Bedstegaver.dk

Studentergaver 2023 | GUIDE: 60+ populære studentergaver

De fleste af os husker den dag, vi omsider – efter tre års slid og slæb – fik vores studenterhue på. Det var et stort øjeblik. En milepæl i det voksne liv. Et skridt nærmere drømme om karriere, sabbatår, studentergaver og familieliv. At livet sidenhen måske ikke for os alle sammen er gået lige efter drømmen er jo så en anden ting. Nogle af os venter stadigvæk på at få den helt store drøm til at gå i opfyldelse. Andre flyver derudaf med raketfart. Men den uskyldige og drømmende frihedsfølelse, der følger med huen kan ikke erstattes af noget og den ses helt tydeligt i det smil enhver student bærer med sig op i studentervognen. Sikke en fantastisk tid.

Se alle gaveidéer til studenten nedenfor.

Find den perfekte gaveidé

Filter

Gaveguide: Idéer til studentergaver

Med sommer følger fest, lykkerus og masser af årsager til at poppe champagnen. Gaderne fyldes med livsglade unge mennesker i deres stiveste puds og huen lidt på skrå. En hyldest til livet, til uddannelsessystemet eller bare til friheden. De skrålene stemmer høres på lang afstand og efterhånden som de kommer tættere på, flyder de sammen med de omkringkørende bilers tilkendegivelser. Det er blevet tid til at fejre de smukke unge studenter. Find ud af hvilken studentergave, du skal medbringe til festen lige her!

Forskellige drømme – forskellige fester

Alle studenter er forskellige. Nogle har set frem til ikke at åbne en bog igen i lang lang tid. Andre har glædet sig helt ubeskriveligt til at få lov at læse videre. Nogle har allerede en flybillet til Indien, hvor jordomrejsen begynder. Andre ser bare frem til at sove længe. Og ligeså forskellige som studenterne er, ligeså forskellige er deres studenterfester også. Der er dem, der vælger at fejre den gymnasielle uddannelse med venner og familie, langbord og bordplan. Og så er der dem, der foretrækker en bytur, natmad på McDonalds og kold pizza og reparationsbajer dagen derpå.

Når du modtager invitationen til din fætters studentergilde, får du ret hurtigt en fornemmelse for, hvilken type studenterfest, der er tale om og så er det bare om at begynde at glæde sig. Et studentergilde indbyder ofte til fejring af den helt store guldmedalje. Uanset om festen bliver fyldt med taler og tårevældede familiemedlemmer eller fri bar og pølser, bør du indstille dig selv på en uforglemmelig dag eller aften med hovedpersonen i centrum. Dit eneste job er at smile, deltage i festens julelege og medbringe en gave, der vil gå over i historien.

Hvad giver man i studentergave?

Hvorfor al den snak om forskellighed, drømme og gildeforventninger? Jo for ser du, netop denne forskellighed og alsidighed blandt de smukke unge mennesker, den skal du huske på når du forsøger at finde den perfekte studentergave. Uanset hvilken sommerfejring du forsøger at finde en gave til, er det en god idé at tænke grundigt over hvilken person, der skal modtage gaven. Vi vil alle sammen gerne gøre et godt indtryk, medbringe den helt rigtige gave, som både skal være overraskende, personlig og tilfredsstillende og ind imellem, får vi overtænkt hvad vi skal købe.

En personlig studentergave

Særligt med studentergaver er et godt råd at forsøge at gå efter en personlig studentergave. En personlig studentergave betyder ikke nødvendigvis at gaven er hjemmelavet, har dit fingeraftryk og bærer præg af din personlige stil. Faktisk vil de fleste nok foretrække det modsatte hvis vi skal være helt ærligt. At en gave er personlig, betyder egentlig bare at du ikke har købt noget, som du ligeså godt kunne give til en anden. Noget, som passer perfekt til festens centrum og noget hvor de andre gæster vil påstå at ”det er da også lige studenten!”

Studenten er en del af familien

Dit gavebudget bør ikke afhænge af nogle på-forhånd-opstillede økonomiske rammer. Er du en del af studentens familie, ved du sikkert inderst inde hvor stort et beløb I normalt bruger på gaver. Julegaver og fødselsdagsgaver vil normalt ligge på et lavere niveau økonomisk. Et studentergilde er en éngangsfornøjelse på samme niveau som en konfirmation, et bryllup, en 18 års fødselsdag og lignende anledninger, så måske har du selv lyst til at bruge lidt flere penge på gaven end du plejer.

En gave fra venner og bekendte

Det samme gør sig gældende for venner af studenten. Der er mange blandede meninger og holdninger til hvor meget venner skal bruge på hinandens gaver og det er heller ikke til at sætte et gennemsnitligt beløb på studentergaver. Nogle vil gerne bruge meget energi på at finde den helt rigtige men måske lidt billigere gave, hvor andre med det samme ved, hvad de har lyst til at give, selvom det måske er dyrere end de havde regnet med.

Slå jer sammen om gaven

Hvis du har et godt øje til en bestemt gave, men føler at den ligger i den dyre ende af hvad du havde forestillet dig, kan du forhøre dig blandt familie og venner. Måske er der nogle, der har lyst til at slå sig sammen med dig om gaven. Det er ofte sjovere at få én rigtig god gave end mange middelmådige gaver.

De klassiske studentergaver

Uanset hvor I landet du er inviteret til studentergilde, kan du være helt sikker på at du vil støde på mindst én af de klassiske studentergaver. Nogle gaver går aldrig af mode og selvom de fleste studenter udmærket ved at de vil blive mødt af en gave, de allerede har set hos fætter Mikkel og storesøster Ida, så hører det traditionen til. Alligevel synes de fleste at de klassiske studentergaver er hyggelige og nostalgiske at finde frem fra gemmeren mange år senere.

3 Klassiske studentergaver:

 1. Hoptimisten – klassikeren over dem alle. Det er i sandhed etlove-hate relationshipman har til den lille fyr.
 2. Royal Copenhagen kruset – du kender det på den farvede silikonekant.
 3. Oplevelsesgaven – paintball, brunch for to, prøvedyk, flødebollekursus, cocktailsmagningyou name it! Du finder helt sikkert oplevelsesgaven på ethvert studentergavebord.

Studentergaver til hende

Sæt dig selv fri fra normerne og prøv at finde en studentergave til hende, som du ikke til en start havde tænkt på. Hun vil garanteret have mange ønsker og hun har garanteret været flink til at dele dem struktureret med alle festens gæster. Derfor kan du dog alligevel godt søge lidt væk fra listen og forsøge at gå dine egne vegne. Det kan også være at hun – modsat den stereotype unge kvinde – slet ikke har givet en melding om ønsker. I så fald er der fri leg! I guiden her kan du finde masser af idéer til studentergaver til hende, hvad enten du ønsker at overraske hende, sende hende afsted på en rejse eller gøre hendes hverdag lidt mere lækker.

5 Studentergaver til hende:

 1. Et fint smykke.
 2. En serie af hudplejeprodukter – gerne noget, der dufter godt eller giver en fin sommerglød.
 3. Pynt og interiør til værelset eller hjemmet – studenten er ved at udvikle sig fra en teenager til en ung kvinde. Det betyder med garanti en mindremakeoveraf hendes eget personlige space.
 4. Et gavekort til studentens yndlingstøjbutik.
 5. Et smukt billede til at hænge på væggen – måske et billede af jer to sammen.

Studentergaver til ham

Studenten af det modsatte køn vil garanteret være dårligere til at finde på ønsker, du kan bruge til noget. Men du kan også være næsten sikker på, at du får lettere ved at ramme plet i din jagt på studentergaver til ham. Forestiller du dig ikke at den unge herre vil blive glad for én af de klassiske studentergaver, så forsøg at tænke lidt mere originalt og anderledes. Er han typen, der ville blive glad for noget sjovt og humoristisk eller er han mere til det moderigtige og stilede?

5 Studentergaver til ham:

 1. Et par nye solbriller – så han kan gå sommeren stilfuldt i møde.
 2. En damper så han slipper for at stryge sine skjorter – nogensinde igen.
 3. Et par stilfulde sneakers.
 4. Et abonnement på et herreblad eksempelvis Euroman – på tide med lidt blødere læsning til den unge mand.
 5. En øl-køler han kan grave ned i haven – perfekt til de varme sommeraftener.

Studentergaven til den rejselystne

For mange nyudklækkede studenter er den helt store drøm at besøge så mange nye kontinenter som muligt, før de begynder på deres videregående uddannelse. Sabbatår er ikke længere lig med lange morgener, et deltidsjob på den lokale café og byture torsdag og lørdag. I hvert fald ikke nødvendigvis. Sabbatår bliver mere og mere sat i forbindelse med jordomrejser, frivilligt arbejde, udlandsstudier og au pair ophold. Rigtig mange unge drømmer om at komme ud af hjemmet, langt væk fra Danmark og finde sig selv blandt palmer, fremmede kulturer og faglige udfordringer. Hvis studenten er af denne karakter – ja måske har han eller hun allerede booket en billet til troperne – så kan du overveje om du skal medbringe en gave, der kan hjælpe studenten med at få en fantastisk rejse.

10 Studentergaver til den rejselystne:

 1. Støjdæmpende hovedtelefoner – til de lange flyveture på økonomiklassen.
 2. En tung selvbiografi eksempelvis fra Mikkel Beha Erichsen eller en anden globetrotter.
 3. En nakkestøtte i god kvalitet.
 4. Et digitalt instantkamera – så ferieminderne kan foreviges og printes på én og samme tid.
 5. Et gavekort til en adrenalinsusende oplevelse – måske har studenten aldrig sprunget i faldskærm.
 6. En stilet powerbank.
 7. En ipad, der kan medbringes på den lange rejse – en gave i den dyre ende.
 8. Et par gode vandrerstøvler – man ved aldrig hvornår man kommer forbi Caminoen.
 9. En selfiestang – den mest uundværlige gadget til soloeventyreren.
 10. Et GoPro kamera med tilhørende flydere.

Studentergaven til den arbejdssomme

Hvor nogle drømmer om at komme langt væk, drømmer andre om at slå sig rigtigt ned, begynde på drømmeuddannelsen og se karrieren tage form. Disse studenter er typisk målrettede, ambitiøse og arbejdssomme. De har få fraværsdage på samvittigheden og karaktererne er tilfredsstillende. Og trods det hårde arbejde i gymnasiet, brænder de for at videreudvikle sig og føler intet behov for at holde et års pause mellem studierne.

Er du på vej til fest hos den arbejdssomme student, vil han eller hun garanteret sætte pris på en gave, der hjælper vedkommende godt i gang med det nye kapitel.

9 Studentergaver til den arbejdssomme:

 1. En bullet journal – du kan være næsten sikker på at den arbejdssomme student får brug for en kalender til at strukturere sit liv.
 2. En ny laptop-sleeve.
 3. Et gavekort til en forkælelsesoplevelse – den arbejdsomme student kan også få brug for en pause engang imellem.
 4. Et sæt plakater med motiverende citater – til de hårde mandage hvor alting synes tåbeligt.
 5. En pakke med nye studieredskaber eksempelvis notesbøger, kuglepenne, mapper og lignende.
 6. Frøken Jensens Kogebog – en klassiker. Skal du klare dig godt på studiet, skal du også kunne lave god og nærende mad.
 7. En kaffemaskine eller stempelkande.
 8. Et nyt armbåndsur – så han eller hun altid har styr på klokken.
 9. Et gavekort til et sushikursus – hvorfor ikke lære selv at lave den lækre spise?

Studentergaven til den sociale

Tre år på skolebænken kan føles som en evighed. Selvom man bruger hele ti år af sit liv i folkeskolen, er det alligevel gymnasiet, der rammer hårdest. Efter de afsluttende eksaminer har nogle studenter behov for at koble helt af og nyde tilværelsen med alle deres ligeså færdige medstudenter. Måske er der behov for at sove længe og aldrig nærme sig noget, der bare ligner en bog uden billeder. Måske er der behov for at komme ud og opleve nogle ting med de nærmeste venner. Og måske bliver der plads til et fritidsjob på en natklub, en lokal restaurant eller i en tøjbutik. Den social student vil allerhelst holde sig langt fra bekymringer om fremtid, videregående uddannelse og det, der ligner.

Er du på udkig efter en gave til den sociale student, kan du finde masser af inspiration lige her.

9 Studentergaver til den sociale:

 1. Det Dårlige Selskab spillet – ét af de mest populære selskabsspil i øjeblikket.
 2. En fin kalender – til alle studentens aftaler.
 3. Et gavekort til en biograftur med vennerne.
 4. En trådløs højtaler.
 5. Billetter til Roskilde Festival – en garanteret favorit blandt studenterne!
 6. Flytte Hjemmefra Kogebogen – måske skal han eller hun ikke i gang med projekt videregående uddannelse, men måske projekt flytte hjemmefra er lige om hjørnet.
 7. En gavekurv med snacks og drikkevarer.
 8. En personlig Instagram plakat med billeder fra studentens profil.
 9. Et sammenklappeligt beer-pong-bord – et hit til enhver studenterfest.

FAQ om studentergaver

Så er det ved at være tid til at finde studentergaver til dette års studenter og studiner. Vi har hos Bedstegaver.dk samlet et stort udvalg af gaveidéer til studenterne. Her i denne FAQ vil vi besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål, der er i forbindelse med at finde studentergaver.

Hvad kan man give en student?

Der findes rigtig mange gaveidéer til studenter og studiner. Vi har samlet mere en 77 idéer til studentergaver ovenfor. Nogle af de mest populære gaver til studenter er tøj, smykker, elektronik og oplevelser.

Hvornår giver man gaven til studenten?

Det afhænger om du er inviteret med til selve festen. Normalt giver man gaven til studenten, når man ankommer til festen. Derudover aflevere mange også gaverne i studentens “gavepose” i kirken.

Hvor meget giver man til en student?

Det er meget individuelt hvor meget man vælger at give studenten. Gæster inviteret til festen giver normalt gaver for mellem 200 – 500 kr. Bedsteforældre giver normalt for mellem 500 – 1.500 kr. Forældre giver normalt for mellem 2.500 – 5.000 kr.

Hvor mange roser giver man en student?

Det er helt op til den enkelte, hvor mange roser man ønsker at give studenten. Normalt giver man én rose og så hænger en lille hilsen på rosen, så studenten ved hvem rosen kommer fra.