Bedstegaver.dk

Værtindegave 2024 | 24 BEDSTE gaveidéer til værten

Når du ankommer med en værtindegave, har du allerede sat dig selv i scene som den gode gæst. Du viser værtinden, at du sætter pris på invitationen og anerkender hendes arbejde med at stable et arrangement på benene. Med en værtindegave er du med til at sætte den gode stemning lige fra starten. 

En smuk buket er og bliver en klassisk værtindegave. Den rammer aldrig ved siden af og bliver altid vel modtaget. En anden klassiker, som plejer at vække lykke, er en lækker gavekurv fyldt med chokolade i god kvalitet, gode vine og andre specialiteter, som fås færdigpakkede og i mange forskellige prisklasser. Måske kender du værtinden rigtig godt og vil gerne gå lidt mere personligt til værks med en værtindegave, der afspejler dit kendskab til hende. Selve anledningen til arrangementet kan også være afgørende for valget af værtindegave: Er det for eksempel en indflyttergave, er en oplagt gave selvfølgelig en gave til det nye hjem – smuk eller funktionel, eller begge dele. Det kan være lige fra pynteting og sofapuder til køkkenredskaber, sengetøj, værktøj eller noget helt andet. Alt efter budgettet naturligvis. Måske har du insiderviden og ved lige præcis, hvad værtinden står og mangler til det nye hjem.

Se alle gaveidéer til værten nedenfor.

Filter

Gaveguide: Bedste værts- og værtsindegaver

Du står måske overfor at være blevet inviteret til middag hos din svigerforældre. Du er hertil nu på udkig, efter en værtindegave at kunne medbringe. Det kan også være, at du er i tvivl om hvad en værtindegave er. Du tænker måske på, hvornår man bør give værtindegaver samt hvad disse gaver ligger i af prisklasse. Det kan også være, at du blot leder efter lidt inspiration hertil. Hvad end din årsag er, kan du med fordel læse med videre her på siden.

Undervejs i den søgning, er du måske stødt på ordet værtsgaver. Det kan måske forvirre lidt, at der både kommer værtgaver og værtindegaver frem, når du søger dig frem. Hertil er det dog vigtigt at konkludere, at værtindegaver og værtsgaver er betegnelsen for det samme. Blot med forskellige navne. I nogle omegne vil man se, at udtrykket værtgaver ofte anvendes når der er tale om en gave til en mand. Hertil er det modsatvis ofte udtrykket værtindegaver, som der betegnes om gaver til kvinder. Dette er imidlertid ikke en almen regel, der er at finde alle steder. En værtgave kan således også sagtens være en gave til hende.

Når det er sagt, at det endvidere vigtigt at konkludere, at disse gaver er af den lave prisklasse. Man har ofte en værtindegave eller værtsgave med, til f.eks. en invitation til en middag. Denne gave fungerer således som en form for udtryk for sin taknemmelighed herfor. Af samme årsag ligger disse gaver som benævnt i den lave prisklasse. Man bør således som absolut maksimum ikke gå for meget over 500 kr. Hertil vil et beløb på mellem 100kr. og 250 kr., være langt mere passende.

De 10 bedste værtindegaver i 2023:

  • Champagneprop til vinelskeren
  • Vinguiden 2022 (Bog)
  • Humdakin gavesæt til hænderne
  • Humdakin badebomber 4 stk.
  • Lysestage
  • Georg Jensen viskestykker
  • Vasesæt fra Kähler
  • Keramikvase
  • Gavesæt fra Rudolf Care
  • Og det var Danmark-kalenderen 2023

Værtindegave til kvinder

Du er måske på udkig efter en værtindegave til hende. Spørgsmålet omkring hvad den helt rette værtindegave er, har hertil flere gange passeret din nethinde. Hertil er der lidt forskellige valgmuligheder at gøre brug af. Først og fremmest skal det understeges at være forslag bestemt ikke er udtømmende. Der findes således mange flere ideer og muligheder, end dem som vi blot nævner her.

En klassisk og god værtindegave, som man kan være sikker på vil blive velset, er noget pynt til hjemmet. Det kan f.eks. være en sød og elegant vase. Hertil kan man med fordel købe en fin lille buket at putte i. Et andet eksempel kan være nogle fine lysestager. Hertil kan det ligeledes med fordel, anbefales at købe nogle fine lys passende til.

En anden mulighed, der tilmed også er lidt klassisk, kan også være at give nogle ting til køkkenet. Det kan f.eks. være en morter, med lidt forskellige krydderier til. Man kan også sagtens finde et fint sæt salt og peber. En god flaske vin hertil, går man så absolut heller aldrig galt i byen med. Som det er at bemærke, er alle disse ting til at finde i den lavere prisklasse.

Værtindegave til mænd

Hvis du er på udkig efter en værtindegave til mænd, kan dette af og til være lidt af en opgave. For hvad er den helt rigtig værtindegave at give, til manden i huset? En af de mange og mere klassiske værtindegave ideer, er en lækker æske chokolade. Disse er til at finde i alverdens prisklasser. Tilmed er valgmulighederne indenfor chokoladeverden uendelige. Du kan således både finde fine chokoladeæsker men også chokolade figurer i alverdens vellignede støbninger. Chokolade er således en af de mange oplagte værtindegave ideer.

Hvis han er typen der holder af at være i køkkenet, kan en gavekurv med forskellige lækkerier være en mulighed. Man kan med fordel fylde denne kurv op, med en masse skønne specialiteter. Et eksempel kunne f.eks. være et glas med eksklusiv honning. To forskellige glas med hjemmelavede marmelade, kunne også være et eksempel. En fin bøtte med noget groft Himalaya salt, er heller aldrig dårlig at tilføje til gavekurven. For at der også er lidt vådt til ganen, kan en nymalet speciel luksus kaffe med fordel tilføjes. Et lille bundt af forskellige typer te, kan tilmed være en oplagt mulighed.

En anden sjov og derimod lidt mere anderledes værtindegave inspiration til ham, kan også være et øl brygnings-kit. Med et sådanne kit, har værten fremover mulighed for at brygge sin egen øl i sit eget hjem. Umiddelbart kunne et sådanne kit, lyde til at ligge i den høje prisklasse. Det er imidlertid ikke helt rigtig, da det er muligt at købe et sådanne kit for blot 279kr. på CoolStuff.dk. I dette kit indgår der alt hvad man behøver, til en vellykket hjemmebryg. Hvis værten således er glad for øl, er denne værtindegave en oplagt mulighed at have med i sine overvejelser.

Værtindegaver til par

Det kan også være, at du er på udkig efter en værtindegave til et par. Hertil har du et hav af valgmuligheder til at finde den helt rigtige værtindegave. En af de efterhånden meget klassiske værtindegaver til par, er de populære oplevelsespakker. I disse pakker kan man finde oplevelse til alt hvad hjertet begærer. Et eksempel kunne være den oplevelsesrige bridge walking. Med denne oplevelse, har man mulighed for at komme op at gå, langs ydersiden af den gamle Lillebæltsbro. Dette må siges at være en værtindegave og oplevelse som der sent vil blive glemt.

Et andet eksempel på en af de mange oplevelsespakker, kunne også være en spa dag for to. Her er det muligt at finde prisvenlige spa oplevelser, som der tilmed sent glemmes. På disse oplevelser har værterne mulighed for at blive forkælet på en ny måde. De vil samtidig kunne tilbringe kvalitetstid sammen, hvilket kan være ret så eftertragtet i en travl hverdag.

Et andet eksempel på værtindegaver til par, kan også være et af de mange forskellige selskabsspil. Disse medbringer oftest mange timers sjov med sig, i et utroligt hyggeligt selskab. Et eksempel på et sådan selskabsspil, kunne f.eks. være det populære brætspil ”Partners”. Til dette spil kræves det at man er 4 spillere. Der er altså god mulighed, for selv at være med til at prøve spillet af også – sammen med værterne naturligvis. Spillet ”Partners” kan på sin vis sammenlignes med spillet ”Ludo”. Partners er dog en nyere og mere opgraderet version, kan man sige. Et andet eksempel på et selskabsspil kunne også være brætspillet: ”Alias: Late Night”.Dette spil er den voksne udgave, af det klassiske ”Alias” spil. Man skal således primært forklare ord for sine medspillere, hvortil disse medspillere skal prøve at gætte ordet.

Værtindegave jul

Hvis du er på udkig efter en værtindegave i juletiden, er der også en masse muligheder at kaste sig over. En af disse muligheder er bl.a. en af de mange hyggelige julekurve, som der er fyldt op med lækkerier. Du kan med fordel også selv lave en sådan hyggelig julekurv, med alverdens søde sager. I juletiden er det velset at man spiser lidt for meget plus lidt ekstra, så hold dig endelig ikke tilbage med de søde sager. Du har måske allerede på forhånd, planlagt at bage lidt forskellige julekager i løbet af december måned. Hertil kan du med fordel lave en ekstra lille portion, som kan puttes i den fine værtinde julegavekurv.

FAQ om værtindegave

Vi er rigtig mange, der har stået i den situation, at skulle finde en værtindegave. Det resulterer ofte i en masse spørgsmål, som vi her har besvaret en del af.

Hvad er en god værtindegave?

Det er meget individuelt, hvad vi hver synes er en god værtindegave. Men du kommer ofte ikke galt i byen med noget lækkert chokolade og en god flaske vin. Det kan også være rigtigt med en flot buket blomster som nok især vil blive taget godt i mod hos værtinden.

Hvornår giver man værtindegave?

Man giver ofte en værtindegave, når du er inviteret til middag, fødselsdag eller blot på besøg hos en god ven/veninde.

Hvor meget bør en værtindegave koste?

Det er meget individuelt, hvor meget en værtindegave bør koste.  Det afhænger ofte også af hvilket arrangement du er inviteret. Men en værtindegave koster ofte mellem 300 – 500 kr.