Bedstegaver.dk

Svendegaver 2024 | Hvad giver man udlærte svende i gave?

At finde de helt perfekte svendegaver, er ikke altid så lige til. En masse tanker, omkring hvad man bør give og for hvor meget man bør give for, melder hurtigt sin ankomst. Man kan hurtigt blive utrolig meget i tvivl. For hvad er en god svendegilde gave egentlig? Hvad plejer man at give og for hvor meget? Alt dette og mere til, kigger vi nærmere på her, hvortil du med fordel kan læse med videre.

Se alle gaveidéer til svenden nedenfor.

Filter

Gaveguide: Svendegaver til ham

Du er måske på udkig, efter en svendegave til ham i den omgangskreds, som der lige er blevet udlært svend. Du er måske lidt på bar bund, omkring hvad man bør give til en svend i en sådan gave. Der er imidlertid dog masser af muligheder at kunne kaste sig over.

Et eksempel på en gave til svendegilde hos ham, kunne bl.a. være en gavekurv med et par flasker spiritus. Når man er blevet udlært svend, går man en tid i møde, hvor man fejre at man har klaret det. Denne fejring indebærer som oftest, at der indtages en del alkohol undervejs. En gavekurv med et par gode flasker, til at starte festen op med, er således en yderst oplagt mulighed. For at gøre gavekurven lidt sjovere, kan man med fordel tilføje forskellige ekstra små gaver. Et eksempel hertil kunne f.eks. være et gavekort på ”spis alt hvad du kan”til byens pølsevogn. Efter de lange drukture, er der intet bedre end at slutte aftenen af med lidt mad i maven. Det kan vi vidst mere eller mindre alle sammen nikke genkendende til. Et sådant gavekort kan således være en yderst velset gave. Især når man som svend, er på vej hjem for byen med en rumlende mave og en tom konto.

Svendegaver til elektriker og tømrer

Hvis man er på udkig efter en svendegave til en elektriker, kan det af og til være en svær opgave. Der findes dog en masse muligheder samt inspiration hertil mange forskellige steder. Et sted som der især er værd at kigge nærmere på, er hjemmesiden: De9Muser.dk. På denne hjemmeside, vil man kunne finde alverdens inspiration, til en gave til udlært elektriker. Et eksempel er bl.a. de forskellige små metal figurer. Disse har hver især til formål at ligne forskellige arbejdsfunktioner som f.eks. en elektriker. Her kan man finde en lille metalfigur, der er i gang med at reparere en håndvask. Denne figur ser således ikke kun aldeles inspirerende ud men er samtidig også ret så velsigende til svendens fag.

På samme måde er det muligt at finde en lille metal figur som svendegave til tømrer. Det kunne f.eks. være den fine figur, hvor en mand er i gang med at save et stykke træ over. Figuren lyder måske umiddelbart ikke af meget, men på grund af selve designet er figuren helt unik. Det efterlader samtidig et smil på manges læber, netop på grund af det så fine designvalg. Disse figurer har således vores helt klare anbefaling, når man er på udkig efter en gave til svendegilde.

Svendegilde traditioner

Når man er blevet inviteret til et svendegilde, kan man måske komme i tvivl om, hvad traditionerne herfor egentlig er. Det kan også være at man er lidt usikker på disse traditioner, når man selv står for at holde et. Hertil kan vi fastlægge, at et svendegilde først og fremmest er en gammel skik når man bliver udlært svend. Op igennem tiderne, har selve fejringen af dette svendegilde, haft forskellige udfoldelser. Der findes således ikke en rigtig måde at afholde et svendegilde på. Der er tilmed altså ikke nogen traditioner, som der er mere rigtige end andre. Et eksempel på hvordan man fejrede et svendegilde i 60’erne er bl.a. anderledes i.fh.t. til måden et fejres i dag.  Et eksempel hertil er bl.a. at udlærte svende i 60’erne, måtte tiltale deres mester med ”Du”. Dette fænomen er efterhånden en gammel skik, der stort set ikke er til at finde nogen steder i Danmark længere.

Et andet eksempel der dog er gået igen fa 60’erne, er den store fest der efterfølgende holdes. Her inviterer svenden sine nærmeste bekendte, familie og venner til svendegilde. Hvis svenden endnu bor hjemme, kan forældrene også let overtage denne opgave, med at invitere gæster og gøre klar til festen. Nu tænker du måske på, hvad man mon bør servere af drikkelse og madvarer til selve gildet. Hertil er det vigtigt at understrege, at der er ingen som der forventer et kæmpe festmåltid. Dine venner vil nok nærmere forvente et større eller mindre drukgilde. Et svendegilde er jo som bekendt, tiden hvor man fejrer at man er blevet udlært. Man er blevet færdig med sin uddannelse og det fortjener i den grad at blive fejret. Man kan derfor let nøjes med en enkel hovedret af spiselige sager. Et par snacks i løbet af aftenen, kan tilmed varmt anbefales.

FAQ om svendegaver

Er du inviteret til svendegilde, så skal du selvfølgelig have en svendgave med. Vi giver dig har svar på nogle af de spørgsmål du må sidde inde med.

Hvad giver man i gave til svendegilde?

Ved du ikke helt hvad man skal give i gave til et svendegilde, så kan du med fordel tage et kig på vores mere end 40 gaveidéer. Her finder du alt fra ure til oplevelser.

Hvor meget bør en svendegave koste?

Det er meget individuelt, hvor meget man vælger at give for i svendegave. Men med en gaveværdi på 200 – 500 kr. kommer, du aldrig helt galt i byen.

Kan man give personlige svendegaver?

Det korte svar er, Ja. Der ikke noget bedre end at modtage en personlig gave, som man kan mærke personen har brugt tid på at lave.