Bedstegaver.dk

Pakkekalender 2024 | Årets 2 pakkekalendre til børn og voksne

Bjældeklang, gavesang, nisser overalt. Vinteren nærmer sig med voldsom hast og du er dårligt kommet over sidste års forkølelse. Jo, december måned kan et eller andet. Men det kan også give selv den mest strukturerede koordinator sved på panden. For der er utrolig meget, der skal nås. Og uanset hvor tidligt du går i gang, vil der altid være noget, der ikke bliver tid til. Året har sin gang, gang på gang på gang.

Se alle gaveidéer til pakkekalender nedenfor.

Pakkekalenderen er kommet for at blive

Pakkekalenderen er én af de helt store tidstyve. Og bedst som du troede at du var blevet for gammel til at gå op i pakkekalender, så fandt du en kæreste, som død og pine ikke går gennem julen uden at åbne en gave hver evig eneste dag. Og bedst som du troede at I havde kendt hinanden for længe til at lave pakkekalender til hinanden, så fik I et sæt unger, som naturligvis ikke skal snydes.

Pakkekalenderen er kommet for at blive så du kan ligeså godt slå måsen i sædet, for nu skal vi nok hjælpe dig igennem pakkekalender universet helt stille og roligt. 

Start med at tage det roligt

Gruer du ligesom så mange andre for december, så er det på tide du får slået de frygtelige tanker ud af hovedet. Julen er hjerternes tid. Det betyder at du skal skrue max op for hyggen, de glade stunder og kærligheden. Og skrue helt ned for din ubegrundede stress og alle dine bekymringer. Det hele skal nok gå. I gaveguiden her giver vi dig et hav af pakkekalender ideer og hjælper dig med at sammensætte den perfekte pakkekalender til børn eller til voksne. Start med at trække vejret langsom, tænk på det bedste ved julen og glæd dig til at føle dig godt og grundigt oplyst.

Historien bag pakkekalenderen

Hvis du på nuværende tidspunkt er dødforvirret, går vi ud fra at det er fordi du ikke kender traditionen med en pakkekalender. Ikke alle lande har ligesom Danmark adopteret traditionen med en lille gave hver dag fra første til 24. december, men den har efterhånden været en stor del af de danske juletraditioner lige siden tiden efter 2. Verdenskrig. Det vides ikke med sikkerhed hvem, der har fundet på pakkekalenderen men lågekalenderen, som fører samme 24-dages koncept stammer fra Tyskland. Noget kunne tyde på at den pakkekalender vi kender i dag, er inspireret heraf.

Pakkekalender eller adventskalender?

Der findes to klassiske måder at give pakkekalender på. Den mest traditionelle er den hvor der gives 24 små gaver. Én hver dag fra 1. december og til juleaften. Den anden måde at give pakkegaver på er hvor der gives én lidt større gave på hver af de fire adventsdage. Sidstnævnte kaldes i daglig tale for adventskalenderen.

Hvorvidt du skal sammensætte den ene eller anden kalender til din kæreste eller dine børn, er helt op til dig selv. Typisk vil det være nemmere at finde 24 små gaver, jo yngre modtageren er. Derfor er det ofte når børnene bliver teenagere at forældrene vælger at der nu i stedet for pakkekalender gives en adventskalender.

Pakkekalender til børn

Skal du sammensætte en pakkekalender til børn, er det kun fantasien, der sætter grænser. Børn helt op til 10-års alderen er forholdsvis nemme at gøre glade. Derfor behøver du heller ikke at sætte alt for meget tid af til at udvælge de 24 gaver.

Hvem kommer med gaverne?

I nogle familier er det tradition at lade børnene tro, at julemanden eller julenissen har været forbi med pakkekalendergaverne. I andre familier er det åbenlyst for børnene, at det er mor og far, der kommer med pakkekalenderen. Beslut allerede når børnene er små, om de skal tro på det ene eller andet og gør det derefter til din mission at få dem til at blive i den tro så længe som overhovedet muligt. Håber du på at dine børn vil tro på julenissen, er det en sjov tradition at få dem til at lægge et håndskrevet brev til julenissen med ønsker natten til den første december. Stoler du på at ungerne ikke kan genkende din håndskrift, kan du svare på brevet på julenissens vegne den efterfølgende dag.

Sammensæt en pakkekalender til børn – 5 gode råd:

 1. Køb forskellige gaver til dine børn – hvis den ene er lidt hurtigere end den anden til at åbne gaverne, går den ene glip af sin daglige overraskelse.
 2. Fyld nogle af gaverne med julepynt – julepynt fra barndommen er noget af det dit barn vil huske i mange år.
 3. Led efter gaver på nettet, i småkøbsbutikker som Flying Tiger og Normal eller i supermarkedernes legetøjsafdelinger.
 4. Fyld enkelte gaver med slik – børnene vil elske de spiselige gaver.
 5. Samlelegetøj er perfekt til pakkekalendere – samler dit barn på plasticdyr, fodboldkort eller Go Dolls kan disse være perfekte til de små gaver.

Pakkekalender til teenager

Selvom din teenager ikke viser det, så synes han eller hun helt sikkert at der er noget særligt over julen og december måned. Også selvom det måske er meget sejere at ryste på hovedet og vende øjne af mors og fars små julelege, så er det alt sammen bare en facade. En pakkekalender foran kaminen første december vil helt sikkert vække julegejsten hos selv den sløveste teenager.

Pas på barnlige gaver

Skal du sammensætte en pakkekalender til en teenager, skal du være meget opmærksom på ikke at komme til at købe gaver, der kan forveksles med barnlige pakkegaver. Enhver teenagers mareridt er nemlig at blive behandlet som et barn. Prøv i stedet at tænke i gaver, som din teenager kan bruge i hverdagen eller noget han eller hun mangler. Det kan være en ny parfume, et par cidere til den næste skolefest (hvis din teenager er gammel nok til at drikke) eller en tur på café med mor eller far.

Det kan også være at du skal overveje at give din teenager en adventskalender, så du kan gøre lidt mere ud af de fire gaver frem for de 24.

8 Adventsgaver til teenageren:

 1. Øl-køler – til de varme sommeraftener.
 2. Oppustelig blogger-flamingo.
 3. Parfume eller deodorant sæt – noget de fleste teenagere kan bruge.
 4. Lille bluetooth højtaler.
 5. Biografbilletter – så de kan tage en ven eller kæreste med i biffen.
 6. Gavekort til Fredagsrock i Tivoli.
 7. Et nyt lækkert uldtørklæde.
 8. Et gavekort til Matas – mor og far ved selvfølgelig ikke hvilken parfume, der er populær.

Pakkekalender til kæresten

Pakkekalender til voksne er blevet mere og mere populære. Det er nu også en sød gestus at komme hjem med en pakkekalender til kæresten, uanset om du selv har sammensat de 24 gaver eller købt en færdig pakkekalender. De fleste kæresteoverraskelser bliver taget godt imod og særligt i december måned, må der gerne skrues lidt op for hyggen. Forsøger du at sammensætte en pakkekalender til voksne vil du dog hurtigt opdage at det kan være svært at holde dig til et bestemt budget. Det kan være svært at finde gode gaver til voksne til under 50 kroner stykket. Med 24 gaver løber det hurtigt op til en formue. Overvej om du i stedet skal give en adventskalender med fire lidt mere interessante gaver.

Laver du en pakkekalender til hende, kan du med fordel lede i Matas, Normal, Kop&Kande, Isenkræmmeren, blomsterhandleren og i de små antikvitetsbutikker du finder rundt omkring i byen. Hun vil med garanti blive glad for alt fra hudpleje produkter til små interiør nipsting og søde sager. Det kan også være at du kan finde nogle nedsatte varer i eksempelvis H&M eller nogle små kogebøger i Føtex eller Kvickly.

7 forslag til pakkekalender til hende:

 1. Små nipsting til hjemmet – noget man aldrig får for meget af.
 2. Varme sutsko til de kolde december dage.
 3. Morgenmad på sengen – det bliver alle kvinder glade for.
 4. Et hudplejeprodukt hun er glad for.
 5. En plade af hendes yndlingschokolade.
 6. Gavekort til en romantisk filmaften.
 7. Et livsstilsmagasin.

Laver du en pakkekalender til ham, bør du tænke i alt, hvad der på daglig basis gør din mand glad. Er det posen med fredagsslik I spontant henter sammen? Er det den kolde øl, han fik af én af sine kammerater? Vejen til mænds hjerter er ofte gennem maven, så fyld gerne hans pakkekalender med en god blanding af alt hvad, der kan spises og så nogle praktiske ting som du ved, at han mangler. Det kan eksempelvis være hårvoks, sokker, barberskum, en ny tandbørste eller et skohorn.

6 forslag til pakkekalender til ham:

 1. Et par bløde uldsokker – det har han garanteret ikke.
 2. En ny hårvoks.
 3. En personlig kaffekop med et sødt citat på.
 4. Proteinshakes – til den træning han har lovet dig at gå i gang med.
 5. Gavekort til bland-selv-slik – noget mænd aldrig bliver for gamle til.
 6. En rigtig god special-øl – kender du hans favorit brand?

I kurv eller på snor?

Når først du har pakket alle de 24 gaver ind, skal du beslutte dig for hvordan de skal gives til modtageren. Har du lavet en pakkekalender til børn og vil du gerne have at de tror, at det er julenissen, der har været forbi med gaverne, kan det være en sjov idé at købe en julesok og lægge en gave i sokken hver aften efter ungerne er gået i seng. På den måde undgår du at ungerne ser alle gaverne på én gang og i stedet vågner op hver morgen spændte på hvad, der venter i sokken.

Vil du gerne give alle gaverne på én gang er der masser af sjove måder hvorpå du kan hænge dem op, stable dem eller fylde en fin kurv eller sæk med gaver. Kun fantasien sætter grænser og der er tonsvis af hjemmesider på nettet, hvor du kan finde inspiration til en kreativ og original pakkekalender.

Færdige pakkekalendere

Er overskuddet på sit laveste i år, kan du spare dig selv besværet og bestille en færdig pakkekalender fra nettet. Udover de klassiske chokoladekalendere, har flere og flere detailvirksomheder udviklet deres egne færdigpakkede kalendere. Hvad enten du leder efter en pakkekalender til ham med whisky-fyldte chokolader eller en pakkekalender til hende med hudplejeprodukter, så findes julekalenderen derude.

På nogle hjemmesider kan du også selv skræddersy din pakkekalender ud fra et givent sortiment af gaver, og få pakkekalenderen sendt til døren. Så har du alligevel en finger med i spillet men undgår at skulle ud og indkøbe alle 24 gaver.

Vi har samlet 6 af de mest populære færdige pakkekalendere herunder. 

6 Populære pakkekalendere:

 1. The Bodyshop Pakkekalender
 2. Lakrids by Bülow Pakkekalender
 3. Lego Pakkekalender
 4. Playmobil Pakkekalender
 5. Summerbird Pakkekalender
 6. Matas Pakkekalender

FAQ om pakkekalender

Har du planer om at glæde en du holder af med en pakkekalender? Så har du formentlig kigget lidt rundt på internettet og derved måske fået et par spørgsmål som du ønsker at få besvaret. Vi håber her at du vil finde svar på dine spørgsmål.

Hvad er en pakkekalender?

En pakkekalender er en kurv med 24 gaver som gives til december, her åbnes dagligt en gave helt frem til juleaften.

Hvor mange gaver er der i en pakkekalender?

Der er 24 gaver i en traditionel pakkekalender. Der er naturligvis mulighed for at vælge at give færre eller flere gaver i en pakkekalender.

Hvornår skal man åbne sin pakkekalender?

Man skal åbne en pakke om dagen fra den 1. december og helt frem til den 24. december. Hvilket betyder at du juleaften vil have pakket alle 24 gaver op.