Bedstegaver.dk

Sølvbryllupsgave 2024 | GUIDE: 50 sølvbryllupsgaveidéer

Efter 25 år sammen, skulle man tro at et parforhold gik hen og blev en lille smule kedeligt. Men 25 år er faktisk kun endnu et skridt i den rigtige retning. Derefter kommer guldbrylluppet og diamantbrylluppet og selvfølgelig skal det alt sammen fejres! Vi guider dig til de bedste sølvbryllup gave idéer lige her.

Se alle gaveidéer til sølvbryllup nedenfor.

Filter

Gaveguide: Sølvbryllupsgaven

Hvornår fejrer man sølvbryllup?

Et sølvbryllup kan man stolt fejre, når man har været gift i 25 år. Det er en tradition, der fejres i mange forskellige lande verden over, men i Danmark har vi en helt særlig måde at fejre sølvbrylluppet på. Først og fremmest er det ægteparrets familie og venner, der står for at arrangere sølvbrylluppet – i hvert fald den del af brylluppet, som finder sted på dagen for ægteparrets vielse. Som regel vil det være børnene, der tager teten på sølvbrylluppet og dem, der sørger for at invitere de andre gæster. Det er en tradition i Danmark, at der opsættes en æresport omkring hoveddøren til ægteparrets hjem.

Æresporten består som regel af gran, blomster, planter, bånd og andre former for pynt og i nogle familier, går man rigtig meget op i at lægge mange timers arbejde i æresporten. I andre familier mødes man blot dagen før og bruger et par timer på at få det hele klart. Udover æresporten arrangeres der ofte musik til at vække ægteparret med. Traditionen hedder sig, at familie og venner står tidligt op og sætter æresporten op imens ægteparret stadigvæk sover, hvorefter de vækkes med musik fra et lille orkester og sang fra venner og familie. Om sangen er skrevet til ære for ægteparret eller ej, afhænger af, hvor meget tid familien har brugt på at forberede. Efter ægteparret er blevet vækket, samles man om en god omgang morgenmad for at fejre parrets sølvbryllup.

Endnu en fejring i rækken

For 12,5 år siden fejrede du formentlig dine forældres kobberbryllup. Og hvis du er ud af en familie, der går meget op i at gøre noget særligt ud af alle anledninger, har du måske også været med til at fejre bomuldsbryllup eller sukkerbryllup eller nogle af de mange andre fejringer i rækken. Det er nemlig faktisk sådan, at der er lagt navn til alle år i et ægtepars liv sammen. Nogle vælger dog udelukkende at fejre kobberbryllup, sølvbryllup, guldbryllup og diamantbryllup – altså de helt store mærkedage.

Alle de gaver…

Det kan nu også gå hen og blive lidt meget i længden. Gang på gang stiller du op med sang tidligt om morgenen, bruger et hav af timer på at forberede dine forældres mærkedage og så er der jo også det med gaverne. Man slipper ikke udenom sølvbryllupsgaver. Og hvad giver man så i gave til sølvbryllup, når man udmærket ved, at ægteparret ikke mangler noget som helst.

Med 25 år sammen, må de efterhånden have skrabet alt det til sig, som de nogensinde ville få brug for. Du ved hvor meget dine forældres sølvbryllup betyder for dem og familien. Og du ved også, at du inderst inde er lykkelig over, at dine forældre har holdt sammen så længe – du ved bare ikke, hvad du skal finde på i sølvbryllupsgave. Vi hjælper dig på vej!

En fejring af kærligheden

Først og fremmest skal du vide, at det betyder mere for dine forældre, at du ved hvilken dag, de har sølvbryllup og at du har taget tid ud af kalenderen til at fejre dem. Det er det vigtigste for dine forældre. Gaven er sekundær og før du begynder at stresse for meget over hvad du skal finde på, skal du acceptere det faktum. Det vil gøre det langt lettere for dig, ikke at spilde for mange unødvendige kræfter på deres sølvbryllupsgave.

Dernæst må du forsøge at sætte dig ind i, at et sølvbryllup er en fejring af kærligheden. Et tillykke til, at de to mennesker, har holdt hinanden ud i 25 år. Og at de stadigvæk stråler af lykke og kærlighed. Det skal du have med i dine overvejelser, når du vælger en sølvbryllupsgave til forældre.

Den bedste sølvbryllupsgave

Den bedste sølvbryllupsgave er naturligvis valgt med hjertet. Den må gerne være praktisk og brugbar, men den vil med garanti betyde endnu mere for dine forældre, hvis den er personlig. Når du forsøger at finde på de bedste sølvbryllupsgave ideer, er der mange steder du kan lede.

Derfor kan det være en god idé på forhånd at beslutte dig for, hvilken form for gave, du gerne vil give dine forældre. Skal det være en gave, som du ved, at de står og mangler? Eller skal det være noget, som du synes at de har brug for? Skal sølvbryllupsgaven overraske dem på en måde, som de aldrig er blevet overrasket før? Eller skal det være en gave, der får tårerne til at pible frem på deres rørte ansigter?

Hvad er dit budget?

Som allerede nævnt kan det hurtigt gå hen og blive overvældende med alle de fejringer. Udover fødselsdage og juleaftener, bliver der med bryllupper pludselig mange flere anledninger, hvor du skal have både fantasien og pengepungen op ad lommen. Her må du hurtigt gøre op med dig selv, hvor mange penge du har lyst og råd til at bruge på en sølvbryllupsgave til forældre.

Uanset om du er studerende på SU eller om du har et fuldtidsjob, der betaler godt, vil dine forældre vide hvilken situation du står i. De vil derfor heller ikke stille spørgsmålstegn ved gavens værdi eller se underligt på dig, hvis du kommer med en beskeden gave. Alle sølvbryllupsgaver vil være givet med de bedste intentioner. Tænk derfor ikke for meget på, om din gaveidé er for ”billig.” Der er masser af sølvbryllupsgaver til en fornuftig prisklasse. Det er altid tanken, der tæller og ikke prisen på den gave, som du giver.

Vil du dog gerne give dine forældre en lidt større sølvbryllupsgave, så kan du med fordel forhøre dig hos dine søskende eller andre familiemedlemmer, om I skal splejse om gaven. Ved at gå sammen om en sølvbryllupsgave, får I et lidt større råderum at gøre godt med. Det betyder at I måske kan købe lige præcis den gave, som I længe har ville give jeres forældre. Nogle gange er én stor gave mere passende end mange små.

Her kan du finde gode sølvbryllupsgave idéer:

En gaveide til sølvbryllup kan findes overalt. Føler du dig uinspireret, så prøv at udvide din horisont en smule, ved at gå på internettet eller bevæge dig ud i et stormagasin. Gaveidéer findes alle steder, det handler bare om at se sig om efter dem.

På nettet kan du finde et hav af gaveguides, som eksempelvis denne. Vi har udvalgt et bredt sortiment af forskellige sølvbryllupsgaver, som måske er lige dem du leder efter. For hvert produkt finder du en detaljeret beskrivelse og et link til den webshop, hvor du kan bestille produktet. Finder du ikke det du søger lige her, så lav en hurtig søgning og dyk ned i nogle af de mange resultater, du bliver præsenteret for.

Du kan med fordel begive dig ud i at læse lidt forskellige blogindlæg fra danske influencers, som garanteret kan kome med nogle gode tips. Du kan også tale med nogle af de lidt ældre i familien – eksempelvis dine bedsteforældre – og høre hvilke sølvbryllupsgaver de blev allermest glade for.

FAQ om sølvbryllupsgave

Kender du et par, der har været sammen i 25 år? Så skal du helt sikkert give dem en gave eller i hvert fald sende dem en tanke. Vi besvarer her en række spørgsmål, du kunne have i forbindelse med hvad du skal give i sølvbryllupsgave.

Hvad skal man give i sølvbryllupsgave?

Det er altid det store spørgsmål. Der findes utrolig mange ting, man kan give i sølvbryllupsgave, men nogle er bedre end andre. I sølvbryllupsgave giver man ofte parret en oplevelse i form af et weekendophold eller god middag.

Hvad gør man, når man har sølvbryllup?

Det er meget forskelligt, hvad man vælger at lave på sølvbryllupsdagen. Mange holder dagen sammen med venner og familie. Men det er helt op til den enkelte hvad man ønsker at lave når man har sølvbryllup.

Hvornår åbnes sølvbryllupsgaver?

Sølvbryllupsgaver åbnes ofte enten på festaften ellers tager paret dem med hjem og kan hygge sig sammen om de mange gaver dagen derpå.