Bedstegaver.dk

Sjove pengegaver 2024 | 0+ sjove og anderledes pengegaver

Kender du det? Din nevøs fødselsdag er lige om hjørnet og lige i år, er der faktisk ikke noget, han ønsker sig mere end en stor fed check. Selvom du har forsøgt at prække forskellige gaveidéer på ham er han uimodtagelig. Han vil kun have penge og du er stærkt modstander af at give pengegaver. I dit hoved er det kedeligt og upersonligt men på den anden side ønsker du heller ikke at give ham noget, han alligevel bare returnerer. Vi giver dig 10 gode grunde til at du sagtens kan give pengegaver!

Se alle gaveidéer med penge nedenfor.

Gaveguide: 10 gode grunde til at give pengegaver

Pengegaver kan måske ved første øjekast virke enormt upersonlige og sterile. En hvid kuvert, måske med et flagklistermærke, som du stikker i hånden på fødselaren. Mindre festligt kan det da ikke blive. Men faktisk er der masser af gode grunde til at give pengegaver, uanset anledningen. Ofte har vi nemlig svært ved at komme på ønsker nok til et helt selskab og derfor ender vi tit med at ønske os noget, vi egentlig ikke rigtig har brug for og derfor ikke rigtig får brugt. Desuden er der masser af måde hvorpå du kan gøre noget ud af gaven – også selvom indholdet er kontanter. Nettet er fuld af inspiration til personlige pengegaver, kreative pengegaver og sjove pengegaver – spørgsmålet er hvor meget du har lyst til at gøre ud af checken.

Du modvirker en kultur af ragelse

Findes der noget værre end at rydde op i sit hjem og opdage hvor mange ting, man har liggende, som man ikke har rørt i måneds- eller måske endda årevis? Næppe. Eller måske lige den dårlige samvittighed, der omgående rammer efter man har gjort sin opdagelse. Vi mennesker har en tendens til at købe og købe, selvom vi ikke mangler noget. Særligt den helt unge generation bliver overøst med legetøj, som kun er spændende i en uge. Vi vil jo så gerne forkæle vores unger, men måske skulle vi tænke over om de i virkeligheden har behov for nyt legetøj hver 14. dag. Pengegaver til børn er ikke særlig populært, men faktisk er der ingen skam i at vælge én gave fra for at hjælpe barnet i gang med sin opsparing. Som barnet bliver ældre vil du have nemmere ved at retfærdiggøre en pengegave over for dig selv, selvom det lyder tåbeligt. Pengegaver til konfirmation er jo omvendt næsten forventeligt. Alt hvad der kan gøres for at mindske forbruget af ligegyldigt ragelse, som alligevel bare får lov at ligge, bør gøres. Flere penge til de ting, der virkelig betyder noget og færre ting og sager, der ligger og samler støv.

Du skal ikke bruge tid på at finde en gave

Én af de mest åbenlyse fordele ved at give pengegaver til fødselsdagen er, at du ikke skal bruge tid på at rende rundt og jagte den perfekte gave. Ønskelister kan være ligeså frustrerende, som de er behjælpelige. Det er nemlig sjældent helt lige til at finde præcis de ting, der står på listen. Nogle – særligt unge mennesker – laver en ønskeliste lang tid før de egentlig har fødselsdag. Det betyder at mange af de ting, der står på listen, kan være udsolgt eller endda udgået af sortimentet. Det kan også være at der er sket en prisændring, som der ikke er taget højde for på ønskelisten. At rende rundt i stormagasiner efter helt konkrete gaver er for mange mennesker en dræbende proces. Giver du pengegaver slipper du helt for jagten. Den eneste gåtur du skal på, er ned til hæveautomaten så du kan få fat i nogle kontanter.

Du hjælper modtageren med at få opfyldt en drøm

Når du giver pengegaver, kommer modtageren højst sandsynligt tættere på at få opfyldt en drøm. Om det er drømmen om en rejse, en ny bærbar, en Kitchenaid køkkenmaskine eller en ny kjole er lige meget. Pointen er at du hjælper modtageren med at få opfyldt en drøm. Hos nogle fødselarer er drømmen angivet på ønskelisten. ”Jeg ønsker mig penge til…” hos andre er den endnu og måske endda også af fødselaren selv ukendt.

Du bidrager til en opsparing

Nogle ønsker sig blot penge for at øge deres opsparing. Måske er opsparingen en buffer, måske går den til noget særligt. Hos studerende især kan det være svært at finde plads i budgettet til at lægge penge til side hver måned. Derfor kan en fødselsdag ses som en god anledning til at ønske sig pengegaver. Går din pengegave til en opsparing, kan du glæde dig over at den lander på et tørt sted. Tænk hvis din pengegave ender med at gå til en ny lejlighed, en bil eller en rejse. Den slags kan tage mange år at spare op til, så man skal bestemt ikke kimse af pengegaver, der kan speede processen lidt op.

Du undgår den akavede stemning når du har købt den forkerte gave

Er værtens ønskeliste fuld af bløde gaveønsker, så stop lige et øjeblik. Er der en chance for at du kunne komme til at vælge den forkerte kjole? Har værten noteret sin størrelse eller kunne du komme til at gå galt i byen? Hvad er dine odds? Selv med en ønskeliste kan man komme til at vælge forkert. Måske er ønskelisten ikke udførlig, måske læser man forkert. I hvert fald kan du være stensikker på, at det bliver akavet når du helt begejstret tror, at du har gjort værten en tjeneste men i virkeligheden har valgt noget helt forkert.

Du undgår at give en gave, som en anden gæst også har købt

Giver du pengegaver til fødselsdag eller pengegaver til konfirmation undgår du den kedelige stemning, der opstår, når der pakkes en gave op, som allerede står udpakket på gavebordet. Til fester, hvor der kommer mange gæster, er der stor sandsynlighed for at du kommer til at købe noget, som nogle af de andre gæster også har købt og det er desværre en realitet at stemningen bliver underligt når dette sker. Undgå det ved at give pengegaver.

Du kan udfordre dig selv og gøre noget personligt ud af gaven

Pengegaver behøver ikke at være kedelige og blive afleveret i hvide kuverter. Der er masser af ting du selv kan gøre, for at lave personlige pengegave. På nettet kan du finde masser af idéer til pengegaver. Kreative og fjollede løsninger så du i stedet kan være den, der medbringer de sjove pengegaver og kreative pengegaver. Hvem er gavemodtageren? Hvor godt kender du vedkommende? Og kan du bruge noget af det du ved, til at gøre noget personligt ud af din pengegave? Tænk eksempelvis over om du kan pakke pengene ind på en sjov måde. Pengetræet er en populær løsning til konfirmationer men der er masser af god inspiration at hente på nettet.

FAQ om pengegaver

Hvis du er blevet inviteret til fest eller lignende ønsker modtageren sig ofte blot penge, dette er naturligvis ikke nogen sjov gave at give og derfor er det en god ide at pimpe gaven lidt op. Der er en del spørgsmål angående pengegaver, vi har her nedenfor besvaret de oftest stillede og håber du derfor kan finde svar på dine spørgsmål.

Hvad er pengegaver?

Pengegaver er penge som gives til fødselsdage, bryllupper, konfirmationer ect. som regel er pengene pakket ind på en flot og kreativ måde eksempelvis som et pengetræ.

Hvor meget skal man give i pengegave?

Hvor meget du skal give i pengegave afhænger helt af anledningen og om du er inviteret med men et fint beløb vil være 150-1000 kr. alt efter om du skal med til festen eller ej.

Hvorfor give en pengegave?

Du skal give en pengegave fordi det giver modtageren mulighed for at købe lige akkurat hvad han eller hun måtte drømme om.