Bedstegaver.dk

Romsmagning 2024 | Se alle romsmagninger i hele Danmark

Rom er en populær drik, der har en masse historie bag sig. Den kan nydes for sig selv, men indgår også i flere forskellige drikke. Rom og cola er nok et af de mere populære blandinger, der hærger byens natteliv. Unge såvel som voksne mennesker nyder den stærke smag, men som nogle ved, så byder rom på mange forskellige smage. Romsmagning er derfor en oplagt mulighed for at afprøve de mange smage, og lære meget mere om selve rom, og hvordan den kan serveres på bedste vis. Her på denne side kan du finde et komplet overblik over de bedste romsmagninger, som du kan give i gave eller nyde selv.

Se alle romsmagninger nedenfor.

Gaveguide: Romsmagning der vil blive husket

Rom: Historien bag den alkoholiske drik

Rom er jo en by i Italien, men rom er også en alkoholisk drikkevare. Selve drikken fremstilles af saft eller melasse fra rørsukker og vand, og gæres til væske med 8-10% alkohol. Rom har spillet en stor rolle mange steder i verden – både kulturel og økonomisk. Før i tiden var det slaver, pirater, smuglere og kunstnere der var rommens folk.

Historien starter tilbage i 1493, hvor Columbus medbragte sukkerrørsbønder fra De Kanariske Øer. Her tog han dem med på sine skibe til øen Hispaniola, og startede en sukkerproduktion. Det bredte sig hurtigt videre til andre øer som Cuba, Jamaica og Puerto Rico. Dengang var det under virkelig ringe vilkår, at produktionen blev holdt i gang. Slaverne stod for alt det fysiske hårde arbejde.

I starten var det også slaverne, der drak rom, hvor de mere fine herrer nød en brandy. På dette tidspunkt var rommen voldsomt stærk, og blev beskrevet som brændende, stærk og havde en ubehagelig lugt. Drikken blev derfor også brugt til medicinering. Man ved ikke præcist, hvornår der blev gjort mere ud af rommen, eller de korrekte tal for salg af rom, da mange pirater også smuglede det med sig. Dog ved man at omkring 1830’erne begyndte rommen af blive produceret, og smage som den rom vi kender i dag.

Verdens største romsmagning i Kjellerup.

Nutidens bedste romsmagninger

Rom byder på mange forskellige smage, og en romsmagning er en perfekt gave til ham eller hende, der nyder at forkæle ganen. En oplevelse værd for dig eller en anden, som godt kan lide kvalitet, og gerne vil guides til at benytte rom på bedste vis, men også vide mere om det tekniske bag.

Med romsmagning kan du fx tage din partner med dig, hvor I vil komme ud til nogle ekstremt hyggelige omgivelser. I vil få en meget hyggelig aften, hvor I kan nyde rom i fulde drag, og blive inspireret af kompetente fagmænd. Her får I også chancen for at lære at lave nogle forskellige cocktails, da rom både gør sig godt alene, men også som noget ekstra i forskellige drikke.

Selvom rom har eksisteret i mange mange år, så er det stadig en meget populær spiritus. Her hos os kan du derfor finde nogle af nutidens bedste arrangementer af romsmagninger, der kan prøves i store dele af landet – og også i Tyskland.

Arranger din egen romsmagning

Du kan tage til romsmagning i flere forskellige byer her i landet. Du kan endda selv få lov til at arrangere din egen romsmagning hos nogle steder, hvor der også bliver budt på noget lækkert mad oven i. Det ville være en perfekt mulighed til fx polterabend, en herretur, firmaarrangementer, eller måske en hyggelig opvarmning til en bytur.

Her hos os kan du se en liste over flere forskellige steder med romsmagninger. Se evt. vores liste med romsmagning Århus, romsmagning Odense, romsmagning Ålborg og romsmagning København. Selve arrangementerne strækker sig altså over hele landet, og du kan også få fornøjelsen af en tur til Flensborg. Highlanders Bar, Smagførst og Johannsen Rum er blandt de mere populære steder, som mange har fået en stor oplevelse ud af. Det er selvfølgelig individuelt for den enkelte, hvad behovet er, og hvad der søges efter.

Der hersker dog ingen tvivl om, at romsmagning er et meget interessant og hyggeligt arrangement. Selvfølgelig er den stærke og bitre smag af rom ikke lige noget for enhver, men da der eksisterer flere smage, så ville nogle sikkert kunne lide visse smage af rom, når de opdager helt nye sider!

Lær at lave drinks med rom til gæsterne

Når du tager til romsmagning, vil du få lært en masse om de forskellige smage. Du kan få gode fifs til, hvilke smage der matcher bedst i nogle forskellige drinks. Hvis du selv er bartender, eller kender en, som er, så kunne det helt sikkert være spændende at komme til romsmagning for bl.a. at lære meget mere om, hvilken rom der passer bedst i drinksene.

Mange nyder blot en rom helt ren, mens andre hellere vil blande den op med andet som fx cola. Men der er mange flere klassiske drinks, der indeholder rom. Her kan vi nævne drinks som Mojito, Piña Colada, Dark ‘n’ Stormy og Long Island Iced Tea. Dark ‘n’ Stormy er fx en historisk drink, som blev drukket af pirater til at holde sig friske, og som også kunne forebygge nogle sygdomme.

En perfekt gave til romelskeren

Vi skriver år 2021, og kan med glæde fortælle, at romsmagning bliver mere og mere populært. Det gør også, at vi kan komme med en masse forskellige romsmagninger på vores liste, så du frit kan vælge en gave til det sted, som passer helt perfekt til dig eller en anden.

Et gavekort til en romsmagning er en anderledes og noget mere frisk gave at give. I stedet for en traditionel fysisk gave, jamen så ville en oplevelse klart gøre underværker, og også give et minde for livet. Det er især en fantastisk gave, hvis du du har en nær dig, som virkelig elsker rom, og som elsker alt det tekniske bag. Måske er du selv den helt store romentusiast, og har du en partner, du gerne vil have med dig, så ville romsmagning også være den perfekte date for jer. I vil være i hyggelige og dæmpede omgivelser, hvor der mange steder også bliver plads til en bid mad. I kommer til at lære meget om rom, og opdage mange nye og interessante sider af den populære spiritus.

Uanset så er romsmagning et godt initiativ som en oplevelsesrig gave – om det er til kæresten, jubilæum eller måske en rigtig hyggelige herretur, så er der lagt op til en smagfuld aften. Du kan nemt købe et gavekort til romsmagning her hos os. Bare se vores liste over de mest populære steder, og se frem til at gøre en romelsker ellevild – eller måske endda dig selv?

FAQ om romsmagning

Har du tænkt dig at tage til romsmagning eller har du overvejet at give en i gave? Så har du helst sikkert haft en del spørgsmål i forbindelse med valget af hvilken romsmagning på skal vælge m.m. Vi har herunder svaret på nogle af de oftes stillede spørgsmål i forbindelse med en romsmagning.

Hvor lang tid tager en romsmagning?

En romsmagning tager som oftest 2 timer, der er dog romsmagninger som varer længere og kortere men dette er et normalt antal timer.

Hvad koster en romsmagning?

En romsmagning koster 200-300 kr. det er dog muligt at finde både billigere og dyrere romsmagninger, men dette er en gennemsnitlig pris som oftest ses.

Kan man prøve romsmagning online?

Ja det kan du, ofte holder barer og destillerier online romsmagninger som man kan deltage i ved blot at have en billet.