikkert hit til enhver tid.

Er du ude efter en helt særlig og personlig mors dag gave, der er lidt ud over smukke blomster, hjælper vi selvfølgelig også gerne. Alle mødre er forskellige – og du kender bedst selv din og ved, hvad hun kan lide og interesserer sig for. Brug det som udgangspunkt, når du gennemgår alle de gode ideer i vores fyldige gaveguide herunder. Og er du en ægtemand med planer om at hylde din hustru med en gave i anledningen af mors dag, kigger du bare med.

De mest populære mors dags gaver 2023 er:

 • Personlig plakat til mor
 • Chokoladeelskeren plakat
 • Cocktails og Tapas
 • Whiskeysmagning
 • Brunch for to
 • Lysestage
 • Papmachéreglen
 • Bridgewalking
 • Smykkeworkshop
 • Love box smykkesæt

Hvorfor giver man mors dags gaver?

Mors Dag falder den anden søndag i maj. Det er en mærkedag, hvor den står på forkælelse til mor dagen lang. Det giver enhver søn eller datter mulighed for at ære sin mor og overraske hende med en mors dag gave, der viser, hvor højt hun er værdsat. Måske hoster en ægtemand eller to også op med mors dag gaver.

Traditionen stammer, måske ikke overraskende, fra USA. Den er opfundet i 1864 i West Virginia, hvor kvinden Anna Jarvis fik ideen til hyldestdagen for mor. I 1929 sørgede rigsdagsbetjent og tidligere amerikansk soldat Christian Svenningsen for, at mærkedagen kom til Danmark. Den fejres mange steder i verden, her til lands altid den anden søndag i maj.

Klassiske gaveidéer til mors dag

Der er vist aldrig nogle sønner eller døtre, der har hørt et ondt ord for at give en dejlig gavekurv eller smukke blomster som gaver til mors dag. Det er fuldstændig klassiske gaver til mor, som de fleste mødre umiddelbart vil tage imod med glæde. Hvis man derudover serverer kaffe og lækre kager for hende som ekstra forkælelse, er der garanteret ikke et øje tørt. Et styk god mors dag gave – værsgod.

Personlige mors dags gaver

 • Personlig kageblanding. Giv hende en personlig gave i form af kageblanding på flaske og med hendes helt egen etiket på. Bag kagen sammen og nyd dagen med kvalitetstid og hygge. Smagfulde gaver til mors dag.
 • Mor-plakat. Mors egen plakat med kærlighedserklæringer, citater og billeder om moderrollen – design selv den personlige gave, som hun kan have hængende på væggen til daglige glæde. 
 • Champagne i personlig kasse. En af de rigtig gode gaver til mor på hendes årlige dag. Hyld hende med ekstravagante personlige gaver, der løfter det hele lidt op over hverdagen. En champagneskål for mor i Moët et Chandon, intet mindre.

Hjemmelavet gave til mors dag

 • Kit til diy papirblomster. Giv din elskede mor en smuk hjemmelavet buket blomster, der holder for evigt. Lav den til hende i crepepapir i skønne farver – eller invitér hende til selv at være med. En perfekt gave. 
 • Kit til dekorerede kopper. Elsker hun kaffe eller te, er et hånddekoreret sæt af porcelænskopper intet mindre end den helt perfekte gave til verdens bedste mor.
 • Macramé kit. Knyt for eksmpel en drømmefanger, et net eller et vægophæng som en smuk hjemmelavet gave på Mors Dag.         

Giv din mor en oplevelse hun aldrig glemmer

 • Tandemspring. Den helt perfekte mors dags gave. Giv din mor en storslået gave og en adrenalinpumpende fælles oplevelse, I kan have gode minder om resten af livet.
 • Malekursus. Har din mor en billedkunstner gemt i maven og en kreativ åre, hun brænder for at udleve, er et malekursus måske den bedste gave – og i hvert fald en dybt personlig mors dags gave. 
 • Tur i luftballon. En helt unik gave, som din mor aldrig nogensinde kommer til at glemme. I kan nyde gaven sammen og for altid have en helt fantastisk og mindeværdig oplevelse, I kan vende tilbage til igen og igen.

FAQ 

Hvad er de bedste mors dags gaver 2023?

Den perfekte gave til mor er alt den kærlige opmærksom, du viser hende i løbet af dagen. Blomster og chokolade er altid en god mors dags gave. Er dit budget til det, er en fælles oplevelse også et hit.    

Hvornår giver man mors dags gaver?   

Hvert år den anden søndag i maj er det tid til at hylde mor med en mors dag gave på hendes helt egen dag.