Studentergaver

Se de 77+ bedste studentergaver i 2021

De fleste af os husker den dag, vi omsider – efter tre års slid og slæb – fik vores studenterhue på. Det var et stort øjeblik. En milepæl i det voksne liv. Et skridt nærmere drømme om karriere, sabbatår, studentergaver og familieliv. At livet sidenhen måske ikke for os alle sammen er gået lige efter drømmen er jo så en anden ting. Nogle af os venter stadigvæk på at få den helt store drøm til at gå i opfyldelse. Andre flyver derudaf med raketfart. Men den uskyldige og drømmende frihedsfølelse, der følger med huen kan ikke erstattes af noget og den ses helt tydeligt i det smil enhver student bærer med sig op i studentervognen. Sikke en fantastisk tid.

Se alle gaveidéer til studenten nedenfor.

Indholdsfortegnelse

Denne side indeholder reklamelinks

Parfumer / Deodoranter

Priser fra: 69,00 DKK

Er der en helt bestemt duft, du altid vil forbinde din kæreste med? Måske er det den parfume, hun havde på til jeres første date, eller måske duften af hendes deodorant? Med dette gavekort kan du shoppe rundt mellem forskellige dufte, til du finder noget, der passer til lige præcis din kæreste.

Bryg din egen øl gavesæt

Priser fra: 289,00 DKK

Hvis din far også er blevet træt af almindelige grønne Tuborg eller klassiske Carlsberg på dåse, så kig her! Nu får I to muligheden for sammen at brygge en specielt øl, der passer til lige præcis jeres smagsløg. Og så drikke den!

GoFast El løbehjul

Priser fra: 2.995,00 DKK

Har du også set de mange elektriske løbehjul rundt omkring i byen? Med denne smarte gave behøver du aldrig mere bekymre dig om, hvorvidt der er nogen ledige. Kør rundt på dit helt eget løbehjul og udforsk byen.

Min historie af Michelle Obama

Priser fra: 224,00 DKK

Michelle Obamas anmelderroste selvbiografi “Min Historie”. Her fortæller hun om sine otte år ved Barack Obamas side i Det Hvide Hus, og hvordan hun balancerede familieliv, karriere og velgørenhedsarbejdet, der var med til at gøre hende til en af de mest aktive First Ladies – nogensinde.

En god flaske gin

Priser fra: 28,00 DKK

En sommer er ingenting uden gode gin og tonics, og her kan du sætte turbo på med en dejlig flaske gin og forkæle din far, mor eller veninde med drinks lidt udover det sædvanlige. Vælg en lækker flaske med high end gin til jeres drinks.

Vagaborn Magisk Pung Brun

Priser fra: 139,00 DKK

Er det mest magiske ved din pung, at pengene forsvinder fra den magisk hurtigt? Så har du brug for en ny! Vagaborn Magisk Pung i ægte læder er en såkaldt Magic Wallet og fungerer både som kortholder og seddelklemme. Når du åbner den og lægger sedlerne i,

Student i røde farver

Priser fra: 225,00 DKK

Hos Bloomit sammensætter og leverer vi blomster til studenten i hele landet. Bestil hos os, og vær sikker på, at buketten når frem til dig på dagen.

Student i blå og hvid

Priser fra: 225,00 DKK

Hos Bloomit sammensætter og leverer vi blomster til studenten i hele landet. Bestil hos os, og vær sikker på, at buketten når frem til dig på dagen.

Studenterdekoration med øl i æske

Priser fra: 350,00 DKK

Køb en flot studenterdekoration med lækre øl i æske. Vi sammensætter gerne efter ønsker og leverer den direkte til døren, hos dig eller hos studenten selv.

Gavepakke til studenten

Priser fra: 350,00 DKK

Køb en flot gavepakke til studenten og få et komplet sæt, indeholdende en enkelt rose, mousserende vin og chokolader til studenten, som traditionen byder.

Studenterbuket med blå hue

Priser fra: 300,00 DKK

Hos Bloomit sammensætter og leverer vi studenterbuketter i hele landet. Bestil hos os, og vær sikker på, at buketten når frem til når du skal bruge den.

Studenterbuket med rød hue

Priser fra: 300,00 DKK

Hos Bloomit sammensætter og leverer vi studenterbuketter i hele landet. Bestil hos os, og vær sikker på, at buketten når frem til når du skal bruge den.

SACKit RETROit Sækkestol

Priser fra: 1.999,00 DKK

Med RETROit Compressed får du en smuk sækkestol med ryglæn og super komfort, som er lavet i lækre materialer med tanke på bæredygtighed. Denne sækkestol adskiller sig fra vores andre lounge stole ved at have 100% skumfyld, hvilket gør stolen blødere og fo

SACKit BOOMit

Priser fra: 1.499,00 DKK

BOOMit er en eksklusiv og stilren batteridrevet Bluetooth højtaler. BOOMit spiller ikke bare vanvittigt højt for en batteridrevet højtaler og giver op til 6 timers spilletid på en enkelt opladning, den giver også en klar og ren lyd, selv når højtaleren er

Privatkursus i Kitesurfing

Priser fra: 2.750,00 DKK

Prøv kitesurfing med Kitekollektivet hvor du for alvor får lov til at prøve kræfter med vinden imens du flyver hen over vandet i høj fart.
 
Privat Kursus er til dig, der gerne vil smage på kitesurfing. Dette kursus får dig godt fra start og giver dig

Trekantens Cocktailkursus

Priser fra: 399,00 DKK

Et Cocktailkursus hos Trekantens Bartender er for dig, der gerne vil prøve noget nyt og anderledes.
 
Kurset varer i ca. to timer, og du kan være sikker på at der er rigeligt af drikkelse og underholdning undervejs. På kurset vil du bliver undervist i

Testkør en Lamborghini på bane

Priser fra: 2.495,00 DKK

Sæt dig til rette bag rattet i en Lamborghini Huracan, hvor du selv får lov til at styre superbilen gennem de krævende sving på FDM Sjællandsringen eller Jyllandsringen og ud på langsiden, hvor accelerationen og farten fra de +610 hestekræfter, rigtigt sl

Testkør en Porsche 911 Turbo S på bane

Priser fra: 1.695,00 DKK

Har du også haft drengedrømmen om at køre i hurtige sportsvogne i skrigende farver og uden tag? Nu får du muligheden for at gøre drøm til virkeligheden, når du med dette gavekort kan prøvekøre en Porsche 911 Turbo S på testbanen. Mærk hestekræfterne og se omgivelserne suse forbi dig, når du med god blæst i håret og rattet i hænderne kører omgang efter omgang.

4-dages storbyferie i Europa

Priser fra: 1.999,00 DKK

Europa kan byde på et væld af historie og spændende byer at besøge. De fleste af os kender til de mest populære af dem: Paris, London, Berlin, Rom. Mange af os har formentligt også besøgt et par af disse historiespækkede byer, men Europa har meget mere at

Testkør en Audi R8 på bane

Priser fra: 1.295,00 DKK

Nu har du muligheden for at sidde bag rettet i en af de nyeste superbiler på markedet.
Bilen kommer til sin ret, når du kører ned ad langsiden, og mærker den kraftige acceleration efterfulgt af opbremsningerne ind i kurverne.
Kom ud og prøv en tur bag r

Tandemspring

Priser fra: 2.195,00 DKK

Det ultimative adrenalinrush: Faldskærmsudspring. Kom mere med flere kilometer op i luften og se din højdeskræk i øjnene, når du springer tandemspring. Her er plads til både øvede og nybegyndere, der ønsker at bryde hverdagens trommerum med en af de mest intense oplevelser, naturen har at byde på.

Flødebollekursus

Priser fra: 360,00 DKK

Kom med til Flødebolle 101 med den helt basale gennemgang af håndværket, der vil sætte jer i stand til selv at producere flødeboller hjemme i køkkenet. Her gennemgås opskriften på det lækreste skum, chokoladeovertrækket og alle de små fif, der kan være med til at løfte flødeboller fra dessert til små vidundere. Tag din kæreste i hånden og få en oplevelse.

Kør gokart hos Racehall

Priser fra: 125,00 DKK

Skal du give en oplevelsesgave til Gokart? Få en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse på verdens største indendørs gokart bane.

Bridgewalking Lillebælt

Priser fra: 245,00 DKK

Bridgewalking er en oplagt gaveidé, hvis du ønsker at overraske med en lidt anerledes oplevelse. Bridgewalking over den gamle Lillebæltsbro er en helt fantastisk oplevelses, der giver dig muligheden for at se hele middelfart og omegn i fugleperspektiv. Bridgewalking findes kun 3 steder i hele verden og er derfor en meget unik oplevelse.

Idéer til studentergaver

Med sommer følger fest, lykkerus og masser af årsager til at poppe champagnen. Gaderne fyldes med livsglade unge mennesker i deres stiveste puds og huen lidt på skrå. En hyldest til livet, til uddannelsessystemet eller bare til friheden. De skrålene stemmer høres på lang afstand og efterhånden som de kommer tættere på, flyder de sammen med de omkringkørende bilers tilkendegivelser. Det er blevet tid til at fejre de smukke unge studenter. Find ud af hvilken studentergave, du skal medbringe til festen lige her!

Forskellige drømme – forskellige fester

Alle studenter er forskellige. Nogle har set frem til ikke at åbne en bog igen i lang lang tid. Andre har glædet sig helt ubeskriveligt til at få lov at læse videre. Nogle har allerede en flybillet til Indien, hvor jordomrejsen begynder. Andre ser bare frem til at sove længe. Og ligeså forskellige som studenterne er, ligeså forskellige er deres studenterfester også. Der er dem, der vælger at fejre den gymnasielle uddannelse med venner og familie, langbord og bordplan. Og så er der dem, der foretrækker en bytur, natmad på McDonalds og kold pizza og reparationsbajer dagen derpå.

Når du modtager invitationen til din fætters studentergilde, får du ret hurtigt en fornemmelse for, hvilken type studenterfest, der er tale om og så er det bare om at begynde at glæde sig. Et studentergilde indbyder ofte til fejring af den helt store guldmedalje. Uanset om festen bliver fyldt med taler og tårevældede familiemedlemmer eller fri bar og pølser, bør du indstille dig selv på en uforglemmelig dag eller aften med hovedpersonen i centrum. Dit eneste job er at smile, deltage i festens julelege og medbringe en gave, der vil gå over i historien.

Hvad giver man i studentergave?

Hvorfor al den snak om forskellighed, drømme og gildeforventninger? Jo for ser du, netop denne forskellighed og alsidighed blandt de smukke unge mennesker, den skal du huske på når du forsøger at finde den perfekte studentergave. Uanset hvilken sommerfejring du forsøger at finde en gave til, er det en god idé at tænke grundigt over hvilken person, der skal modtage gaven. Vi vil alle sammen gerne gøre et godt indtryk, medbringe den helt rigtige gave, som både skal være overraskende, personlig og tilfredsstillende og ind imellem, får vi overtænkt hvad vi skal købe.

En personlig studentergave

Særligt med studentergaver er et godt råd at forsøge at gå efter en personlig studentergave. En personlig studentergave betyder ikke nødvendigvis at gaven er hjemmelavet, har dit fingeraftryk og bærer præg af din personlige stil. Faktisk vil de fleste nok foretrække det modsatte hvis vi skal være helt ærligt. At en gave er personlig, betyder egentlig bare at du ikke har købt noget, som du ligeså godt kunne give til en anden. Noget, som passer perfekt til festens centrum og noget hvor de andre gæster vil påstå at ”det er da også lige studenten!”

Studenten er en del af familien

Dit gavebudget bør ikke afhænge af nogle på-forhånd-opstillede økonomiske rammer. Er du en del af studentens familie, ved du sikkert inderst inde hvor stort et beløb I normalt bruger på gaver. Julegaver og fødselsdagsgaver vil normalt ligge på et lavere niveau økonomisk. Et studentergilde er en éngangsfornøjelse på samme niveau som en konfirmation, et bryllup, en 18 års fødselsdag og lignende anledninger, så måske har du selv lyst til at bruge lidt flere penge på gaven end du plejer.

En gave fra venner og bekendte

Det samme gør sig gældende for venner af studenten. Der er mange blandede meninger og holdninger til hvor meget venner skal bruge på hinandens gaver og det er heller ikke til at sætte et gennemsnitligt beløb på studentergaver. Nogle vil gerne bruge meget energi på at finde den helt rigtige men måske lidt billigere gave, hvor andre med det samme ved, hvad de har lyst til at give, selvom det måske er dyrere end de havde regnet med.

Slå jer sammen om gaven

Hvis du har et godt øje til en bestemt gave, men føler at den ligger i den dyre ende af hvad du havde forestillet dig, kan du forhøre dig blandt familie og venner. Måske er der nogle, der har lyst til at slå sig sammen med dig om gaven. Det er ofte sjovere at få én rigtig god gave end mange middelmådige gaver.

De klassiske studentergaver

Uanset hvor I landet du er inviteret til studentergilde, kan du være helt sikker på at du vil støde på mindst én af de klassiske studentergaver. Nogle gaver går aldrig af mode og selvom de fleste studenter udmærket ved at de vil blive mødt af en gave, de allerede har set hos fætter Mikkel og storesøster Ida, så hører det traditionen til. Alligevel synes de fleste at de klassiske studentergaver er hyggelige og nostalgiske at finde frem fra gemmeren mange år senere.

3 Klassiske studentergaver:

 1. Hoptimisten – klassikeren over dem alle. Det er i sandhed etlove-hate relationshipman har til den lille fyr.
 2. Royal Copenhagen kruset – du kender det på den farvede silikonekant.
 3. Oplevelsesgaven – paintball, brunch for to, prøvedyk, flødebollekursus, cocktailsmagningyou name it! Du finder helt sikkert oplevelsesgaven på ethvert studentergavebord.

Studentergaver til hende

Sæt dig selv fri fra normerne og prøv at finde en studentergave til hende, som du ikke til en start havde tænkt på. Hun vil garanteret have mange ønsker og hun har garanteret været flink til at dele dem struktureret med alle festens gæster. Derfor kan du dog alligevel godt søge lidt væk fra listen og forsøge at gå dine egne vegne. Det kan også være at hun – modsat den stereotype unge kvinde – slet ikke har givet en melding om ønsker. I så fald er der fri leg! I guiden her kan du finde masser af idéer til studentergaver til hende, hvad enten du ønsker at overraske hende, sende hende afsted på en rejse eller gøre hendes hverdag lidt mere lækker.

5 Studentergaver til hende:

 1. Et fint smykke.
 2. En serie af hudplejeprodukter – gerne noget, der dufter godt eller giver en fin sommerglød.
 3. Pynt og interiør til værelset eller hjemmet – studenten er ved at udvikle sig fra en teenager til en ung kvinde. Det betyder med garanti en mindremakeoveraf hendes eget personlige space.
 4. Et gavekort til studentens yndlingstøjbutik.
 5. Et smukt billede til at hænge på væggen – måske et billede af jer to sammen.

Studentergaver til ham

Studenten af det modsatte køn vil garanteret være dårligere til at finde på ønsker, du kan bruge til noget. Men du kan også være næsten sikker på, at du får lettere ved at ramme plet i din jagt på studentergaver til ham. Forestiller du dig ikke at den unge herre vil blive glad for én af de klassiske studentergaver, så forsøg at tænke lidt mere originalt og anderledes. Er han typen, der ville blive glad for noget sjovt og humoristisk eller er han mere til det moderigtige og stilede?

5 Studentergaver til ham:

 1. Et par nye solbriller – så han kan gå sommeren stilfuldt i møde.
 2. En damper så han slipper for at stryge sine skjorter – nogensinde igen.
 3. Et par stilfulde sneakers.
 4. Et abonnement på et herreblad eksempelvis Euroman – på tide med lidt blødere læsning til den unge mand.
 5. En øl-køler han kan grave ned i haven – perfekt til de varme sommeraftener.

Studentergaven til den rejselystne

For mange nyudklækkede studenter er den helt store drøm at besøge så mange nye kontinenter som muligt, før de begynder på deres videregående uddannelse. Sabbatår er ikke længere lig med lange morgener, et deltidsjob på den lokale café og byture torsdag og lørdag. I hvert fald ikke nødvendigvis. Sabbatår bliver mere og mere sat i forbindelse med jordomrejser, frivilligt arbejde, udlandsstudier og au pair ophold. Rigtig mange unge drømmer om at komme ud af hjemmet, langt væk fra Danmark og finde sig selv blandt palmer, fremmede kulturer og faglige udfordringer. Hvis studenten er af denne karakter – ja måske har han eller hun allerede booket en billet til troperne – så kan du overveje om du skal medbringe en gave, der kan hjælpe studenten med at få en fantastisk rejse.

10 Studentergaver til den rejselystne:

 1. Støjdæmpende hovedtelefoner – til de lange flyveture på økonomiklassen.
 2. En tung selvbiografi eksempelvis fra Mikkel Beha Erichsen eller en anden globetrotter.
 3. En nakkestøtte i god kvalitet.
 4. Et digitalt instantkamera – så ferieminderne kan foreviges og printes på én og samme tid.
 5. Et gavekort til en adrenalinsusende oplevelse – måske har studenten aldrig sprunget i faldskærm.
 6. En stilet powerbank.
 7. En ipad, der kan medbringes på den lange rejse – en gave i den dyre ende.
 8. Et par gode vandrerstøvler – man ved aldrig hvornår man kommer forbi Caminoen.
 9. En selfiestang – den mest uundværlige gadget til soloeventyreren.
 10. Et GoPro kamera med tilhørende flydere.

Studentergaven til den arbejdssomme

Hvor nogle drømmer om at komme langt væk, drømmer andre om at slå sig rigtigt ned, begynde på drømmeuddannelsen og se karrieren tage form. Disse studenter er typisk målrettede, ambitiøse og arbejdssomme. De har få fraværsdage på samvittigheden og karaktererne er tilfredsstillende. Og trods det hårde arbejde i gymnasiet, brænder de for at videreudvikle sig og føler intet behov for at holde et års pause mellem studierne.

Er du på vej til fest hos den arbejdssomme student, vil han eller hun garanteret sætte pris på en gave, der hjælper vedkommende godt i gang med det nye kapitel.

9 Studentergaver til den arbejdssomme:

 1. En bullet journal – du kan være næsten sikker på at den arbejdssomme student får brug for en kalender til at strukturere sit liv.
 2. En ny laptop-sleeve.
 3. Et gavekort til en forkælelsesoplevelse – den arbejdsomme student kan også få brug for en pause engang imellem.
 4. Et sæt plakater med motiverende citater – til de hårde mandage hvor alting synes tåbeligt.
 5. En pakke med nye studieredskaber eksempelvis notesbøger, kuglepenne, mapper og lignende.
 6. Frøken Jensens Kogebog – en klassiker. Skal du klare dig godt på studiet, skal du også kunne lave god og nærende mad.
 7. En kaffemaskine eller stempelkande.
 8. Et nyt armbåndsur – så han eller hun altid har styr på klokken.
 9. Et gavekort til et sushikursus – hvorfor ikke lære selv at lave den lækre spise?

Studentergaven til den sociale 

Tre år på skolebænken kan føles som en evighed. Selvom man bruger hele ti år af sit liv i folkeskolen, er det alligevel gymnasiet, der rammer hårdest. Efter de afsluttende eksaminer har nogle studenter behov for at koble helt af og nyde tilværelsen med alle deres ligeså færdige medstudenter. Måske er der behov for at sove længe og aldrig nærme sig noget, der bare ligner en bog uden billeder. Måske er der behov for at komme ud og opleve nogle ting med de nærmeste venner. Og måske bliver der plads til et fritidsjob på en natklub, en lokal restaurant eller i en tøjbutik. Den social student vil allerhelst holde sig langt fra bekymringer om fremtid, videregående uddannelse og det, der ligner.

Er du på udkig efter en gave til den sociale student, kan du finde masser af inspiration lige her.

9 Studentergaver til den sociale:

 1. Det Dårlige Selskab spillet – ét af de mest populære selskabsspil i øjeblikket.
 2. En fin kalender – til alle studentens aftaler.
 3. Et gavekort til en biograftur med vennerne.
 4. En trådløs højtaler.
 5. Billetter til Roskilde Festival – en garanteret favorit blandt studenterne!
 6. Flytte Hjemmefra Kogebogen – måske skal han eller hun ikke i gang med projekt videregående uddannelse, men måske projekt flytte hjemmefra er lige om hjørnet.
 7. En gavekurv med snacks og drikkevarer.
 8. En personlig Instagram plakat med billeder fra studentens profil.
 9. Et sammenklappeligt beer-pong-bord – et hit til enhver studenterfest.

FAQ om studentergaver

Så er det ved at være tid til at finde studentergaver til dette års studenter og studiner. Vi har hos Bedstegaver.dk samlet et stort udvalg af gaveidéer til studenterne. Her i denne FAQ vil vi besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål, der er i forbindelse med at finde studentergaver.

Hvad kan man give en student?

Der findes rigtig mange gaveidéer til studenter og studiner. Vi har samlet mere en 77 idéer til studentergaver ovenfor. Nogle af de mest populære gaver til studenter er tøj, smykker, elektronik og oplevelser.

Hvornår giver man gaven til studenten?

Det afhænger om du er inviteret med til selve festen. Normalt giver man gaven til studenten, når man ankommer til festen. Derudover aflevere mange også gaverne i studentens “gavepose” i kirken.

Hvor meget giver man til en student?

Det er meget individuelt hvor meget man vælger at give studenten. Gæster inviteret til festen giver normalt gaver for mellem 200 – 500 kr. Bedsteforældre giver normalt for mellem 500 – 1.500 kr. Forældre giver normalt for mellem 2.500 – 5.000 kr.

Hvor mange roser giver man en student?

Det er helt op til den enkelte, hvor mange roser man ønsker at give studenten. Normalt giver man én rose og så hænger en lille hilsen på rosen, så studenten ved hvem rosen kommer fra.

Skriv en kommentar

Giv et oplevelsesgavekort

Køb dine oplevelsesgaver hos GoDream. Truestory er Danmarks førende til køb af oplevelser, ophold m.m. De har et stort udvalg af gavekort, så du kan overraske til alle anledninger.